Viza za Azerbejdzan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Corvus

#1 Viza za Azerbejdzan

Post by Corvus »

Ej ljudi...

Da li iko sa sigurnoscu da li nosiocima BiH pasosa treba viza za ulazak u Azerbejdzan. Treba da idem u novembru tamo i dobijam razlicite informacije.

Na sajtu Ministarstva inostranih poslova BiH pise da treba i da se vade u Becu (!!!!!!), a negdje pise da se viza dobija na ulasku u drzavu. Isto to su mi rekli i u agenciji kad sam uzimao kartu.

Da li iko ima iskustva sa ovime?

Pomozite.. Zivi bili :)
nexo

#2 Re: Viza za Azerbejdzan

Post by nexo »

Vizu mozes dobiti na aerodromu u Baku-u uz poziv od privatnog/poslovnog lica ili turisticke agencije.
IBM

#3 Re: Viza za Azerbejdzan

Post by IBM »

Meni je burazer isao tamo, u Baku na aerodromu mozes uzeti vizu, naravno sa BH pasosem:) ne prave probleme ako imas svu dokumentaciju, ono invitation letter ili garantno pismo je dovoljno.
Corvus

#4 Re: Viza za Azerbejdzan

Post by Corvus »

Hvala puno...

i samo ako znate da li se naplacuje nama onih 100$ za vizu ili je to samo za drzavljane SAD i EU?
IBM

#5 Re: Viza za Azerbejdzan

Post by IBM »

ne za nas je jeftinije, imas tamo negdje na webstranici, mislim da je najbliza njihova ambasada u Bugarskoj, pa ako bas zatreba info mozes njih nazvati.
s.drljaca

#6 Re: Viza za Azerbejdzan

Post by s.drljaca »

Pasoš mi ističe 29. avgusta, pa pitam da li mi to može praviti problem pri ulasku u Azerbejdžan? Da li postavljaju uslov o broju dana koliko pasoš mora vrijediti od dana isteka vize?
Koshpa

#7 Re: Viza za Azerbejdzan

Post by Koshpa »

s.drljaca wrote:Pasoš mi ističe 29. avgusta, pa pitam da li mi to može praviti problem pri ulasku u Azerbejdžan? Da li postavljaju uslov o broju dana koliko pasoš mora vrijediti od dana isteka vize?
Svaki pasos mora vrijediti 3 mjeseca poslije isticanja vize
Post Reply