Stenci u kontejneru u Rakovici

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
VeljaPas

#1 Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by VeljaPas »

Jucer je Dino (061 607 133), u Rakovici bacajuci smece, u kontejneru pronasao 8 odbacenih stenaca.
Covjek inace zivi u Njemackoj i ne moze se o njima brinuti.
Molimo sve one koji ih mogu prihvatiti i pomoci da se odrze u zivotu da se jave SOSu na 651 435 i o61 350 527. SOS ce dati odgovarajucu zamjenu za majcino mlijeko
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by mIRCerka »

Velja wrote:Jucer je Dino (061 607 133), u Rakovici bacajuci smece, u kontejneru pronasao 8 odbacenih stenaca.
Molimo sve one koji ih mogu prihvatiti i pomoci da se odrze u zivotu da se jave SOSu na 651 435 i o61 350 527. SOS ce dati odgovarajucu zamjenu za majcino mlijeko
UP

PS Cika Velja, jeste li zvali Faletice? Mogu li oni primiti bebe?
VeljaPas

#3 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:
Velja wrote:Jucer je Dino (061 607 133), u Rakovici bacajuci smece, u kontejneru pronasao 8 odbacenih stenaca.
UP

PS Cika Velja, jeste li zvali Faletice? Mogu li oni primiti bebe?
Dino ce zvat.
Jos 4 su u Luzanima. Katastrofa je sta ljudi u Sarajevu rade sa zivotinjama.
Odoh u cirkus.
blackberry

#4 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by blackberry »

ne mogu da vjerujem da ih neko tako pokupi i baci u smece!!! uzas!! moja kolegica je u smecu nasla 5 macica, pa sam ja usvojila jedno (i ostali su usvojeni)...neki dan sam isto cula da su djeca nasla dva macica u smecu...pa se prije mjesec dana pojavi 7 psica ispred zgrade...sta je s ovim svijetom???
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by mIRCerka »

blackberry wrote:ne mogu da vjerujem da ih neko tako pokupi i baci u smece!!! uzas!! moja kolegica je u smecu nasla 5 macica, pa sam ja usvojila jedno (i ostali su usvojeni)...neki dan sam isto cula da su djeca nasla dva macica u smecu...pa se prije mjesec dana pojavi 7 psica ispred zgrade...sta je s ovim svijetom???
debil do debila, ja bila kod Armana u shoppingu, i nosim kesu sa hranom za macketnjak, udjem u drugu prodavnicu kad ciko poce meni drzat predavanje "uh, zivotinje, ljudi gladuju ti zivini kupujes bla bla bla psi seru macke seru bla bla bla"...
:x
Stid me je kasnije bilo sta mu se nagovorih u facu...

1. Nek umiru kad nece da se bune da im odgovorni poprave stanje
2. Nek umiru kad nece da izaberu ljude koji ce popraviti stanje u zemlji
3. Vise ima narkomanskih sprica na livadama nego govana
4. JA SAM KRVAVO ZARADILA PARE KOJE TROSIM NA SVOME MACKE STOGA ODJEBAUS SA TOM PRICOM

Ljuta sam na narod generalno.

PS Povrh svega i svih macaka koje imam, cika Velja me zvao juce zbog jedne bebare. Beba je nadjena kako lezi, sva prljava i zapushtena, tek je progledala. Crnobijela je. Cekamo veterinara da dodje da vidimo hoce li prezivjeti a do tada svako sat rucamo bebimil. A maleni smo ko kutija cigara. I nije mi zao dati pare za veterinara. Jer ova fufna nije NISTA kriva. I hvala bogu ima vas jos ovakvih pa znam da mi borba nije uzalud.
Sad odosmo off proslaviti uz bebimil to sto je STRUJA danas udomljen :thumbup:
waterfall

#6 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by waterfall »

Ja sam naisla na iste reakcije i to od ljudi Bosanaca koji zive ovdje daleko od svoje zemlje i opet ista prica, te pare bolje na ljude iskoristiti ili slicno, sita sam ovakvih reakcija.

Nemam nista reci na ovako nesto, izbaciti zivo stvorenje u smece ko da je tetrapak mlijeka i nastaviti dalje mirne savjesti, ne znam nemam kapaciteta da skontam sta se desava u glavama tih ljudi. Dobri bi bili za istrazivanje. Ma na kraju krajeva kad ljudi nemaju mjesta jedni za druge kako ce se onda prema drugim bicima ponasati.

Od ljudi sam digla ruke, moj jedan i jedini cilj je pomoci zivotinjama, njihova ljubav i vjernost je bezuslovna i bezgranicna, njima nije bitno kako se zove, sta si kakav si, oni pruzaju za mnoge veliko utociste, nasa je duznost uzvratiti.
Baby

#7 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by Baby »

da tako je waterfall...pas ce te voliti kakv god da si..imamo mi komsiju mozda ga mirci zna...ugl. njega je udarila struja i od tada on nije sav svoj...prije cetri godine uzeo je psa sa ulice koji je tada imao jednu godinu....i evo vec pet godina gari je taj koji popunjava zivot njegov vlasniku...stalno su zajedno nikad nije bio na uzici a da nepricam o brnjici...jos kad je imao jednu-dvije godine stalno je ganjao djecu da ugrize a niko nije pozvao sinotre jer je znao da taj covjek treba jednog prijatelja...a ljudi,ljudi su ti koji su se tom covjeku smijali i zagorcavali mu zivot...
blackberry

#8 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by blackberry »

i ja sam imala problem vezano za to: drzis tri macketine u kuci, a ljudi nemaju sta da jedu....kao da neko drugi zaradjuje te novce pa ih ja trosim na svoje macice...razumijem ja starije (penzionere) kada kazu da ima je tesko...stvarno jeste...pogotovo onim koji nemaju nikog svog da brine o njemu/njoj...ali one mlade sto kukaju...ma sve bih ja to radi da nema vremena ni da traca ni da se brine o tome gdje ja trosim svoje novce...svaki dan me dusha zaboli kada vidim onog psica ispred zgrade...sreca pa postoje dobri ljudi koji ga (pored mene) hrane...pa je cak uspio i narasti..i to pravo...elem, u proslu nedjelju je dosla zena koja zivi u stanu ipod mog da mi odrzi lekciju kako ovo nije selo i da se macke ne drze u stanu!!! prosto da ne povjerujes...svako si daje za pravo da se mijesa u tudji zivot i da ga kroji prema sebi...umjesto da u njima proradi neka samilost prema tim malim neduznim bicima...oni njima smetaju...no comment!
cheguevara_k1

#9 Re: Stenci u kontejneru u Rakovici

Post by cheguevara_k1 »

blackberry wrote:i ja sam imala problem vezano za to: drzis tri macketine u kuci, a ljudi nemaju sta da jedu....
I nek nemaju, pocrkali dabogda. Pa meni nikad do sad nisu kucu opljackali psi, vec ljudi !!!
Nikad rat nisu zapoceli psi, a jos manje mace vec ljudi !!!
Nikad do sad psi nisu pokusali da me ubiju, a ni mace ( nije da me nisuz ujedali :D ) vec ljudi !!!

Al jebat ga, kako u svakom zitu ima kukoljka, tako ima i dobrih ljudi, mada... Sve me vise podsjecaju na pse i macke, a po neko i na kakvu drugu zivotinjicu :D

p.s. Moja licna garda sastavljena od zenki ( imamo je samo ja i Gadafi ) dobila je jos jednog clana...pardon, clanicu :D
Post Reply