reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zeno

#1 reprezentacija BiH

Post by zeno »

Mensur bajramovic je idiot totalni,i predlazem da posaljemi inicijativu FIBI da se ukine treca cetvrtina,inace nikad nikog necemo dobiti, i na kraj izgubimo 14 razlike i sad je Izrael bolji od nas,totalno sam popizdioooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!
Baltazar_khan

#2 Re: reprezentacija BiH

Post by Baltazar_khan »

:lol:
Dupli_skalp

#3 Re: reprezentacija BiH

Post by Dupli_skalp »

nemamo mi šta da tražimo sa onakvim trenerom... katastrofa... i savez da onakvom trenerskom diletantu da vodi repku umjesto željka lukajića, koji mu je bio jedini protukandidat, ali taj isti željko je tata mata za mensura kad je košarka u pitanju...
Edin H.

#4 Re: reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Da vam dodje Dusko Vujosevic, bilo bi isto.

Svi se furate kao da smo mi neka svjetska velesila, pa eto samo nam ne valja trener.

Znalci, kako stojimo s centrima?
BHG

#5 Re: reprezentacija BiH

Post by BHG »

Edin H. wrote:Da vam dodje Dusko Vujosevic, bilo bi isto.

Svi se furate kao da smo mi neka svjetska velesila, pa eto samo nam ne valja trener.

Da se Mensur zauzeo za dovodjenje Williamsa u reprezentaciju kao sto se zauzeo za Bremera sve bi bilo drugacije. Williams je bio vise nego raspolozen da se prikljuci! :wink:
A na stranu to sto Mensur nezna raditi sa mladim igracima. Lako je bilo kad su mu igrali vec iskusni i izgradjeni igraci kao sto su Mrsic i Markovic.
JThomas

#6 Re: reprezentacija BiH

Post by JThomas »

nismo mi velesila, ali vala nisu ni ovi što nas deru 15 razlike na kraju.

u prvom poluvremenu, i u českoj i u izraelu, se vidjelo da smo individualno jači.
Edin H.

#7 Re: reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Nisam upoznat da li je Wiliams bio voljan da se priljuci reprezentaciji, ali sa njim bi se vjerovatno prosetali kroz ove utakmice.

Stravicno puno gubimo lopti pod svojim kosem.
The 51st State

#8 Re: reprezentacija BiH

Post by The 51st State »

Ne lupetaj, kako to da cesi, izraelci i britanci sa klasicnim "cetvorkama" nemaju problema sa unutrasnjom igrom?
Vidim da ti je Menso drag ali je stvarno degutantno citati tvoju apologetiku prema doticnom hajvanikusu.
nikad_izvini

#9 Re: reprezentacija BiH

Post by nikad_izvini »

zeno wrote:Mensur bajramovic je idiot totalni,i predlazem da posaljemi inicijativu FIBI da se ukine treca cetvrtina,inace nikad nikog necemo dobiti, i na kraj izgubimo 14 razlike i sad je Izrael bolji od nas,totalno sam popizdioooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!!
Ispravka.15 razlike :D
Edin H.

#10 Re: reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

The 51st State wrote:

Ne lupetaj, kako to da cesi, izraelci i britanci sa klasicnim "cetvorkama" nemaju problema sa unutrasnjom igrom?
Vidim da ti je Menso drag ali je stvarno degutantno citati tvoju apologetiku prema doticnom hajvanikusu.
Izvini znalac sto sam se pored tebe tako strucnog usudio da komentarisem.

U pravu si, treba predloziti selektoru da uci od Ceha.

Neno je bekan, Menso hajvan, uskoro i Abaz ce biti kreten kada pocne Jadranska liga, a toliko strucnjaka samo cuci pored kompjutera i ceka da nas proseta kroz kvalifikacije.

Da li smo mogli "natjerati" Sinanovica, da li smo mogli nekako registrovati Wiliamsa, da li nam je mogao pomoci "Slovenac" Hukic itd., ostaju otvorena pitanja. Sto se tice ove podmladjene ekipe, ekipe koja ima potencijal u buducnosti, ali u isto vrijeme neiskusne ekipe, ovo je vjerovatno blizu njihovog maksimuma.

Nedostatak ozbiljnog centra i stoga nebrojeni ofanzivni skokovi protivnika, uz strah i neiskustvo u kljucnim trenucima su nam dohakali.
LSD

#11 Re: reprezentacija BiH

Post by LSD »

Edin H. wrote:
The 51st State wrote:

Izvini znalac sto sam se pored tebe tako strucnog usudio da komentarisem.

U pravu si, treba predloziti selektoru da uci od Ceha.

Neno je bekan, Menso hajvan, uskoro i Abaz ce biti kreten kada pocne Jadranska liga, a toliko strucnjaka samo cuci pored kompjutera i ceka da nas proseta kroz kvalifikacije.

Da li smo mogli "natjerati" Sinanovica, da li smo mogli nekako registrovati Wiliamsa, da li nam je mogao pomoci "Slovenac" Hukic itd., ostaju otvorena pitanja. Sto se tice ove podmladjene ekipe, ekipe koja ima potencijal u buducnosti, ali u isto vrijeme neiskusne ekipe, ovo je vjerovatno blizu njihovog maksimuma.

Nedostatak ozbiljnog centra i stoga nebrojeni ofanzivni skokovi protivnika, uz strah i neiskustvo u kljucnim trenucima su nam dohakali.
U redu sve ovo što si napisao-istina živa,ali zadnja recenica je sumnjiva...da ne kažem da je laž.
Jel ti "pereš" Mensu i njegovu groznu selekciju igraca ili totalnu indolentnost na terenu naših igraca??
Pa valjda si i sam vidio na kom nivou je bilo zalaganje naših reprezentativaca...igra bez odbrane i skoka,covjece...zaista je Izrael (i ne samo oni,vec svi naši protivnici -jer statistika ne laže) totalno dominirao u skoku...nema truda!!! nema zalaganja u odbrani,Izrael je imao non-stop (doslovno i bukvalno) kroz citavu utakmicu po 2-3 napada :shock: :shock: ...pa to je nedopustivo za neku iole ozbiljniju ekipu.
Ne mislim da je nedostatak centra kljuc našeg neuspjeha,niti da se uvukao strah u igrace i kljucnim trenutcima...eventualno si u pravu oko neiskistva,ali i to je upitno (jesmo podmladili ekipu,ali mislim da nismo toliko neiskusni da bi se ovaj poraz pravdao eventualnim neiskustvom)
Ovom našem neuspjehu na ovim kvalifikacijama je najviše presudio Menso sa svojim lošim vodjenjem sa klupe tj.neznanjem...e sad,ko je njega postavio na poziciju selektora ili dali se mogao naci neki kvalitetniji trener-to je sad druga prica.
Comrad

#12 Re: reprezentacija BiH

Post by Comrad »

Ok nemamo tog famoznog centra, ali nismo ga vala ni prije imali, pa jel to Dzevdo bio neka igracina, Ovcina..ma daj kloc do kloca...al s njima smo isli na EP. Trener je tu da od igraca izvuce njegov maksimum, a ne da ga sputava. Kako objasniti to da nas najbolji igrac nije u pocetnoj petorci? Ja bih volio cuti to objasnjenje?
Uostalom ne treba biti visok 2.15 da se znas zagraditi i uzeti loptu, barem ispod svog kosa, e sad tu su krivi i igraci i njihovo nezalaganje, ali i isti taj Menso koji nema autoritet pa mu se igraci ponasaju ko da su na basketu, umjesto da igraju onako kako igraju i u svojim klubovima gdje nema zajebancije, cast izuzecima.
The__Doctor

#13 Re: reprezentacija BiH

Post by The__Doctor »

Ma nije nista Memso kriv, sve su krivi igraci :D

Ali glavni smo u trecoj cetvrtini, to je jedan fenomen o tome bi se mogle knjige pisati :lol: :lol:
Edin H.

#14 Re: reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

The__Doctor wrote:Ma nije nista Memso kriv, sve su krivi igraci :D

Ali glavni smo u trecoj cetvrtini, to je jedan fenomen o tome bi se mogle knjige pisati :lol: :lol:
Vala stvarno, ovi bi trebalo izucavati u skolama za trenere.

Poslije onako dobre igre u prvom poluvremenu muka me jucer uhvati kada sam znao da idemo u trecu cetvrtinu.
BHG

#15 Re: reprezentacija BiH

Post by BHG »

bandit wrote: Edine .... Menso i samo Menso je kriv za tu 3/4 .... tako je bilo i u KK Bosna tako je sad u reprezentaciji ... Menso je covjek koji na poluvremenu igracima zna reci: 'Jebacu vas ako izgubite' a nikad im neobjasni sta sve trebaju uradit' da ne budu jebeni .... :roll:
znao sam ja da on to voli :D

p.s. mozda i ostvari svoje namjere pa se zato osjeti pad u igri? :D
Dupli_skalp

#16 Re: reprezentacija BiH

Post by Dupli_skalp »

nadam se da će se, naravno nakon završetka utakmice protiv engleza (a ni slučajno tokom nje), dvorana oriti "menso napolje"!!!! jer kad sam danas pročitao u novinama šta je izjavio o utakmici u izraelu, taj čovjek je sve više kredite kod mene ispušio. prosto nevjerovatno, drsko i bezobrazno. nek se ori "menso napolje"!
Post Reply