ovako:

ili ovako:

Po meni ovaj prvi nacin je ispravan. Po gradu ima puno zastava postavljenih na ovaj drugi nacin. Vodi li iko racuna o ovome ?????

Sta bi bilo , ne dao bog, da neko tebe OKRENE NAOPACKE ........mima wrote:Cemu ta sitnicavost? Dobro je dok ih ima.

ludacha wrote:a ona na to rece: "Ah, to..." i lagano odmahnu rukom u stranu
@uvijek dobri gost, mislila sam se jel na takvo nesto mislis, il se nesto desilo
Definitivno je ovaj drugi pravilni nacin pstavljanja zastave!DaysleepeR wrote:campa_xxx wrote:Prvi primjer je ispravan a inace vidio sam da i ovako postavljaju zastavu...![]()
nije prvi nego drugi
vjerovali ili ne ovo je ispravan način i ono juče u AS-u je neinformisanost novinara, Kinezi nisu pogriješili
Ljiljani su ne samo simbol državnosti BiH nego i zastava pod kojom su tokom agresije poginuli najbolji sinovi ove zemlje. Ja sam kao djete rastao uz ljiljane kao svoj simbol, imao himnu "...Jedna si jedina..." a šta imaju današnja djeca? muk kad se svira " himna" i plavi radion koji se samo poštuje u kantonima sa Bošnjačkom većinom. Ostali narodi su zadržali svoje simbole i svuda ih ističu.PipiDugaDevetka wrote:Ovu zastavu, zvanu ''Plavi radion'', ne poštujem. Iza ili ispred nje stoji Ustav koji kaže: Osniva se RS i FBiH, a ukida se Republika BiH.....Moja zastava je sa ljiljanima, dok se ne odredni neka druga. Poštujem zakone, ustajaću se kada se podiže i ovaj ''Plavi radion'', ali sve ću učiniti, pa i život dati da se ona promijeni i vrati se moja RBiH, moja Be-Ha-Ra!
ŽIVJELA SLOBODNA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA!

Ispravan je drugi način, al evo recimo ovdje ispred zgrade opštine Novi Grad, zastava okrenuta kao u prvom slučaju - nepravilnoveljaca wrote:Kako je ispravno postaviti na jarbol zastavu BiH
ovako:
ili ovako:
Po meni ovaj prvi nacin je ispravan. Po gradu ima puno zastava postavljenih na ovaj drugi nacin. Vodi li iko racuna o ovome ?????