Page 240 of 269

#5976 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 02:08
by Plavo-bijeli
Vala baš glupa priča da se neko procjenjuje na osnovu toga šta voli da jede haha... Glupa mi je priča i da se neko procjenjuje na osnovu toga odakle je došao. Upoznao sam dosta debila koji su ovdje rođeni, a i nekih potpuno normala osoba što su sa sela.

Na temu hrane, eto meni su roditelji iz Sarajeva, dedo sa Vratnika, nana kupovala sladoled kad je ubijen Franz Ferdinand, ali ne volim ni tu kalju, ni buraniju, ma ni kljukušu nešto ne gotivim i radije ću talijansku hranu, ili nešto peto...mada volim otici u ascinicu kod nas.

Ćevape nisam jeo pola godine, volim ih pojesti, ali vala nit su nešto zdravi, nit sam u posljednje vrijeme neki ćevap tako dobar jeo, pa da ne mogu bez njeg

#5977 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 04:02
by snijeg_led
Dobro si reko
Talijanska zakon, a moze i meksicka i tai

#5978 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 07:59
by bitanga_sa_otesa
HelaS wrote: 10/03/2023 23:34
Ti si jedan običan pokondireni primitivac. Mogao si odrasti i u Londonu u kući kraljice Elizabete, džaba, tvoji maniri te diskreditiraju. Ako živiš u Sarajevu, ne znači nužno da nisi papak. A ti jesi.
Drago mi je da si se prepoznao 🤣 vidim znas sve o meni, bas lijepo,ali nije lijepo svoje osobine pripisivati drugima...mada,navikao sam na to od strane forumskih papaka kad im se kaze istina 😋
P.s. ja sam odrastao u selu štavanj kod rogatice 👍

#5979 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 13:27
by Toto
HelaS wrote: 10/03/2023 23:34
bitanga_sa_otesa wrote: 09/03/2023 12:58

fulio si ti cijeli fudbal ...ja se ne smijem nikome,poenta mog posta je bila da papci koji su sljegli prije 10-15 godina ili su za 10-15 godina 3x jeli cevape na autobuskoj stanici ili u ilidzanki nisu relevantni da komentarisu cevape ili bilo sta u gradu,oni su relevantni za svoja sela. taĆka :D
odrastao sam u gradu i nisam jeo kupus kalje ,ni krompir kalje , ni tartufe ,ni kavijar ,ni sparoge....
Ti si jedan običan pokondireni primitivac. Mogao si odrasti i u Londonu u kući kraljice Elizabete, džaba, tvoji maniri te diskreditiraju. Ako živiš u Sarajevu, ne znači nužno da nisi papak. A ti jesi.
Prije II sv. reta u BIH nije postojao cevapcic u danasnjem obliku. Sis cevap /raznjic/se pekao na rostilju po narodnim svetkovinama, pazarnim danima, pijacama, tefericima, vasarima. Meso bosanske buse-koje je dominiralo - se prvo tuklo / omeksvalo drvenim cekicima, pa naticalo na drveni raznjic. Nije se mljelo. Ugistetiljki objekti koji su tad nudili hranu -ascinice- pravile su cevap ali kao varivo, cak se i ascijski sis cevap pravio ko vario. U popisu ascijskih jela, koji je nacinio Ali ef. Numanagic i objavio pod pseudonimom Amidza Dekika u ''Jugoslovenskom listu'' maja 1939. god, navodi desetak ''kjevaba''-kako se tada izgovaralo u BIH.
Domaca BIH kuhinja /seoska i gradska/ kuhala je oko tridesetak vrsta cevaba.
Krajem sezdesetih godina proslog stoljece vlasti su shvatile da ne mogu zadovoljiti sve prehrambene potrebe u drzavnim restoranima i dozvoljavaju privatnicima da krenu sa biznisom u ugostiteljtvu. Uz pomoc nekoliko nastavnika iz sarajevske ugostiteljske skole i bivsih ascija osmisljava se koncept i zanatska recepture za cevabdzinice. Glavno jelo je dobilo ime cevapcic- da bi se razlikovalo od ostalih cevapa. U osnovi se radilo o sis cevapu samo sto se meso nije omeksavalo drvenim cekicima nego se mljelo. Ostale operacije obrade mesa/mesnog tijesto/ su preuzete iz stare tehnologije sjeckanja mesa osavremenjena sa pojavom frizidera. Autenticnost bosanskom cevapcicu je davalo je meso bosanske buse i somun.
Vrhunac slave bosanski cevapcic dozivio je za sarajevsku olimpijadu 1984.
Poslije rata u BiH bosanski cevap je izgubio svoju autenticnost, jer je meso bosanske buse nestalo sa trzista. Mnogi gradovi su ostali bez starih pekara i somuna. U mesno tijesto se dodaju razni dehidrirani supstituti za meso/soja, mrkva, grasak/.
I ono najvaznije: promjenili su se potrosaci. Odrasle su generacije potrosaca koje nikad u zivotu nisu jeli meso bosanske buse. Ciji mozak i receptori okusa nemaju repere za bilo kakvu kvalitativnu i komparativnu analizu. Postali su zderaci hrane. Proizvodjaci i drzava, na zalost, nisu uradili nikakvo brendiranje i zastitu proizvoda.
Jos malo vremena: fgr ce jest cevap od Microsoftovog mesa iz plastenika koje ce im prodavati napaljeni yutuberi. Orginalni bosanski cevap ce se jesti u malom komunama negdje u bosnskim brdima sa pogledom na stado bosanskih busa i pramenki. Negdje u blizibi ce se cuti pucketanje pirolizatora, koji ce proizvoditi toplotu i drveni cumur za za bosanski BBQ.

#5980 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 14:55
by Naslovnica
Jbo mater, ovi s posla (viša instanca) petkom naruče hranu za sve radnike, svaki 3-4 put ćevapi iz BrOće ZmOjeva.
Pa zaboga, šta je ono ba, kako ih nije stid ono nešto prodavati pod ćevap? Jbg, jedem, nemam neke alternative u vukojebini, ali ni poslije dvije kole ne može da se ispere (ne)ukus njihove splačine od ćevapa.
Ono nema 10% mesa u sebi.
I što je najgore, izgleda da se bijeda davi ćevapima i hvali ih...

Image

Image

Toliko o rivjuima i koliko su bitni

#5981 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 14:57
by mk ultra
Bitno je da je stomak pun i da ima parking

U zmaju sa alipasina zadnji put prije 1.5god pojeli cevape, proganjali su me 2 dana poslije. Vazda puno...

Mozebit da zeljezo mogu da svare jbt

#5982 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 15:08
by hopi
Pisao sam već, pojeo zmaj ž.stanica, kada sam poslije ravno 6 sati podrignuo osjetio sam ih. Čitavo vrijeme sam osjetio tu neku masnoću i njihov miris.
Ne znam stavrno ko tamo jede.

#5983 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 15:11
by PM72
Toto wrote: 11/03/2023 13:27
HelaS wrote: 10/03/2023 23:34

Ti si jedan običan pokondireni primitivac. Mogao si odrasti i u Londonu u kući kraljice Elizabete, džaba, tvoji maniri te diskreditiraju. Ako živiš u Sarajevu, ne znači nužno da nisi papak. A ti jesi.
Prije II sv. reta u BIH nije postojao cevapcic u danasnjem obliku. Sis cevap /raznjic/se pekao na rostilju po narodnim svetkovinama, pazarnim danima, pijacama, tefericima, vasarima. Meso bosanske buse-koje je dominiralo - se prvo tuklo / omeksvalo drvenim cekicima, pa naticalo na drveni raznjic. Nije se mljelo. Ugistetiljki objekti koji su tad nudili hranu -ascinice- pravile su cevap ali kao varivo, cak se i ascijski sis cevap pravio ko vario. U popisu ascijskih jela, koji je nacinio Ali ef. Numanagic i objavio pod pseudonimom Amidza Dekika u ''Jugoslovenskom listu'' maja 1939. god, navodi desetak ''kjevaba''-kako se tada izgovaralo u BIH.
Domaca BIH kuhinja /seoska i gradska/ kuhala je oko tridesetak vrsta cevaba.
Krajem sezdesetih godina proslog stoljece vlasti su shvatile da ne mogu zadovoljiti sve prehrambene potrebe u drzavnim restoranima i dozvoljavaju privatnicima da krenu sa biznisom u ugostiteljtvu. Uz pomoc nekoliko nastavnika iz sarajevske ugostiteljske skole i bivsih ascija osmisljava se koncept i zanatska recepture za cevabdzinice. Glavno jelo je dobilo ime cevapcic- da bi se razlikovalo od ostalih cevapa. U osnovi se radilo o sis cevapu samo sto se meso nije omeksavalo drvenim cekicima nego se mljelo. Ostale operacije obrade mesa/mesnog tijesto/ su preuzete iz stare tehnologije sjeckanja mesa osavremenjena sa pojavom frizidera. Autenticnost bosanskom cevapcicu je davalo je meso bosanske buse i somun.
Vrhunac slave bosanski cevapcic dozivio je za sarajevsku olimpijadu 1984.
Poslije rata u BiH bosanski cevap je izgubio svoju autenticnost, jer je meso bosanske buse nestalo sa trzista. Mnogi gradovi su ostali bez starih pekara i somuna. U mesno tijesto se dodaju razni dehidrirani supstituti za meso/soja, mrkva, grasak/.
I ono najvaznije: promjenili su se potrosaci. Odrasle su generacije potrosaca koje nikad u zivotu nisu jeli meso bosanske buse. Ciji mozak i receptori okusa nemaju repere za bilo kakvu kvalitativnu i komparativnu analizu. Postali su zderaci hrane. Proizvodjaci i drzava, na zalost, nisu uradili nikakvo brendiranje i zastitu proizvoda.
Jos malo vremena: fgr ce jest cevap od Microsoftovog mesa iz plastenika koje ce im prodavati napaljeni yutuberi. Orginalni bosanski cevap ce se jesti u malom komunama negdje u bosnskim brdima sa pogledom na stado bosanskih busa i pramenki. Negdje u blizibi ce se cuti pucketanje pirolizatora, koji ce proizvoditi toplotu i drveni cumur za za bosanski BBQ.
:thumbup:
Pominješ kravu marke "buša" koja je u Bosni sasvim nestala a ima je još malo u Hercegovini u okolini Gacka i Trebinja.Sadašnjim poljoprivrednicima se njen uzgoj ne isplati.Daje malo mlijeka,mesa a njeno june staro godinu je veličine i gabarita teleta rasnih krava.Ne znam da li sam ikad probao meso i mlijeko buše a vjerujem da je vrh.
Meso za ćevape u većini sarajevskih ćevabdžinica uzima se navelko u mesarama tipa Bajra i Mujanić u kojima je govedina iz Argentine.Za Želju znam ( vidio svojim očima) da uzima velike kese faširanog mesa u mesari Hodžić na Čaršiji.Oni su iz Breze a za porijeklo mesa ne znam.
Nema više domaćeg mesa sem ako kupiš kod domaćina na selu.A i to je uspjeh jer je sve manje domaćina po selu.
Domaća jagnjetina u Jablanici :lol: jest malo sutra.Svaki dan se dole okrene bar 100 jagnjadi ( u sezoni još više) pa se ja pitam gdje su ta stada koja prodaju 3000 jagnjadi mjesečno samo u Jablanici.
Sve uvoz iz Rumunije,Bugarske itd

#5984 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 15:44
by Saian
Toto wrote: 11/03/2023 13:27
Prije II sv. reta u BIH nije postojao cevapcic u danasnjem obliku. Sis cevap /raznjic/se pekao na rostilju po narodnim svetkovinama, pazarnim danima, pijacama, tefericima, vasarima. Meso bosanske buse-koje je dominiralo - se prvo tuklo / omeksvalo drvenim cekicima, pa naticalo na drveni raznjic. Nije se mljelo. Ugistetiljki objekti koji su tad nudili hranu -ascinice- pravile su cevap ali kao varivo, cak se i ascijski sis cevap pravio ko vario. U popisu ascijskih jela, koji je nacinio Ali ef. Numanagic i objavio pod pseudonimom Amidza Dekika u ''Jugoslovenskom listu'' maja 1939. god, navodi desetak ''kjevaba''-kako se tada izgovaralo u BIH.
Domaca BIH kuhinja /seoska i gradska/ kuhala je oko tridesetak vrsta cevaba.
Krajem sezdesetih godina proslog stoljece vlasti su shvatile da ne mogu zadovoljiti sve prehrambene potrebe u drzavnim restoranima i dozvoljavaju privatnicima da krenu sa biznisom u ugostiteljtvu. Uz pomoc nekoliko nastavnika iz sarajevske ugostiteljske skole i bivsih ascija osmisljava se koncept i zanatska recepture za cevabdzinice. Glavno jelo je dobilo ime cevapcic- da bi se razlikovalo od ostalih cevapa. U osnovi se radilo o sis cevapu samo sto se meso nije omeksavalo drvenim cekicima nego se mljelo. Ostale operacije obrade mesa/mesnog tijesto/ su preuzete iz stare tehnologije sjeckanja mesa osavremenjena sa pojavom frizidera. Autenticnost bosanskom cevapcicu je davalo je meso bosanske buse i somun.
Vrhunac slave bosanski cevapcic dozivio je za sarajevsku olimpijadu 1984.
Poslije rata u BiH bosanski cevap je izgubio svoju autenticnost, jer je meso bosanske buse nestalo sa trzista. Mnogi gradovi su ostali bez starih pekara i somuna. U mesno tijesto se dodaju razni dehidrirani supstituti za meso/soja, mrkva, grasak/.
I ono najvaznije: promjenili su se potrosaci. Odrasle su generacije potrosaca koje nikad u zivotu nisu jeli meso bosanske buse. Ciji mozak i receptori okusa nemaju repere za bilo kakvu kvalitativnu i komparativnu analizu. Postali su zderaci hrane. Proizvodjaci i drzava, na zalost, nisu uradili nikakvo brendiranje i zastitu proizvoda.
Jos malo vremena: fgr ce jest cevap od Microsoftovog mesa iz plastenika koje ce im prodavati napaljeni yutuberi. Orginalni bosanski cevap ce se jesti u malom komunama negdje u bosnskim brdima sa pogledom na stado bosanskih busa i pramenki. Negdje u blizibi ce se cuti pucketanje pirolizatora, koji ce proizvoditi toplotu i drveni cumur za za bosanski BBQ.
Samo pishi, svasta cujem i naucim :thumbup: ovu odraslu djecu ignorishi, koliko mozes :)

#5985 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 15:50
by bitanga_sa_otesa
Naslovnica wrote: 11/03/2023 14:55
I što je najgore, izgleda da se bijeda davi ćevapima i hvali ih...
kao sto vec rekoh ogroman broj papaka koji nisu pojeli nista bolje u zivotu :thumbup:

#5986 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 15:52
by NediM17
U Gacku slabo ima buse, uglavnom njihova autohtona pasmina gatacko zeleno govece.

#5987 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 15:55
by muha_sa
Toto wrote: 11/03/2023 13:27

Prije II sv. reta u BIH nije postojao cevapcic u danasnjem obliku. Sis cevap /raznjic/se pekao na rostilju po narodnim svetkovinama, pazarnim danima, pijacama, tefericima, vasarima. Meso bosanske buse-koje je dominiralo - se prvo tuklo / omeksvalo drvenim cekicima, pa naticalo na drveni raznjic. Nije se mljelo. Ugistetiljki objekti koji su tad nudili hranu -ascinice- pravile su cevap ali kao varivo, cak se i ascijski sis cevap pravio ko vario. U popisu ascijskih jela, koji je nacinio Ali ef. Numanagic i objavio pod pseudonimom Amidza Dekika u ''Jugoslovenskom listu'' maja 1939. god, navodi desetak ''kjevaba''-kako se tada izgovaralo u BIH.
Domaca BIH kuhinja /seoska i gradska/ kuhala je oko tridesetak vrsta cevaba.
Krajem sezdesetih godina proslog stoljece vlasti su shvatile da ne mogu zadovoljiti sve prehrambene potrebe u drzavnim restoranima i dozvoljavaju privatnicima da krenu sa biznisom u ugostiteljtvu. Uz pomoc nekoliko nastavnika iz sarajevske ugostiteljske skole i bivsih ascija osmisljava se koncept i zanatska recepture za cevabdzinice. Glavno jelo je dobilo ime cevapcic- da bi se razlikovalo od ostalih cevapa. U osnovi se radilo o sis cevapu samo sto se meso nije omeksavalo drvenim cekicima nego se mljelo. Ostale operacije obrade mesa/mesnog tijesto/ su preuzete iz stare tehnologije sjeckanja mesa osavremenjena sa pojavom frizidera. Autenticnost bosanskom cevapcicu je davalo je meso bosanske buse i somun.
Vrhunac slave bosanski cevapcic dozivio je za sarajevsku olimpijadu 1984.
Poslije rata u BiH bosanski cevap je izgubio svoju autenticnost, jer je meso bosanske buse nestalo sa trzista. Mnogi gradovi su ostali bez starih pekara i somuna. U mesno tijesto se dodaju razni dehidrirani supstituti za meso/soja, mrkva, grasak/.
I ono najvaznije: promjenili su se potrosaci. Odrasle su generacije potrosaca koje nikad u zivotu nisu jeli meso bosanske buse. Ciji mozak i receptori okusa nemaju repere za bilo kakvu kvalitativnu i komparativnu analizu. Postali su zderaci hrane. Proizvodjaci i drzava, na zalost, nisu uradili nikakvo brendiranje i zastitu proizvoda.
Jos malo vremena: fgr ce jest cevap od Microsoftovog mesa iz plastenika koje ce im prodavati napaljeni yutuberi. Orginalni bosanski cevap ce se jesti u malom komunama negdje u bosnskim brdima sa pogledom na stado bosanskih busa i pramenki. Negdje u blizibi ce se cuti pucketanje pirolizatora, koji ce proizvoditi toplotu i drveni cumur za za bosanski BBQ.
Toto forumski druže :-D pojasni mi malo ovo što uvecah-ne bilo ti mrsko :D

#5988 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 11/03/2023 19:14
by PM72
NediM17 wrote: 11/03/2023 15:52 U Gacku slabo ima buse, uglavnom njihova autohtona pasmina gatacko zeleno govece.
U pravu si.Bio sam ubjeđen da su one sive krave što leže po cesti u okolini Gacka buše.Sad čitam da je to gatačko govedo nastalo ukrštanjem buše i još nekakve vrste.A iste su veličine.

#5989 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 00:32
by BHF_Manijak
Ne znam kako neko ono iz Zmaja, bilo kojeg, moze nazvati cevapom... Meni je ono prije sudzukica, kobasica ili sta vec...
Ne moze ba cevap biti 20cm nikako.

#5990 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 01:00
by last mohicans
Naslovnica wrote: 11/03/2023 14:55 Jbo mater, ovi s posla (viša instanca) petkom naruče hranu za sve radnike, svaki 3-4 put ćevapi iz BrOće ZmOjeva.
Pa zaboga, šta je ono ba, kako ih nije stid ono nešto prodavati pod ćevap? Jbg, jedem, nemam neke alternative u vukojebini, ali ni poslije dvije kole ne može da se ispere (ne)ukus njihove splačine od ćevapa.
Ono nema 10% mesa u sebi.
I što je najgore, izgleda da se bijeda davi ćevapima i hvali ih...

Image

Image

Toliko o rivjuima i koliko su bitni
Jednom sam se prevario, usput svratio i nikad više. Još lafo onaj konobar što je dugo radio na stanici maznuo recepturu i otvorio sam. Eh, jes ih zajebo :lol:

#5991 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 06:59
by Reglan

#5992 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 09:31
by Haris033
Slažem se sa ovim što je rekao na kraju.
U BiH su ćevapi dobri na svakom mjestu, samo je stvar ukusa.. :bih:

#5993 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 10:41
by bitanga_sa_otesa
ili neukusa...

#5994 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 13:05
by laserShow
Ne mogu da vjerujem da na temi i dalje ordiniraju haustorčad koja nekome prebacuju nesto oko hrane. Pa to nije probalo nista domace, izvadjeno iz zemlje, ne zna kako zaista mirise paDarajz, krompir, ne zna pravi miris mesa,onaj od kojeg ti ide voda na usta, a komentarise nesto o kvalitetu cevapćića :D jos da dodam kao slag na tortu na temi o pitama kad pocnu da komentarisu gdje je u Sarajevu najbolja sirnica. Potrose desetine stranica, a niti jedna ne valja, jer ne koristi domaci sir :lol:

I onda nekome na forumu nesto pametuje. :D

dobro, ja malo trolam ali je poenta jasna

#5995 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 13:55
by Naslovnica
laserShow wrote: 12/03/2023 13:05 Ne mogu da vjerujem da na temi i dalje ordiniraju haustorčad koja nekome prebacuju nesto oko hrane. Pa to nije probalo nista domace, izvadjeno iz zemlje, ne zna kako zaista mirise paDarajz, krompir, ne zna pravi miris mesa,onaj od kojeg ti ide voda na usta, a komentarise nesto o kvalitetu cevapćića :D jos da dodam kao slag na tortu na temi o pitama kad pocnu da komentarisu gdje je u Sarajevu najbolja sirnica. Potrose desetine stranica, a niti jedna ne valja, jer ne koristi domaci sir :lol:

I onda nekome na forumu nesto pametuje. :D

dobro, ja malo trolam ali je poenta jasna
kotie kriv rođo kad ti nisi haustorće vego selijak, ha ja
Elem, iz prve ruke, žena sa sela (Mokro) prodaje sir nekim sarajevskim buregdžijama, ne znam tačno kojim.
Mislim da ih većina nabavlja najviše sira na taj način, šnjira okolokole.

#5996 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 14:45
by bitanga_sa_otesa
drago nam je da ste vi livadari sve probali ,od kupus kalje do krompir kalje...najjaca hrana vam bio grah na vodi i glavica luka i haj vazdan na livadu cuvaj krave i onda sljegose u grad domogose se interneta i smartfona i komentarisu cevapcice i ''ukus'' :lol: :lol: :lol:

#5997 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 21:47
by laserShow
Jesmo majstore, jos smo vam uzeli pos'o tako sposobnim. Ustvari nismo svima, kod nekih vozimo kobilicu, ovaj auto na servis.

#5998 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 21:59
by bitanga_sa_otesa
jos koju godinu nestace nas i ostacete samo vi - stare sarajevske familije izfoĆe ,skolujte se da znate sami popravljat auta,mozda nestane jutuba i foruma :(

#5999 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 22:03
by Plavo-bijeli
Narucio sad u Mrkvi, nisam znao da Besko ne radi nedjeljom.
Vrlo solidno, ima kombinacija neka sa colom i pomfritom 10 ćevapa 12.5km. Jos iskoristim fazon da dobijem dzaba dostavu :D

Mogao sam i do Zmaja, ali mi je dovoljno bilo što ovako kasno ih jedem, još one njihove da sam pojeo, do 5 ujutro bi ih stomak vario.

Iskreno uvijek kad uzmem u Mrkvi su vrlo dobri i ono sigurica su kad ste gladni, a da se ne razočarate.

Samo kontam moraju skontat kako da ne stavljaju ledenu colu na cevape u onoj kartonskoj kesi, em se kola grije, em cevapi hlade..sad ne znam koliko znaci to na tih 10 minuta, ali eto....

Na temu cole, ako ko zna... kakav je fazon sa ovim limenkama, što ih mi ne pravimo? Neki dan uzeo u Amku - iz Srbije limenka, a ova sad iz Mađarske. One obične od litar više neću nikako ni uzimat jer je pitanje i hoće li prva čaša biti normalna, a kamo li ako prenoći...

#6000 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Posted: 12/03/2023 22:45
by tramvajtrojka
Plavo-bijeli wrote: 12/03/2023 22:03 Narucio sad u Mrkvi, nisam znao da Besko ne radi nedjeljom.
Vrlo solidno, ima kombinacija neka sa colom i pomfritom 10 ćevapa 12.5km. Jos iskoristim fazon da dobijem dzaba dostavu :D

Mogao sam i do Zmaja, ali mi je dovoljno bilo što ovako kasno ih jedem, još one njihove da sam pojeo, do 5 ujutro bi ih stomak vario.

Iskreno uvijek kad uzmem u Mrkvi su vrlo dobri i ono sigurica su kad ste gladni, a da se ne razočarate.

Samo kontam moraju skontat kako da ne stavljaju ledenu colu na cevape u onoj kartonskoj kesi, em se kola grije, em cevapi hlade..sad ne znam koliko znaci to na tih 10 minuta, ali eto....

Na temu cole, ako ko zna... kakav je fazon sa ovim limenkama, što ih mi ne pravimo? Neki dan uzeo u Amku - iz Srbije limenka, a ova sad iz Mađarske. One obične od litar više neću nikako ni uzimat jer je pitanje i hoće li prva čaša biti normalna, a kamo li ako prenoći...
jer cola kad pravi podjele svaka fabrika radi nesto drugo npr nasa pravi sve fante , hrvatska vecinu capy sokova , srbijanska limenke itd itd a velika je poplava tih limenki iz poljske i madjarske jer se nabavljaju ispod trece ruke :mrgreen: