DOBRO ILI ZLO

Post Reply
Almir Arnaut-Belli

#1 DOBRO ILI ZLO

Post by Almir Arnaut-Belli »

U 18 godina u BiH su na vlasti slijedeće stranke: 1990. pobjednici su - SDA, HDZ i SDS (koji su svoju koaliciju dokazali vezanjem zastava, a uveli nas u krvoproliće), REFORMISTI (koji su se reformisali u SDP, SDU1 i 2, SNSD, BOSS, itd); je li ovo dobro ili zlo? Danas imamo SDA, A-SDA, SNSD, SDS, PDP, HDZ 1990, HDZ, NSRZB, BOSS, SDU, LDS (koalicija na oktobarskim izborima SDU-LDS), NHI-HSS, SDP, i moju stranku. Od 1945. do 1990. godine imali smo samo jednu partiju i po mišljenju većine živjeli ko lordovi. Eh, gdje je sad dobro a gdje je zlo? Danas imamo preko 250 stranaka koje se bore za vlast. Je li nam to neko sihire bacio na državu pa da se samo dijelimo i dijelimo. Da li treba birati između puno zla ili tražiti i dalje dobro? ja mislim da sam i dalje za traženje dobra i neću nikada više birati ikoga ko je imalo zao, a dokaz tome je da glasam ok 1990. i do danas ništa u životu ovi zli nisu promijenili, osim što se svakodnevno svađamo ko je od njih gori. Ima li dobrih i poštenih ljudi u politici BiH? Ako ima, recite mi njihova dobra djela...Ja za 18 godina ne znam ni za jedno! Voli vas Belli-vuk!
Post Reply