O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post Reply
Nancy Drew

#1 O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 10:58, edited 1 time in total.
*mima*

#2 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by *mima* »

Ovo nesta novo o Karadjicu?
homo_sapiens

#3 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by homo_sapiens »

mima wrote:Ovo nesta novo o Karadjicu?

Nije @mimo, o obavjestajnim sluzbama koje nas godinama prave budalama na nasoj vlastitoj zemlji je rijec. Karadzic je ovdje samo marioneta, "Karadzica" ima jos mnogo, ali drzave BiH i drzavnika kakve BiH ima nema mnogo, zapravo - nema nigdje :x

Interesuje me zasto BiH politicki vrh suti ovih dana, ne izjasnjava se puno o hapsenju Karadzica
igrastaklenimperlama

#4 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by igrastaklenimperlama »

Link u uvodnom postu se ne može otvoriti.
zlatan01

#5 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by zlatan01 »

Puno toga se odvija daleko od pogleda nas obicnih ljudi. Mene ipak ovdje najvise zanima opaska pod nazivom "Cinjenica broj 8" gdje se pominje Munir A. Ja sam uvjeren a i neke informacije koje sam dobio od ljudi kojima vjerujem kazuju da je taj covjek radio na otkrivanju ratnih zlocinaca, sto mu je i bio posao, za razliku od recimo Bakira A. koji se nije mijesao u svoj posao. Da se podsjetimo kako su to nekad radili majstori svog posla iz UDB 1946, slucaj Dragomira M. poznatog kao Draza ili Cica. Ova sigurnosna sluzba je locirala osumnjicenog, infiltrirala njegovu organizaciju, te izvrsila hapsenje u roku od jedne godine racunajuci od kraja rata (II Sv. rata). Kasnije ce UDB na zalost biti ispolitizirana i kompromitovana kroz njenu upotrebu u obracunu sa politickim protivnicima, ali sto ne umanjuje njenu sposobnost. Na zalost Bosanske sluzbe lice na svoje osnivace, nekompetentne, korumpirane, anemicne, bez strategije...
Fair Life

#6 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by Fair Life »

zlatan01 wrote:Puno toga se odvija daleko od pogleda nas obicnih ljudi. Mene ipak ovdje najvise zanima opaska pod nazivom "Cinjenica broj 8" gdje se pominje Munir A. Ja sam uvjeren a i neke informacije koje sam dobio od ljudi kojima vjerujem kazuju da je taj covjek radio na otkrivanju ratnih zlocinaca, sto mu je i bio posao, za razliku od recimo Bakira A.
...
Istina je to sto mislis.

Zbog toga ga je Paddy skinuo.
globalbih

#7 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by globalbih »

I ova adresa na koju se svi mediji pozivaju je KREIRANA TJ: POČELA SA RADOM 22 JULA 2008. godine.

i ja mogu registrovati dragandabic.ba ako želiš za nekih 35 KM bez problema a ove com adrese su svega 5 dolara...

Ukoliiko odete na na http://www.domainwhitepages.com/ i ukucate dragandabic.com mozete vidjeti kada je domena registrovan za koju se tvrdi i stavlja u kontekst da je d.d. tj. radovan to koristio cijelo vrijeme dok se predstavljao pod d.d.
Mislim da mnogi u medijima fulaju osnovne stvari, nisu žurnalisti jer žurnalista mora u najmanju ruku provjeriti informacije, u ovom slučaju oko registracija pa i tu informaciju dati javnosti.
Kako do sada izvještavaju, i kada kažu da je dugo godina varao i spomenu da je imao web stranicu a pri tome ne kažu da je ta stranica registrovana dok je isti uhapšen i bio u zatvoru je obično varanje građana.

Ništa manje nije ni sa ono psyho stranicom koja je 2 mjeseca ranije registovana 22. maja 2008. o tome sam već pisao pa samo pravim copy-paste za vise detalja...

----------------------------------------------------
Pratim domaće i svijetske vijesti oko Radovana K. i pokušavam PROGUTATI priču oko „alternativne“ medicine, njegovih seminara itd.

Ne želim sada razvijati diskusiju oko bosanskog kasapina (u našim medijima su ga nazvali mesarom J što je uvreda za mesare) ali bih dao par provjerenih informacija i par mojih pitanja. Volio bih da imamo neki budget pa da kolege novinari ispitaju svaku informaciju (koje se nažalost) nalaze u Beogradu.

Analizirajući MALO agendu svih vijesti, dolazim do slijedećih podataka. Sve vijesti su iste, ako izuzmemo izbor riječi prilikom izvještavanja.

Imao je svoju web stranicu http://www.psy-help-energy.com/ Koja je REGISTROVANA Creation Date: 22-may-2008
O FORUMU da i ne govorim, koliko je bio popularan, svi registrovani članovi su od 17 jula do danas 216 (u ovom trenutku registrovanih)????!!!!!

PRIJE 17.jula nije bilo niti jednog člana, osim administratora foruma, koji je barem postavio bilo kakvo pitanje...

Zaključak, forum je bio 0 članova...

http://psy-help-energy.com/phpbb2/ svašta, da čovjek ne povjeruje....

Na http://domainwhitepages.com/ ukucate psy-help-energy.com i možete dobiti slijedeće podatke:
Ja cu ovdje iznijeti samo osnovne (snimio sam za svaki slučaj pa ko bude zainteresovan mogu poslati u attachmentu sve podatke, za što će Vam biti potreban web administrator)

Address lookup

psy-help-energy.com.

aliases

addresses
98.130.42.221

Domain Name: PSY-HELP-ENERGY.COM

Registrar: TUCOWS INC.

Whois Server: whois.tucows.com

Referral URL: http://domainhelp.opensrs.net

Name Server: NS13.IXWEBHOSTING.COM

Name Server: NS14.IXWEBHOSTING.COM

Status: clientTransferProhibited

Status: clientUpdateProhibited

Updated Date: 22-may-2008 Samo je jedan dan koristio, tj: kada je registrovao, uploadovao na server informacije i to je to...i ko je to uradio, karadžić nema znanje iz IT-ija.

Creation Date: 22-may-2008

Expiration Date: 22-may-2009

Registrant:

PAVLOVIC CONSULTING

Prvomajska 46, mml

Beograd, NA 11050, RS

Domain name: PSY-HELP-ENERGY.COM

Ako se malo bolje pogleda, internetusluge koje koristi, izgleda da je samo koristio (tj: neko) uplodovao preko FTP servisa. Email i drugo nije izgleda nikada koristio niti je bilo potrebno.... da podsjetimo, ni forum nije korišten nikako, osim od 17 jula kada je počela ova „story“.

Service scan

FTP - 21
220-Microsoft FTP Service
220 IIS406

SMTP - 25
Error: TimedOut

HTTP - 80
HTTP/1.1 200 OK
Connection: close
Date: Wed, 23 Jul 2008 07:29:43 GMT
Content-Length: 13939
Content-Type: text/html
Content-Location: http://psy-help-energy.com/index.html
Last-Modified: Tue, 22 Jul 2008 17:20:44 GMT
Accept-Ranges: bytes
ETag: "a899461fecc81:d4983"
Server: Microsoft-IIS/6.0
X-Powered-By: ASP.NET

POP3 - 110

IMAP - 143

ZA ČITANJE EMAILOVA nije neophodno ali je standard da ima POP3 ili IMAP account, u ovom slucaju, Karadžić nije primao email poštu, barem ne kroz oficijelnu adresu!?

I sada par pitanja?

1. U sudu RS nisu dali novinarima da postave NIJEDNO PITANJE što je neuobičajena praksa suda, s obzirom da je dotični uhapšen, jer bi neko mogao postaviti PRAVA pitanja i onda bi „STVARI“ krenule ne kontrolisano!

Umjesto toga, dali su dovoljno materijala za novinare da mogu napisati članak što od istih zahtijevaju urednici.

2. Zašto je registracija web adrese PSY-HELP-ENERGY.COM izvršena u maju 2008.godine? Lično mislim da je tada nekada počelo sa (alternativnom medecinom) odlukom o hapšenju Karadžića.

3. Iza ove priče, sve ide u korist Radovana, Srbije, Međunarodnih organizacija itd...Radovan je predstavljen kao DUHOVNI LIJEČNIK. Ako se bolje analizira tekst medija (pozitivno, neutralno, negativno u kontekstu za i protiv Radovana), većina priče je pozitivna, nažalost. Stavljaju se slike da je prevario obavještajnu službu R.Srbije što je glupost najveća.

4. Web adresa je registrovana 22.maja.! Ovome ne treba komentar. Oni mogu naći izgovor i za to. Ukoliko bi se išlo po informacije o njegovom lječenju u recimo 2000. godini, vjerujem da ne bi ste mogli naći niti jedan VIDEO snimak njegovog predavanja, itd.

5. Gdje se skrivao od 1996. do 2005. godine, u manastirima?... ovim potezom manastiri su skinulih „grijeh“ i zaštitili Mladića koji se najvjerovatnije krije u....

6. Ko je dao Radovanu svu LEGALNU dokumentaciju i da li će neko iza ovoga odgovarati? I to nije neko, nego određen broj ljudi unutar MUP-a RS-a i MUP-a r.Srpske.

7. Šta se zbilo sa stvarim Draganom Dabićem i zašto baš ovaj IDENTITET.

8. KO JE RADOVANU ODRŽAVAO NAPRAVIO WEB STRANICU? Vjerujem specijalne obaviještajne službe RS-a.

9. VRIJEME JE JEDINI FAKTOR RAZLIKE I MISLIM DA BEZ OBZIRA ŠTO SU OSMISLILI I ODGOVORE U VEZI KREIRANJA WEB STRANICE, DA NISU MOGLI IZBJEĆI FAKTOR VREMENA koji će dati odgovore na mnoga pitanja.

..vjerujem da novinari imaju daleko bolja pitanja jer su bolje upućeni u ovaj „događaj“, al oni ne smiju postavljati pitanja.

JOŠ UVIJEK NE MOGU PROGUTATI PRIČU O KARADŽIĆU.

Uhapšen je, i nadamo se da će Sud u Hagu dokazati GENOCID a ne saučesništvo u genocidu!

Pozdrav!!!
igrastaklenimperlama

#8 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by igrastaklenimperlama »

Zanimljiva bi bila i tema o ulozi naših tajnih službi ... u razvaljivanju Bosne. U ljeto 1991. godine je SDS
po teritorijama naseljenim srpskim stanovništvom dijelio letke u kojima je pozivao Srbe
da se naoružavaju jer ih u suprotnom čeka ista sudbina kao u Hrvatskoj, a sam Vitomir Žepinić je mjesecima
pred rat upozoravao da "na terenu gori" ... znalo se šta se dešava, a moglo se lako pretpostaviti šta će se
tek desiti. Svi smo tada već čuli negdje priče o "krvavim baklavama" odnosno o Bajramu 1992.
kao početku rata.
BKrajina

#9 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by BKrajina »

Ne sumnjam u ono što je bivši američki ambasador Ričard Holbruk rekao komentarišući tvrdnje Radovana Karadžića, ali verujem da Karadžić zna neke stvari koje u svakom slučaju nisu baš povoljne za međunarodnu zajednicu“, izjavio je za Dojče vele bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Švarc-Šiling.
_veleposlanik

#10 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by _veleposlanik »

malo sarkazma na temu:

"nemojte pricati nebuloze, kakve tajne sluzbe, kakve verzije. to su sve teorije zavjere, gdje ste to culi"......

slicnih izjava mi je preko glave, a u stvari, citavu planetu upravo vode tajne sluzbe, sekretizam, konspiracije... i upravo ta opsta dezinformacija je JEDINI nacin da udovolje masama i radi stvaranja skepticizma za bilo koju alternativnu verziju bilo koje vijesti.

samo znam da nista ne znam...

i mislim da je najpametnija opcija citati sto vise, razmotriti svaku verziju, naravno imati odredjeno predznanje, vlastite kriterije i logiku, da bismo koliko toliko uspjeli u pronalazenju istine.

za skeptike, preporucjujem daljinski upravljac - njima jedino vjerno sredstvo za iznalazenje informacija...
jeza u ledja

#11 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by jeza u ledja »

evo ja bas prebacio na x-files.
_veleposlanik

#12 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by _veleposlanik »

bash jesi li?

vidi sto mi je milo...
jeza u ledja

#13 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by jeza u ledja »

Nancy Drew wrote:
Tokom 1999. godine američka administracija je ostvarila direktan, živi kontakt sa Radovanom Karadžićem. Bivši visoki agent američke vojne obavještajne službe Bill Steubner, inače uposlenik Tribunala u Haagu, savjetnik nekadašnjeg tužitelja Richarda Goldstonea, tada je pregovarao sa Karadžićem o uslovima njegove predaje. U cijelu operaciju bio je uključen i predsjednik Suda u Haagu, Italijan Antonio Casese. Dogovor o predaji nije postignut.
Ako su Amerikanci pregovarali 99-e sa Karadzicem u njegovim USLOVIMA PREDAJE haskom tribunalu kako je onda moguce da je samo par godine prije toga Amerika potpisala Karadzicu izuzece od odlaska u Hag? Znaci prvo potpisali i rekli povuci se iz javnog zivota i sakrij se, a mi ti garantujemo da te necemo ganjati, da bi par godina poslije pregovarali sa njim o njegovoj predaji?

Ocigledno je da Karadzic dogovor koji je potpisao sa Holbrookeom o njegovom povlacenju iz politike tumaci kao nesto sto to nije, a sto bi on zelio da bude.
homar

#14 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by homar »

Obavještajne operacije koje su proteklih 16 godina provodile strane obavještajne službe na prostoru BiH, a u kojoj je jedan od glavnih junaka Radovan Karadžić, proučavat će se na mnogim svjetkim obavještajnim školama narednih godina i decenija. I tu nema ništa čudno, ali postavlja se pitanje da li BiH ima adekvatne kontra-obavještajne i sigurnosne mjere i snage da se suprostavi ili bar bude dorastao partner ofanzivnim obavještajnim službama susjeda i Velikih sila.

Usuđijem se reći da je BiH u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata imala zavidnu obavještajno-sigurnosnu strukturu, koja je na kraju rata prestavljala ozbiljnu i respektabilnu snagu. Pod krinkom "reforme obavještajno-sigurnog sistema BiH", a po zahtjevu "Velikih" došlo je do drastičnog reduciranja mnogih neophodnih funkcija u Obavještajno sigurnosnom sistemu BiH. OSA i SIPA u sadašnjoj fazi svoje funkcionalnosti, ne ulazeći u razloge, nisu u stanju da ispune svoju Misiju, koja im je propisana Ustavom i Zakonskim propisima. Kolika je sloboda rada ovih službi, a da im se ne petlja politika i "strani "faktor, govori i činjenica da se po BiH godinama kreću optuženi za ratne zločine, da se čak i u tim sigurnosnim strukturama nalaze oni koji su počinili ratne zločine. Da nije tako, onda bi iza rešetaka bili privedeni svi oni (a njih je na hiljade) koji su činili masovna ubistva, silovanja i druge zločine.
homo_sapiens

#15 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by homo_sapiens »

homar wrote:Obavještajne operacije koje su proteklih 16 godina provodile strane obavještajne službe na prostoru BiH, a u kojoj je jedan od glavnih junaka Radovan Karadžić, proučavat će se na mnogim svjetkim obavještajnim školama narednih godina i decenija. I tu nema ništa čudno, ali postavlja se pitanje da li BiH ima adekvatne kontra-obavještajne i sigurnosne mjere i snage da se suprostavi ili bar bude dorastao partner ofanzivnim obavještajnim službama susjeda i Velikih sila.

Usuđijem se reći da je BiH u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata imala zavidnu obavještajno-sigurnosnu strukturu, koja je na kraju rata prestavljala ozbiljnu i respektabilnu snagu. ...
Nemoj , ne znas :(
A evo i sam si dao odgovor:
OSA i SIPA u sadašnjoj fazi svoje funkcionalnosti, ne ulazeći u razloge, nisu u stanju da ispune svoju Misiju
Komentar na boldirani tekst: "suplju kao svicarski sir "
homar

#16 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by homar »

homo_sapiens wrote:
homar wrote:Obavještajne operacije koje su proteklih 16 godina provodile strane obavještajne službe na prostoru BiH, a u kojoj je jedan od glavnih junaka Radovan Karadžić, proučavat će se na mnogim svjetkim obavještajnim školama narednih godina i decenija. I tu nema ništa čudno, ali postavlja se pitanje da li BiH ima adekvatne kontra-obavještajne i sigurnosne mjere i snage da se suprostavi ili bar bude dorastao partner ofanzivnim obavještajnim službama susjeda i Velikih sila.

Usuđijem se reći da je BiH u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata imala zavidnu obavještajno-sigurnosnu strukturu, koja je na kraju rata prestavljala ozbiljnu i respektabilnu snagu. ...
Nemoj , ne znas :(
A evo i sam si dao odgovor:
OSA i SIPA u sadašnjoj fazi svoje funkcionalnosti, ne ulazeći u razloge, nisu u stanju da ispune svoju Misiju
Komentar na boldirani tekst: "suplju kao svicarski sir "
Ne razumijem zašto je "šuplja", ako misliš da je drugačije reci.
mostarac

#17 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by mostarac »

jeza u ledja wrote:
Nancy Drew wrote:
Tokom 1999. godine američka administracija je ostvarila direktan, živi kontakt sa Radovanom Karadžićem. Bivši visoki agent američke vojne obavještajne službe Bill Steubner, inače uposlenik Tribunala u Haagu, savjetnik nekadašnjeg tužitelja Richarda Goldstonea, tada je pregovarao sa Karadžićem o uslovima njegove predaje. U cijelu operaciju bio je uključen i predsjednik Suda u Haagu, Italijan Antonio Casese. Dogovor o predaji nije postignut.
Ako su Amerikanci pregovarali 99-e sa Karadzicem u njegovim USLOVIMA PREDAJE haskom tribunalu kako je onda moguce da je samo par godine prije toga Amerika potpisala Karadzicu izuzece od odlaska u Hag? Znaci prvo potpisali i rekli povuci se iz javnog zivota i sakrij se, a mi ti garantujemo da te necemo ganjati, da bi par godina poslije pregovarali sa njim o njegovoj predaji?

Ocigledno je da Karadzic dogovor koji je potpisao sa Holbrookeom o njegovom povlacenju iz politike tumaci kao nesto sto to nije, a sto bi on zelio da bude.
zato sto se radovan nije drzao dogovora i nastavio je da upravlja SDS-om.
jeza u ledja

#18 Re: O Karadzicu i obavjestajnim sluzbama - SPIN i FAKAT

Post by jeza u ledja »

mostarac wrote:
jeza u ledja wrote:
Nancy Drew wrote:

zato sto se radovan nije drzao dogovora i nastavio je da upravlja SDS-om.
Znaci zajebo je Rasho 'mocne' Amerikance i dobio potpis pa ih onda vukao za nos? Zajeban je on igrac, Holbrooke, Clinton i CIA su za njega male mace. (To je ono sto indirektno govoris.)
Post Reply