Ima li ko od vas da je bio i zivio u Maleziji?
Kakva su iskustva?
Malezija
-
shin
#2 Re: Malezija
Evo Sony XPlod ima nesta da kaze
SX upravo, pravite sa ovim bannerima lakrdiju. Kao da je neki warez sajt koji nema hljeba za hostanje servera, pa da treba ova sramota sa post reklamama.
SX upravo, pravite sa ovim bannerima lakrdiju. Kao da je neki warez sajt koji nema hljeba za hostanje servera, pa da treba ova sramota sa post reklamama.
- str8
#3 Re: Malezija
shin wrote:Evo Sony XPlod ima nesta da kaze![]()
-
titli
#4 Re: Malezija
meni je diiivno bilo tamo...
ne znam sta te konkretno zanima...
samo da znas, za razliku od ostalih zemalja gdje bosanci zive, u maleziji nije lako naci bilo kakav poslic ili posao...
samo da znas, za razliku od ostalih zemalja gdje bosanci zive, u maleziji nije lako naci bilo kakav poslic ili posao...
- anais_nin
#5 Re: Malezija
za primjedbe te vrste se mozete obratiti putem maila: [email protected] ili [email protected]shin wrote:Evo Sony XPlod ima nesta da kaze![]()
- str8
#6 Re: Malezija
titli wrote:meni je diiivno bilo tamo...
Zanima me sve sto mozes da mi kazes. Odlucio sam da odem i da budem tamo jedno vrijeme. Imam prijatelje koji su dobro pozicionirani tamo. Znaci li to ista?
Moze li se zapoceti bilo kakav posao - privatno?
Je li bolje u Kuala Lumpuru ili u Selangoru po pitanju posla? Ja sam mislio da su svi bosanci tamo dobro situirani! Bar su mi tako govorili do sada.
Hrana? Klima? Koliko para treba mjesecno? ... itd.
- nexo
#7 Re: Malezija
Malezija je super zemlja, bar za moj ukus. Bio sam u KL-u i ponovo planiram ici krajem Augusta, ali ovoga puta radi odmora i cisto istrazivanja situacije jer mi je namjera preseliti se tamo naredne godine. Ja bih, ako sve bude ok radio kao freelancer, tako da su mi pristupacni i eventualni poslovi u Singapuru, HK-u i generalno u siroj regiji.
Mislim da ti nisu potrebni nikakvi posebni savjeti i informacije. To je zemlja koju treba posjetiti svako kome se ukaze prilika, kao npr. tebi. Nikako ne gubis, vec suprotno, a jednom kada si tamo, shvati ces da li zelis ostati ili ne i prema tome ces odrediti i svoje naredne korake.
Mislim da ti nisu potrebni nikakvi posebni savjeti i informacije. To je zemlja koju treba posjetiti svako kome se ukaze prilika, kao npr. tebi. Nikako ne gubis, vec suprotno, a jednom kada si tamo, shvati ces da li zelis ostati ili ne i prema tome ces odrediti i svoje naredne korake.
-
titli
#8 Re: Malezija
jedini minus je sto je jaaako tesko izganjati papire tipa vize za stalni boravak,a o drzavljanstvu nema ni govora...nije kao u drugim zemljama u kojima zivi nasa dijaspora...plus ofirno je raditi neke malo placene poslove, jer kao bijelac upadas u oci, a oni od bijelaca ocekuju da su bogatasi...i naravno za muskarce je raj na zemlji, jer cure padaju u nesvijest kada vide bijelca...