zadnji put kada sam bio prije par mjeseci staza za kuglanje je bila 15 KM sat, iznos se dijeli na ljude koji kuglaju na toj stazi, sama zetra ima cini mi se 16 staza za kuglanje tako da mjesta ima dovoljno.
broj kuglaca po stazi je proizvoljan ali optimalno je da su 3-4 covjeka po stazi jer se u protivnom dugo ceka da se dodje na red (moze se igrati i u timovima od po 2 clana recimo -optimalno)
o detaljima tipa broj kugli po bacanju mozemo na licu mjesta a za kuglanje je pozeljno da obucete nesto sire - trenerku, sorc ili neke siroke pantalone, obavezno morate imati tene koje cete donijeti sa sobom jer ne mozete kuglati u istim tenama u kojima ste dosli, ako nemate tene mozete ih iznajmiti u kuglani za par KM po satu (mislim 3 KM po satu)
ne morate znati kuglati jer ce ciko koji iznajmljuje termine da vam ukratko objasni kako se kugla
sam sport nije naporan i moze kuglati bukvalno svako (postoje i male kugle za one koji su slabiji) ali nakon kuglanja obavezno popijte andol jer kuglanje aktivira misice koje inace ne koristite pa iako sam sport nije tezak upala misica vam ne gine bez andola
o terminu naknadno, mozda je najzgodnije navece oko 9 (nakon iftara ?) ili da idemo na popodnevnu varijantu ?
u kuglani inace ima kafe gdje mozete popiti kafu, sok i slicno...
--------------------
update:
evo provjerio sam, dakle staza za kuglanje je 15 KM / sat, definitivni termin subota 13.9. od 21h (kuglana radi do 23)
kuglana je u zetri odmah desno nakon sto udjete u hol
bilo bi dobro da dodjete malo prije 21 (5-10 minuta) jer termini pocinju svakog punog sata tako da pocnemo kuglati u 21
vidimo se u zetri !
--------------------
update:
info:
- obuci tenerku, sorc ili sire pantalone, eventualno se mozete presvuci u wcu koji je pored kuglane ali nisu kakvi uslovi
- ponijeti bilo kakve tene ili sportske cipele sa sobom, ne mozete kuglati u istoj obuci u kojoj ste dosli radi prljanja staza za kuglanje
- ukoliko nemate tene iste mozete iznajmiti u kuglani za oko 3 KM / sat
- cijena kuglane je 15 KM po stazi / sat, iznos se dijeli na sve ljude koji kuglaju na toj stazi sa vama (recimo ako 4 kugla na jednoj stazi placate 15/4 KM)
- postoji kafe pore kuglane
- ne morate znati kuglati, osoblje zetre ce objasniti kako se kugla ako zelite
- popijte andol nakon kuglanja radi upale misica
---------------------
update:
do sada prijavljeni (mozete doci i ako se niste prijavili a mozete i ne doci ako ste se prijavili, prijave su samo da se otprilike koliko ima zainteresovanih)
1. Milivoje
2. Fishtrija
3. Jenis
4. Njeka
5. D2
6. Dusmanka
7. Shiz
8. Amyxy
9.Compos _Sui
10.Novikolacic
11.Jaranica1
12.Jaranica2
13.Skuter
14.Lolita
15.Rodica 1
16.Rodica 2
17. otherside
18. slavko
---------------------
update:
rezervisano je 5 staza a kuglana je svakako manje vise slobodna u 9 pa ako bude i vise (ili manje) raje nije nikakav problem, mozemo igrati od 9 do 10 ili od 9 do 11 vec koliko vam bude zabavno