Brak, kolika razlika u godinama?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Zah

#1 Brak, kolika razlika u godinama?

Post by Zah »

Za kvalitetni brak muškarac treba biti 15 godina stariji ?

Običaj da muškarci biraju mlađe žene ima realne znanstvene temelje, pokazalo je istraživanje provedeno u Finskoj. Studija je dokazala kako bi optimalna razlika između muškarca i žene bila 14,6 godina u korist muškarca. Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine. Ključni stvar u preživljavanju djece je starost žene u trenutku kada počinje rađati. Mlađe žene uglavnom rađaju zdraviju djecu. Brak sa starijom ženom ili mnogo starijim muškarcem pokazao se najštetnijim za uspjeh u reprodukciji. Telegraph...

http://www.telegraph.co.uk/earth/main.j ... rry105.xml
arslanica

#2 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by arslanica »

kad je ljubav u pitanju nema razlike u godinama ... to ili ima ili nema ...
a kad bi gledali sto nam to "strucnjaci" govore" pa nista ne bi bilo s nama :run:
lamija_SA

#3 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by lamija_SA »

Uh Finska...ma daleko ti je to...ne može se sa sigurnošću primjeniti na nas...mi smo endemi u svakom smislu...

A nije mi jasan ovaj dio:
Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine.
:?:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#4 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by grunt »

Zah wrote:Za kvalitetni brak muškarac treba biti 15 godina stariji ?

Običaj da muškarci biraju mlađe žene ima realne znanstvene temelje, pokazalo je istraživanje provedeno u Finskoj. Studija je dokazala kako bi optimalna razlika između muškarca i žene bila 14,6 godina u korist muškarca. Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine. Ključni stvar u preživljavanju djece je starost žene u trenutku kada počinje rađati. Mlađe žene uglavnom rađaju zdraviju djecu. Brak sa starijom ženom ili mnogo starijim muškarcem pokazao se najštetnijim za uspjeh u reprodukciji. Telegraph...

http://www.telegraph.co.uk/earth/main.j ... rry105.xml
Veču glupost nisam pročitao odavno!
encian

#5 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by encian »

oni vjerovatno nisu uzeli u obzir i da kvaliteta muske sperme opada negdje od 35-te. s tim se smanjuju mogucnosti zdravog potomstva i otud i vise pobacaja. po toj finskog zena bi jedva bila punoljetna kad bi rodila.
samo gost

#6 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by samo gost »

Ja budaleštine... Otkud baš dođoše do 14,6 godina? I, stvarno, šta znači ono o većim mogućnsotima preživljavanja djece do 18 god.? :? Pa to se oni u Finskoj izgleda bore za goli opstanak do punoljetstva. :D
lamija_SA

#7 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by lamija_SA »

hadzinica wrote:
arslanica wrote:kad je ljubav u pitanju nema razlike u godinama ... to ili ima ili nema ...
a kad bi gledali sto nam to "strucnjaci" govore" pa nista ne bi bilo s nama :run:
:)
p,s, sta ti dodje arslan? :-D

:lol: bas sam to htjela pitati!

Stvarno arslanice šta ti dođe arslan.... :?:
Josip

#8 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by Josip »

najbolja razlika je ona koja i jeste između muškarca i žene. ako sam našao curu mlađu 4 godine od mene onda je to ta razlika. ako sam našao stariju godinu onda je to ta.
neka bude kako Bog da.
ludacha

#9 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by ludacha »

Zah wrote:Studija je dokazala kako bi optimalna razlika između muškarca i žene bila 14,6 godina u korist muškarca. Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine.
moja roditeljica starija od mog roditelja :D
prema tome, ili me nije trebalo bit` ili sam trebala odavno "vrisnut" :lol: :D
arslanica

#10 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by arslanica »

hadzinica wrote:
arslanica wrote:kad je ljubav u pitanju nema razlike u godinama ... to ili ima ili nema ...
:)
p,s, sta ti dodje arslan? :-D

od iste smo sorte :D
Leonid Breznjev

#11 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by Leonid Breznjev »

'bar dan :D
zelenashica

#12 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by zelenashica »

Arslan wrote:'bar dan :D
'bar dan i tebi :D
dacina_curica

#13 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by dacina_curica »

Braco :D jel' nam arslanica neka famElija ili? :shock: :-) :-) :-) ......pa majko draga koliko nas je to? :shock: ostacu bez banke dok bajramluke namirim ove godine :-? :run: :-) :-) :-)
Leonid Breznjev

#14 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

dacina_curica wrote:
Braco :D jel' nam arslanica neka famElija ili? :shock: :-) :-) :-) ......pa majko draga koliko nas je to? :shock: ostacu bez banke dok bajramluke namirim ove godine :-? :run: :-) :-) :-)
pa evo ne znam duso.. kaze da je moje sorte, pa sad vidjet cemo, jel'.. :D :D ljubis li tu djecicu redovno seko? nemoj da adzu zaboravi.. :)
dacina_curica

#15 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by dacina_curica »

Arslan wrote:
dacina_curica wrote:
pa evo ne znam duso.. kaze da je moje sorte, pa sad vidjet cemo, jel'.. :D :D ljubis li tu djecicu redovno seko? nemoj da adzu zaboravi.. :)
ljubim jasta nego :) u tabane svakodnevno :) :) :)

nego, de provjeri jel' nasa il' jok? :oops: valja mi budzet praviti :oops: :D :-) :-) :-)
Leonid Breznjev

#16 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

bices naravno blagovremeno informirana, jel' nasa ili se samo tako naziva.. :D :D nocas sam malo kuhao, evo slibe uplodujem, da rekoh postavim nisam odavno... :) mozda i arslanica kuha, ko zna.. :D
dacina_curica

#17 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by dacina_curica »

ja ceeeekaaaaam Image Image
mamica papucarka

#18 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by mamica papucarka »

jel ti ovo zena :D
Panthera

#19 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by Panthera »

ejsh cuj 14.6. Odoh sad komisinicinu kcerku rezervisat..cim zavrsi srednju hehe.. :lol:
luciferino

#20 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by luciferino »

lamija_SA wrote:Uh Finska...ma daleko ti je to...ne može se sa sigurnošću primjeniti na nas...mi smo endemi u svakom smislu...

Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine.
Komentar mog "starog" muža na ovo 18: "Tata ima manje shanse da te prebije (u invalidskim kolicima)."
dacina_curica

#21 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by dacina_curica »

Arslan wrote:bices naravno blagovremeno informirana, jel' nasa ili se samo tako naziva.. :D :D nocas sam malo kuhao, evo slibe uplodujem, da rekoh postavim nisam odavno... :) mozda i arslanica kuha, ko zna.. :D
ja jos uvijek cekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Image
Mobile_Disco

#22 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by Mobile_Disco »

lamija_SA wrote:Uh Finska...ma daleko ti je to...ne može se sa sigurnošću primjeniti na nas...mi smo endemi u svakom smislu...

Hoce da kaze.. Da ako se u njihovoj zemlji bude ratovalo.. Ta djeca od roditelja medju kojima je razlika 15 godina ne mogu biti regrutovana :lol:
Zah

#23 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by Zah »

Nije rijetkost da se mlade i zgodne cure udaju za starije muskarce. Naravno, to mi smatramo neuobicajenom pojavom, ali iza toga po misljenju mnogih sigurno stoji nesto, najcesce neki materijalni interes izrazen na ovaj ili onaj nacin.Ja ne znam, da li bas mlade i zgodne djevojke pridaju veliku vaznost materijalnom interesu? Mozda im je vaznije nesto drugo?
Valkyrie

#24 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by Valkyrie »

Mobile_Disco wrote:

Hoce da kaze.. Da ako se u njihovoj zemlji bude ratovalo.. Ta djeca od roditelja medju kojima je razlika 15 godina ne mogu biti regrutovana :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
arslanica

#25 Re: Brak, kolika razlika u godinama?

Post by arslanica »

Arslan wrote:bices naravno blagovremeno informirana, jel' nasa ili se samo tako naziva.. :D :D nocas sam malo kuhao, evo slibe uplodujem, da rekoh postavim nisam odavno... :) mozda i arslanica kuha, ko zna.. :D

pravim tako dobreeeeee specjalitete ali (nazalost) samo za sebe ... a trebali bi probati :-D :-D :-D
Post Reply