Brak, kolika razlika u godinama?
Moderator: anex
-
Zah
#1 Brak, kolika razlika u godinama?
Za kvalitetni brak muškarac treba biti 15 godina stariji ?
Običaj da muškarci biraju mlađe žene ima realne znanstvene temelje, pokazalo je istraživanje provedeno u Finskoj. Studija je dokazala kako bi optimalna razlika između muškarca i žene bila 14,6 godina u korist muškarca. Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine. Ključni stvar u preživljavanju djece je starost žene u trenutku kada počinje rađati. Mlađe žene uglavnom rađaju zdraviju djecu. Brak sa starijom ženom ili mnogo starijim muškarcem pokazao se najštetnijim za uspjeh u reprodukciji. Telegraph...
http://www.telegraph.co.uk/earth/main.j ... rry105.xml
Običaj da muškarci biraju mlađe žene ima realne znanstvene temelje, pokazalo je istraživanje provedeno u Finskoj. Studija je dokazala kako bi optimalna razlika između muškarca i žene bila 14,6 godina u korist muškarca. Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine. Ključni stvar u preživljavanju djece je starost žene u trenutku kada počinje rađati. Mlađe žene uglavnom rađaju zdraviju djecu. Brak sa starijom ženom ili mnogo starijim muškarcem pokazao se najštetnijim za uspjeh u reprodukciji. Telegraph...
- arslanica
#2 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
kad je ljubav u pitanju nema razlike u godinama ... to ili ima ili nema ...
a kad bi gledali sto nam to "strucnjaci" govore" pa nista ne bi bilo s nama
a kad bi gledali sto nam to "strucnjaci" govore" pa nista ne bi bilo s nama
-
lamija_SA
#3 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Uh Finska...ma daleko ti je to...ne može se sa sigurnošću primjeniti na nas...mi smo endemi u svakom smislu...
A nije mi jasan ovaj dio:

Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#4 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Veču glupost nisam pročitao odavno!Zah wrote:Za kvalitetni brak muškarac treba biti 15 godina stariji ?
-
encian
#5 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
oni vjerovatno nisu uzeli u obzir i da kvaliteta muske sperme opada negdje od 35-te. s tim se smanjuju mogucnosti zdravog potomstva i otud i vise pobacaja. po toj finskog zena bi jedva bila punoljetna kad bi rodila.
-
samo gost
#6 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Ja budaleštine... Otkud baš dođoše do 14,6 godina? I, stvarno, šta znači ono o većim mogućnsotima preživljavanja djece do 18 god.?
Pa to se oni u Finskoj izgleda bore za goli opstanak do punoljetstva. 
-
lamija_SA
#7 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
hadzinica wrote:arslanica wrote:kad je ljubav u pitanju nema razlike u godinama ... to ili ima ili nema ...
a kad bi gledali sto nam to "strucnjaci" govore" pa nista ne bi bilo s nama![]()
p,s, sta ti dodje arslan?
Stvarno arslanice šta ti dođe arslan....
- Josip
#8 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
najbolja razlika je ona koja i jeste između muškarca i žene. ako sam našao curu mlađu 4 godine od mene onda je to ta razlika. ako sam našao stariju godinu onda je to ta.
neka bude kako Bog da.
neka bude kako Bog da.
-
ludacha
#9 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
moja roditeljica starija od mog roditeljaZah wrote:Studija je dokazala kako bi optimalna razlika između muškarca i žene bila 14,6 godina u korist muškarca. Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine.
prema tome, ili me nije trebalo bit` ili sam trebala odavno "vrisnut"
- arslanica
#10 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
hadzinica wrote:arslanica wrote:kad je ljubav u pitanju nema razlike u godinama ... to ili ima ili nema ...
a kad bi gledali sto nam to "strucnjaci" govore" pa nista ne bi bilo s nama![]()
p,s, sta ti dodje arslan?
od iste smo sorte
-
Leonid Breznjev
-
zelenashica
#12 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
'bar dan i tebiArslan wrote:'bar dan
- dacina_curica
#13 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
BracoArslan wrote:'bar dan
-
Leonid Breznjev
#14 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
pa evo ne znam duso.. kaze da je moje sorte, pa sad vidjet cemo, jel'..dacina_curica wrote:BracoArslan wrote:'bar danjel' nam arslanica neka famElija ili?
![]()
![]()
![]()
......pa majko draga koliko nas je to?
ostacu bez banke dok bajramluke namirim ove godine
![]()
![]()
![]()
![]()
- dacina_curica
#15 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
ljubim jasta negoArslan wrote:pa evo ne znam duso.. kaze da je moje sorte, pa sad vidjet cemo, jel'..dacina_curica wrote:BracoArslan wrote:'bar danjel' nam arslanica neka famElija ili?
![]()
![]()
![]()
......pa majko draga koliko nas je to?
ostacu bez banke dok bajramluke namirim ove godine
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ljubis li tu djecicu redovno seko? nemoj da adzu zaboravi..
nego, de provjeri jel' nasa il' jok?
-
Leonid Breznjev
#16 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
bices naravno blagovremeno informirana, jel' nasa ili se samo tako naziva..
nocas sam malo kuhao, evo slibe uplodujem, da rekoh postavim nisam odavno...
mozda i arslanica kuha, ko zna.. 
- dacina_curica
#17 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
ja ceeeekaaaaam

-
mamica papucarka
#18 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
jel ti ovo zenaArslan wrote:'bar dan
- Panthera
#19 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
ejsh cuj 14.6. Odoh sad komisinicinu kcerku rezervisat..cim zavrsi srednju hehe.. 
-
luciferino
#20 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Komentar mog "starog" muža na ovo 18: "Tata ima manje shanse da te prebije (u invalidskim kolicima)."lamija_SA wrote:Uh Finska...ma daleko ti je to...ne može se sa sigurnošću primjeniti na nas...mi smo endemi u svakom smislu...
Djeca rođena u takvim brakovima imala bi najviše šansi preživjeti do 18. godine.
- dacina_curica
#21 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
ja jos uvijek cekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamArslan wrote:bices naravno blagovremeno informirana, jel' nasa ili se samo tako naziva..![]()

-
Mobile_Disco
#22 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Hoce da kaze.. Da ako se u njihovoj zemlji bude ratovalo.. Ta djeca od roditelja medju kojima je razlika 15 godina ne mogu biti regrutovanalamija_SA wrote:Uh Finska...ma daleko ti je to...ne može se sa sigurnošću primjeniti na nas...mi smo endemi u svakom smislu...
-
Zah
#23 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Nije rijetkost da se mlade i zgodne cure udaju za starije muskarce. Naravno, to mi smatramo neuobicajenom pojavom, ali iza toga po misljenju mnogih sigurno stoji nesto, najcesce neki materijalni interes izrazen na ovaj ili onaj nacin.Ja ne znam, da li bas mlade i zgodne djevojke pridaju veliku vaznost materijalnom interesu? Mozda im je vaznije nesto drugo?
- Valkyrie
#24 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Mobile_Disco wrote:Hoce da kaze.. Da ako se u njihovoj zemlji bude ratovalo.. Ta djeca od roditelja medju kojima je razlika 15 godina ne mogu biti regrutovanalamija_SA wrote:Uh Finska...ma daleko ti je to...ne može se sa sigurnošću primjeniti na nas...mi smo endemi u svakom smislu...
- arslanica
#25 Re: Brak, kolika razlika u godinama?
Arslan wrote:bices naravno blagovremeno informirana, jel' nasa ili se samo tako naziva..![]()
pravim tako dobreeeeee specjalitete ali (nazalost) samo za sebe ... a trebali bi probati