Barbarez zavrsio karijeru !!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vanjki

#1 Barbarez zavrsio karijeru !!!

Post by vanjki »

Jedna od najvecih legendi naseg funbala,pravi Bosanac i Hercegovac Sergej Barbarez izjavio je za njemacki Bild da zavrsava karijeru."Ne zelim vise da igram jos dvije godine samo zbog para i da budem odvojen od familije",izjavila je nasa legenda.Sta reci za takvog covjeka.Svaka rijec bi bila suvisna.Ne samo sto je bio veliki igrac,cak su i Njemci prepoznali o kakvom je covjeku rijec da su ga nazvali bundesligaskom legendom(bild.de).Ne mogu da shvatim da je jedna majka mogla roditi takvog covjeka,sa takvim ljudskim i moralnim kvalitetima.Sjetite se samo prije nekoliko godina,kada je trebao igrati za nasu reprezentaciju.Koliki je samo pritisak bio na tvom covjeku,koje su samo prijetece poruke upucene prema njemu i njegovoj familiji od strane ustaskog lobija.Sjajni fudblaski strucnjak Berti Vogts ga je molio da igra za njemacku repku.Ali taj covjek je rekao NE,JA CU IGRATI ZA SVOJU REPREZENTACIJU,za svoju familiju :bih: :bih: !Kada govorimo o ljubavi prema drzavi,patriotizmu,njegovo ima treba da bude sinonim zato.Sada ustajem i poklanjam se takvom covjeku.Hvala ti Sergeje za sve sto si ucinio za nas.Hvala ti,i sto si nam podario sjajne trenutke,kada smo zaboravljali na nase teske zivote,nase probleme,hvala ti! :bih: :bih: .Samo zelim da mi se ispuni jedan san a to je:Da jedno jutro ustanem,i uzmem novine,gdje ce pisati:"NAS SELEKTOR SERGEJ BARBAREZ ODVEO NAS NA SVJESTSKO PRVENSTVO U JUZNU AFRIKU!!!

Sve najbolje zelim ti LEGENDO,tebi i tvojoj familiji! :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
klixober

#2 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by klixober »

Hvala Sergej za sve sto si nam pruzio.Bio si svjetlo u tami i primjer velikog igraca i covjeka.Nadam se da ces nam se uskoro vratiti u reprezentaciju kao selektor ili predsjednik saveza kada odu ovi kriminalci. :bih:
Tomo82

#3 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by Tomo82 »

vanjki wrote:Da jedno jutro ustanem,i uzmem novine,gdje ce pisati:"NAS SELEKTOR SERGEJ BARBAREZ ODVEO NAS NA SVJESTSKO PRVENSTVO U JUZNU AFRIKU!!!
Vas Capello ne bi mogao odvest na bilo SP ili EP........
stachu

#4 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by stachu »

Barba legendo, hvala ti za sve...
Sve najbolje ti zelim!!! :bih:
dinosaur

#5 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by dinosaur »

Vanjki,čitaš mi misli! LEGENDA je naš Barbarez..... Barbarez bi bio vrhunski čovjek za BH fudbal- primjer sportiste,ali prije svega primjer kako biti i ostati ČOVJEK. :bih:
karanana

#6 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by karanana »

Tomo82 wrote:
vanjki wrote:Da jedno jutro ustanem,i uzmem novine,gdje ce pisati:"NAS SELEKTOR SERGEJ BARBAREZ ODVEO NAS NA SVJESTSKO PRVENSTVO U JUZNU AFRIKU!!!
iako se slazem s tobom, mislim da si ipak fulio temu.
Gandalf

#7 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by Gandalf »

Sergej je king :thumbup: - kada te Njemci u Bundesligi proglase legendom onda si stvarno legenda :bih: - @Tomo82 - pazi eto Terima :lol: :lol: :lol:
vee-jay

#8 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by vee-jay »

Legendo, uzore, najveci si.

HVALA TI BARBA ZA SVE!!!

:thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup:
Tomo82

#9 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by Tomo82 »

Mislim, svaka mu čast, al kako čovjek koji nije ništa osvojio može biti legenda?

Možda za BH nogomet da, al za ostatak nogometnog svijeta.... Pitaj bilo kojeg engleza tko je Barbarez, jebeš me ak će 1/10 znat
madner

#10 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by madner »

Legenda Bundeslige, pitaj bilo kojeg Njemca pa ce ti rec.
belissima

#11 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by belissima »

Odlican igrac,jos veci covjek!!!Hvala ti Sergej!!! :bih:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#12 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by grunt »

Sergej legendo živio nam ti još sto godina :bih: :bih: :bih: :bih:
Evil_Inside

#13 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by Evil_Inside »

Legendo hvala ti za sve
Tomo82 wrote:Vas Capello ne bi mogao odvest na bilo SP ili EP........
Tomo82 wrote:Mislim, svaka mu čast, al kako čovjek koji nije ništa osvojio može biti legenda?
Možda za BH nogomet da, al za ostatak nogometnog svijeta.... Pitaj bilo kojeg engleza tko je Barbarez, jebeš me ak će 1/10 znat
a ti pametni
PAPČINO,TI MI NEŠTO ZNAŠ O FUDBALU,AKO NAM SERGEJ BUDE TRENER :D PROČI ĆEMO NA BILO KOJE VELIKO TAKMIČENJE,TI MI NEŠTA ZNAŠ,OVO JE TEMA ONAŠOJ LEGENDI KOJA ČE FOREVER OSTAT LEGENDA,OVO NIJE TEMA ZA PLJUVAČE POPUT TEBE,IDI BODRI NEMANJU VIDIĆA I KOMPANIJU :x :x :x :x :x :x
Last edited by Evil_Inside on 08/07/2008 12:09, edited 3 times in total.
karanana

#14 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by karanana »

ne znam sta se derete i psujete. iznijeo je svoje misljenje, ignorisite ga i nece vise nista reci. ovako sa ovim psovanjem i mrskanjem bezveze odlazite od teme i doci ce moderator i kazniti vas i zatvoriti temu.
Tomo82

#15 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by Tomo82 »

madner wrote:Legenda Bundeslige, pitaj bilo kojeg Njemca pa ce ti rec.
Svaki dalmoš će ti reć da su Stanko Bubalo i Dario Damjanović legende HNL-a, kužiš?

No dosta o tome, hoće mu se organizirat kakva oproštajna utakmica, uzevši u obzir stanje u savezu? Mi smo svojoj legendi Zvoni Bobanu organizirali oproštaljku, bilo 40.000 ljudi na Maksimiru, ulaznica bila 10 kn (bagatela).
madner

#16 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by madner »

Ja i?

Kolko globalnih legendi postoji 5-6?
zalizani

#17 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by zalizani »

Hvala BARBA za sve sto si uradio :bih:

Live long and prosper
karanana

#18 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by karanana »

tomice, niko nije rekao da je barbarez svjetska legenda kao pele ili maradona, ali je definitivno najveca legenda bh fudbala, ne samo zbog rezultata na terenu, nego i zbog stvari koje covjek radi kad ne igra lopte.

svi imaju svoje legende. imaju sigurno i albanci i rusi i poljaci na primjer, legendarnog fudbalera pa ja sada ne znam ko bi to mogao biti. tebi je legenda boban. pitaj raju u njemackoj ko je boban, mnogi nece znati. znaci ne govorim o globalnom poznavanju nego o legendarizmu unutar maticne drzave
Tomo82

#19 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by Tomo82 »

karanana wrote:tomice, niko nije rekao da je barbarez svjetska legenda kao pele ili maradona, ali je definitivno najveca legenda bh fudbala, ne samo zbog rezultata na terenu, nego i zbog stvari koje covjek radi kad ne igra lopte.

svi imaju svoje legende. imaju sigurno i albanci i rusi i poljaci na primjer, legendarnog fudbalera pa ja sada ne znam ko bi to mogao biti. tebi je legenda boban. pitaj raju u njemackoj ko je boban, mnogi nece znati. znaci ne govorim o globalnom poznavanju nego o legendarizmu unutar maticne drzave
Sve 5, slažemo se
DaysleepeR

#20 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by DaysleepeR »

ko pomenu Index?

http://www.index.hr/sport/clanak/sergej ... 94174.aspx

i oni su mu posvetili prostor
DeNiro

#21 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by DeNiro »

Hvala na svemu majstore!

karanana

#22 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by karanana »

barba haj u velez, naci cemo ti negdje mjesto da igras. a ako ne mognes odmah u prvu postavu sigurno ces moci za par kola nakon pocetka lige :D
tazmania

#23 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by tazmania »

evo citam ovaj tekst i sav sam se najezio !!!!!!!!!!!!!!!

Hvala ti na svemu
:bih:
stari_sarajevski_gospodin

#24 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by stari_sarajevski_gospodin »

Sve najbolje Barba. Legenda sa Neretve. :thumbup:
Edin H.

#25 Re: BARBAREZ ZAVRSIO KARIJERU!!!

Post by Edin H. »

Tomo82 wrote:
Nisi u pravu Tomo, imamo mi ogroman potencijal, ali je razvodnjen u ovim politicko - mafijaskim kombinacijama.

Barbarez je jedini covjek koji uz pomoc ostalih dobronamjernih strucnjaka koji bi radili za interes tima, a ne svoj licni (hrvatski koncept) moze stvari preusmjeriti na pravu stranu.

Sto se tice igracke karijere naravno, najveca legenda potekla sa bosanskohercegovackih prostora
:dance:
Post Reply