Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
- chuchumbamayumbe
#1 Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Narode,
Imam nekakvih itisona, cilima, tepiha, stazica, za pranje...gdje da odnesem da mi to posteno operu?
Djeca isprljala, folovi-golovi...
Nosio sam prosle godine na Alipasino dole kod Hypa ali lik samo pod pritiskom opere cilim, nista od detrdzenta.
Ima li neko da posteno obavlja taj posao, ono, sa detrdzentima, da to bude bas cisto?
Preporuke?!
Hvala unaprijed!
Imam nekakvih itisona, cilima, tepiha, stazica, za pranje...gdje da odnesem da mi to posteno operu?
Djeca isprljala, folovi-golovi...
Nosio sam prosle godine na Alipasino dole kod Hypa ali lik samo pod pritiskom opere cilim, nista od detrdzenta.
Ima li neko da posteno obavlja taj posao, ono, sa detrdzentima, da to bude bas cisto?
Preporuke?!
Hvala unaprijed!
- Skyfox
#2 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
pa zovi kirbi ili one sto dubinski usisavaju...
- chuchumbamayumbe
#3 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Zvao sam njih za neke manje uprljane povrsine, ali cisto sumnjam da kirby i slicne dzidze mogu da skinu mrlje od sokova, hapica i ostale malo jace prljavstine za tepiha.Skyfox wrote:pa zovi kirbi ili one sto dubinski usisavaju...
Ja mislim da tu nema nista bez detrdzenta i cetke?
- fantom slobode
#4 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
MIslim da bi ga trebao kako treba isklofati naopako da izadje prasina iz njega, ovo narocito za cilime vazi, jer kada ga peru, sva prasina se talozi na dnu, medju vlaknima cilima, znaci, moras je potjerati nazad u suprotnom smjeru. A onda mozes da odneses do perionice ili da pozoves nekoga da ti cilime dubinski opere. Po meni je to dobra kombinacija, ovo za klofanje je jedini moguci nacin za cilime od vune da se ne bi unistili, a vjeruj mi vrlo je zdravo, jer se ove prasine u dubini cilima tesko mozes rijesiti samo pranjem istog.
- Skyfox
#5 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Iskreno neznam nisam ih nikad zvao... Neki se kunu u njih a i ima ih na pasja preskakala pa jedino da zovnes i pitas mogu li te i te fleke izac...chuchumbamayumbe wrote:Zvao sam njih za neke manje uprljane povrsine, ali cisto sumnjam da kirby i slicne dzidze mogu da skinu mrlje od sokova, hapica i ostale malo jace prljavstine za tepiha.Skyfox wrote:pa zovi kirbi ili one sto dubinski usisavaju...
Ja mislim da tu nema nista bez detrdzenta i cetke?
Ja nekako najbolje vjerujem u svoju ruku
Al to mogu jednom godisnje, ljeti, kad sam na godisnjem. Fakat vidljiva je razlika ali koliko je stvarno cistije nisam siguran...
- Skyfox
#6 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
e da i klofanje nije lose bar jednom u godini... pogotovo ako si opsjednut uklanjanjem prasine, kao ja 
-
d2
#7 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
odneses u autopraosnicu koja se bavi pranjem cilima, recimo na ulazu u velesice imas jednu (preko puta tehnickog pregleda)
- chuchumbamayumbe
#8 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Vec sam napisao da niko od njih ne koristi detrdzente (koliko ja znam) nego ga samo zadaju po tepihu, pod pritiskom, ali to nije to.d2 wrote:odneses u autopraosnicu koja se bavi pranjem cilima, recimo na ulazu u velesice imas jednu (preko puta tehnickog pregleda)
Mislim da bi ga ipak trebalo odraditi detrdzentom, pa onda ga tarlahati vodom.
- bpsang
#9 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
@ chuchumbamayumbe
komšija !
više puta vidim da deterdjentom peru čilime i sve ostalo u praonici do Energopetrolove pumpe preko puta domova, tu ti je blizu mozes i pjehaka otici i raspitati se.
samo cini mi se da ne rade subotom i nedjeljom
komšija !
više puta vidim da deterdjentom peru čilime i sve ostalo u praonici do Energopetrolove pumpe preko puta domova, tu ti je blizu mozes i pjehaka otici i raspitati se.
- chuchumbamayumbe
#10 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Hvala jarane, otici cu u ponedjeljak da se raspitam!100_KA wrote:@ chuchumbamayumbe
komšija !
HVALA JOS JEDNOM!
-
d2
#11 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
ja koliko znam koristi a sad ako ti znas bolje nije problemchuchumbamayumbe wrote:Vec sam napisao da niko od njih ne koristi detrdzente (koliko ja znam) nego ga samo zadaju po tepihu, pod pritiskom, ali to nije to.d2 wrote:odneses u autopraosnicu koja se bavi pranjem cilima, recimo na ulazu u velesice imas jednu (preko puta tehnickog pregleda)
- chuchumbamayumbe
#12 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Ebemu misha, pa da li se, kada se kupamo, nasafunjamo, ili se samo plaknemo ledenom vodom?!d2 wrote:ja koliko znam koristi a sad ako ti znas bolje nije problemchuchumbamayumbe wrote:Vec sam napisao da niko od njih ne koristi detrdzente (koliko ja znam) nego ga samo zadaju po tepihu, pod pritiskom, ali to nije to.d2 wrote:odneses u autopraosnicu koja se bavi pranjem cilima, recimo na ulazu u velesice imas jednu (preko puta tehnickog pregleda)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#13 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Išao sam u firmu koja ima autopraonicu - samousluživanje - kod crkve Svetog Save (Skretanje za Vrelo Bosne), u Blažuju, pa rekoše mi da ne mogu prati tepihe i ćilime tamo.
Ni ja nisam zadovoljan kako mi opraše ćilim iako su koristili deterdžent u auto-praonici kod Ćilimare - Ilidža, a ispred trgovačkog centra Sefo. Rado bih sam to odradio, pa puno hvala @100-ki na info da, možda, dozvoljavaju kod E-Petrola u Neđarićima.
Mogao bih ja oprati prostirke i ispred svoje zgrade, ali se bojim susjedluka s kojim sam na ratnoj nozi, prijaviće me.
Ni ja nisam zadovoljan kako mi opraše ćilim iako su koristili deterdžent u auto-praonici kod Ćilimare - Ilidža, a ispred trgovačkog centra Sefo. Rado bih sam to odradio, pa puno hvala @100-ki na info da, možda, dozvoljavaju kod E-Petrola u Neđarićima.
Mogao bih ja oprati prostirke i ispred svoje zgrade, ali se bojim susjedluka s kojim sam na ratnoj nozi, prijaviće me.
-
X2000
#14 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
predlazem ti ili da odneses u autopraonicu iznad bolnice podhrastovi. sin pere aute, a majka mu cilime. koriste i deterdzente. extra zena odradi ciscenje (provjereno na vunenom bijelom tepihu)
ili da pozoves rainbow (061 99 00 82), isto dobro ciste a ne ostete.
sretno
ili da pozoves rainbow (061 99 00 82), isto dobro ciste a ne ostete.
sretno
- Zox
#15 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Ako skontas gdje ima, javi i Kantonu, oni ne znaju kako da ociste one zelene "etisone" po gradu, uflekali se uljem i mokracom.
-
break
#16 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
hahahhahahahaha!Zox wrote:Ako skontas gdje ima, javi i Kantonu, oni ne znaju kako da ociste one zelene "etisone" po gradu, uflekali se uljem i mokracom.
Ljudi, zna li iko mogu li oni doci po tepihe nekim svojim kombijem ( bilo koja praonica)?
Imam nekoliko tepiha a ne vidim nacin da ih sve stavim u auto. Ustvari, ne znam moze li i jedan stati.
-
heureuse
#17 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Ja sam cistila kod nekih ljudi (ne znam gdje se nalaze mislim isto negdje Pofalici / Velesici) ali rade odlicno i detaljno, tepih je bio kao nov, a bio je stvarno prljav (ukljucujuci i djecije hapice i mlijeko...)
pored toga, dodju po tepih i vrate ga a nisu uopste ni skupi
ako ti treba telefon, mogu ti poslati
pored toga, dodju po tepih i vrate ga a nisu uopste ni skupi
ako ti treba telefon, mogu ti poslati
- chuchumbamayumbe
#18 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Zovn'o lika (preko preporuke), dosli, odradili Kirbijem, sve itisone, tepihe, dva trosjeda, fotelju.
Tako da nigdje nisam nosio i momci su zaista odradili ODLICAN posao!
Nisam vjerovao da je ta sprava tako efikasna dok se nisam uvjerio svojim ocima.
- Skyfox
#19 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
pa sta sam ti napisao u drugom postu... 
-
d2
#20 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
telefon, cijena itd ?tnxchuchumbamayumbe wrote:Zovn'o lika (preko preporuke), dosli, odradili Kirbijem, sve itisone, tepihe, dva trosjeda, fotelju.
- chuchumbamayumbe
#21 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
jes dobio PM?d2 wrote:telefon, cijena itd ?tnxchuchumbamayumbe wrote:Zovn'o lika (preko preporuke), dosli, odradili Kirbijem, sve itisone, tepihe, dva trosjeda, fotelju.
- chuchumbamayumbe
#22 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Ma, bio sam nesto nepovjerljiv dok mi neko nije bas ono, jaranski preporucio.Skyfox wrote:pa sta sam ti napisao u drugom postu...
I nisam se pokajao.
Hvala u svakom slucaju!
-
break
#23 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
moze li i meni broj kirbija?chuchumbamayumbe wrote:jes dobio PM?d2 wrote:telefon, cijena itd ?tnxchuchumbamayumbe wrote:Zovn'o lika (preko preporuke), dosli, odradili Kirbijem, sve itisone, tepihe, dva trosjeda, fotelju.
hvala puno
-
saangel21
#24 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Moj ti je savjet ako imas nekoga od rodbine ili raje da imaju kucu ili vikendicu. Lijepo cilim, prostirku, stazu i sta vec... uhvati jos koji lijep dan i onda ribaj. Ljudima platis vodu i pocastis ih i to je to.
-
melb26sa
#25 Re: Ciscenje itisona, tepiha u SA...gdje?
Ima u novinama, oglasi - usluge - mislim da se zove Sjaj ili tako nesto. Moja mama ih zovne kad treba ocistiti cilime - momci dodju i za sat sve zavrse. Koriste Kirby.