Pedro Almodovar

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#1 Pedro Almodovar

Post by Šeherzada »

Da li volite njegove filmove?Na zalost kod nas ih malo ima po videotekama i u prodaji ali ja njega cjenim kao jako dobrog umjetnika koji ne zna napraviti los film.Koji vam je njegov film najbolji i da li znate gdje se u Sarajevu mogu nabaviti njegovi filmovi......
Jazz_Junkie

#2 Re: Pedro Almodovar

Post by Jazz_Junkie »

Hm gledao sam vecinu njegovih filmova, ali ovi noviji sa Penelope Cruz mi se ne svidaju nesto posebno. Inace, sve iz 80ih i 90ih je super. Na PC-u imam "The Law Of Desire" koji je i jedan od mojih najdrazih od Almodovara.
alcho

#3 Re: Pedro Almodovar

Post by alcho »

Na moju veliku zalost nisam od onih koji padaju na zajebano ime (Almodovar) i modne trendove, pa mi je svaki njegov film koji sam pogledao obicno smece... Doduse i gledao sam 3-4 ali i to je bilo dovoljno da mi ubije zelju za ostalim. Al evo jako cu se truditi da upadnem u krug "cool poznavaoca moderne umjetnosti" i da o iducem njegovom filmu steknem dobro misljenje :roll:
Jazz_Junkie

#4 Re: Pedro Almodovar

Post by Jazz_Junkie »

alcho wrote:Na moju veliku zalost nisam od onih koji padaju na zajebano ime (Almodovar) i modne trendove, pa mi je svaki njegov film koji sam pogledao obicno smece... Doduse i gledao sam 3-4 ali i to je bilo dovoljno da mi ubije zelju za ostalim. Al evo jako cu se truditi da upadnem u krug "cool poznavaoca moderne umjetnosti" i da o iducem njegovom filmu steknem dobro misljenje :roll:
Zavisi koje si filmove od njega gledao....
Šeherzada

#5 Re: Pedro Almodovar

Post by Šeherzada »

Upravo tako.Pogledaj Sve o mojoj majci i vidjeces da ce ti se svidjeti.Ja jednostavno nisam cula da neko moze reci da mu se taj film ne svidja.Izuzev ako nisi podobnik Americke umjetnosti :)
Better Man

#6 Re: Pedro Almodovar

Post by Better Man »

Almodovar je vrhunski redtielj i filmovi su mu odlični! Onaj ko od Almodovara očekuje da pravi Holivudske filmove, neće to dočekati!
Šeherzada

#7 Re: Pedro Almodovar

Post by Šeherzada »

U pravu si.On ima neki stil (Evropski)sasvim suprotan Holivudskim i meni vise godi :thumbup:
z0ka

#8 Re: Pedro Almodovar

Post by z0ka »

Better Man wrote:Almodovar je vrhunski redtielj i filmovi su mu odlični! Onaj ko od Almodovara očekuje da pravi Holivudske filmove, neće to dočekati!
Upravo tako, za razliku od Holivuda, Pedrovi filmovi su za mene pravi užitak, čovjek zna znanje i jedan je od rjetkih koji ne zna napraviti B film
alcho

#9 Re: Pedro Almodovar

Post by alcho »

Better Man wrote:Almodovar je vrhunski redtielj i filmovi su mu odlični! Onaj ko od Almodovara očekuje da pravi Holivudske filmove, neće to dočekati!
Ne znam...imam ja malo vise kriterija za dobar film...to sto film nije holivudski je plus, ali ga ne svrstava automatski u red dobrih filmova...
jedna

#10 Re: Pedro Almodovar

Post by jedna »

alcho wrote:
Ne znam...imam ja malo vise kriterija za dobar film...to sto film nije holivudski je plus, ali ga ne svrstava automatski u red dobrih filmova...
Ako je film holivudski ne mora automatski biti loš. Čemu generalizovanje
alcho

#11 Re: Pedro Almodovar

Post by alcho »

jedna wrote: Ako je film holivudski ne mora automatski biti loš. Čemu generalizovanje
Cini mi se da si ti previse iskljuciva u ovom dijalogu! :D
jedna

#12 Re: Pedro Almodovar

Post by jedna »

alcho wrote:
jedna wrote: Ako je film holivudski ne mora automatski biti loš. Čemu generalizovanje
Cini mi se da si ti previse iskljuciva u ovom dijalogu! :D
Aaaaa... Ne. Gledala sam nekoliko Almodovarovih filmova i svidjeli su mi se. Jesu malo uvrnuti, ali mi se sviđaju (kao i većina španskih filmova koje sam gledala). Samo me pomalo nervira ta furka tipa: "Oh, pa to je Holivud. To je tako bljak". Ili sa druge strane: "Pa to je Almodavar!!! Kako ti se ne sviđa???"i sl. Nisam ni ja preveliki ljubitelj holivudskih hitića tipa "Vrag nosi Pradu" "Da Vincijev kod" isl. Ali mislim da je Holivud puno više od toga, te da ima puuuuuno dobrih filmova, redatelja, glumaca,... (što je opet za drugu temu)
alcho

#13 Re: Pedro Almodovar

Post by alcho »

jedna wrote:Aaaaa... Ne. Gledala sam nekoliko Almodovarovih filmova i svidjeli su mi se. Jesu malo uvrnuti, ali mi se sviđaju (kao i većina španskih filmova koje sam gledala). Samo me pomalo nervira ta furka tipa: "Oh, pa to je Holivud. To je tako bljak". Ili sa druge strane: "Pa to je Almodavar!!! Kako ti se ne sviđa???"i sl. Nisam ni ja preveliki ljubitelj holivudskih hitića tipa "Vrag nosi Pradu" "Da Vincijev kod" isl. Ali mislim da je Holivud puno više od toga, te da ima puuuuuno dobrih filmova, redatelja, glumaca,... (što je opet za drugu temu)
Slazem se vise nego potpuno! :wink:
Šeherzada

#15 Re: Pedro Almodovar

Post by Šeherzada »

Trimi hvala samo na zalost tesko je naci prevode
Post Reply