Anksioznost

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

ShePacifist

#1 Anksioznost

Post by ShePacifist »

Ima li neko da je anksiozan. Da pricamo bez zezanja.
hali gali halid

#2 Re: Anksioznost

Post by hali gali halid »

Imam ja, ali sta da ti pricam...
zemo_online

#3 Re: Anksioznost

Post by zemo_online »

ShePacifist wrote:Ima li neko da je anksiozan. Da pricamo bez zezanja.

mos li malo detaljnije?
roki

#4 Re: Anksioznost

Post by roki »

ShePacifist

#5 Re: Anksioznost

Post by ShePacifist »

pa razni fizicki simptomi, napad panike bez razloga, ama bas nikakvog razloga :-? ja sam do jucer mislila da sam pukla, ali sreca nisam :) skontah da je to poremecaj i da bi trebao postojati nacin da se izlijeci. ne znam, cini mi se kad bih razmjenila iskustva s nekim da bi mi bilo malo lakse?!

doktor daje bobe...al nije to nacin...
roki

#6 Re: Anksioznost

Post by roki »

http://www.depresija.org/forum/
probaj na ovom forumu.naci ces sigurno sto ti treba
¨POP

#7 Re: Anksioznost

Post by ¨POP »

evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
ShePacifist

#8 Re: Anksioznost

Post by ShePacifist »

¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
kakvu terapiju?
¨POP

#9 Re: Anksioznost

Post by ¨POP »

ShePacifist wrote:
¨POP wrote:evo imam ja.hvata me panika bez razloga.najvise u nekoj guzvi,trznom centru i sl.dugo sam to vukao,primam terapiju i mnogo sam bolje
kakvu terapiju?
zoloft i bosnil
hali gali halid

#10 Re: Anksioznost

Post by hali gali halid »

Kome da se obratim za pomoc? I da mi da tu terapiju?
¨POP

#11 Re: Anksioznost

Post by ¨POP »

hali gali halid wrote:Kome da se obratim za pomoc? I da mi da tu terapiju?
samo neuropsihijatar
Amazonka27

#12 Re: Anksioznost

Post by Amazonka27 »

a ko ti je dao dijagnozu?
zemo_online

#13 Re: Anksioznost

Post by zemo_online »

panika od cega konkretno?
¨POP

#14 Re: Anksioznost

Post by ¨POP »

Amazonka27 wrote:
neuropsihijatar
Amazonka27

#15 Re: Anksioznost

Post by Amazonka27 »

test01 wrote:
jos u osnovnoj skoli par puta sam zapela u guzvi na stepenicama tokom velikog odmora i izgubila vazduh...fuj...i dan danas bjezim od velike guzve i stvara mi nervozu...na koncert kad idem...ili dodjem dobro ranije ili dobro kasnije...da se nemoram gurati...ne volim puno ljudi oko sebe...
¨POP

#16 Re: Anksioznost

Post by ¨POP »

test01 wrote:
nema tu konkretnog razloga.
hvata me na primjer najvise u trznim centrima ili na mjestima gdje ima vise ljudi tako nekako
Amazonka27

#17 Re: Anksioznost

Post by Amazonka27 »

¨POP wrote:
Amazonka27 wrote:
neuropsihijatar
nisam tebe pitala :D

Otkud zna covjek da ima anksiozni poremecaj?
zemo_online

#18 Re: Anksioznost

Post by zemo_online »

¨POP wrote:
test01 wrote:
nema tu konkretnog razloga.
hvata me na primjer najvise u trznim centrima ili na mjestima gdje ima vise ljudi tako nekako
koji su simptomi?
zemo_online

#19 Re: Anksioznost

Post by zemo_online »

Amazonka27 wrote:
test01 wrote:
jos u osnovnoj skoli par puta sam zapela u guzvi na stepenicama tokom velikog odmora i izgubila vazduh...fuj...i dan danas bjezim od velike guzve i stvara mi nervozu...na koncert kad idem...ili dodjem dobro ranije ili dobro kasnije...da se nemoram gurati...ne volim puno ljudi oko sebe...

ko voli guzvu?malo ljudi.ni ja ne volim kad mi gaze po cipelama,laktaju se i sl.npr.tramvaj,bus,koncerti itd.ne volim ni ulaziti u njih.
koji su simptomi kad si u guzvi?
roki

#20 Re: Anksioznost

Post by roki »

¨POP wrote:
ShePacifist wrote:
kakvu terapiju?
zoloft i bosnil
kud bash odma na zoloft..ccc
xfacktor

#21 Re: Anksioznost

Post by xfacktor »

Ja neznam kako se to zove ali ev da ispricam. Uglavnom prije jedno 4 godine primijetio sam da mi ko pluca ne rade dobro na mjestima zatvorenim. Pa sam mislio da mi je do pluca nesta, iso snimat i nista. I tako kroz vrijeme skontam da mi nije fizicki faktor u pitanju vec nesta drugo, sto me je prestravilo. Znaci reagujem na okolinu ako je guzva ili zatvoren prostor i ako ne mogu izaci, pa barem to bilo 10 sekundi. Reakcija je ubrazn rad srca, mantanje, osjecaj da cu poludit/izgubit svijest, stezanje grla(kao da nema dovoljno zraka), nekakva ko pjena u ustima. Ja kako skontah to je klaustrofobija i za to nema lijeka, sto isto procitah negdje na netu. Tako da ne ulazim vise ni u prevozna sredstva, niti idem na mjesta gdje je guzva, niti koncerti, osim ako nisam popio koju i onda nemam tih elemenata. Pa et ako ko ima slicna iskustva i kako to rijesiti bilo bi super.
Amazonka27

#22 Re: Anksioznost

Post by Amazonka27 »

treba se dobro cuvati tableta i niposto sam ih uzimati...mnogi od njih izazivaju ovisnost...i jako tesko se skinuti sa njih...ako sumnjas da imas anksioznost,onda se trebas posavjetovati sa doktorom...a najvaznije je shvatiti/prihvatiti da imas problem. mozda ne moras uopste tablete piti...samo trebas organizovati svoj zivot malo drugacije...i zaposliti mozak veselijim stvarima
Last edited by Amazonka27 on 11/08/2008 00:14, edited 1 time in total.
Amazonka27

#23 Re: Anksioznost

Post by Amazonka27 »

xfacktor wrote:Ja neznam kako se to zove ali ev da ispricam. Uglavnom prije jedno 4 godine primijetio sam da mi ko pluca ne rade dobro na mjestima zatvorenim. Pa sam mislio da mi je do pluca nesta, iso snimat i nista. I tako kroz vrijeme skontam da mi nije fizicki faktor u pitanju vec nesta drugo, sto me je prestravilo. Znaci reagujem na okolinu ako je guzva ili zatvoren prostor i ako ne mogu izaci, pa barem to bilo 10 sekundi. Reakcija je ubrazn rad srca, mantanje, osjecaj da cu poludit/izgubit svijest, stezanje grla(kao da nema dovoljno zraka), nekakva ko pjena u ustima. Ja kako skontah to je klaustrofobija i za to nema lijeka, sto isto procitah negdje na netu. Tako da ne ulazim vise ni u prevozna sredstva, niti idem na mjesta gdje je guzva, niti koncerti, osim ako nisam popio koju i onda nemam tih elemenata. Pa et ako ko ima slicna iskustva i kako to rijesiti bilo bi super.
samo zavlaci problem...pa ces onda imati problemcinu...
najvaznije je suociti se sa strahom...i ja mrzim liftove...al mi je dojadilo penjati se kod tetke na 13-ti sprat pjeske....ili kad placam kablovsku na 20-ti...a to sam rijesila tako sto sam jedan dan usla u super cool lift koji ima telefon :D(holiday inn :D ) i vozala se gore dole...i shvatila da se bojim gluposti...ali bitno m je da imam nacina da se izdvojimiz mase i udahnem punim plucima....i koristim mentol bombone :D
Last edited by Amazonka27 on 11/08/2008 00:15, edited 1 time in total.
¨POP

#24 Re: Anksioznost

Post by ¨POP »

xfacktor wrote:Ja neznam kako se to zove ali ev da ispricam. Uglavnom prije jedno 4 godine primijetio sam da mi ko pluca ne rade dobro na mjestima zatvorenim. Pa sam mislio da mi je do pluca nesta, iso snimat i nista. I tako kroz vrijeme skontam da mi nije fizicki faktor u pitanju vec nesta drugo, sto me je prestravilo. Znaci reagujem na okolinu ako je guzva ili zatvoren prostor i ako ne mogu izaci, pa barem to bilo 10 sekundi. Reakcija je ubrazn rad srca, mantanje, osjecaj da cu poludit/izgubit svijest, stezanje grla(kao da nema dovoljno zraka), nekakva ko pjena u ustima. Ja kako skontah to je klaustrofobija i za to nema lijeka, sto isto procitah negdje na netu. Tako da ne ulazim vise ni u prevozna sredstva, niti idem na mjesta gdje je guzva, niti koncerti, osim ako nisam popio koju i onda nemam tih elemenata. Pa et ako ko ima slicna iskustva i kako to rijesiti bilo bi super.
brate neuropsihijatar samo imao sam sve te simptome,sad sam puno bolji.idi doktoru dok nije kasno
roki

#25 Re: Anksioznost

Post by roki »

Ako je ko u Sarajevu a studira pravac na studentsku polikliniku kod doktora Emira.Treci ili cetvrti (zadnji) sprat gdje se vadi ljekarsko za vozacki.Jako fin covjek.
Tablete piti samo u krajnjem slucaju.
Post Reply