fast polaganje na fasto - konakovic example

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
radeljas

#1 fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by radeljas »

nas vajni looser na opstinskim izborima, elmedin konakovic, manager, maneken, sda delegat ... (dopuniti do 20 funkcija da ne pisem) je polozio 10 ispita u 13 dana na fasto. od 10 je na 8 dobio ocjenu 10. stvarno je covjek sposoban, kako gradjani to ne prepoznase, jos im avaz hvalio covjeka svaki dan. vise o ubrzanom polaganju ispita na nasim fakultetima procitati u danima. elmedin je kasnije malo usporio pa mu je za slijedecih 10 ispita trebalo 20-tak dana tako nesto.
naser oric bio uspjesan na slican nacin. i mi placamo te vajne profesore, doktore, univerzitetske radnike, a oni tako dijele diplome
:x :x
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#2 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by grunt »

Sto si se toliko upalio :D ,citao sam i ja u novinama,ima i slika indexa.Mozda su ljudi genijalci ko zna!
Kad bi sada poceo da pisem spisak ljudi za koje znam 100% da su kupili fakultetsku i srednjoskolsku diplomu spisak bi bio podugacak.To je tako jebiga,nasa realnost!
barby02

#3 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by barby02 »

Imena, kolega, imena !!!!!! :D
to je to

#4 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by to je to »

grunt wrote:Sto si se toliko upalio :D ,citao sam i ja u novinama,ima i slika indexa.Mozda su ljudi genijalci ko zna!
Kad bi sada poceo da pisem spisak ljudi za koje znam 100% da su kupili fakultetsku i srednjoskolsku diplomu spisak bi bio podugacak.To je tako jebiga,nasa realnost!
Pa počni pisati - onda nam možda to i ne bude realnost
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#5 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by grunt »

to je to wrote:
grunt wrote:Sto si se toliko upalio :D ,citao sam i ja u novinama,ima i slika indexa.Mozda su ljudi genijalci ko zna!
Ne ispravlja mi se kriva drina :D
homar

#6 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by homar »

O korumpiranom dekanu i profesorima sa fakulteta sporta i vrapci znaju godinama. Zanimljivo je da taj Rađo i dalje opstaje, zašto. Pa to je jasno, ima dovoljno da potkupi one koji bi ga mogli smijeniti. Postavlja se pitanje ko toga kriminalca može smijeniti i strpati u zatvor?
ibizza

#7 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by ibizza »

jel mi moze neko dati link da pogledam sinocnju emisiju....na kojoj su bili profesori sa Dif-a i Elmedin Konakovic...
hvalla
Troll_Happens

#8 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by Troll_Happens »

radeljas wrote:nas vajni looser na opstinskim izborima, elmedin konakovic, manager, maneken, sda delegat ... (dopuniti do 20 funkcija da ne pisem) je polozio 10 ispita u 13 dana na fasto. od 10 je na 8 dobio ocjenu 10. stvarno je covjek sposoban, kako gradjani to ne prepoznase, jos im avaz hvalio covjeka svaki dan. vise o ubrzanom polaganju ispita na nasim fakultetima procitati u danima. elmedin je kasnije malo usporio pa mu je za slijedecih 10 ispita trebalo 20-tak dana tako nesto.
naser oric bio uspjesan na slican nacin. i mi placamo te vajne profesore, doktore, univerzitetske radnike, a oni tako dijele diplome
ocito je da covjek stvarno ima kljuc do diplome i sa tim kljucem do bolje buducnosti. buducnosti hostaplera kriminalca uhhh dobro je sto ne glasah ni za kog :x

Magazin "Dani" na naslovnoj stranici postavlja pitanje "kako sam se domogao diplome" ?

Postavlja ga jedna mlada novinarka koju sam upoznao prije nekih par mjeseci kada ja pisala o tragediji koja je zadesila porodicu Isaković. Na mene je ostavila veoma dobar utisak, pravi je novinar, detaljna, organizovana, ima i još nešto što pokazuje njenu strast prema novinarstvu, nešto što ne vidim kod većine njenih kolega. Ne znam koliko se već dugo bavi novinarstvom ali mislim da ima svijetlu budućnost.

Ima i njena priča smisla kad je posmatraš iz jednog ugla, kad koristiš samo činjenice koje ti daju za pravo da konstatuješ da sam se "domogao" diplome.

Ostali smo tad u dobrim odnosima, i sad ćemo, i zato mi nije jasno kako jedan tako ozbiljan novinar nije pokušao da čuje drugu stranu priče? Zašto me nije nazvala za komentar? Ja nikad nisam izbjegao odgovor ni na jedno pitanje od kad se bavim javnim pozivima, nikad.

Večeras vidim da su i kolege sa državne televizije napravili sličan prilog. Nisu me naravno pitali ništa o tome da li sam svoju diplomu zaslužio a razgovarali smo o problemu koji se pojavio na fakultetu. Na kraju priloga se oni čude kako sam brzo polagao ispite?

Ako su ozbiljne (za BB iz Dana znam da jeste), pisaće još o ovoj temi. Pitaće mene kako sam studirao i da li sam zaslužio diplomu. Daće mi priliku da kažem da od 2003 godine idem na sve seminare koji se tiču moje profesije u regionu( samo je još MM bivši direktor RK Bosne takav manijak), da Kotlera, Drakera, Malova, Portera, Adižesa, Golemana, Bojacis, Maki i još mnogo stručnjaka izučavam godinama. Da sam knjige koje su bile štivo iz kojeg smo polagali ispite čitao par godina prije nego sam zvanično odgovarao. Pogledaće moje seminarske radove, diplomske radove, još ih naravno čuvam u računaru. Pogledaće i projekat "KK Bosna" koji je rađen po knjigama ovih stručnih ljudi i koji je od minusa 1,6 miliona km Bosnu doveo do budžeta od preko 3 miliona km godišnje. Pitaće organizatore "LONDONSKE ŠKOLE PR-a" zašto su baš mene zvali kao predavača na temu "ORGANIZACIJA SPORTSKOG EVENTA"(tu školu pohađali su uglavnom novinari,kolege ovih simpatičnih cura), pitaće ljude iz ureda Vijeća Evrope u Sarajevu zašto su insistirali da baš ja budem predstavnik BiH u Strazburu u tijelu koje se bavi pitanjem sporta. Pitaće moje kolege, profesore sa fakulteta, one koji kritiziraju neke stvari, kakav sam bio student. Pitaće i odgovorne osobe kako se primjenjuje "Bolonja", kad se odgovara i kako. Na kraju krajeva, prodiskutujemo ispit po ispit...

Pričao sam sa hafizom Bugarijem jednom prilikom o ljudima koji pišu neistine i tako dezavuišu javnost. Dao mi je savjet kojeg se pridržavam, da ne demantujem nikoga, da to nije bitno. Sve te stvari vremenom dođu na svoje.

Ja ni sad nikoga ne demantujem sad se borim za zdravo bosansko društvo u kojem ja moram biti moralan i pravedan političar, u kojem je jednako važno da BB bude moralna i pravedna novinarka, da "nezavisni" mediji budu nezavisni, da se ne mrzimo zato što nemamo iste političke ideale. Ne vodi nas to nigdje.
Troll_Happens

#9 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by Troll_Happens »

I za one koji hoce jos i vise

Ekskluzivno - dva studentska čuda: Dino Konaković i Naser Orić
Imam ključ od fakulteta
Dani su došli u posjed kopija indexa dvaju "briljantnih" diplomanata Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Univerziteta Sarajevo - Dine Konakovića, nekadašnjeg košarkaša i manje uspješnog političara, te Nasera Orića, ratnog komandanta Srebrenice, nedavno uhapšenog pod optužbama za teški kriminal. Obojica su, za manje od mjesec dana, položili najvažnije ispite, a njihovo znanje ocijenjeno je, uglavnom, desetkama. Dani ekskluzivno listaju indexe dvojice novopečenih članova bh. akademske zajednice
Belma Bećirbašić

Proteklih mjeseci je Elmedin Dino Konaković, nekadašnji kapiten KK Bosna, biračkom tijelu Općine Centar kao garanciju ispravnosti svoje kandidature za načelnika, osim sarajevskog srca, "nudio" i zvanje sportskog menadžera. Mnogima je upalo u oči da Konaković u svojoj službenoj biografiji više potencira trogodišnju diplomu koju je stekao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu negoli adut zahvaljujući kome je i postao lokalna SDA star - košarkašku karijeru. Podaci o "članstvu u Komitetu za sport pri Vijeću Evrope u periodu 2004-2006", "vodstvu KK Bosne u periodu 2003-2008", najuspješnijem "igraču košarkaške reprezentacije BiH na Mediteranskim igrama u Bariju 1997." promovirani su tek kao sporedna stvar. Stranka koju je prigrlio vješto mu je sugerirala ovaj po(red)ak stvari - ne samo zbog "strahopoštovanja" koju izaziva akademska titula već naprosto što je Konaković diplomirao kao čudo od studenta. Ko se, uostalom, ne bi ponosio kandidatom koji je u roku od godinu i po uspio završiti dvogodišnji studij?! Konaković je i pored svojih profesionalnih obaveza očito vrlo marljivo učio pa je ispite s Više trenerske škole, koju je upisao 2004/2005, polagao bukvalno u razmacima od jednog do dva dana! Tako je, kako svjedoči njegov index, devet najvažnijih ispita položio u samo jednom mjesecu, tačnije od 8. do 22. juna 2006. Kakvih mjesec - trinaest dana!

Predmet Menadžment ljudskih resursa polaže 8. juna devetkom, a potom slijede desetke, 11., 13., 14. te 16. juna. Bit će da se potom umorio - 17. juna mu prosjek kvari predmet Jezička kultura - polaže je osmicom. Sutradan je već boljega raspoloženja, pa Sportski menadžment završava devetkom, a potom čitav studij okončava 22. osmicom i desetkom! Međutim, ovaj neviđeni uspjeh nije ništa ako ga usporedimo s načinom na koji Konaković apsolvira Bolonjski proces. Kada, naredne godine, Sarajevski univerzitet "uvodi" Bolonju na fakultete, a Izet Rađo omogućava studentima Više trenerske škole da uz polaganje još samo jedne godine dobiju stepen visoke stručne spreme - Konaković postaje primjer briljantnog akademskog pregalaštva. Od dvanaest predmeta, deset ih polaže desetkom, i to u rekordnom roku: od 4. do 29. februara 2008! Taman na vrijeme da kao najuspješniji student generacije, s tek stečenim zvanjem sportskog menadžera, krene u izbornu kampanju. SDA ponosno predstavlja svog akademskog kandidata: onaj ko sve ispite položi u roku od jednog mjeseca, po najnovijem, bolonjskom, konceptu, uistinu zavređuje slogan "za sarajevskog načelnika, na evropskom putu". No, glasači u općini Centar (ni)su prepoznali evropski kvalitet i time je jedna moguće blistava politička karijera okončana prije nego što je i počela.

Ali, takav je Fakultet sporta i tjelesnog odgoja - rasadnik talenata! Jer, akademska naobrazba istovremeno kad i suđenje za ratne zločine na Međunarodnom sudu pravde u Haagu se uistinu ne može sticati na bilo kojem fakultetu. Niti to može svaki osuđenik, pardon student. Zato je važno zvati se Naser Orić. I uspjeti se teleportirati iz Scheveningena do studentske službe na koševskom stadionu. Kako mu je takav poduhvat uspio, treba pitati dekana Izeta Rađu, koji Orića upisuje na Fakultet sporta i odgoja u akademskoj 2005/2006, u trenutku kada se ovaj nalazi u pritvoru zbog procesuiranja za ratne zločine počinjene nad Srbima! Orić očito ima nadnaravne sposobnosti, pa mu uspijeva i vidovitost: samo onaj ko sigurno zna da će biti oslobođen optužbi, dozvoljava sebi luksuz da krene s polaganjem ispita tri mjeseca nakon puštanja na slobodu?! Orić na Sarajevski aerodrom dolazi u julu, a već 15. septembra mu profesor Rifet Ćatić upisuje osmicu na Pedagogiji sporta. Bit će da su Oriću pripremili akademski doček, pa mu profesori ocjene nižu dan za danom: Biomehaniku polaže 16., Engleski jezik 18., (jezici mu nisu jača strana - šestica), Antropološku analizu 21., Fiziologiju sporta 29. i Statistiku s informatikom 27. septembra.

Orić upisuje novu školsku 2006/2007. i već naredne godine u roku od petnaest dana završava drugu godinu! Nevjerovatno! Ili je u Scheveningenu Oriću toliko bilo dosadno da je danonoćno proučavao materiju ili je, kao i Konaković, kasno otkriveni talent - čudo od djeteta! Ovo pitanje neka ide na savjest docentima, doktorima i asistentima Fakulteta za sport koji u plus svoje karijere mogu zabilježiti što su imali čast da obrazuju tako zlatnog studenta kao što je Naser Orić.

Usput, profesor koji mu je predavao Rukomet ocijenio ga je sedmicom. Šteta što ne postoji predmet tenis, jer reket mu vjerovatno ide bolje od ruke. O tome može čak i držati predavanje. Ako kojim slučajem bude imao ambiciju da nastavi postdiplomske studije, u zatvoru ili na slobodi, Orić svakako zna ko mu je akademska podrška - sveprisutni Izet Rađo. Ukoliko još tada bude na istoj poziciji kao i sada. Naime, u vrijeme zatvaranja ovog broja Dana dobili smo informaciju da je Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo zatražilo od Rađe svu dokumentaciju u vezi s nepravilnostima diploma stečenih na Visokoj sportskoj školi. Na stranama od 26. do 28. ovog izdanja Dana detaljnije je objašnjeno zašto 230 diplomaca neće prisustvovati promociji prve generacije bolonjaca, odnosno primiti diplomu. No, nakon što smo dobili uvid u ove skandalozne indexe, nadvladalo je uvjerenje da u svakoj nesreći ima i sreće: studenti koji su transparentno završili svoju naobrazbu trebaju biti ponosni što je neće slaviti isti dan kada i oni koji se na fakultetu pojave samo po ocjenu u index. Teleportacijom. Na srcu sarajevskom.

Akademski puls
Ko je dijelio desetke
Profesori čije su desetke promovirale Konakovića i Orića u zlatne studente Sarajevskog univerziteta su: doc. dr. Siniša Kovač (Sportsko-propagandni menadžment, Public Relation u menadžmentu), doc. dr. Munir Talović (Vještina pobjeđivanja, Komunikologija u sportu, Licenciranje u sportu), prof. dr. Azra Kozarčanin (Filozofija menadžmenta), prof. dr. Midhat Mekić (Stres faktor u sportskom menadžmentu, Sportski marketing), prof. dr. Izet Rađo (Upravljanje u novom društvu, Liderstvo - Vodstvo), prof. dr. Jasna Bajraktarević (Psihologija u menadžmentu), prof. dr. Besalet Kazazović (Povijest i organizacija pravila) i prof. dr. Ivan Hmjelovjec (Kineziološka analiza).

Izet Rađo o Dini Konakoviću, za potrebe predizborne kampanje
Imam povjerenja u njega
- Meni se jako dopada Dinin karakter i imam iskustva u radu s njim. On je mladi čovjek pripremljen za vrijeme u kojem živimo, posjeduje sve alate, ima viziju, želi da promovira promjene i, što je vrlo važno, smatram da je on, po svim svojim karakteristikama i onome što je do sada uradio, jedan od kvalitetnih mladih lidera. Ja ga doista podržavam i imam povjerenja u njega. Ono što BiH nedostaje, ima Dino Konaković, on ima strast i želi da promijeni stvari, procese i ljude.
LAIBACH KUNST

#10 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by LAIBACH KUNST »

Sa velikim ponosom govorim da sam propali student Filozofskog Fakulteta (Valjda se iz toga može vidjeti da ne učestvujem u korupciji na bilo koji način).Fax sam napustio još 2001.jer sam snimio da je to u stvari najobičnija PIJACA!!!
easy

#11 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by easy »

LAIBACH KUNST wrote:Sa velikim ponosom govorim da sam propali student Filozofskog Fakulteta (Valjda se iz toga može vidjeti da ne učestvujem u korupciji na bilo koji način).Fax sam napustio još 2001.jer sam snimio da je to u stvari najobičnija PIJACA!!!
po meni, to sto je sistem iskvaren u svojoj srzi, i to da korupcija vlada nije dovoljan razlog da napustis fakultet ukoliko je isti bio tvoj izbor. treba da se borimo protiv toga, moramo da se borimo protiv toga!!! odustajanjem samo dajemo podrsku gamadi koja je zaposjela fotelje i ne mice se sve ove godine!

sto se tice konakovica -> ako je sve to istina, a vjerovatno jeste, katastrofa!!! licno, SDA me je razocarala izborom kandidata za nacelinka opcine centar. primjetno je da su tu ulozili najvise sredstava, pa opet nista. sto mi se svidjelo, u poslijednje vrijeme vode jednu umjerenu politiku koja je fakticki osnova, srz i buducnost BiH kao drzave, ali nazalost osjetno je da i dalje postoje odredjeni krugovi koji su truhli i pokusavaju da prevladaju, cega je i ovo primjer. nadam se da ce ova pozitivnija struja pretegnuti!
Mahalac

#12 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by Mahalac »

Svima nama je ocigledno da pojedinci u post-ratno doba rekao bih sire narodne mase pokazuju da imaju "kljuc". :-)
Sve dok sutimo i javno ne iznesemo imena tih koje znamo a ne samo ovde naslovljenog kljucara, nigdje nas nema.
Ja sam studirao prije rata i jako dobro znam sta je to studij i studiranje pa zato kad mi sad neko na poslu kaze kako je zavrsio studij a usporedo radio kao i ja puno radno vrijeme, mene jednostavno prodje volja za zivotom.
Jos kad spomenu , elektrotehniku, farmaciju, :cry: MEDICINU :shock: ...nema dalje :run:

...samo poneke upitam, zasto idete u Bihac, Mostar, Travnik, Sokolac, Banja Luku... i polazete kad imate i u Sarajevu te ustanove :-)
easy

#13 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by easy »

radeljas wrote:nas vajni looser na opstinskim izborima, elmedin konakovic, manager, maneken, sda delegat ... (dopuniti do 20 funkcija da ne pisem) je polozio 10 ispita u 13 dana na fasto. od 10 je na 8 dobio ocjenu 10. stvarno je covjek sposoban, kako gradjani to ne prepoznase, jos im avaz hvalio covjeka svaki dan. vise o ubrzanom polaganju ispita na nasim fakultetima procitati u danima. elmedin je kasnije malo usporio pa mu je za slijedecih 10 ispita trebalo 20-tak dana tako nesto.
vrlo je cudno, sto je avaz hvalio diplomca, jer ti avaz bas nevoli njegovu stranku... al ocigledno da su priklonjeni onoj struji, blizoj 100postotasima, kojoj i diplomac pripada... elem ispusise ga kako god okrenes
to je to wrote:
A za javno deklarisane 100%tase ne zelim ni da komentarisem. To je mafija po definiciji pripadnosti :D :D :D
ibizza

#14 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by ibizza »

Mahalac wrote:Svima nama je ocigledno da pojedinci u post-ratno doba rekao bih sire narodne mase pokazuju da imaju "kljuc". :-)
Sve dok sutimo i javno ne iznesemo imena tih koje znamo a ne samo ovde naslovljenog kljucara, nigdje nas nema.
Ja sam studirao prije rata i jako dobro znam sta je to studij i studiranje pa zato kad mi sad neko na poslu kaze kako je zavrsio studij a usporedo radio kao i ja puno radno vrijeme, mene jednostavno prodje volja za zivotom.
Jos kad spomenu , elektrotehniku, farmaciju, :cry: MEDICINU :shock: ...nema dalje :run:

...samo poneke upitam, zasto idete u Bihac, Mostar, Travnik, Sokolac, Banja Luku... i polazete kad imate i u Sarajevu te ustanove :-)
Ja idem u Travnik,a kladim se da bolje znanje imam od prijatelja sa Ekonomije...oni su sad druga godina, kad ih pitam neke stvari iz prve godine oni pojma nemaju...jer su naucili sam skripticu neku i to je to...
Upisat cu postdiplomski ovdje u Sarajevu...pa cemo vidjeti razliku izmedju nas(bice nas vise) i studenata sa Ekonomije(naravno ne najboljih) :lol: :lol:
Miki123

#15 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by Miki123 »

Travnik.. :?

imam informacije iz prve ruke.. nisu ni do koljena efsa. naravno, ako misliš na univerzitet u travniku. za apeiron ne znam.
latinalover

#16 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by latinalover »

bermiin wrote:
Mahalac wrote:Svima nama je ocigledno da pojedinci u post-ratno doba rekao bih sire narodne mase pokazuju da imaju "kljuc". :-)

Ja idem u Travnik,a kladim se da bolje znanje imam od prijatelja sa Ekonomije...oni su sad druga godina, kad ih pitam neke stvari iz prve godine oni pojma nemaju...jer su naucili sam skripticu neku i to je to...
Upisat cu postdiplomski ovdje u Sarajevu...pa cemo vidjeti razliku izmedju nas(bice nas vise) i studenata sa Ekonomije(naravno ne najboljih) :lol: :lol:
odnosno ide u travnik, jer ce iskesirati lovu ,i bez po muke ce zavrsiti faks..a to da je u travniku ekonomija teska, macku o rep.. :mrgreen:
a stose tice znanja to je individualno, jer koga nesto intresuje sam ce uzeti citati..imas ljudi bez dana faksa da bolje i vise znaju nego oni s fakultetom...
al ,zasto nisi ekonomiju upisao??
tesko naravno...taj u travniku tek nastao, i sad ispade bolji od ovih drzavnih
latinalover

#17 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by latinalover »

a zasto u sarajevu postdiplomski?
ovaj efsa ne valja...upisi u travniku postdiplomski ako ima...jer jbg neces nikakvo znanje steci na efsa :D
diplomac

#18 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by diplomac »

Moram reagovati na tendenciozan i smijesan tekst napisan od strane novinarke koja ocigleno nema ni minimum znanja o materiji o kojoj pise.
Dakle, ne braneci nikoga, nego samo iznosenjem cinjenica o nastavnim procesima moram da kazem sledece:
- na svim Univerzitetima i Fakultetima u BiH (i sire) bilo da su drzavni ili privatni, a koji su implementirali nastavni plan u skladu sa bolonjskim procesom studenti cijeli semestar prisustvju predavanjima i vjezbama za sve predmete (prema rasporedu), a onda na kraju u prvom roku, plazu sve te ispite DAN ZA DANOM! Znaci 6 ispita ako imas u semestru polazes 6 dana ZA REDOM u jednoj sedmici ispit za ispit, a isto tako je i na narednim rokovima, kojih je nuoporedivo manje u odnosu na prijasnji sistem skolovanja. Ovo je izuzetno tesko i predstavlja veliko opterecenje za studente jer svaki dan imaju neki drugi ispit, pa ko nije porbao, nekazamisli.... Provjerite na internetu na razliciti fakultetima u BiH i vidjet cete rasporede polaganja ispita.

Dakle djevojci koja je onaj tekst nabaljezgala i dovela sebe u situaciju da joj se oni koji se imalo razumiju u mareriju grohotom smiju, a takvi su u glavnom skoro svi tekstovi u ZUTIM NOVINAMA DANI, prepurucujem da se okani ozbiljnih stvari nego da se primi onoga sto joj najbolje ide, a to je do sada pisanje tema o gay populaciji.
thanks ;)
pun_mjesec

#19 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by pun_mjesec »

ja sam glasao za njega i sad mi pravo krivo :x :( :x
ne znam sta mi bi

is'o sam i ja na fax, diplomir'o... sve godine ocistio u roku, neke ispite od prve neke iz vise puta...
sto se mene tice ovo je uvreda za moj rad i moju inteligenciju. znam koliko sam ucio i kako sam izlazio na ispite, maksimalno sam polagao po 4 ispita za jedan rok. a ovo... :(

juce citam njegov odgovor na nekom blogu na avazu. zalosno... cit'o on adizesa i ostale godinama, proucavao... kao akomuliralo se toliko znanje da je to jednostavno bila kao neka erupcija znanja :D jest, al u k...

najbolje da upise fax ponovo, i ko covjek polozi sve opet...
atom62

#20 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by atom62 »

Diplomac, svaka ti cast. Dodji po podne kod mene na kafu u direkciju SDA! :P
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#21 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by mIRCerka »

diplomac wrote:Moram reagovati na tendenciozan i smijesan tekst napisan od strane novinarke koja ocigleno nema ni minimum znanja o materiji o kojoj pise.
Dakle, ne braneci nikoga, nego samo iznosenjem cinjenica o nastavnim procesima moram da kazem sledece:
- na svim Univerzitetima i Fakultetima u BiH (i sire) bilo da su drzavni ili privatni, a koji su implementirali nastavni plan u skladu sa bolonjskim procesom studenti cijeli semestar prisustvju predavanjima i vjezbama za sve predmete (prema rasporedu), a onda na kraju u prvom roku, plazu sve te ispite DAN ZA DANOM! Znaci 6 ispita ako imas u semestru polazes 6 dana ZA REDOM u jednoj sedmici ispit za ispit, a isto tako je i na narednim rokovima, kojih je nuoporedivo manje u odnosu na prijasnji sistem skolovanja. Ovo je izuzetno tesko i predstavlja veliko opterecenje za studente jer svaki dan imaju neki drugi ispit, pa ko nije porbao, nekazamisli.... Provjerite na internetu na razliciti fakultetima u BiH i vidjet cete rasporede polaganja ispita.

Dakle djevojci koja je onaj tekst nabaljezgala i dovela sebe u situaciju da joj se oni koji se imalo razumiju u mareriju grohotom smiju, a takvi su u glavnom skoro svi tekstovi u ZUTIM NOVINAMA DANI, prepurucujem da se okani ozbiljnih stvari nego da se primi onoga sto joj najbolje ide, a to je do sada pisanje tema o gay populaciji.
thanks ;)
Da bi neko polozio tolike ispite odjednom U PAR DANA mora biti non stop na svim predavanjima, svim vjezbama i uciti svaki dan. Cisto sumnjam da je on to imao kad, al et...

Nek je vama najzanimljivije kako je Konakovic dosao do diplome.
To jeste interesantna prica, ali u sferi korupcije i talova na fakultetima. Konakovic nije jedini ... al neka...mora mahalusa isplivati u svakome od nas...
PS samo cekam kad ce neko poceti otvarati teme kako ko brise/pere straznjicu..
diplomac

#22 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by diplomac »

atom62 wrote:Diplomac, svaka ti cast. Dodji po podne kod mene na kafu u direkciju SDA! :P
rekao sam ne braneci nikoga osim nastavnog procesa ..... nema to veze sa SDA ...

evo link na ispitne rokove na primjer u Bihacu, da ne bude u Sarajevu ili negdje u blizini ....

http://www.efbihac.org/images/odluke/20 ... k-ects.pdf

ispiti su DAN ZA DANOM ... a mircerko da tesko je i te kako, a ljudi tako ispite polazu, a vi ste se dugo isprdjavali sa onima koji polazu po novom ispite ... sad vam je cak nemoguce to da se ispiti tako polazu za redom ...
(a jel neke ovdje sramota sto su baljezgali o diplomama bolonjaca nakon sto je iz Ministarstva potvrdjeno i potpisano sa Univerzitetom da je prvi ciklus VSS-VII stepen?)
Last edited by diplomac on 20/10/2008 12:14, edited 1 time in total.
nokia6170

#23 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by nokia6170 »

pun_mjesec wrote:ja sam glasao za njega i sad mi pravo krivo :x :( :x
ne znam sta mi bi

is'o sam i ja na fax, diplomir'o... sve godine ocistio u roku, neke ispite od prve neke iz vise puta...
sto se mene tice ovo je uvreda za moj rad i moju inteligenciju. znam koliko sam ucio i kako sam izlazio na ispite, maksimalno sam polagao po 4 ispita za jedan rok. a ovo... :(

juce citam njegov odgovor na nekom blogu na avazu. zalosno... cit'o on adizesa i ostale godinama, proucavao... kao akomuliralo se toliko znanje da je to jednostavno bila kao neka erupcija znanja :D jest, al u k...

posto si ti ziv primjer glasaca, zvanicno obrazovan insan, akademski gradjanin, punoljetan itd...ja bih te zamolio da mi objasnis koji su stvarni bili razlozi da ti kao naprijed opisana osoba glasas za nekoga kao sto je dino konakovic?

eto, nemoj mi zamjeriti ili se naci uvrijedjenim, al stvarno me zanima o kojim motivima i razlozima se radi u ovom konkretnom slucaju.

hvala unaprijed.
pun_mjesec

#24 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by pun_mjesec »

nokia6170 wrote:
ne znam sta mi bi

posto si ti ziv primjer glasaca, zvanicno obrazovan insan, akademski gradjanin, punoljetan itd...ja bih te zamolio da mi objasnis koji su stvarni bili razlozi da ti kao naprijed opisana osoba glasas za nekoga kao sto je dino konakovic?

eto, nemoj mi zamjeriti ili se naci uvrijedjenim, al stvarno me zanima o kojim motivima i razlozima se radi u ovom konkretnom slucaju.

hvala unaprijed.
na izbore sa motis'o totalno neinformisan, inace nisam glasao vise od deset godina...
dakle, odem ja na stranice sdp i sda centar, noc uoci izbora, pregledam face i ugledam sidrana i jos par likova koji su mi se ucinili ok. razmislim o becirevicu i sjetim se peglanja cesta, ivicnjaka... pogledam ulicu u kojoj zivim i kontam da bi moglo puno bolje, i haj rek'o da dam glas za promjene... ujutro jos razgledam plakate, dvoumim se opet da li da glasam za sda ili da mozda dam gla nekom od ovih koji nisu ni demokrate ni republikanci :D
na kraju sjednem, uzmem olovku i onu ponjavu od glasackog listica, i uradim to sto sam uradio.
sad mi je drago sto nije pobijedio, jer o becirevicu nikad nista nisam lose cuo (osim sto je u sdp-u :))
poslije, kad sam izas'o vec, sjetim se i nase stranke al' je vec bilo kasno...
iduci put cu pametnije.
nokia6170

#25 Re: fast polaganje na fasto - konakovic example

Post by nokia6170 »

pun_mjesec wrote:
nokia6170 wrote:
ne znam sta mi bi

hvala unaprijed.
na izbore sa motis'o totalno neinformisan, inace nisam glasao vise od deset godina...
dakle, odem ja na stranice sdp i sda centar, noc uoci izbora, pregledam face i ugledam sidrana i jos par likova koji su mi se ucinili ok. razmislim o becirevicu i sjetim se peglanja cesta, ivicnjaka... pogledam ulicu u kojoj zivim i kontam da bi moglo puno bolje, i haj rek'o da dam glas za promjene... ujutro jos razgledam plakate, dvoumim se opet da li da glasam za sda ili da mozda dam gla nekom od ovih koji nisu ni demokrate ni republikanci :D
na kraju sjednem, uzmem olovku i onu ponjavu od glasackog listica, i uradim to sto sam uradio.
sad mi je drago sto nije pobijedio, jer o becirevicu nikad nista nisam lose cuo (osim sto je u sdp-u :))
poslije, kad sam izas'o vec, sjetim se i nase stranke al' je vec bilo kasno...
iduci put cu pametnije.
pretpostavio sam da je to razlog ili cisto rodbinsko-stranacke linije.

eto samo imaj na umu na sljedecim izborima da ceste nisu u nadleznosti opcina, vec kantona sarajevo i svi ostali javni radovi u kantonu sarajevo.
Post Reply