RenoClio problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Santos

#1 RenoClio problem

Post by Santos »

Molim ako neko zna dok me nisu ovi oderali da mi mozda otprilike kazu sta bi moglo bit.Problem je sto u ovog autica motor je 1,2 benzin, kad vozis brze od 50pa dalje koda vozis tenk.Ja kako se cuje.Idem sad u sobotu u garazu ali eto ako je neko imo slican problem nek javi.Inace mjejac salta normala,auto je staro 1993.Sta more bidne dok me nisu oderali.Mislim drobi jebo ti fapa.
Citizen-X

#2 Re: RenoClio problem

Post by Citizen-X »

u reciklazu sa njim - pa kupi FAPa
fu-do

#3 Re: RenoClio problem

Post by fu-do »

Pretpostavljam da je lezaj u pitanju.To je uobicajen problem kod renaultovih auta.
bpsang

#4 Re: RenoClio problem

Post by bpsang »

dogni prednji trap na dizalicu i provjeri prednje tockove ako po vertikali imaju luft u pitanju je lazaj, jos bolje je da ga u prazno zavrtis i slusnes kako se cuje ako drobi u pitanju je lezaj, pregledaj gume da li su balansirane , moguce da i iz nebalansiranih guma dolazi neodredjen i cudan zvuk
Santos

#5 Re: RenoClio problem

Post by Santos »

Ma drobi jarane i bio sam u garazi,kazu da upravo gume treba balansirat,unutrasnja strana guma skroz celava,a drugo kazu da je i mjenjac otiso.Kontam kako mjenjac ako salta normala mislim nema nekih problema sa saltanjem.Ako je taj zvuk iz mjenjaca smijeli se vozit ili cekat da se to sve popravi.Auto sluzi samo na poso i nazad nekih 20 km u oba pravca.
VR6

#6 Re: RenoClio problem

Post by VR6 »

Slabo si opisao problem.
Odakle ti dolazi zvuk, kakav zvuk, sta se desi kad se zaletis 60-70 km/h i ubacis u ler, jer zvuk nestane?
Svasta se moze cuti na autu...
Santos

#7 Re: RenoClio problem

Post by Santos »

Zvuk dolazi sa lijeve strane,sto brze vozim sve se jace cuje,drobi isto tenk neznam kako bi opiso.E to u ler nisam probo.
amrica

#8 Re: RenoClio problem

Post by amrica »

Sta ti znaci "garaza"?

U Sarajevu imaju 3 ovlastena Renault servisa, i bar jos nekoliko relativno dobrih strucnjaka za R, bez ovlastenja.
Ako hoces pravu dijagnozu, imas izbor, nije dzaba, ali ne moras kod njih vrsiti popravak. Platis da ti kazu sta ti je, pa trazis najjeftiniju varijantu.
dadoka84

#9 Re: RenoClio problem

Post by dadoka84 »

Po ovome sto si napisao cini mi se da je lezaj u pitanju. Ja sam vozio kia pride sa pokvarenim lezajevima, isto kao da rulas po pisti sa 747 ;D
Do sada sam stavljao skf lezajeve i bio sam zadovoljan. Cijena s popravkom je bila oko 50 km. Naravno da nije u pitanju ovlasteni servis.

A zvuk moze dolaziti i od mjenjaca. Najbolje je kad vec vozis i cujes taj zvuk da stisnes kvacilo i ako prestane vjerovatno je do mjenjaca/korpe i lamele. Meni se desavalo da auto pocne brujati cim se motor malo ugrije, a auto je u 3 ili 4 brzini. Pritiskom na kvacilo zvuk je nestajao.
Better Man

#10 Re: RenoClio problem

Post by Better Man »

Umjesto da istražuješ ovdje po forumu, ti lijepo otiđi u 1 od 3 ovlaštena servisa i neka ti oni to sve odrade i znaćeš u čemu je kvar.
zlatan01

#11 Re: RenoClio problem

Post by zlatan01 »

Santos wrote:Molim ako neko zna dok me nisu ovi oderali da mi mozda otprilike kazu sta bi moglo bit.Problem je sto u ovog autica motor je 1,2 benzin, kad vozis brze od 50pa dalje koda vozis tenk.Ja kako se cuje.Idem sad u sobotu u garazu ali eto ako je neko imo slican problem nek javi.Inace mjejac salta normala,auto je staro 1993.Sta more bidne dok me nisu oderali.Mislim drobi jebo ti fapa.
Vrlo vjerovatno lezaj. Pokusaj locirati odkle zvuk dolazi pa nakon voznje provjeri da li se tocak na toj strani vise grije, sto je posljedica ostecenja na lezaju. Inace za novi lezaj mozes kupiti SKF koji su vrlo kvalitetni.
Santos

#12 Re: RenoClio problem

Post by Santos »

Hvala rjeseno.Lezajevi bili u pitanju.Ja sam vani nego sam vas pito za savjet zato sto mi je jedan levat htjeo mjenjac uvalit,ko fol da je on rikno.
Post Reply