Članovi Vlade ostali bez plate
Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan juče je izdao nalog kojim se novčano kažnjavaju članovi Vlade Brčko distrikta u iznosu od jedne mjesečne plate zbog toga što nisu usvojili Nacrt budžeta za 2009. godinu u roku koji je propisan Statutom distrikta.
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... plate.html
Bravo Raffi!
-
zimomor
#1 Bravo Raffi!
- Drvosjeca iz Dejcica
#2 Re: Bravo Raffi!
Lajcak bi se se trebao ugledati na Gregorijana.zimomor wrote:Članovi Vlade ostali bez plate
Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan juče je izdao nalog kojim se novčano kažnjavaju članovi Vlade Brčko distrikta u iznosu od jedne mjesečne plate zbog toga što nisu usvojili Nacrt budžeta za 2009. godinu u roku koji je propisan Statutom distrikta.
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... plate.html
- vjesticanametli
#3 Re: Bravo Raffi!
e kad sam cula ovo sinoc mislila sam da je skrivena kamera.............svaka mu cast 
- Pasiflora
#5 Re: Bravo Raffi!
Mogao bi malo oko baciti i na ove fedralce

- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Bravo Raffi!
Ma vjeruj da sam skak'o od zadovoljstva. Najsmjesnije je bilo sto je odmah par sati nakon odluke od strane Gregorijana Skupstina Brcko Distrikta usaglalsila buđet, za dva sata, a do tada su mjesecima otezali i *ajebavali narod. U ovoj drzavi treba samo po novcaniku i funkcijama udarati.vjesticanametli wrote:e kad sam cula ovo sinoc mislila sam da je skrivena kamera.............svaka mu cast
-
zimomor
#7 Re: Bravo Raffi!
Nevjerovatno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma vjeruj da sam skak'o od zadovoljstva. Najsmjesnije je bilo sto je odmah par sati nakon odluke od strane Gregorijana Skupstina Brcko Distrikta usaglalsila buđet, za dva sata, a do tada su mjesecima otezali i *ajebavali narod. U ovoj drzavi treba samo po novcaniku i funkcijama udarati.vjesticanametli wrote:e kad sam cula ovo sinoc mislila sam da je skrivena kamera.............svaka mu cast
Predlozio bih Raffiju da isto tako svim poslanicima u entitetskim i drzavnom parlamentu smanji plate. Tu bi odluku 95% stanovnistva BiH podrzalo.
- vjesticanametli
#8 Re: Bravo Raffi!
ma nisam znala bil se smijala il bi plakala.................bagra jedna .................ostane bez love i odmah zavrsi
neka neka odlicno odradeno rafi
kozu im zguli
- Drvosjeca iz Dejcica
#9 Re: Bravo Raffi!
Naravno. Sta mislis da je nesposobni Lajcak umjesto insistiranja na beskonacnim razgovorima i dogovorima rekao ako za mjesec ne usaglasite to ti to iduca dva, tri, pet mjeseci nema plate? Mislim da Lajcak cak i ne zna kako da upotrijebi svoja ovlastenja koja mu stoje na raspolaganju.zimomor wrote:Nevjerovatno.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ma vjeruj da sam skak'o od zadovoljstva. Najsmjesnije je bilo sto je odmah par sati nakon odluke od strane Gregorijana Skupstina Brcko Distrikta usaglalsila buđet, za dva sata, a do tada su mjesecima otezali i *ajebavali narod. U ovoj drzavi treba samo po novcaniku i funkcijama udarati.vjesticanametli wrote:e kad sam cula ovo sinoc mislila sam da je skrivena kamera.............svaka mu cast![]()
Predlozio bih Raffiju da isto tako svim poslanicima u entitetskim i drzavnom parlamentu smanji plate. Tu bi odluku 95% stanovnistva BiH podrzalo.
- krava
#10 Re: Bravo Raffi!
konacno dobar potez!
- slavkoimamodilera
#11 Re: Bravo Raffi!
Ovo nije prvi put... prije nekih 15ak dana zbog neusaglasenosti oko formiranja neke komisije, parlamentarcima je otkinuo 800 KM od poslanickog pausala... 
- ranger
#12 Re: Bravo Raffi!
da nije zalosno bilo bi smijesno!
Raffi
respect
Raffi
respect
- cogni
#13 Re: Bravo Raffi!
Raffi ne radi svoj posao, nego radi posao gradjana BiH. Ovo je samo simbolican gest, koji nema nikakvu stvarnu vrijednost iz barem dva razloga. Prvo, nikad Raffi ne moze kazniti politicare za nesposobnost, vec to moze samo narod na izborima, a prava kazna je gubitak vlasti, a ne placa ili dvije. Drugo, kad Raffi ode nece imati ko ni da ih ovako simbolicno kaznjava. Dok narod ne nauci da kaznjava politicare (i to ne samo na izborima) oni se nece ponasati bolje nego sto se sada ponasaju, jer oni su oportunisti po prirodi. Moze im se.
-
zimomor
#14 Re: Bravo Raffi!
To bi bilo super da ne moraju cekati 4 godine da ih smijene. Ovako dobro dodju i ove vanredne mjere. Vidis da su za dva sata usvojili budzet kad su skontali da bi se trebali prestati preseravati.
- mevkobass
#15 Re: Bravo Raffi!
Moramo priznati da smo i ranije ocekivali ovakav ili slican potez , jer nasi politicari nemaju ni "D" od demokratije.
Ne treba se na ovome zaustavljati vec ici dalje.
Meni Rafi sad dodje ko TITO
Rafi za Presjednika
Ne treba se na ovome zaustavljati vec ici dalje.
Meni Rafi sad dodje ko TITO
Rafi za Presjednika
-
Judge_Dread
-
zavrzlama
#17 Re: Bravo Raffi!
Raffija umjesto Lajcaka i to je to...pa se pokrene antikorupcijski tim..a u fijokama dosijei vec spremni za svakog politicra ...kako bi neki bili manji od makova zrna..
docio ce i to vrijeme, dok Ujka SAM stavi BIH na tapet..sad ce izbori u SAD
docio ce i to vrijeme, dok Ujka SAM stavi BIH na tapet..sad ce izbori u SAD
- zgembo_sa
#18 Re: Bravo Raffi!
Raffiu svaka cast, vec je dovoljno puta pokazao kako se radi svoj posao. Bez puno suplje, konkretno, precizno i brzo. Dodikova bitch Lajcak bi mogao dosta da nauci od njega, ali najbolje bi bilo da odyebe iz ove zemlje i prepusti ljudi kao sto su Raffi da ovu drzavu postave na svoje noge.
-
paratrooper
#19 Re: Bravo Raffi!
da bas takozavrzlama wrote:docio ce i to vrijeme, dok Ujka SAM stavi BIH na tapet..sad ce izbori u SAD
-
jefferson
#20 Re: Bravo Raffi!
Cek dok Biden dodje, ako smo pametni njega cemo iskoristiti!paratrooper wrote:da bas takozavrzlama wrote:docio ce i to vrijeme, dok Ujka SAM stavi BIH na tapet..sad ce izbori u SAD
-
paratrooper
#21 Re: Bravo Raffi!
Biden je super ali i svaka druga administracija je prijatelj BIH, tako da ne zelim diferencirat po tom pitanju.jefferson wrote:Cek dok Biden dodje, ako smo pametni njega cemo iskoristiti!paratrooper wrote:da bas takozavrzlama wrote:docio ce i to vrijeme, dok Ujka SAM stavi BIH na tapet..sad ce izbori u SAD
-
jefferson
#22 Re: Bravo Raffi!
Problem u svemu ovo je obican gradjanina BiH!
Evo hajmo pogledat situaciju u Americi.
Kada je Bill Clinton otisao amerika je imala oko 5 triliona dolara duga koji se smanjivao. Sada ima preko 10, i vjerovatno ce probiti 11 krajem godine.
Kada je Clinton otisao budzet je bio u suficitu, sada je u dubokom deficitu.
trziste je za dvije sedmice izgubilo oko 2 triliona dolara zbog ekonomske ne-politike sadasnjeg predsjednika, vode se dva rata, NSA prisluskuje gradjane, itd,itd.
I da, amerikanci su birali Busha i oni su toga svjesni. Ja jos nisam cuo u americi da je neko rekao "talibani su nam krivi za ekonomsku situaciju" ili da ocekuju da ce neko doci i rjesiti sve tezu ekonomsku krizu umjesto njih.
Ne! Kada kandidati pricaju oni slusaju sta ce se desiti sa ekonomijom, hoce ljudi konkretne stvari.
Kod nas?
Situacija je takva da ce jos malo u budzet uracunavati i zasebna primanja dok ce sebe proglasiti vojvodama ili lordovima. A narod nece da izadje uopce glasat jer opozicija su "komunjare"
Sve je to narod u BiH zasluzio!
A sto se tice pomoci amerike, ko smo mi da neko lupa glavu o nasim problemima? Sta smo to mi za svijet uradili da bi neko nama pomogao?
Evo hajmo pogledat situaciju u Americi.
Kada je Bill Clinton otisao amerika je imala oko 5 triliona dolara duga koji se smanjivao. Sada ima preko 10, i vjerovatno ce probiti 11 krajem godine.
Kada je Clinton otisao budzet je bio u suficitu, sada je u dubokom deficitu.
trziste je za dvije sedmice izgubilo oko 2 triliona dolara zbog ekonomske ne-politike sadasnjeg predsjednika, vode se dva rata, NSA prisluskuje gradjane, itd,itd.
I da, amerikanci su birali Busha i oni su toga svjesni. Ja jos nisam cuo u americi da je neko rekao "talibani su nam krivi za ekonomsku situaciju" ili da ocekuju da ce neko doci i rjesiti sve tezu ekonomsku krizu umjesto njih.
Ne! Kada kandidati pricaju oni slusaju sta ce se desiti sa ekonomijom, hoce ljudi konkretne stvari.
Kod nas?
Situacija je takva da ce jos malo u budzet uracunavati i zasebna primanja dok ce sebe proglasiti vojvodama ili lordovima. A narod nece da izadje uopce glasat jer opozicija su "komunjare"
Sve je to narod u BiH zasluzio!
A sto se tice pomoci amerike, ko smo mi da neko lupa glavu o nasim problemima? Sta smo to mi za svijet uradili da bi neko nama pomogao?
-
paratrooper
#23 Re: Bravo Raffi!
ma znam Jeff ja to sve
ali nema izbora, sto se mene tice svaka administracija je cool.
ali nema izbora, sto se mene tice svaka administracija je cool.
- mayab
#24 Re: Bravo Raffi!
Odmah primijeniti i na ostali dio drzave, vladajuca bagra pozna samo taj "jezik", tako bi konacno poceli da rade svoje preskupo placene poslove, za sta su izabrani, te konacno donijeli nekog dobra i obicnom narodu, a ne samo sebi licno

-
homar
#25 Re: Bravo Raffi!
mayab wrote:Odmah primijeniti i na ostali dio drzave, vladajuca bagra pozna samo taj "jezik", tako bi konacno poceli da rade svoje preskupo placene poslove, za sta su izabrani, te konacno donijeli nekog dobra i obicnom narodu, a ne samo sebi licno
![]()
![]()