Anksioznost
Moderator: anex
-
ShePacifist
#1 Anksioznost
Ima li neko da je anksiozan. Da pricamo bez zezanja.
-
hali gali halid
#2 Re: Anksioznost
Imam ja, ali sta da ti pricam...
-
zemo_online
#3 Re: Anksioznost
ShePacifist wrote:Ima li neko da je anksiozan. Da pricamo bez zezanja.
mos li malo detaljnije?
- roki
-
ShePacifist
#5 Re: Anksioznost
pa razni fizicki simptomi, napad panike bez razloga, ama bas nikakvog razloga
ja sam do jucer mislila da sam pukla, ali sreca nisam
skontah da je to poremecaj i da bi trebao postojati nacin da se izlijeci. ne znam, cini mi se kad bih razmjenila iskustva s nekim da bi mi bilo malo lakse?!
doktor daje bobe...al nije to nacin...
doktor daje bobe...al nije to nacin...
- roki
#6 Re: Anksioznost
http://www.depresija.org/forum/
probaj na ovom forumu.naci ces sigurno sto ti treba
probaj na ovom forumu.naci ces sigurno sto ti treba
-
¨POP
#7 Re: Anksioznost
evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
-
ShePacifist
#8 Re: Anksioznost
kakvu terapiju?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
-
¨POP
#9 Re: Anksioznost
zoloft i bosnilShePacifist wrote:kakvu terapiju?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
-
hali gali halid
#10 Re: Anksioznost
Kome da se obratim za pomoc? I da mi da tu terapiju?
-
¨POP
#11 Re: Anksioznost
samo neuropsihijatarhali gali halid wrote:Kome da se obratim za pomoc? I da mi da tu terapiju?
- Amazonka27
#12 Re: Anksioznost
a ko ti je dao dijagnozu?hali gali halid wrote:Kome da se obratim za pomoc? I da mi da tu terapiju?
-
zemo_online
#13 Re: Anksioznost
panika od cega konkretno?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
-
¨POP
#14 Re: Anksioznost
neuropsihijatarAmazonka27 wrote:a ko ti je dao dijagnozu?hali gali halid wrote:Kome da se obratim za pomoc? I da mi da tu terapiju?
- Amazonka27
#15 Re: Anksioznost
jos u osnovnoj skoli par puta sam zapela u guzvi na stepenicama tokom velikog odmora i izgubila vazduh...fuj...i dan danas bjezim od velike guzve i stvara mi nervozu...na koncert kad idem...ili dodjem dobro ranije ili dobro kasnije...da se nemoram gurati...ne volim puno ljudi oko sebe...test01 wrote:panika od cega konkretno?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
-
¨POP
#16 Re: Anksioznost
nema tu konkretnog razloga.test01 wrote:panika od cega konkretno?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
hvata me na primjer najvise u trznim centrima ili na mjestima gdje ima vise ljudi tako nekako
- Amazonka27
#17 Re: Anksioznost
nisam tebe pitala¨POP wrote:neuropsihijatarAmazonka27 wrote:a ko ti je dao dijagnozu?hali gali halid wrote:Kome da se obratim za pomoc? I da mi da tu terapiju?
Otkud zna covjek da ima anksiozni poremecaj?
-
zemo_online
#18 Re: Anksioznost
koji su simptomi?¨POP wrote:nema tu konkretnog razloga.test01 wrote:panika od cega konkretno?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
hvata me na primjer najvise u trznim centrima ili na mjestima gdje ima vise ljudi tako nekako
-
zemo_online
#19 Re: Anksioznost
Amazonka27 wrote:jos u osnovnoj skoli par puta sam zapela u guzvi na stepenicama tokom velikog odmora i izgubila vazduh...fuj...i dan danas bjezim od velike guzve i stvara mi nervozu...na koncert kad idem...ili dodjem dobro ranije ili dobro kasnije...da se nemoram gurati...ne volim puno ljudi oko sebe...test01 wrote:panika od cega konkretno?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
ko voli guzvu?malo ljudi.ni ja ne volim kad mi gaze po cipelama,laktaju se i sl.npr.tramvaj,bus,koncerti itd.ne volim ni ulaziti u njih.
koji su simptomi kad si u guzvi?
- roki
#20 Re: Anksioznost
kud bash odma na zoloft..ccc¨POP wrote:zoloft i bosnilShePacifist wrote:kakvu terapiju?¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
- xfacktor
#21 Re: Anksioznost
Ja neznam kako se to zove ali ev da ispricam. Uglavnom prije jedno 4 godine primijetio sam da mi ko pluca ne rade dobro na mjestima zatvorenim. Pa sam mislio da mi je do pluca nesta, iso snimat i nista. I tako kroz vrijeme skontam da mi nije fizicki faktor u pitanju vec nesta drugo, sto me je prestravilo. Znaci reagujem na okolinu ako je guzva ili zatvoren prostor i ako ne mogu izaci, pa barem to bilo 10 sekundi. Reakcija je ubrazn rad srca, mantanje, osjecaj da cu poludit/izgubit svijest, stezanje grla(kao da nema dovoljno zraka), nekakva ko pjena u ustima. Ja kako skontah to je klaustrofobija i za to nema lijeka, sto isto procitah negdje na netu. Tako da ne ulazim vise ni u prevozna sredstva, niti idem na mjesta gdje je guzva, niti koncerti, osim ako nisam popio koju i onda nemam tih elemenata. Pa et ako ko ima slicna iskustva i kako to rijesiti bilo bi super.
- Amazonka27
#22 Re: Anksioznost
treba se dobro cuvati tableta i niposto sam ih uzimati...mnogi od njih izazivaju ovisnost...i jako tesko se skinuti sa njih...ako sumnjas da imas anksioznost,onda se trebas posavjetovati sa doktorom...a najvaznije je shvatiti/prihvatiti da imas problem. mozda ne moras uopste tablete piti...samo trebas organizovati svoj zivot malo drugacije...i zaposliti mozak veselijim stvarima
Last edited by Amazonka27 on 11/08/2008 00:14, edited 1 time in total.
- Amazonka27
#23 Re: Anksioznost
samo zavlaci problem...pa ces onda imati problemcinu...xfacktor wrote:Ja neznam kako se to zove ali ev da ispricam. Uglavnom prije jedno 4 godine primijetio sam da mi ko pluca ne rade dobro na mjestima zatvorenim. Pa sam mislio da mi je do pluca nesta, iso snimat i nista. I tako kroz vrijeme skontam da mi nije fizicki faktor u pitanju vec nesta drugo, sto me je prestravilo. Znaci reagujem na okolinu ako je guzva ili zatvoren prostor i ako ne mogu izaci, pa barem to bilo 10 sekundi. Reakcija je ubrazn rad srca, mantanje, osjecaj da cu poludit/izgubit svijest, stezanje grla(kao da nema dovoljno zraka), nekakva ko pjena u ustima. Ja kako skontah to je klaustrofobija i za to nema lijeka, sto isto procitah negdje na netu. Tako da ne ulazim vise ni u prevozna sredstva, niti idem na mjesta gdje je guzva, niti koncerti, osim ako nisam popio koju i onda nemam tih elemenata. Pa et ako ko ima slicna iskustva i kako to rijesiti bilo bi super.
najvaznije je suociti se sa strahom...i ja mrzim liftove...al mi je dojadilo penjati se kod tetke na 13-ti sprat pjeske....ili kad placam kablovsku na 20-ti...a to sam rijesila tako sto sam jedan dan usla u super cool lift koji ima telefon
Last edited by Amazonka27 on 11/08/2008 00:15, edited 1 time in total.
-
¨POP
#24 Re: Anksioznost
brate neuropsihijatar samo imao sam sve te simptome,sad sam puno bolji.idi doktoru dok nije kasnoxfacktor wrote:Ja neznam kako se to zove ali ev da ispricam. Uglavnom prije jedno 4 godine primijetio sam da mi ko pluca ne rade dobro na mjestima zatvorenim. Pa sam mislio da mi je do pluca nesta, iso snimat i nista. I tako kroz vrijeme skontam da mi nije fizicki faktor u pitanju vec nesta drugo, sto me je prestravilo. Znaci reagujem na okolinu ako je guzva ili zatvoren prostor i ako ne mogu izaci, pa barem to bilo 10 sekundi. Reakcija je ubrazn rad srca, mantanje, osjecaj da cu poludit/izgubit svijest, stezanje grla(kao da nema dovoljno zraka), nekakva ko pjena u ustima. Ja kako skontah to je klaustrofobija i za to nema lijeka, sto isto procitah negdje na netu. Tako da ne ulazim vise ni u prevozna sredstva, niti idem na mjesta gdje je guzva, niti koncerti, osim ako nisam popio koju i onda nemam tih elemenata. Pa et ako ko ima slicna iskustva i kako to rijesiti bilo bi super.
- roki
#25 Re: Anksioznost
Ako je ko u Sarajevu a studira pravac na studentsku polikliniku kod doktora Emira.Treci ili cetvrti (zadnji) sprat gdje se vadi ljekarsko za vozacki.Jako fin covjek.
Tablete piti samo u krajnjem slucaju.
Tablete piti samo u krajnjem slucaju.