prije nego dodje do zabune. pomenuti chip nije nikakva revolucionarna hardware-ska zashtita od virusa nego hardware-ski koncept namjenjen platformi
Trusted Computing-a baziran na individual digital rights management-u izveden u formi chipa koji ima integriranu userRAM, userROM i EEPROM memoriju (sa specijalnim sigurnosnim rjeshenjima), 8-bitni CPU kao i Modularni Aritmetichki Procesor za ultra-brze kriptografske kalkulacije koje koriste Public-Key algoritme. Poshto sam siguran da vam je sad sve jasno

, vishe o tehnoloshkim specifikacijama
ovdje
a sad prostim rijechima shta je TCG Trusted Computing Group i o chemu se ustvari ovdje radi:
TCG je po meni nishta drugo do pokushaj multikorporacijskog monopoliziranja informativne tehnologije. TCG chine Microsoft, IBM, Intel, HP i AMD i pokushavaju uz pomoc hardware-skih rjeshenja (chiji je predstavnik i pomenuti chip) za male pare exkluzivirati kako software-sko tako i hardware-sko trzhishte. ako im podje za rukom to ce i zaista biti kraj svim "slobodama" pogotovu u podruchju software-a. na mashinama koje budu bazirane na TCG-konceptu nece funkcionirati ama bash nishta shto nije napravljeno po TCG-Specifikacijama, a da ne pominjemo moguchnosti koje se otvaraju kada je u pitanju kontrola nad mashinama (vidjeti pod code-name Longhorn i Palladium).
uostalom
ovdje to zaista jako dobro objashnjeno. ja znam da cu ako se ovo u buduchnosti etablira kao standard morati prihvatiti lemilice i praviti svoje vlastite matichne ploche.
i da, moguchnost inficiranja virusom ce takodje biti minimalizirana. pogodite zashto

:D:D
btw. koga interesuje ovaj chip koshta u veleprodaji 4$.