S. Sahinpasic u zatvoru
- uvjek dobar gost
#1 Re: S. Sahinpasic u zatovu
... jeli to onaj Šaja... zbog kojeg se mijenjao dejtonski sporazum... prijeratni trgovac lubenicama... a današnji istaknuti biznismen... čovjek iz Ustikoline...?
- Liberalism
#2 Re: S. Sahinpasic u zatovu
Juce saja bio u Gorazdu sa Bandicem. Mozda je to neki drugi s.s. ili?
-
klixober
#3 Re: S. Sahinpasic u zatovu
Saja,Radoncicev haver? Sljedeci na listi ratnih profitera i kriminalaca za hapsenje - Fahrudin Radoncic.
-
GrgaMrga
#4 Re: S. Sahinpasic u zatovu
kakve indicije, je li prijetio ili nije? odakle sad ova vijest? izvor?
- uvjek dobar gost
#5 Re: S. Sahinpasic u zatovu
Ako je krenulo neka je trebalo je i ranije... koliko je majki zaplakalo zbog te ekipe nismo ni svjesni....
- jazzer
#6 Re: S. Sahinpasic u zatovu
Cim Sajin ''brat po lopovluku'' B. Izetbegovic cuje za ovo ima da leti s posla
i sudija koji je naredio hapsenje i policajac koji ga je uhapsio kao i svi ostali
umijesani u provodjenje ''nevinog'' covjeka. Na zalost, ne bih se iznenadio
takvom raspletu
.
i sudija koji je naredio hapsenje i policajac koji ga je uhapsio kao i svi ostali
takvom raspletu
- Liberalism
#7 Re: S. Sahinpasic u zatovu
ma znam ja sve to, nego sam pomislio da nije taj Saja uhapsen, obzirom da je isti dan bio sa zagrebackim gradonacelnikom u Gorazdu.Her Flick wrote:da goste upravo taj Saja, sto mu je sin bio nedavno uhapsen sa Oricem (kasnije pusten)
Liberalizam-zaboravljas skim je bandic dosao u BiH, naravno sa Sefkom Omerbasicem ratnom alfom i omegom za hrvatsku, pa ti sad povezi konce zvi znamo sta je zagrebacka dzmija znacila u ratu, osim za izbjeglice, za kriminalce, logisticare i raznorazne probisvjete. a mislim da je isti rodom iz gorazda, kazem da mislim nisam siguran. a ako ces u gorazde na samom putu je i Sajino zdanje ili ljetnikovac
- Thinker
#8 Re: S. Sahinpasic u zatovu
Možda za ovu zemlju ipak ima nade.....
- uvjek dobar gost
#9 Re: S. Sahinpasic u zatovu
Da to je ta istina...Her Flick wrote:nazalost jezzeru mislim da si upravujazzer wrote:Cim Sajin ''brat po lopovluku'' B. Izetbegovic cuje za ovo ima da leti s posla
takvom raspletu.
a i avaz ce razapeti tok tuzioca, inspektore, i sudiju ako dodje do sudije
grgamrga imas u danasnjem avazu a i ako procitas moj uvodni post malo bolje vidjet ces ko mi je izvor (pise u zagradi)
znaci odes na sax portal i vidis najcitanije (u desnoj koloni), vidis Gasijevu glavu i kliknes na taj clanak i procitas
-
GianFranco
#10 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Za ovu zemlju će biti nade samo kada krivični Zakon bude kao u Kini. Dakle, kazna za korupciju i kriminal - SMRT STRIJELJANJEM.
- Gandalf
#11 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Ma kao i obično , naći će se 1001 razlog da lubeničar bude prvo pušten iz pritvora a sve eventualne tužbe misteriozno nestanu iz tužiteljskih ladica
, naravno sam lubeničar će zakukati da je ovo policijska država
, da protiv njega djeluje mafija kojoj on smeta jer je on pošten biznismen i sl.
Kao i sa profama na Pravnom Fakultetu , tako i sa Šajom sud a ni tužilaštvo se neće baviti jer što je veća riba u pitanju , više je nekakvih budalastih opravdanja od sudija i tužilaca , zašto nema procesa i presuda prema postratnim milionerima

Kao i sa profama na Pravnom Fakultetu , tako i sa Šajom sud a ni tužilaštvo se neće baviti jer što je veća riba u pitanju , više je nekakvih budalastih opravdanja od sudija i tužilaca , zašto nema procesa i presuda prema postratnim milionerima
Last edited by Gandalf on 04/11/2008 15:25, edited 1 time in total.
- starii
#12 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
vecina vas i ne zna da je avazovo sranje od tornja na zeljeznickoj stanici upravo vlasnistvo sahinpasica,a da mu je radoncic samo oprao pare preko toga...
- uvjek dobar gost
#13 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
No pored te zablude ili uprkos njoj mislim da bi većina trebala znati da bi mi danas možda i bili država da lubeničar u saradnji sa kojekakvim sumnjivcima nije pokrao pare koje su bile namjenjene odbrani ove zemlje... od tih novaca se trebalo kupiti oružije, sistemi veze... hrana.. lijekovi...
Ali ne danas nas uvjeravaju kako su lijepe staklene zgrade..... fuj meni se gade...
Ali ne danas nas uvjeravaju kako su lijepe staklene zgrade..... fuj meni se gade...
-
klixober
#14 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Sahinpasic i Radoncic su haveri u kriminalu,pri cemu je Radoncic poznatiji javnosti i uvijek "cist",a Sahinpasic je onaj koji odraduje prljave poslove.Mafija organizovana po uzoru na "Kuma"starii wrote:vecina vas i ne zna da je avazovo sranje od tornja na zeljeznickoj stanici upravo vlasnistvo sahinpasica,a da mu je radoncic samo oprao pare preko toga...
- neprilagodjena
#15 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Na kojoj stranici se moze naci tekst o hapsenju navedenog??
-
klixober
#16 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Sad i ja kontam...Her Flick wrote:ipak mislim da je izetbegovic boss, radoncic je PR, saja consiglere, pjesdaja su cele, gasiji i ostalikomeba wrote:Sahinpasic i Radoncic su haveri u kriminalu,pri cemu je Radoncic poznatiji javnosti i uvijek "cist",a Sahinpasic je onaj koji odraduje prljave poslove.Mafija organizovana po uroru na "Kuma"starii wrote:vecina vas i ne zna da je avazovo sranje od tornja na zeljeznickoj stanici upravo vlasnistvo sahinpasica,a da mu je radoncic samo oprao pare preko toga...Radoncic je boss,Sahinpasic pjesadija,Izetbegovic consigliere,Miskovic boss-prijatelj
- uvjek dobar gost
#17 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Ja im to nikad halalit neću, nikad to ne smijem zaboraviti, niti ću ikad prestati ljudima govoriti o tome... istina boli.. ali mi imamo obavezu da je širimo...Her Flick wrote:to je najtuznijeuvjek dobar gost wrote:No pored te zablude ili uprkos njoj mislim da bi većina trebala znati da bi mi danas možda i bili država da lubeničar u saradnji sa kojekakvim sumnjivcima nije pokrao pare koje su bile namjenjene odbrani ove zemlje... od tih novaca se trebalo kupiti oružije, sistemi veze... hrana.. lijekovi...
sto bi se reklo, halalio bi mu sadasnji kriminal da nam u ratu nije krao one mrvice od nasih usta
Ja bih radije danas živio u gradu bez staklenih zgrada i velelepnih zdanja... ali zato bih imao državu i mnogi ljudi bi danas bili oko mene a ne pod zemljom ili u dijaspori....
Haram im bilo i nek im niko nikad ne halali....
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#18 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Ako padne Saja,postoji ogromna mogucnost da se zatrese i Radoncic..pa i sam Izetbegovic,jer to je ejdan klan u kriminalu.
Ako povezemo ovih 2+2...neminovno je da Saji nece nista biti.
Ako povezemo ovih 2+2...neminovno je da Saji nece nista biti.
- A-R-N-I
#19 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Pa stvarno ne kontam, kako jedan pritvorenik koji je pod istragom moze imati kontakt sa nekim vani i to svaki dan,,, pa onda neka ga puste, sta je cilj i svrha pritvora nego bojazan da ce uticati na svijedoke a da mu se telefon
, pa ovo ako prodje bez sankcija, sto u sudu sto u pritvorskoj jedinica "miljacka", stvarno nema nade.... a znam da je pritvorenicima strogo zabranjeno koristenje i upotreba tel.!!!
- turban
#20 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Ja cu mu odnjeti kantu zele boje marke da "zamuljam''.Bas sam imao pik na lubenicara...

-
dijaliza
#21 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
05-11-2008 02:00
Prijetili svjedocima protiv Gašija
Birsena Kasumić, Nebojša Babić, Tahir Gađari, Ajro Bašić, Senad Šahinpašić i Suada Malagić uhapšeni su preksinoć i odmah prebačeni u prostorije federalnog MUP-a, a jučer su cijeli dan saslušavani. I sinoćnju noć proveli su u pritvorskim prostorijama FMUP-a, nakon što su predati u nadležnost Tužilaštva.
Hapšenje u Sarajevu bilo munjevito i efektno s tim što je Šahinpašić uhapšen u svom privatnom dvorcu u Ustikolini. Svi su osumnjičeni za veze s Muhamedom Ali Gašijem kojem se sudi za brojna krivična djela, od ucjena preko reketašenja do iznuda. Naime, oni su bili s Gašijem na stalnoj telefonskoj vezi i dogovarali su kako da utiču da svjedoci Gašijevih krivičnih djela promijene iskaze.
Telefonski dogovori
Prije njihovog hapšenja, specijalci su preksinoć upali u Gašijevu i ćelije ostalih optuženih u sarajevskom zatvoru. Kako saznajemo, Muhameda Ali Gašija su zatekli dok je pričao na mobitel. Tokom pretresa ćelija u kojima su Gaši, njegov brat Aziz i ostali protiv kojih se vodi sudski postupak u Kantonalnom sudu zbog udruživanja u zločinačku organizaciju pronašli su mobitele, telefonske kartice, novac i neke druge stvari bitne za cijeli slučaj.
Prema izvorima „Sana“, još prije dvadesetak dana, po sudskom nalogu, počelo je prisluškivanje telefonskih razgovora Gašija i ostalih, uz praćenje onih s kojima su razgovarali i dogovarali. Došlo se do nepobitnih dokaza da su stupili u vezu s nekim svjedocima protiv Gašija i njegove grupe i tjerali ih na lažne iskaze. To su činili direktnim prijetnjama i uplatama određenih suma novca. Istražitelji imaju snimljene njihove razgovore i konkretne dokaze o uticanju na svjedoke.
Ovdje je posebno bitno istaći da je Uprava sarajevskog Kazneno-popravnog doma odlično sarađivala sa kantonalnim tužiocem Olegom Čavkom i obavila svoj posao na najbolji način, pored ostalog i zato što ništa od dogovora nije procurilo do Gašija i ostalih u zatvoru niti do onih kojima su izdavali naloge šta da urade pojedinim svjedocima.
Također, specijalci su preksinoć i jučer pretresli i stanove uhapšenih i odzeti su im mobiteli, a u stanu Birsene Kasumić zaplijenjeno je 30.000 maraka.
Šutnja pa priznanje
Prema nezvaničnim informacijama do kojih je „San“ sinoć došao, svi su priznali da su bili u stalnoj telefonskoj vezi sa Muhamedom Ali Gašijem, njegovim bratom Azizom i ostalim optuženim za udruživanje u zločinačku grupu.
Javnosti je, od svih koji su preksinoć uhapšeni, svakako najpoznatiji Senad Šahinpašić Šaja. On se, prema informacijama do kojih smo došli, u početku branio šutnjom da bi jučer poslije podne priznao da je bio u svakodnevnom kontaktu sa Muhamedom Ali Gašijem. U jednom razgovoru, Šahinpašić je kazao Gašiju da „treba silovati kćerku federalnog policajca Edina Vranja“ i dodao da će naći „nekog crnca da to uradi“. Tokom jučerašnjeg saslušanja kazao je da se šalio i da je to kazao jer je ljut na Edina Vranja zbog toga što mu je nedavno na Ilidži, zajedno s Naserom Orićem i Damirom Fazlićem uhapsio sina Nedima. Saznajemo da je on istražiteljima otkrio i neke nove važne detalje i pojedince i njihove veze.
Treba reći da su neki od svjedoka na suđenju Gašiju i njegovoj grupi iznenada počeli mijenjati svoje ranije iskaze, poput braće Blerima i jetmira Halitija i Zaima Vejzagića. Sada se ispostavilo da su to učinili pod pritiscima i prijetnjama koje je iz zatvorske ćelije diktirao Gaši.
Preksinoć su u stanu Sinana Ljuce uhapšene još tri osobe, ali su nakon saslušanja puštene.
A.B.
Optuženi za udruživanje u zločinačku organizaciju
U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje Muhamedu Ali Gašiju, Azizu Gašiju, Mirsi Krasniću, Amiru Kasumiću, Sinanu Ljuci, Enginu Prohi i Edinu Hotu koji su optuženi za udruživanje u zločinačku organizaciju.
Na američkoj i evropskoj crnoj listi
Senad Šahinpašić Šaja, predratni vlasnik piljare u Foči, danas se smatra jednim od najbogatijih stanovnika Sarajeva. Kako je došao do ogromnog bogatstva nikada nije utvrđeno, osim što se zna da je tokom rata bio logističar Armije RBiH i da je jedno vrijeme proveo u Njemačkoj. Nedavno su njemački Interpol i austrijska policija saopćili da su tokom višegodišnje istrage otkrili da se Šahinpašić bavio krijumčarenjem oružja. Protiv njega je svojevremeno bila raspisana i crvena Interpolova potjernica.
On je javnosti poznat po tvrdnji da mu niko ništa ne može jer ga nema nigdje u papirima, ali i po velikom prijateljstvu sa Bakirom Izetbegovićem koji je sam kazao da mu je Šaja najbolji prijatelj. Priča se da je Izetbegović jučer bio šokiran i vidno uznemiren kada je saznao da je Šahinpašić uhapšen.
Za Šahinpašića se priča da je veliki dio bogatstva stekao i švercom hrane i cigareta tokom rata. Jedan od ratnih komandanata Goražda Abdulselam Sijerčić svojevremeno je javno kazao da je Šahinpašić za svega nekoliko mjeseci iz Goražda izvukao u kešu između deset i 15 miliona maraka prodajući svoju robu koju je ilegalnim kanalima dovlačio u taj opkoljeni grad.
Inače, prije pet godina Senad šahinpašić Šaja stavljen je na američku i evropsku crnu listu.
Prijetili svjedocima protiv Gašija
Birsena Kasumić, Nebojša Babić, Tahir Gađari, Ajro Bašić, Senad Šahinpašić i Suada Malagić uhapšeni su preksinoć i odmah prebačeni u prostorije federalnog MUP-a, a jučer su cijeli dan saslušavani. I sinoćnju noć proveli su u pritvorskim prostorijama FMUP-a, nakon što su predati u nadležnost Tužilaštva.
Hapšenje u Sarajevu bilo munjevito i efektno s tim što je Šahinpašić uhapšen u svom privatnom dvorcu u Ustikolini. Svi su osumnjičeni za veze s Muhamedom Ali Gašijem kojem se sudi za brojna krivična djela, od ucjena preko reketašenja do iznuda. Naime, oni su bili s Gašijem na stalnoj telefonskoj vezi i dogovarali su kako da utiču da svjedoci Gašijevih krivičnih djela promijene iskaze.
Telefonski dogovori
Prije njihovog hapšenja, specijalci su preksinoć upali u Gašijevu i ćelije ostalih optuženih u sarajevskom zatvoru. Kako saznajemo, Muhameda Ali Gašija su zatekli dok je pričao na mobitel. Tokom pretresa ćelija u kojima su Gaši, njegov brat Aziz i ostali protiv kojih se vodi sudski postupak u Kantonalnom sudu zbog udruživanja u zločinačku organizaciju pronašli su mobitele, telefonske kartice, novac i neke druge stvari bitne za cijeli slučaj.
Prema izvorima „Sana“, još prije dvadesetak dana, po sudskom nalogu, počelo je prisluškivanje telefonskih razgovora Gašija i ostalih, uz praćenje onih s kojima su razgovarali i dogovarali. Došlo se do nepobitnih dokaza da su stupili u vezu s nekim svjedocima protiv Gašija i njegove grupe i tjerali ih na lažne iskaze. To su činili direktnim prijetnjama i uplatama određenih suma novca. Istražitelji imaju snimljene njihove razgovore i konkretne dokaze o uticanju na svjedoke.
Ovdje je posebno bitno istaći da je Uprava sarajevskog Kazneno-popravnog doma odlično sarađivala sa kantonalnim tužiocem Olegom Čavkom i obavila svoj posao na najbolji način, pored ostalog i zato što ništa od dogovora nije procurilo do Gašija i ostalih u zatvoru niti do onih kojima su izdavali naloge šta da urade pojedinim svjedocima.
Također, specijalci su preksinoć i jučer pretresli i stanove uhapšenih i odzeti su im mobiteli, a u stanu Birsene Kasumić zaplijenjeno je 30.000 maraka.
Šutnja pa priznanje
Prema nezvaničnim informacijama do kojih je „San“ sinoć došao, svi su priznali da su bili u stalnoj telefonskoj vezi sa Muhamedom Ali Gašijem, njegovim bratom Azizom i ostalim optuženim za udruživanje u zločinačku grupu.
Javnosti je, od svih koji su preksinoć uhapšeni, svakako najpoznatiji Senad Šahinpašić Šaja. On se, prema informacijama do kojih smo došli, u početku branio šutnjom da bi jučer poslije podne priznao da je bio u svakodnevnom kontaktu sa Muhamedom Ali Gašijem. U jednom razgovoru, Šahinpašić je kazao Gašiju da „treba silovati kćerku federalnog policajca Edina Vranja“ i dodao da će naći „nekog crnca da to uradi“. Tokom jučerašnjeg saslušanja kazao je da se šalio i da je to kazao jer je ljut na Edina Vranja zbog toga što mu je nedavno na Ilidži, zajedno s Naserom Orićem i Damirom Fazlićem uhapsio sina Nedima. Saznajemo da je on istražiteljima otkrio i neke nove važne detalje i pojedince i njihove veze.
Treba reći da su neki od svjedoka na suđenju Gašiju i njegovoj grupi iznenada počeli mijenjati svoje ranije iskaze, poput braće Blerima i jetmira Halitija i Zaima Vejzagića. Sada se ispostavilo da su to učinili pod pritiscima i prijetnjama koje je iz zatvorske ćelije diktirao Gaši.
Preksinoć su u stanu Sinana Ljuce uhapšene još tri osobe, ali su nakon saslušanja puštene.
A.B.
Optuženi za udruživanje u zločinačku organizaciju
U Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje Muhamedu Ali Gašiju, Azizu Gašiju, Mirsi Krasniću, Amiru Kasumiću, Sinanu Ljuci, Enginu Prohi i Edinu Hotu koji su optuženi za udruživanje u zločinačku organizaciju.
Na američkoj i evropskoj crnoj listi
Senad Šahinpašić Šaja, predratni vlasnik piljare u Foči, danas se smatra jednim od najbogatijih stanovnika Sarajeva. Kako je došao do ogromnog bogatstva nikada nije utvrđeno, osim što se zna da je tokom rata bio logističar Armije RBiH i da je jedno vrijeme proveo u Njemačkoj. Nedavno su njemački Interpol i austrijska policija saopćili da su tokom višegodišnje istrage otkrili da se Šahinpašić bavio krijumčarenjem oružja. Protiv njega je svojevremeno bila raspisana i crvena Interpolova potjernica.
On je javnosti poznat po tvrdnji da mu niko ništa ne može jer ga nema nigdje u papirima, ali i po velikom prijateljstvu sa Bakirom Izetbegovićem koji je sam kazao da mu je Šaja najbolji prijatelj. Priča se da je Izetbegović jučer bio šokiran i vidno uznemiren kada je saznao da je Šahinpašić uhapšen.
Za Šahinpašića se priča da je veliki dio bogatstva stekao i švercom hrane i cigareta tokom rata. Jedan od ratnih komandanata Goražda Abdulselam Sijerčić svojevremeno je javno kazao da je Šahinpašić za svega nekoliko mjeseci iz Goražda izvukao u kešu između deset i 15 miliona maraka prodajući svoju robu koju je ilegalnim kanalima dovlačio u taj opkoljeni grad.
Inače, prije pet godina Senad šahinpašić Šaja stavljen je na američku i evropsku crnu listu.
- uvjek dobar gost
#22 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
... ja moram primjetiti da mediji ignorišu sve ovo samo palamude o izborima u Americi....
Javnost modru šuti i jeste ukoliko je sve ovo tačno (mislim da Gaši ima mobitel i da komunicira svakodnevno sa svojom ekipom)... za ovu zemlju skoro da i nema nade.. jer mafija i ratni profiteri je drže zarobljenu... i na kraju jeste Radončić, Izetbegović.. i Šaja... to je klan koji se drži skupa... iza njih mnogo je ljudi, da sada ne navodim ko sve jer može me se pogrešno protumačiti...
Sve u svemu smeta mi šutnja.... mada šta je tu novo.
Javnost modru šuti i jeste ukoliko je sve ovo tačno (mislim da Gaši ima mobitel i da komunicira svakodnevno sa svojom ekipom)... za ovu zemlju skoro da i nema nade.. jer mafija i ratni profiteri je drže zarobljenu... i na kraju jeste Radončić, Izetbegović.. i Šaja... to je klan koji se drži skupa... iza njih mnogo je ljudi, da sada ne navodim ko sve jer može me se pogrešno protumačiti...
- madner
#23 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
Mislim da su mediji ne malo sokirani, i cekaju da vide je li ovo ozbiljno ili ne.uvjek dobar gost wrote:... ja moram primjetiti da mediji ignorišu sve ovo samo palamude o izborima u Americi....
A to sto je imao mobitel nije neka senzacija, ako su ga uspjesno prisluskivali. Sam sebi je zabio autogol.
- turban
#24 Re: S. Sahinpasic u zatvoru
@dobri gostuuvjek dobar gost wrote:... ja moram primjetiti da mediji ignorišu sve ovo samo palamude o izborima u Americi....
Pred Bosnom su dva teska zadatka;
Oslobadjanje zemlje i revolucija.Naravno da prioritet ima oslobadjanje zemlje od agresije koja je postigla svoj cilj.Ali cu isto tako sutra stati u red onih koji ce se obacunati sa sopstvenim iluzijama pa time i sa onim guzlatim i usmrdjelim od novca predstavnicima mene i ostalog umeta.Dosta mi je i puna mi je kapa.
- zlatiborka
#25 Re: S. Sahinpasic u zatovu
Je je, i licni i osobni prijatelj Bakira Izetbegovica. Ha, izgleda da ga je mocniji brat sutnuo i prepustio "prevosudju", ha ne mogu se cestito nasmijati jer ce ovaj doticni izaci iz hapsane vrlo brzo....uvjek dobar gost wrote:... jeli to onaj Šaja... zbog kojeg se mijenjao dejtonski sporazum... prijeratni trgovac lubenicama... a današnji istaknuti biznismen... čovjek iz Ustikoline...?
Mala predstava za narod....nista vise....kad se GLAVNI spreme iza resetaka, tek se onda mozemo ponadati necem boljem....