Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Gdje ima da se kupi bezbojna hena/kna? IZvinite sto skrecem paznju sa "bitnih" tema o derbiju, caci i haretu, ali od druga dijete je dobilo Vashke, kao i mnogi drugi osnovci, i samponi protiv vashki ovaj put ne pomazu, a malo je glupo da se dijete od 8 godina kupa u nafti ili da se farba, tako da se kanom moze potamanit zivina, tako sto se ugushi.
- Duhovni Vođa
#2 Re: BEZBOJNA HENA/KNA - Vashke i slicno
ja sam vidio nekih puno kesica kne od kojih su neke bile bijele boje u onome novom dm-u gdje je prije bila pozorisna kafana. sta ta bijela boja znaci, ja ne znam, ali moze biti da je bezbojna
- Compact
#3 Re: BEZBOJNA HENA/KNA - Vashke i slicno
Neka se ošiša na ćelavo, zatim neka glavu namaže kremom "Lokakorten", ili neka ode do dermatologa! Da si ti imala problem sa vaškama, dao bih ti drugi savjet, npr da namažeš kosu sintelanom, ili da staviš glavu u rernu i okreneš na 489 stepeni
. Ovako pošto se radi o malcu moram biti ozbiljan! Sretno..
-
mIRCerka
#4 Re: BEZBOJNA HENA/KNA - Vashke i slicno
Hvala!Duhovni Vođa wrote:ja sam vidio nekih puno kesica kne od kojih su neke bile bijele boje u onome novom dm-u gdje je prije bila pozorisna kafana. sta ta bijela boja znaci, ja ne znam, ali moze biti da je bezbojna
- piupiu
#5 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Pa trebalo bi u apoteci? Mislim onoj biljnoj mozda, kod Begove?
-
mIRCerka
#6 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
faveda? ne vjerujem. U badem butiku ima CRVENApiupiu wrote:Pa trebalo bi u apoteci? Mislim onoj biljnoj mozda, kod Begove?
- Bosanac sa dna kace
#7 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
cuj, a zar za uklanjanje vashki petrolom nije potrebno dva sata? i potrebno je samo malo namazat kosu, ne doslovce oprat...mIRCerka wrote:Gdje ima da se kupi bezbojna hena/kna? IZvinite sto skrecem paznju sa "bitnih" tema o derbiju, caci i haretu, ali od druga dijete je dobilo Vashke, kao i mnogi drugi osnovci, i samponi protiv vashki ovaj put ne pomazu, a malo je glupo da se dijete od 8 godina kupa u nafti ili da se farba, tako da se kanom moze potamanit zivina, tako sto se ugushi.
- kockica_kockica
#8 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
kako onaj bubi sampon ne pomaze
obicno od njega sve vashke nestanu
uzas...
uzas...
-
drekalica28
#9 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Bilo je svojevremeno kupiti u mercatoru, ali čini mi se da sam je skoro vidjela i u sam shopu u titovoj.
Samo mi nije jasno kako šampon ne pomaže
Šampon inače ubija samo one "odrasle" baje, ostalo se mora iščešljat, ali to već svi znaju
Samo mi nije jasno kako šampon ne pomaže
Šampon inače ubija samo one "odrasle" baje, ostalo se mora iščešljat, ali to već svi znaju
-
popajic
#10 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
@Mirci,
djevojcica mog kolege je imala iste "baje". U apoteci Dina,u Hrasnom,je kupio izvrstan shampon - i baje nestale.Probaj !
djevojcica mog kolege je imala iste "baje". U apoteci Dina,u Hrasnom,je kupio izvrstan shampon - i baje nestale.Probaj !
- S.T.H
#11 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
djetetu treba namazati glavu majonezom i ostaviti da odstoji preko noci (glavu zamotati u kesu) .... zagarantovano prirodno uklanjanje bubica
- HAL9000
#12 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Hebemu procita ovo i poce me glava svrbit.
Ja koliko znam petrolej to sredi brzo, ako vec samponi ne mogu.
- Baghira
#13 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Ne mislis valjda ozbiljno, da ne bi bilo vaski, da nije vjeronauke?zlatiborka wrote:Otkud Vaske u skoli? ...mIRCerka wrote:Gdje ima da se kupi bezbojna hena/kna? IZvinite sto skrecem paznju sa "bitnih" tema o derbiju, caci i haretu, ali od druga dijete je dobilo Vashke, kao i mnogi drugi osnovci, i samponi protiv vashki ovaj put ne pomazu, a malo je glupo da se dijete od 8 godina kupa u nafti ili da se farba, tako da se kanom moze potamanit zivina, tako sto se ugushi.![]()
...'bem ti peksinluk, neka vjeronauka u skoli, za Vaske cemo lako....
![]()
Gadne su vaske. Jedva ih se rijesiti.
-
mojgrad
#14 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Ako je vec prbao samponom ukloniti vashke djetetu i ne pomaze, to me jako cudi ipak su svi ti samponi protiv vashki jako efikasni moze biti zato sto je oprao samo glavu djeteta tim samponom a nije uklonio posteljinu, odjecu i svaki odjevni materijal u kojem je dijete boravilo dok je imalo baje u glavi.mIRCerka wrote:Gdje ima da se kupi bezbojna hena/kna? IZvinite sto skrecem paznju sa "bitnih" tema o derbiju, caci i haretu, ali od druga dijete je dobilo Vashke, kao i mnogi drugi osnovci, i samponi protiv vashki ovaj put ne pomazu, a malo je glupo da se dijete od 8 godina kupa u nafti ili da se farba, tako da se kanom moze potamanit zivina, tako sto se ugushi.
Sve to treba ponovo oprati da ne bi doslo do ponovne zaraze. Jer te se vashke mogu uvuci u posteljinu i ti mislis evo ga oprao sam glavu sve ke oke, one se opet uvuku i razmnoze brzinom svjetlosti.
Zato kad bude prago glavu djeteta obavezno sve ostalo nek opere, znaci od posteljine, jastuka jorgana odjevnih predmeta peskira itd.
Last edited by mojgrad on 30/10/2008 14:29, edited 1 time in total.
-
mojgrad
#15 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
@Zlatiborka, vashke nemaju veze s tim da li je neko cist ili nije. Vashke bas idu na cistu vlas kose, nece na one prljave tj.nece tako brzo.zlatiborka wrote: Otkud Vaske u skoli? ...![]()
![]()
Mene ne iznenadjuje da u vrticima i skolama s vremena na vrijeme izbije takva 'epidemija', djeca pokupe igrajuci se na ulici, kod nekoga pa fino prenesu jedni drugima dok se igraju u obdanistima i skolama. NIsta strasno, jest da to daje glavobolje uciteljima i roditeljima ali od kako je svijeta i vijeka uvijek ih je bilo.
- zlatiborka
#16 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
I ja znam za petrolej, ne treba posipati po glavi vec umociti neku krpicu u petrolej i s njome istrljati korijen kose. Staviti najlon kesu na glavu i drzati 2-3 sata. Poslije dobro isprati.....i gustim cesljem iscesljati vise puta....HAL9000 wrote:Hebemu procita ovo i poce me glava svrbit.
Stari babski recept protiv baja a nije stetan....
- chuchumbamayumbe
#17 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Ja sam ih ko mali fasovo, imao jedno 6-7 godina, bio sa rajom vani, nasli nekakve stare pernate jastuke i shutali ih do besvjesti.
Znam da su me handrile nekoliko dana, te ih iscesljavali sa nekakvim gustim cesljevima, ali tamo osamdesetih su vaske jos uvijek bile samo vaske (a ne mutanti) tako da je pomogao shampon koji su mi kupili u apoteci.
Ne znam sada kakve su to vashke kada se ne mogu sjebati shamponom protivU vashki?!
Znam da su me handrile nekoliko dana, te ih iscesljavali sa nekakvim gustim cesljevima, ali tamo osamdesetih su vaske jos uvijek bile samo vaske (a ne mutanti) tako da je pomogao shampon koji su mi kupili u apoteci.
Ne znam sada kakve su to vashke kada se ne mogu sjebati shamponom protivU vashki?!
-
Aduu
#18 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Ma sampon je 100% efikasan, pa za to je i napravljen, operes kosu 2 puta ako treba i eto
Osim...ako neka druga neman nije u pitanju
Osim...ako neka druga neman nije u pitanju
- zlatiborka
#19 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Ma da ti kazem, vaske idu najvise na cistu kosu i djeca ih zacas pokupe. A skole, narocito vrtici bi trebali cesce pregledavati djecu i njihovu kosu.Baghira wrote:Ne mislis valjda ozbiljno, da ne bi bilo vaski, da nije vjeronauke?zlatiborka wrote:Otkud Vaske u skoli? ...mIRCerka wrote:Gdje ima da se kupi bezbojna hena/kna? IZvinite sto skrecem paznju sa "bitnih" tema o derbiju, caci i haretu, ali od druga dijete je dobilo Vashke, kao i mnogi drugi osnovci, i samponi protiv vashki ovaj put ne pomazu, a malo je glupo da se dijete od 8 godina kupa u nafti ili da se farba, tako da se kanom moze potamanit zivina, tako sto se ugushi.![]()
![]()
Ma ja, to nije bilo nikad vaski, dok je Saban visio na zidu
![]()
I kakvu zajednicku vezu imaju peksinluk i vaske?
![]()
Gadne su vaske. Jedva ih se rijesiti.
Vjeronauk je spomenut ironicno jer se o njemu ovdje trubi haman nekoliko dana....
- Skyfox
#20 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
grozno - vec me cheshka

-
shalaedin
#21 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
pomaze masinica... na celu nek se osisa 
-
mIRCerka
#22 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
Vidim da je nekima do zajebancije.
Ako kazem da je probao te sampone protiv vashki i da ne djeluje, onda NE DJELUJE.
Ono sto je veci problem trenutno je da se suti o tome, osim na nekim radio stanicama sto se roditelji javljaju.
Tako bi se hinje usutile i da je epidemija meningitisa.
PS Mene baja nije strah, mackama ih redovno trijebim i redovno prskam stan radi jaja koje baje lijezu po cilimima i namjestaju.
PPS Nemojte se zajebavati sa ovom temom, idite na one bitnije, pricajte o Harisu, Dodiku, Zlaji, Caci, dzamijama i crkvama, vjeronauci, turbofolku. Ako nemate sta pametno reci na ovoj temi, nemojte nista ni govoriti.
Hvala
Ako kazem da je probao te sampone protiv vashki i da ne djeluje, onda NE DJELUJE.
Ono sto je veci problem trenutno je da se suti o tome, osim na nekim radio stanicama sto se roditelji javljaju.
PS Mene baja nije strah, mackama ih redovno trijebim i redovno prskam stan radi jaja koje baje lijezu po cilimima i namjestaju.
PPS Nemojte se zajebavati sa ovom temom, idite na one bitnije, pricajte o Harisu, Dodiku, Zlaji, Caci, dzamijama i crkvama, vjeronauci, turbofolku. Ako nemate sta pametno reci na ovoj temi, nemojte nista ni govoriti.
Hvala
-
mIRCerka
#23 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
samo da ponovim
mIRCerka wrote:Vidim da je nekima do zajebancije.
Hvala
- HAVANA
#24 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
shalaedin wrote:pomaze masinica... na celu nek se osisa
Ja samo curice pravim a gdje ću njih na ćelu,ne ide brate a fasovaće garant, uvijek nešta pokupe.
- Baghira
#25 Re: Vashke u Sarajevu - Osnovne skole
zlatiborka wrote:Ma da ti kazem, vaske idu najvise na cistu kosu i djeca ih zacas pokupe. A skole, narocito vrtici bi trebali cesce pregledavati djecu i njihovu kosu.
Vjeronauk je spomenut ironicno jer se o njemu ovdje trubi haman nekoliko dana....
Vidjela sam temu o vjeronauci i upravo zbog toga sam to i komentarisala.
Svakako mislim da su roditelji ti, koji trebaju obratiti pozornost na takve stvari, jer u skolama, vrticima to nikako ne moze biti temeljito i nikako posao nastavnickog kadra da pretura po tudjum glavama ili jos gore, u slacaju pronalaska to dijete javno ofirati i kuci poslati, kao sto je u mom razredu nekad davno bilo, kad su pronadjene vaske kod jedne curice. I roditeljska je duznost da dijete ociste od vaski i ne salju ga u skolu dok god se to ne rijesi, a skolska je, redovno pisma roditeljima slati, da obrate paznju na te stvari.
Mirci, nek pitaju u apoteci ili lijecnika da li smiju koristiti nesto jace, jer ti su samponi prilicno slabi. I ciscenje od vaski podrazumijeva temeljito ciscenje cijelog stana, jer gnjide mogu prezivjeti i na plisanim zivotinjama, garderobi, itd.