Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post Reply
dallton

#1 Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by dallton »

Brza reakcija iz susjedstva, da ne bi nekome nesto palo na pamet :)
Najvise mi se dopada ovaj dio "posveceni integritetu BiH" - hoce Tadic da nam se integralno posveti, ne parcijalno ko dosad :wink:

http://www.pincom.info/svijet/opsirnije.asp?ID=58559

Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS

"Vrhunsko je političko licemjerje kada je netko tko je vodio vladu u protekle četiri godine, i tijekom čije je vlade najviše ljudi otišlo u Haag, danas govori o tome da tu suradnju treba revidirati", ocijenio je Tadić.

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u nedjelju da Srbija nikada neće pristati na ucjene u vezi s Kosovom radi članstva u Europskoj uniji.

Tadić je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije istaknuo da Srbija neće odustati od svoja dva najveća državna interesa: članstva u EU-u i obrane državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta na Kosovu.

On je kazao da europske integracije ni na koji način nisu suprotstavljene nacionalnim interesima Srbije.

U kontekstu poštovanja međunarodnog prava na kome Srbija insistira u borbi za svoju južnu pokrajinu, rekao je Tadić uz ostalo, treba posmatrati i suradnju s Haaškim sudom.

Prema njegovim riječima, saradnja s ICTY-em je obaveza svake vlade, između ostalog, i zbog toga što dosljedno poštovanje domaćega i međunarodnog prava u Srbiji jeste preduvjet za njezino uspješno insiztiranje na međunarodnom pravu u borbi za očuvanje Kosova u njenom sastavu.

"Vrhunsko je političko licemjerje kada je netko tko je vodio vladu u protekle četiri godine, i tijekom čije je vlade najviše ljudi otišlo u Haag, danas govori o tome da tu suradnju treba revidirati", ocijenio je Tadić.

"Srbija poštovanjem međunarodnog prava ostaje i jamac Daytonskog sporazuma. Srbija neće dozvoliti da se dovodi u pitanje opstanak Republike Srpske, kao što će čuvati i integritet Bosne i Hercegovine, što je naša obveza prema Daytonskom sporazumu", rekao je Tadić.

Komentirajući hapšenje Radovana Karadžića i prosvjede koji su uslijedili, Tadić je istaknuo da je država Srbija u prvim sedmicama nakon formiranja nove vlade pokazala da funkcionira i da je sposobna boriti se protiv svakog oblika ekstremizma i nasilja.

"Dok sam ja predsjednik i dok je ova vlada, poštovat će se red i zakon... Svi koji krše zakon suočit će se sa zakonom, svi koji napadaju ljude koji rade svoj posao suočit će se s reakcijom države", poručio je Tadić, koji je uputio javnu pohvalu pripadnicima policije i službi sigurnosti, prenijele su agencije.

"Naglašavam da nismo prionuli na suradnju s Haaškim sudom da bismo dobijali nagrade, već da bismo pokazali kako poštujemo svoje i međunarodne zakone i da u Srbiji funkcionira pravna država", rekao je Tadić.

Mísljenja?
dallton

#2 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by dallton »

Mozda sljedeca izjava Tadica bude "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS, ali bi voljela uzvicnik ili tri tacke" :-D
zimomor

#3 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by zimomor »

Sta drugo ocekivati od Tadica koji je izjednacio prava cetnika i partizana?!?
Siguran sam da sto se njega tice ne bismo mi nikad vidjeli Karadzica u Hagu, da ga Evropa nije pritisnula. Ceda je pravi nasljednik Djindjica, a ne Boki-Taki (sto bi rek'o Lukovic).
turban

#4 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by turban »

zimomor wrote:Sta drugo ocekivati od Tadica koji je izjednacio prava cetnika i partizana?!?
Siguran sam da sto se njega tice ne bismo mi nikad vidjeli Karadzica u Hagu, da ga Evropa nije pritisnula. Ceda je pravi nasljednik Djindjica, a ne Boki-Taki (sto bi rek'o Lukovic).
Djelimicno se slazem,ali..........

Poznavajuci Srbe i njihovu glad za svezemaljskom vladavinom epskim osjecanjima da se zakljuciti da su Srbi poceli kao u vrjeme Turaka da se obracunavaju izmedju sebe?!Ne bi me cudilo da nekom odrube glavu te da istu na tanjiru ponude nekome ko ce ojacati njihovu moc neprikosnovenog vladara?!
U nekim ranijim komentarima sam spomenuo nesto o"srpskom mentalnom sklopu".

P.S
NE IDE KRAVATA UZ GUSLE,nece nikad ni moci... :arrow:
Alfons Kauders

#5 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by Alfons Kauders »

nisu oni dozvoljavali ni upitnik nad statusom kosova... :D pa dobili polumjesec, a ne upitnik :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by PipiDugaDevetka »

Alfons Kauders wrote:nisu oni dozvoljavali ni upitnik nad statusom kosova... :D pa dobili polumjesec, a ne upitnik :D
Crna Gora, koja interpunkcija ide iznad nje?
Alfons Kauders

#7 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by Alfons Kauders »

PipiDugaDevetka wrote:
Alfons Kauders wrote:nisu oni dozvoljavali ni upitnik nad statusom kosova... :D pa dobili polumjesec, a ne upitnik :D
Crna Gora, koja interpunkcija ide iznad nje?
nikakva, suvise su lijeni... moze samo ispod... :D
uvjek dobar gost

#8 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by uvjek dobar gost »

Tom i takvom spikom dovode u pitanje Vojvodinu i njen status... i još mnoge stvari... mada ko su oni uopšte da se imaju šta pitati za teritoriju naše zemlje....

Ukinimo mi prvo federaciju BiH.....
zavrzlama

#9 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by zavrzlama »

Tadic je ispucao adute ....da bi se odrzao na vlasti morat ce potegnuti brigu za kosovo i prosirenu malu srbiju rs-u.

u prevodu salonsko cetnikovanje...nije mu babo dzaba Sanuovac :D

a kasike su rekle da je Tadic u stvari zaduzen za amnestiranje tipova ala Kostunica i slicni...jos da mu Legija kidanise iz corke i salon se moze zatvoriti komotno..to je sledeca stvar...tako kasike govore ;-)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by pici »

zavrzlama wrote:Tadic je ispucao adute ....da bi se odrzao na vlasti morat ce potegnuti brigu za kosovo i prosirenu malu srbiju rs-u.

u prevodu salonsko cetnikovanje...nije mu babo dzaba Sanuovac :D

a kasike su rekle da je Tadic u stvari zaduzen za amnestiranje tipova ala Kostunica i slicni...jos da mu Legija kidanise iz corke i salon se moze zatvoriti komotno..to je sledeca stvar...tako kasike govore ;-)

oooo veliki i jedini naš proroce........mozel sta za sportsku prognozu ,osam parova da i ja u zivotu makar jednom ubodem :D
inace...... :thumbup:
Grover

#11 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by Grover »

dallton wrote:Brza reakcija iz susjedstva, da ne bi nekome nesto palo na pamet :)
Najvise mi se dopada ovaj dio "posveceni integritetu BiH" - hoce Tadic da nam se integralno posveti, ne parcijalno ko dosad :wink:

http://www.pincom.info/svijet/opsirnije.asp?ID=58559

Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je u nedjelju da Srbija nikada neće pristati na ucjene u vezi s Kosovom radi članstva u Europskoj uniji.

Tadić je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije istaknuo da Srbija neće odustati od svoja dva najveća državna interesa: članstva u EU-u i obrane državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta na Kosovu.

On je kazao da europske integracije ni na koji način nisu suprotstavljene nacionalnim interesima Srbije.

U kontekstu poštovanja međunarodnog prava na kome Srbija insistira u borbi za svoju južnu pokrajinu, rekao je Tadić uz ostalo, treba posmatrati i suradnju s Haaškim sudom.

Prema njegovim riječima, saradnja s ICTY-em je obaveza svake vlade, između ostalog, i zbog toga što dosljedno poštovanje domaćega i međunarodnog prava u Srbiji jeste preduvjet za njezino uspješno insiztiranje na međunarodnom pravu u borbi za očuvanje Kosova u njenom sastavu.

"Srbija poštovanjem međunarodnog prava ostaje i jamac Daytonskog sporazuma. Srbija neće dozvoliti da se dovodi u pitanje opstanak Republike Srpske, kao što će čuvati i integritet Bosne i Hercegovine, što je naša obveza prema Daytonskom sporazumu", rekao je Tadić.

Komentirajući hapšenje Radovana Karadžića i prosvjede koji su uslijedili, Tadić je istaknuo da je država Srbija u prvim sedmicama nakon formiranja nove vlade pokazala da funkcionira i da je sposobna boriti se protiv svakog oblika ekstremizma i nasilja.

"Dok sam ja predsjednik i dok je ova vlada, poštovat će se red i zakon... Svi koji krše zakon suočit će se sa zakonom, svi koji napadaju ljude koji rade svoj posao suočit će se s reakcijom države", poručio je Tadić, koji je uputio javnu pohvalu pripadnicima policije i službi sigurnosti, prenijele su agencije.

"Naglašavam da nismo prionuli na suradnju s Haaškim sudom da bismo dobijali nagrade, već da bismo pokazali kako poštujemo svoje i međunarodne zakone i da u Srbiji funkcionira pravna država", rekao je Tadić.

Mísljenja?
Ko sta pita tog lika..on ne zna gde je supalj.I to sto je uhapsio spermologa, to mu je Kostunica uvalio vruc krompir,a ovaj ga je neuspesno pokusao uvaliti entitetu zvanom Mile Ronhil.
callmethebreeeze

#13 Re: Nije im dugo trebalo "Srbija ne dozvoljava upitnik nad RS"?

Post by callmethebreeeze »

ne znam sta vas cudi u ovoj izjavi?! on samo postuje medjunarodne sporazume... nakon kosova i izrucivanja karadzica, samo bi jos falilo da i rs pocne dirati. vezano za argument da mu je kostunica uvalio karadzica da se sveti, procitajte intervju sa vukcevicem koji je vreme objavilo. http://www.vreme.com/cms/view.php?id=690505
18 haskih optuzenika je izruceno za vrijeme dok je bulatovic bio na celu bia.
:-)
Post Reply