Najpovoljniji mobiteli ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Bolonjac

#1 Najpovoljniji mobiteli ?

Post by Bolonjac »

Zanimaju me vasha iskustva sa Tomashevicem (RS) cuo sam da su tamo najjeftiniji mobiteli.
Alternativa bi bila uzeti kod nekog GSM providera mobitel sto me pak veze za ugovor i moram placati 20 KM (eronet20) mjesecno a mogu samo unutar eronet mreze iskoristiti(a ne koristim nikako za eronet mrezu) ili u Tom Centru(posto kazu da su tu najpovoljniji no da je garancija samo 3 mjeseca).

Kakva su vasa iskustva sa kupovinom mobitela u Tom Centru i jel fakat najpovoljniji ?
Bolonjac

#2 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by Bolonjac »

Rece mi neko da cak daju 6 mjeseci garancije no kakva su vasha iskustva sa dekodiranim symbian mobitelima ?
scooter21ba

#3 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by scooter21ba »

Bolonjac wrote:Rece mi neko da cak daju 6 mjeseci garancije no kakva su vasha iskustva sa dekodiranim symbian mobitelima ?
sam ga odekodiram :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by mIRCerka »

Najpovoljniji telefoni (Bog mi je svjedok sta sam ih promijenila samo ove godine) su mi kod Mese i Eldina na Grbavici. Isto dobijes garanciju na 6 ili 12 mjeseci za nove telefone, cijenom su pristojni i uvjerila sam se ove nedelje JEFTINIJI nego na autopijaci...
travar

#5 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by travar »

Heljooo :D
Zanima me da li je neko već kupovao mobitele sa marketa, određenije od pacomoby i mobymesa prodavača!
Iskustva, da li su mobiteli novi ili su popravljeni i malo očišćeni pa stavljeni u prodaju!
Eto da ne otvaram novu temu, i btw mirci, gdje se nalaze ta dvojica na Grbavici!

ZaFaljivam :-)
mobsterc

#6 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by mobsterc »

Pa ako je polovan reci ce ti da je polovan (a i cijena sve govori). Ako je nov, nov je. Uzimao sam od lika od kojeg pacoby uzima telefone i nikad nikakvih problema. Za mobymesa ne znam.
travar

#7 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by travar »

mobsterc wrote:Pa ako je polovan reci ce ti da je polovan (a i cijena sve govori). Ako je nov, nov je. Uzimao sam od lika od kojeg pacoby uzima telefone i nikad nikakvih problema. Za mobymesa ne znam.
Zato i pitam, jer maska se može lahko zamijeniti i eto ga, "nov mobitel" a i cijena je kao kod novog mobitela!
Pa me zanima, ako je neko uzimao, da li su to stvarno novi ili "novi" mobiteli, da ne bude: Okolo kalajli, unutra belajli :D
mobsterc

#8 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by mobsterc »

Eto rekao sam ti. Momak ne radi tako. Uostalom, imas one kodove pa ukucaj da vidis vrijeme razgovora. Ja sam uzeo jedno 50ak mobitela, i svaki je bio nov.
Mozes ti zamijeniti oklop, ali cim ga otvoris, iste sekunde mozes vidjeti ima li traga na srafovima, bilo kakve prasine i sl.
Last edited by mobsterc on 11/05/2009 14:08, edited 1 time in total.
Tahta

#9 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by Tahta »

Nema tu nekog pravila ovdje valja ovdje ne valja,sve ti je do toga koliko si sretan .Ja kupio više mobitela sebi i familiji od ljudi iz oglasa koji nude kućnu dostavu, telefoni novi kutija uputstvo kablovi ... cd sve vidi se da su dekodirani ono bili namjenjeni za T-com ili Vodafone nikad ni jedan se nije pokvario sve super.Ali neko drugi kupi ono crkne brzo tako kažu nisam se uvjerio u to i šta sad da ti neko savjetuje ovdje valja ovdje ne valja.Ako hoćeš sigurnost onda u radnju platiš najskuplje i dobiješ najdužu garanciju a ako hoćeš malo da reiskiraš kupiš upola cijene bez garancije isti proizvod.
travar

#10 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by travar »

Ok zahvaljujem.
Ma uzeo bih u radnji samo zbog duže garancije, ali im nestalo i na znaju hoće li nabavljati! :-?
Ali eto uvjerili ste me :D :thumbup:
febo_acm

#11 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by febo_acm »

Ja sam kupovao telefone i kod "pace" i "mese". I jedan i drugi su mi bili sasvim ok. Telefoni su bili novi, nisi se nikad ni pokvarili. Jedino brate, nemoj mijenjati mobitele, oderat će te :P
mobsterc

#12 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by mobsterc »

Pa sasvim normalno, on uzima polovno a daje novo. Mora se ograditi, jer nekada telefoni imaju simptome koji se manifestuju svako dan-dva pa ne mozes odmah skontati. I niko mu ne garantuje da ce odmah uspjeti prodati po trenutnoj trzisnoj cijeni, nego za mjesec kada ista spadne za 30-40KM... Naravno, u vecini slucajeva to nije tako i prodaju se odmah, pa extra zarade i po 50KM.
febo_acm

#13 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by febo_acm »

Ma ok, razumijem ja i to. Samo treba imati neke granice razuma. Nedavno sam zvao lika da pitam za neku zamjenu. Jaran mi se ne razumije u telefone pa sam ja to preuzeo na sebe. Telefon koji on prodaje za 420 KM( željeni model je koštao 500KM, polovan), meni je procjenio na otprilike 320-330 KM . Sad smo mi kao trebali da doplatimo oko 180 KM. Na kraju je moj jaran prodao svoj mobitel za 410 KM i doplatio još 90 KM.
Briga mene, ali žao mi je tako raje koju zapale bezveze. Opet kažem, telefoni su im extra i znam mnogo raje koji su kupovali mobitele od pomenutih prodavaca i niko se nikad nije žalio.
Fiore

#14 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by Fiore »

Moras znati:
1.sta i zbog cega kupujes
2.kad i gdje kupujes :thumbup:
ODVRATAN_i_GADAN

#15 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Sve je to relativno sto se tice kupovine "tehnickih" stvari jer... Neko ima srece, a neko ne! Telefone koristim maksimalno i do iznemoglosti (sve sto se moze isprobati i koristiti ja pokusam) ali do sada nisam uspio niti jedan pokvariti! Bilo je tu Eriksona, Nokia, Motorola... i svi su radili i rade bez problema! Dakle, SRECA je to moj Igrutine, SRECA!
AmoK

#16 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by AmoK »

Prijateljica mi tamo uzela U700 i nakon 1.5 sedmicu odma flat kabal otišao... btw. tamo prodaju reparirane telefone (nije đabe garancija 3 mjeseca).
NOVO je NOVO pa gdje god kupljeno.
Facasplaca

#17 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by Facasplaca »

Sta mislite o Samsungovom g600? ima li neko kakva iskustva s ovim telefonom, sugestije?
namjeravam ga uzeti :)

znate li jos kakav dobar slider osim samsungovih a da ne prelazi magicnu cifru iznad 300 km
:)
cupe

#18 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by cupe »

Kupio bih Sony Eriksson X1 XPERIA!
Znali itko gdje se to ima uzeti u tuzlanskom kantonu????
starii

#19 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by starii »

cupe wrote:Kupio bih Sony Eriksson X1 XPERIA!
imal ko info kakav je mob ovaj sony xperia..?
black

#20 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by black »

starii wrote:
evo imas ovde

http://www.index.hr/vijesti/clanak/test ... 14790.aspx
kkbosna_90

#21 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by kkbosna_90 »

mobsterc wrote:Eto rekao sam ti. Momak ne radi tako. Uostalom, imas one kodove pa ukucaj da vidis vrijeme razgovora. Ja sam uzeo jedno 50ak mobitela, i svaki je bio nov.
Mozes ti zamijeniti oklop, ali cim ga otvoris, iste sekunde mozes vidjeti ima li traga na srafovima, bilo kakve prasine i sl.
vrijeme razgovora se moze ponistit, tako da to nista ne znaci.
fatality

#22 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by fatality »

starii wrote:
srednja zalost , relativno spor telefon i mislim da je malo precijenjen
dube

#23 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by dube »

zna li neko da li ima kupiti u pošti bh telecom mobitel nokia 5310 xpressmusic
savsvoj

#24 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by savsvoj »

trenutno nema mozda dodje mozda nedodje sad bi trebao doci 5800
musac

#25 Re: Najpovoljniji mobiteli ?

Post by musac »

Moze li mi neko reci gdje tacno u Sarajevu ima kupiti telefona, ali da je sigurno -- da su original, da su zaista novi i da je garancija oko godine?

Evo gledam na marketu (http://www.market.ba/mobiteli/nokia/oglas/423828), cijene su predobre. Predobre da bi bile istinite.
Post Reply