Želim biti gradonačelnik . . .
- homo_sapiens
#1 Želim biti gradonačelnik . . .
Iako stanovnici Sarajeva nemaju pravo neposredno birati gradonacelnika, vec u njihovo ime pojedine stranke - pobjednici na izborima, najbolje znaju kakvog gradonacelnika Sarajlije zele, na ovoj temi bar mozemo pokusati razmatrati pojedine kandidate sa gradonacelnika, i one koji se sami nude, i one koji mi zelimo, dakle, procjenjujemo ko trenutno zadovoljava svim kriterijima za funkciju - titulu, gradonacelnika Sarajeva
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Želim biti gradonačelnik Sarajeva
Stjepan Kljuić, ratni član Predsjedništva RBiH i predsjednik HDZBiH od 1991. do 1993. godine te osnivač i lider Republikanske stranke BiH, nakon više godina vraća se aktivnom bavljenju politikom.
Kljuić: Imam znanja i volje da pomognem
Ovaj grad ne može biti jednonacionalan • Ljudi iz BH Podrinjske narodne stranke jedini su me se sjetili i prihvatio sam kandidaturu...
Nosilac liste
Poslije burne političke karijere u "visokoj politici", 69-godišnji Kljuić kandidirao se za predstojeće općinske izbore i nosilac je liste BH Podrinjske narodne stranke (BPNS) za Općinsko vijeće sarajevske općine Centar. Kljuić za "Dnevni avaz" kaže da pretendira na poziciju gradonačelnika Sarajeva, dakako, ako najprije uđe u OV općine Centar.
- Želim biti gradonačelnik Sarajeva. Ovaj grad ne može biti jednonacionalan. Ljudi iz BH Podrinjske demokratske stranke jedini su me se sjetili i došli s prijedlogom da budem njihov kandidat za gradonačelnika Sarajeva. Ja sam se dugo promišljao, hoću-neću, ali kako je to moj grad, ja sam ovdje rođen i iz njega nikada nisam otišao, pa bi ružno bilo da ne pokušam uraditi nešto. Još imam snage, znanja i volje - kaže Kljuić.
Istinska metropola
Pojašnjava da formalno nije u toj stranci i tamo još nema nikakvu funkciju, ali da je prihvatio kandidaturu jer misli da Sarajevo, kao glavni grad naše zemlje, treba biti revitaliziran u moralnom, političkom, ali i urbanističkom planu.
- Želim da Sarajevo bude istinska metropola, bez obzira na to što je došlo do erozije nacionalnog sastava. Jer, tome nije uzrok Sarajevo. Mislim da bih za četiri godine mogao preporoditi Sarajevo, građanima vratiti vjeru i sigurnost. Ako budem izabran, imam projekt rješavanja sigurnosti, prometa. Da eliminiramo ove kriminalce iz grada. Vjerujte da s velikim entuzijazmom želim raditi na obnovi svog grada - istakao je Kljuić.
Autor: F. VELE http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktu ... k-sarajeva
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stjepan Kljuić, ratni član Predsjedništva RBiH i predsjednik HDZBiH od 1991. do 1993. godine te osnivač i lider Republikanske stranke BiH, nakon više godina vraća se aktivnom bavljenju politikom.
Ovaj grad ne može biti jednonacionalan • Ljudi iz BH Podrinjske narodne stranke jedini su me se sjetili i prihvatio sam kandidaturu...
Nosilac liste
Poslije burne političke karijere u "visokoj politici", 69-godišnji Kljuić kandidirao se za predstojeće općinske izbore i nosilac je liste BH Podrinjske narodne stranke (BPNS) za Općinsko vijeće sarajevske općine Centar. Kljuić za "Dnevni avaz" kaže da pretendira na poziciju gradonačelnika Sarajeva, dakako, ako najprije uđe u OV općine Centar.
- Želim biti gradonačelnik Sarajeva. Ovaj grad ne može biti jednonacionalan. Ljudi iz BH Podrinjske demokratske stranke jedini su me se sjetili i došli s prijedlogom da budem njihov kandidat za gradonačelnika Sarajeva. Ja sam se dugo promišljao, hoću-neću, ali kako je to moj grad, ja sam ovdje rođen i iz njega nikada nisam otišao, pa bi ružno bilo da ne pokušam uraditi nešto. Još imam snage, znanja i volje - kaže Kljuić.
Istinska metropola
Pojašnjava da formalno nije u toj stranci i tamo još nema nikakvu funkciju, ali da je prihvatio kandidaturu jer misli da Sarajevo, kao glavni grad naše zemlje, treba biti revitaliziran u moralnom, političkom, ali i urbanističkom planu.
- Želim da Sarajevo bude istinska metropola, bez obzira na to što je došlo do erozije nacionalnog sastava. Jer, tome nije uzrok Sarajevo. Mislim da bih za četiri godine mogao preporoditi Sarajevo, građanima vratiti vjeru i sigurnost. Ako budem izabran, imam projekt rješavanja sigurnosti, prometa. Da eliminiramo ove kriminalce iz grada. Vjerujte da s velikim entuzijazmom želim raditi na obnovi svog grada - istakao je Kljuić.
- Amazonka27
#2 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
kontam, hocest ti da budes...pa da poguram malo...imam nakih veza 
- Panthera
#3 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
homo_sapiens wrote:Iako stanovnici Sarajeva nemaju pravo neposredno birati gradonacelnika, vec u njihovo ime pojedine stranke - pobjednici na izborima, najbolje znaju kakvog gradonacelnika Sarajlije zele, na ovoj temi bar mozemo pokusati razmatrati pojedine kandidate sa gradonacelnika, i one koji se sami nude, i one koji mi zelimo, dakle, procjenjujemo ko trenutno zadovoljava svim kriterijima za funkciju - titulu, gradonacelnika Sarajeva
Nosilac liste
Istinska metropola
gnjida od stvora, prevario dugogodisnjeg prijatelja Ahmeda Bosnica (pisac i zurnalist) u projektu knjige Sve najbolje u BiH...jaaaaaaadooooo, uzeo pare ugasio firmu i nikom nista nije dao...Ahmed je bukvalno napisao...i sad vodi sudski spor, a sve od pochetka isplaniro i sad mu teshko ista dokazat....a Stjepan shupak ima neku fuficu koja ga ceshka po i vice mu kako je pjavi muskajac...zadnje sto sam cuo je da je kupio kucu negdje oko Pule (Istra) (isplati se i HDZ i prodaja prijatelja) jad i seoska varalica....ma pravi jadoooooo...po mom skromnom misljenju..prvo je pushio Aliji, pa onda otiso u centar (politicki) shatro gradjanska BiH, pa onda se ukljucio u HDZ (desnica)kao da shtiti nesto od Alijinih potomaka
- Panthera
#4 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
TO JE COVJEK BEZ INTEGRITETA
- uvjek dobar gost
#5 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Ja bih iskreno volio neke nove ljude, neopterećene prošlošću a sa vizijom budućnosti...
Pun mi je kufer ovih što se samo rotiraju po kojekakvim pozicijama a prepuruka im je pokradena firma, uništena fabrika, opljačkan budžet... nezainteresovanost ili vjerska podobnsot i politička ispravnost...
Pun mi je kufer ovih što se samo rotiraju po kojekakvim pozicijama a prepuruka im je pokradena firma, uništena fabrika, opljačkan budžet... nezainteresovanost ili vjerska podobnsot i politička ispravnost...
- chuchumbamayumbe
#6 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Kakav god da je, bio bi bolji od kompleticha.
- uvjek dobar gost
#7 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
chuchumbamayumbe wrote:Kakav god da je, bio bi bolji od kompleticha.
Moje skromno mišljenje je da to i nije baš preteško...
- Panthera
#8 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Je chumbe, ali isto tako ja nebi volio da biram izmedju olosha i ljudskog sljama, volio bi da biram medju najboljim, i zashto to nebi bio neko mlad obrazovan..recimo neko alike Damir Hadzic ... ma suma sumarum svjeza krv, je stho nam treba..chuchumbamayumbe wrote:Kakav god da je, bio bi bolji od kompleticha.
hajde da gledamo taj mandat kao Olimpijadu, i mi posaljemo Ragu (kljujica) a ususjednoj Cro postave rasnog lipicanera, evo primjer onaj mladic iz Pule (nacelnik)...i rezultati ce biti kao i stho jesu,svi regionalni eventi odose u susjednu nam Cro a ova nasa raga ukrala sjeno i odshepala na sljedecu funkciju...Chovjeche pa ovaj grad se pretvorio u mochvaru, od svih evenata ima par koncerata godisnje i jedan film festival...mislim mozemo na tu temu..ali argument je pogledaj Zagreb Rijeku, Pulu mislim hajde da se furamo na dobro i da mi kao gradjani postavljamo ochekivanja...pa i tim glasom koji chemo sada dati na izborima...
- uvjek dobar gost
#9 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Nemoj ni Damira molim te... a sve ostalo se slažem....
- chuchumbamayumbe
#10 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
I ja sam se razocarao u Damira, nece dobiti moj glas na narednim izborima.uvjek dobar gost wrote:Nemoj ni Damira molim te... a sve ostalo se slažem....
- CLIO
#11 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Pogledaj ja smatram da je ovo hrabro:uvjek dobar gost wrote:Ja bih iskreno volio neke nove ljude, neopterećene prošlošću a sa vizijom budućnosti...
http://www.tesanj.net/index.php?name=Pro_News&aid=484
- uvjek dobar gost
#12 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Me neme šanse... glasao sam za njega.. ali kao stanovnik opštine novi grad mogu reći da je uradio sramotno malo za stare stanovnike.... sve učinjeno je za legalizaciju divlje gradnje i ljude koje je muka il politika naćerala u Sarajevo....chuchumbamayumbe wrote:I ja sam se razocarao u Damira, nece dobiti moj glas na narednim izborima.uvjek dobar gost wrote:Nemoj ni Damira molim te... a sve ostalo se slažem....
ja sam očekivao mnogo više....
- Panthera
#13 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
ok ne Damir... ja ga se sjecam sa pochetka mandata, zapravo upoznao sam ga pa sam nashao da je pun entuzijazma prilichno neiskvaren i bblabla...opet ljudi su kvarljiva roba, i nema garancija...ma poanta je dizati svijest o potrebi za boljim, mjenjati na bolje.chuchumbamayumbe wrote:I ja sam se razocarao u Damira, nece dobiti moj glas na narednim izborima.uvjek dobar gost wrote:Nemoj ni Damira molim te... a sve ostalo se slažem....
- BSn
#14 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Vidim, bude se mlade snage Sarajeva. 
-
sarajevo63
#15 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Mogu l ja, mogu l ja? imam iskustvo iz kucnog savjeta.... 
- cyprus
#16 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Što se mene tiče, Stjepan ima moju podršku
, u slučaju naravno ako se ne pojavi ko bolji tipa Alaima

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#17 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
ovo ti isto kao "prave Sarajlije" termin...bljak...uvjek dobar gost wrote:
Me neme šanse... glasao sam za njega.. ali kao stanovnik opštine novi grad mogu reći da je uradio sramotno malo za stare stanovnike.... sve učinjeno je za legalizaciju divlje gradnje i ljude koje je muka il politika naćerala u Sarajevo....
ja sam očekivao mnogo više....
-
quantum
#18 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
A sta konkretno zamjerate Kljujicu? To sto ima prijeteljicu/djevojku/suprugu i vikendicu u Istri meni se ne cini kao nesto strasno lose.
Mozda nije mlad, ali jeste iskusan.
Bolje bi bilo da to bude neko mladji, ali ko? Ja bih rado, ali nisam ni u jednoj stranici a pogotovo ne u vladajucim tako da nemam sansi
Bolje bi bilo da to bude neko mladji, ali ko? Ja bih rado, ali nisam ni u jednoj stranici a pogotovo ne u vladajucim tako da nemam sansi
-
in33sa
#19 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Kljujic je ne jednom ispao gnjida, da ne navodim primjere, ali realno u politickom zivotu BiH ne postoji moralno i karakterno cista osoba.
Kod nas se u politiku ide da bi se "namirilo", sebe i familiju, praunuke, a gradjane ko jebe. To je postalo pravilo, odavno posteni ljudi nemaju ni iluzija o politickom angazmanu. Jer svi znamo da postenje ne pali u BiH. Odmah te izguraju govnari sa dzon obrazom, izlaktaju te i politicki sahrane, dok si rekao keks.
Kod nas se u politiku ide da bi se "namirilo", sebe i familiju, praunuke, a gradjane ko jebe. To je postalo pravilo, odavno posteni ljudi nemaju ni iluzija o politickom angazmanu. Jer svi znamo da postenje ne pali u BiH. Odmah te izguraju govnari sa dzon obrazom, izlaktaju te i politicki sahrane, dok si rekao keks.
- uvjek dobar gost
#20 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
I sam sam takavquantum wrote:A sta konkretno zamjerate Kljujicu? To sto ima prijeteljicu/djevojku/suprugu i vikendicu u Istri meni se ne cini kao nesto strasno lose.
- chuchumbamayumbe
#21 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Ja mislim da bi najbolji za gradonacelnika bio legendarni, stomogupricatibezvezepodvasata,
IBRO SPAHIC
IBRO SPAHIC
-
in33sa
#22 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Ibro Spahic, mali Fidel
Onaj je pricao po 6 sati, Ibro moze dva sata, u komadu.
Ko bi jos bio dobar, Adil Kulenovic. Nakon njegovog monologa hitna bi ih iznosila sa sjednice gradskog vijeca. Bar bi bio koristan, u neku ruku.
Onaj je pricao po 6 sati, Ibro moze dva sata, u komadu.
Ko bi jos bio dobar, Adil Kulenovic. Nakon njegovog monologa hitna bi ih iznosila sa sjednice gradskog vijeca. Bar bi bio koristan, u neku ruku.
- Banksy
#23 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
homo_sapiens wrote:
Poslije burne političke karijere u "visokoj politici", 69-godišnji Kljuić kandidirao se za predstojeće općinske izbore i nosilac je liste BH Podrinjske narodne stranke (BPNS) za Općinsko vijeće sarajevske općine Centar.
Tako nekako.in33sa wrote:Kljujic je ne jednom ispao gnjida, da ne navodim primjere, ali realno u politickom zivotu BiH ne postoji moralno i karakterno cista osoba.
Dok god gradonačelnika ne budu direktno birali građani ...
i dok mu se ne daju šire ovlasti ( a neće nikad) ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#24 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Koji je nacin da se isforsira otvorena lista za biranje gradonacelnika/ce
Ovo sto nam stranke podmecu je sramotno i jadno
Od Hamamdzica...do Borovac..nezna se ko ej gori.
Jedina opcija je otvorena lista,i neka svak onaj ko moze skupiti potpise za kandidaturu ima mogucnosti da izadje u borbu za gradonacelnika,pa bujrum
Ovo sto nam stranke podmecu je sramotno i jadno
Od Hamamdzica...do Borovac..nezna se ko ej gori.
Jedina opcija je otvorena lista,i neka svak onaj ko moze skupiti potpise za kandidaturu ima mogucnosti da izadje u borbu za gradonacelnika,pa bujrum
- jeza u ledja
#25 Re: Želim biti gradonačelnik . . .
Slazem se , ja dajem glas stranci koja ce se zalagati za promjenu sistema izabiranja gradonacelnika.