Spasimo male mace!!!!
Ovo sam dobila od rodjaka, pa ako neko moze da pomogne pls javnite se:
''Ako neko zeli, moze i hoce da pomogne u spasavanju 3 mala macica, molim vas javite se sto prije.
Macici su stari svega 4 dana, a ja nisam u mogucnosti da se brinem o njima.
Dosad smo ih nekako uspjevali nahraniti, ali bismo voljeli da ih uzme neko ko o malim macicima zna nesto vise.
Pokusali smo sa prihvatilistem ali je pretrpano, nemaju mjesta ni za jednu.
Mi smo do sada uradili sto smo mogli, ali vise stvarno ne mozemo i ne znamo.
Mama maca je ziva ali je zbog nemara i neljudskosti odvojena od ovih malih nemocnih bica.
Svi koji mogu i zele pomoci, javite se na pp sto prije.
Unaprijed hvala.''
HITNO!!! Spasimo male mace!!!
Moderator: anex
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
draga nermina, gdje je mama maca gdje su macici? ko je mamu macu odvojio i o kojem se prihvatilistu radi?cnermina wrote:Spasimo male mace!!!!
Ovo sam dobila od rodjaka, pa ako neko moze da pomogne pls javnite se:
''Ako neko zeli, moze i hoce da pomogne u spasavanju 3 mala macica, molim vas javite se sto prije.
Macici su stari svega 4 dana, a ja nisam u mogucnosti da se brinem o njima.
Dosad smo ih nekako uspjevali nahraniti, ali bismo voljeli da ih uzme neko ko o malim macicima zna nesto vise.
Pokusali smo sa prihvatilistem ali je pretrpano, nemaju mjesta ni za jednu.
Mi smo do sada uradili sto smo mogli, ali vise stvarno ne mozemo i ne znamo.
Mama maca je ziva ali je zbog nemara i neljudskosti odvojena od ovih malih nemocnih bica.
Svi koji mogu i zele pomoci, javite se na pp sto prije.
Unaprijed hvala.''
-
mIRCerka
#3 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
Ljudi moji, ko god da preuzme macice, mora biti neko ko ce im biti na raspolaganju 24 sata :S male su to bebe i trebaju hranu svaka 2 sata :S
-
cnermina
#4 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
prihvatiliste na C. Vili. imas pp 
-
mIRCerka
#5 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
znam vidjela sam ali ja fakat ne mogu preuzeti mace, nisam kuci po cijeli dan, a njima treba njega....cnermina wrote:prihvatiliste na C. Vili. imas pp
-
jaca78
#6 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
Ima li sanse da ih vrati mami. inace, male su sanse da ce prezivjeti
-
LANANA
#7 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
Mirci molim te mozes li mi pomoći da skontam sta se desava u mom dvoristu.Već nekoliko godina u dvoristu moje zgrade hranim i pazim jednu macu.Ona često ima mačiće ali nijedan neuspije da odraste nego samo nestanu.Porastu nekoliko mjeseci,mi ih hranimo i pazimo,u dvoristu su koje je iza zgrada i zastićeno od ljudi.Poslije nekoliko mjeseci samo nestanu.Uglavnom jedno po jedno.Nisam primjetila da poboljevaju,uglavnom su živahni.Do juče je bilo jedno krasno,medeno tigrasto bijelo.Cijeli dan juče ga nije bilo-samo njegova mama.Jutros rano kada sam pogledala kroz prozor bilo je mrtvo,lezalo na strani.Ja cijeli dan tugujem i neznam sta moze biti jer nam se to događa već nekoliko godina.Da li je moglo da se otruje od otrova koje stavljaju po podrumima zgrada za miševe?U zgradi niko od stanara nevoli mace ali nemogu da zamislim da bi neko mogao da ga otruje!Jest da ih tjeraju i zaljevaju vodom....Ovo je ko zna koja generacija te mace ali nikako da preživi ni jedno.Sada nema ni mame mace........Pomozi mi da bar naslutim sta bi mogao da bude razlog jer si ti jedini ,,mačiji stručnjak i ljubitelj" kojeg znam.Ovo je bio kompliment -nadam se da ga nisam nespretno formulusala.HVALA MIRCI
PUNO SAM TUŽNA
PUNO SAM TUŽNA
-
mIRCerka
#8 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
Lanana, ja sam sinoc nasla Cicu ispred zgrade na trotuaru sklupcanu, bez ikakvih nagnjecenja samo krv iz njuskice i ociju... mace se znaju otrovati misijim otrovom, ali jos cesce ih insani truju... mama maca nekad zna prosetati, za njom krenu djeca, i djeca nastradaju... imas takodjer babine/tatine sinove kojima babo/tata kupi vazdusnu pusku pa se "djecica" treniraju na psima i macama sa svojih balkona...LANANA wrote:Mirci molim te mozes li mi pomoći da skontam sta se desava u mom dvoristu.Već nekoliko godina u dvoristu moje zgrade hranim i pazim jednu macu.Ona često ima mačiće ali nijedan neuspije da odraste nego samo nestanu.Porastu nekoliko mjeseci,mi ih hranimo i pazimo,u dvoristu su koje je iza zgrada i zastićeno od ljudi.Poslije nekoliko mjeseci samo nestanu.Uglavnom jedno po jedno.Nisam primjetila da poboljevaju,uglavnom su živahni.Do juče je bilo jedno krasno,medeno tigrasto bijelo.Cijeli dan juče ga nije bilo-samo njegova mama.Jutros rano kada sam pogledala kroz prozor bilo je mrtvo,lezalo na strani.Ja cijeli dan tugujem i neznam sta moze biti jer nam se to događa već nekoliko godina.Da li je moglo da se otruje od otrova koje stavljaju po podrumima zgrada za miševe?U zgradi niko od stanara nevoli mace ali nemogu da zamislim da bi neko mogao da ga otruje!Jest da ih tjeraju i zaljevaju vodom....Ovo je ko zna koja generacija te mace ali nikako da preživi ni jedno.Sada nema ni mame mace........Pomozi mi da bar naslutim sta bi mogao da bude razlog jer si ti jedini ,,mačiji stručnjak i ljubitelj" kojeg znam.Ovo je bio kompliment -nadam se da ga nisam nespretno formulusala.HVALA MIRCI
PUNO SAM TUŽNA
ti ko da zivis u mojoj zgradi....
-
LANANA
#9 Re: HITNO!!! Spasimo male mace!!!
Hvala na odgovoru.Da nije mog zvijerka čiju sliku sam već poslala to bi još teže podnijela.Sada mi je dvorište pusto jer se mama maca više nije vratila....Ja i dalje po navici ostavljam u frižider raznu hranu za tu macu i stalno izvirujem na prozor i svima nam se u kući pričinjava mjaukanje pa trčimo do prozora ali.....
Ja često čitam sve ove stranice ali pišem rijetko.Divni ljudi,slike....sve.Obožavam vas
Ja često čitam sve ove stranice ali pišem rijetko.Divni ljudi,slike....sve.Obožavam vas