Magareća klupa....
- modra_rijeka
- Location: U nakaradnoj zemlji, ali zemlji koju ni za sto mjenjao ne bih ....
#1 Magareća klupa....
Bio sam dobar ucenik uvjek tako da nisam znao sta je sjediti u magarecoj klupi...Nakon skole sam dospio u neke relacije u kojima opet nisam uspio doci do magarece klupe....Je li nam magareca klupa potrebna da bi smo dosli sami sebi, da bi smo shvatili kako biti ono sto jesi znaci po potrebi zavrsiti i u magarecoj klupi....Posto sam novi ovdje na forumu, barem aktivno pisuci novi, iako vec dugo citam i pratim ovaj forum, primjetio sam da ovdje ima dosta osoba koje su zasluzile da malo odsjede u magarecoj klupi....Da se opale u onu svoju tintaru i da eventualno skontaju kako nekad jedu neki nesto sto nije za jesti bezveze lupajuci ko Maksim po diviziji....Zasto neki ljudi sebi daju za pravo da zabijaju nos gdje im nije mjesto? Zasto neki ljudi daju sebi za pravo da su najpametniji???Zasto veliki broj ljudi misli da je najpametniji iako je i sam svjestan da je glup ko q....Zar je toliko tesko biti normalan i ponasati se normalno...Biti ono sto jesi...Dokazano je da je od glupana gluplji samo onaj sto nece da prizna da je glup....i naravno gluplja su dva glupana od jednog....Biti svjestan svoje nesvjesti i gluposti automatski tog lika izdize iznad one najprostije zatupljene gluposti....Molim sve one koji se ne osjecaju glupim da nam obrazloze zasto nisu glupi, one koji su glupi nek nama kazu zasto su glupi....Oni koji misle da su za magarece klupe neka se jave i kazu zasto im je ista potrebna....Hajde malo ljudi, da pokusamo biti ono sto jesmo, naravno, bez uvlacenja bilo koga u pricu, mahalanja, traceva....i slicno....Daj malo da vidimo gdje smo mi sami, bez bilo koga drugog...bez sakrivanja iza bilo koga, ili cega, bez pozivanja na intelekt, skolu, lovu, raju, ili bilo sta slicno...Sta je ono sto vas cini takvim kakvim jeste.....Nemojte mi zamjeriti na mozda debilnoj temi...ja sam davno skontao da sam debil te da mi taj debilizam , usmjeren u pravom smjeru samo moze valjati..nikako skoditi....
- modra_rijeka
#2 Re: Magareća klupa....
Nadam se da ce biti onih koji ce zapitkivati nesto, zachatavati i slicno...ali bujrum, i to je nesto...i ima veze s temom 
Last edited by modra_rijeka on 19/10/2008 00:43, edited 1 time in total.
- uvjek dobar gost
#3 Re: Magareća klupa....
Fina tema, istina je da je najgore i najteže u stvari uvidjeti svoju glupost... bio sam u pomenutoj klupi ali uvijek zbog dugog jezika.. što je nekad samo po sebi glupost..
No mislim opet da bi trebalo definisti pojam gluposti.... jer isti taj pojam svi ne doživljavaju na isti način...
No mislim opet da bi trebalo definisti pojam gluposti.... jer isti taj pojam svi ne doživljavaju na isti način...
- Aurora Borealis
#4 Re: Magareća klupa....
.
Last edited by Aurora Borealis on 21/11/2010 17:42, edited 1 time in total.
-
zelenashica
#5 Re: Magareća klupa....
pa ne mogu reći da nisam bila.....jesam..,,.al samo što sam uvijek bila ne mirna
.....a danas sam ja ta koja šalje na klupu
..ma trauma hebi ga šta mogu

- chinese_water
#6 Re: Magareća klupa....
Toliko sam pametan da za sebe citav zivot tvrdim kako sam glup...
- chinese_water
#7 Re: Magareća klupa....
jah...eto... zaboravih reci... vazda sam bio u magarecoj klupi

- modra_rijeka
#8 Re: Magareća klupa....
mozda da dodam da ovdje ne mislim prvenstveno na magarecu klupu za vrijeme skolovanja....vise bi to bilo magareca klupa poslije skole, nakon sto se smatramo skolovanim, odraslim....magareca klupa ga dodje ako blaza varijanta stuba srama ili nesto slicno....moram primjetiti da uvjek sami sebe dovedemo u tu situaciju, veoma rijetko ili skoro nikako durgi budu krivci tome iako se zna desiti da u mnoge situacije upadnemo i tudjom situacijom...u magarecu ipak ne moze svako....
PS : aurora, nemoj ti meni velkam, nesta ces me zajebat garant
,
PS : aurora, nemoj ti meni velkam, nesta ces me zajebat garant
- Aurora Borealis
#9 Re: Magareća klupa....
.
Last edited by Aurora Borealis on 21/11/2010 17:43, edited 1 time in total.
- modra_rijeka
#10 Re: Magareća klupa....
Ma jok bona, kakva sila...samo govorim onako kako inace govorim....cemu gluma??? Naravno nista lose ne mislim...Glup jesam ali sila nikad....Aurora Borealis wrote:Necu, naucices vec ovdje da je Aurora fino dijetemodra_rijeka wrote:mozda da dodam da ovdje ne mislim prvenstveno na magarecu klupu za vrijeme skolovanja....vise bi to bilo magareca klupa poslije skole, nakon sto se smatramo skolovanim, odraslim....magareca klupa ga dodje ako blaza varijanta stuba srama ili nesto slicno....moram primjetiti da uvjek sami sebe dovedemo u tu situaciju, veoma rijetko ili skoro nikako durgi budu krivci tome iako se zna desiti da u mnoge situacije upadnemo i tudjom situacijom...u magarecu ipak ne moze svako....
PS : aurora, nemoj ti meni velkam, nesta ces me zajebat garant,
![]()
Chuj zajebat c c c
Tek dosho', i vec se osilio
Valja l' to tako?
-
♥ Julianna ♥
#11 Re: Magareća klupa....
relax...go with the flow i zabavi semodra_rijeka wrote:Bio sam dobar ucenik uvjek tako da nisam znao sta je sjediti u magarecoj klupi...Nakon skole sam dospio u neke relacije u kojima opet nisam uspio doci do magarece klupe....Je li nam magareca klupa potrebna da bi smo dosli sami sebi, da bi smo shvatili kako biti ono sto jesi znaci po potrebi zavrsiti i u magarecoj klupi....Posto sam novi ovdje na forumu, barem aktivno pisuci novi, iako vec dugo citam i pratim ovaj forum, primjetio sam da ovdje ima dosta osoba koje su zasluzile da malo odsjede u magarecoj klupi....Da se opale u onu svoju tintaru i da eventualno skontaju kako nekad jedu neki nesto sto nije za jesti bezveze lupajuci ko Maksim po diviziji....Zasto neki ljudi sebi daju za pravo da zabijaju nos gdje im nije mjesto? Zasto neki ljudi daju sebi za pravo da su najpametniji???Zasto veliki broj ljudi misli da je najpametniji iako je i sam svjestan da je glup ko q....Zar je toliko tesko biti normalan i ponasati se normalno...Biti ono sto jesi...Dokazano je da je od glupana gluplji samo onaj sto nece da prizna da je glup....i naravno gluplja su dva glupana od jednog....Biti svjestan svoje nesvjesti i gluposti automatski tog lika izdize iznad one najprostije zatupljene gluposti....Molim sve one koji se ne osjecaju glupim da nam obrazloze zasto nisu glupi, one koji su glupi nek nama kazu zasto su glupi....Oni koji misle da su za magarece klupe neka se jave i kazu zasto im je ista potrebna....Hajde malo ljudi, da pokusamo biti ono sto jesmo, naravno, bez uvlacenja bilo koga u pricu, mahalanja, traceva....i slicno....Daj malo da vidimo gdje smo mi sami, bez bilo koga drugog...bez sakrivanja iza bilo koga, ili cega, bez pozivanja na intelekt, skolu, lovu, raju, ili bilo sta slicno...Sta je ono sto vas cini takvim kakvim jeste.....Nemojte mi zamjeriti na mozda debilnoj temi...ja sam davno skontao da sam debil te da mi taj debilizam , usmjeren u pravom smjeru samo moze valjati..nikako skoditi....
-
Abacija
#12 Re: Magareća klupa....
Zar nije magareca klupa = Banovici/banana/banovina i slicno?

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13 Re: Magareća klupa....
Moja je učiteljica pravila magareću klupu pored vrata poprečno od ostalih stolova. Onda sam ja jednom namjerno napravila frku da bi temo otišla , jer je dječak sa kojim sam djelila klupu jako smrdio na bijeli luk. Pa mi je bilo fino u magarećoj klupi. ali sam onda kući, onako pedagoški dobila batine, pa sam morala trpiti smrad bijelog luka mog kolege 
- modra_rijeka
#14 Re: Magareća klupa....
Ocigledno da opet moram ponoviti da ne mislim explicitno na magarecu klupu iz skolskih dana...Trebamo li napraviti kakve magarece klupe danas...? Jel to tesko shvatiti moj post ili???Koliko smo ustvari samokriticni???
- planamac
#15 Re: Magareća klupa....
Upravo je beskrajan niz "gluposti", možda i ponajviše, učinio da budem ono što jesam (razmišljam onako kako to činim, izgledam kakav jesam...), i nadam se da će ih biti i u budućnosti (čini mi se i nadam se da sam 'skont'o' kako će te "gluposti" ubuduće proizvoditi što je moguće manje štete) jer će se zajedno s njima nastaviti i kontinuitet mojih promjena, ili ispravnije kazano prilagodbi koje me čine "boljim čovjekom" (čovjek je, po definiciji, biće prilagodbe - što smo prilagodljiviji to smo 'čovječniji').modra_rijeka wrote:Sta je ono sto vas cini takvim kakvim jeste....?
Nikad i nigdje se ništa nije promijenilo 'samo od sebe', za svaku promjenu je potrebno uložiti određenu energiju; uvažavajući ove činjenice na "gluposti" bismo trebali gledati 'drugim očima'. Skoro da dođoše kao glavni, ili barem bitan, generator promjena a samim tim i napredovanja.
Zanimljivo (i logično) je i to da, manje-više svi, iz svoje prošlosti jako dobro pamtimo "gluposti", kao i to da ih se nerijetko prisjećamo uz osmijeh i sa simpatijama.
Pravo umjetničko djelo nastaje kad ne znaš kako nešto napraviti.
I. Mujezinović
- ja.neron
#16 Re: Magareća klupa....
a može i da odeš npr. u BanatAbacija wrote:Zar nije magareca klupa = Banovici/banana/banovina i slicno?![]()
![]()
- KatarinaKosaca
#17 Re: Magareća klupa....
Ma, nije tako teško shvatiti šta si htio reći. Ali ja se sjetila prave magareće klupe i svog iskustva tamo.modra_rijeka wrote:Ocigledno da opet moram ponoviti da ne mislim explicitno na magarecu klupu iz skolskih dana...Trebamo li napraviti kakve magarece klupe danas...? Jel to tesko shvatiti moj post ili???Koliko smo ustvari samokriticni???
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#18 Re: Magareća klupa....
neće, ona ti je plavušamodra_rijeka wrote:mozda da dodam da ovdje ne mislim prvenstveno na magarecu klupu za vrijeme skolovanja....vise bi to bilo magareca klupa poslije skole, nakon sto se smatramo skolovanim, odraslim....magareca klupa ga dodje ako blaza varijanta stuba srama ili nesto slicno....moram primjetiti da uvjek sami sebe dovedemo u tu situaciju, veoma rijetko ili skoro nikako durgi budu krivci tome iako se zna desiti da u mnoge situacije upadnemo i tudjom situacijom...u magarecu ipak ne moze svako....
- modra_rijeka
#19 Re: Magareća klupa....
Imam osjecaj da nam je naletio prvi pacijent za magarece klupe, naravno, ne mislim na nju.....Chmoljo wrote:neće, ona ti je plavušamodra_rijeka wrote:mozda da dodam da ovdje ne mislim prvenstveno na magarecu klupu za vrijeme skolovanja....vise bi to bilo magareca klupa poslije skole, nakon sto se smatramo skolovanim, odraslim....magareca klupa ga dodje ako blaza varijanta stuba srama ili nesto slicno....moram primjetiti da uvjek sami sebe dovedemo u tu situaciju, veoma rijetko ili skoro nikako durgi budu krivci tome iako se zna desiti da u mnoge situacije upadnemo i tudjom situacijom...u magarecu ipak ne moze svako....
-
Leonid Breznjev
#20 Re: Magareća klupa....
chmoljo, budes se spakovao, zbog te prijetnje... nije ti prvi put, znas vec kako fercera...
modra rijeka smanji malo tenzije..
- modra_rijeka
#21 Re: Magareća klupa....
Sorry drug, sve jasno....samo mrzim kad neko trola po temi, pogotovo kad nekog provocira na nacin kao sto to on radi...tema i jeste usmjerena upravo protiv ovakvih i slicnih.....ne bi li dosli do spoznaje...sorry jos jednomArslan wrote:chmoljo, budes se spakovao, zbog te prijetnje... nije ti prvi put, znas vec kako fercera...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#22 Re: Magareća klupa....
naravno, još da znaš, kao što ne znaš da je to moja i njena interna zezancija ne bi rekao to što jesi.modra_rijeka wrote:Sorry drug, sve jasno....samo mrzim kad neko trola po temi, pogotovo kad nekog provocira na nacin kao sto to on radi...tema i jeste usmjerena upravo protiv ovakvih i slicnih.....ne bi li dosli do spoznaje...sorry jos jednomArslan wrote:chmoljo, budes se spakovao, zbog te prijetnje... nije ti prvi put, znas vec kako fercera...
sretno na klupi.
- modra_rijeka
#23 Re: Magareća klupa....
Ti ocigledno i dalje ne kontas, ovo je tema, koju sam ja otvoro, i vrlo dobro znam da nije tema vasa interna zajebancija nego nesto sasvim drugo....nadam se da ces se sloziti s ovime...a sto se tice klupe....hmmmmm...ja bih da sam na tvom mjestu procitao jos jednom uvod u temu....
- KatarinaKosaca
#24 Re: Magareća klupa....
Modra.rijeka, mislim da je temi , tako kako je zamišljaš ili si je koncipirao više mjesto na podforumu filozofija.
- modra_rijeka
#25 Re: Magareća klupa....
Jesam li dobro shvatio da...mi zelis reci da, ako je mozda nekome teska za shvatiti automatski mjesto na tom podforumu???KatarinaKosaca wrote:Modra.rijeka, mislim da je temi , tako kako je zamišljaš ili si je koncipirao više mjesto na podforumu filozofija.
Ljudi bjeze od filozofije, ovo su sasvim obicne stvari iz zivota svih nas....