A i dalje nedostaje...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
665
#1 A i dalje nedostaje...
Završili ste vezu (intenzivnu, živjeli ste zajedno).
Lijepo.
Svako je otišao svojim putem....
A onda se, sticajem okolnosti, stalno susrećete. Razgovarate. Govorite jedno drugom da si nedostajete. Da se volite. Provodite noći i noći zajedno.
Point is: on meni nedostaje. Viđamo se. Volimo (s vremena na vrijeme). Da nas potjeraju vuci u šumi - prvo bih njemu dala ruku da se popne na drvo, a prvog bih vuka koji ga pogleda pojela.
I tako mjesecima....
Iskustava?
Lijepo.
A onda se, sticajem okolnosti, stalno susrećete. Razgovarate. Govorite jedno drugom da si nedostajete. Da se volite. Provodite noći i noći zajedno.
Point is: on meni nedostaje. Viđamo se. Volimo (s vremena na vrijeme). Da nas potjeraju vuci u šumi - prvo bih njemu dala ruku da se popne na drvo, a prvog bih vuka koji ga pogleda pojela.
I tako mjesecima....
Iskustava?
- Daphna
#2 Re: A i dalje nedostaje...
I mjesecima tako... Viđamo se, volimo, razgovaramo, srećemo... Pitamo za savjete... Pomirimo, posvađamo, nismo u vezi a sve je tako kao da jesmo...
I onda jednostavno mi je došlo... Da, volimo se, da nedostajemo jedno drugome ali to jednostavno ne funkcionira! I boli, neizmjerno! Nekada mi tako silno nedostaje! Ali znam da je kraj... natjeram se da ne razmišljam o tome... I ide nekako! Teško, ali ide! Uhvatim se kako tipkam poruku ili okrećem broj pa ljutiti bacim telefon... I opet uspijevam, ali teško!
Čemu vodi sve to što radiš, a kroz šta sam i sama prošla i vjerovatno još uvijek prolazim? Ničemu! Samo dokazujemo da smo mazohisti...
I onda jednostavno mi je došlo... Da, volimo se, da nedostajemo jedno drugome ali to jednostavno ne funkcionira! I boli, neizmjerno! Nekada mi tako silno nedostaje! Ali znam da je kraj... natjeram se da ne razmišljam o tome... I ide nekako! Teško, ali ide! Uhvatim se kako tipkam poruku ili okrećem broj pa ljutiti bacim telefon... I opet uspijevam, ali teško!
Čemu vodi sve to što radiš, a kroz šta sam i sama prošla i vjerovatno još uvijek prolazim? Ničemu! Samo dokazujemo da smo mazohisti...
-
Mina_sa
#3 Re: A i dalje nedostaje...
I sve tako dok ne vidiš da nemaš više snage da se trudiš, da sebe daješ i provodiš neprospavane noći....gledaš u knjigu po 2 sata a da rečenicu ne zapamtiš, padaš na ispitima zbog svega i što je najgore iživljavaš se na drugima (momcima/curama) koji su fini, pažljivi i trude se za tebe...zato moj savjet od sad pa nadalje kad prekineš s nekim vezu, prekini i sve kontakte odmah ili ih svedi na minimum, a ne gubi vrijeme na nešto čega nema više...bar ću ja tako pokušati...
-
Kjajević Majko
#4 Re: A i dalje nedostaje...
Uh lijep prekid je uvijek mač s dvije oštrice. S jedne strane imaš super prijateljicu za koju bi sve dao, baš kao što kažeš za ruku i vukove i to baš osjećaš bez razmišljanja. S druge strane možeš se dobro napatiti ako si to dopustiš, jer vezu ste vjerovatno prekinuli zbog toga jer se niste slagali u "svakodnevnom životu" iako se u svemu i razmišljanju i stavovima i osjećajima poklapate.
Jednostavno si moraš to u glavi sredit, svako ima svoj život ti ćeš njega uvijek voliti kao osobu zato ga "pusti", "pusti" i sebe. Nakon svega što ste prošli vjerovatno mu možeš reći da se ne želiš više patiti i uradi to. Smanji razgovore, viđanja koliko god možeš. Poziv tu i tamo da vidiš kako ide i da se ispričate isto smanji vremenski.
Daj doznanja si tu za bilo šta u nekoj nevolji ali da hoćeš da nastaviš dalje. Kad se uhvatiš da prelistaš 15 stranica knjige a ne znaš jesi čitala i šta si čitala, zabavi se nečim drugim. Reci sebi što mi to treba i nasmij se. Nemoj se još više bacati u depresiju zbog toga što toliko razmišljaš, to je normalno... Kad već vidiš da se ne možeš vratiti na staro prekini sve zbog sebe, sebi si najbitnija bez obzira koliko koga voliš.
Opet stvarno mislim da tu osobu ne možeš izgubiti kao iskrenog prijatelja bez obzira na sve, ja znam kakve sam sve gluposti radio i opet se preko svega može preći.
Sve je u glavi!
Bar dok je/ga ne vidiš ponovo.

Jednostavno si moraš to u glavi sredit, svako ima svoj život ti ćeš njega uvijek voliti kao osobu zato ga "pusti", "pusti" i sebe. Nakon svega što ste prošli vjerovatno mu možeš reći da se ne želiš više patiti i uradi to. Smanji razgovore, viđanja koliko god možeš. Poziv tu i tamo da vidiš kako ide i da se ispričate isto smanji vremenski.
Daj doznanja si tu za bilo šta u nekoj nevolji ali da hoćeš da nastaviš dalje. Kad se uhvatiš da prelistaš 15 stranica knjige a ne znaš jesi čitala i šta si čitala, zabavi se nečim drugim. Reci sebi što mi to treba i nasmij se. Nemoj se još više bacati u depresiju zbog toga što toliko razmišljaš, to je normalno... Kad već vidiš da se ne možeš vratiti na staro prekini sve zbog sebe, sebi si najbitnija bez obzira koliko koga voliš.
Opet stvarno mislim da tu osobu ne možeš izgubiti kao iskrenog prijatelja bez obzira na sve, ja znam kakve sam sve gluposti radio i opet se preko svega može preći.
Sve je u glavi!
-
Mina_sa
#5 Re: A i dalje nedostaje...
ovo si super rekao
potpisujem sve... dugo mi je trebalo da shvatim baš ovo, najgore se riješiti navike na nekog...ali eto sad je sve dobro hvala Bogu i ide se dalje (uči, polažu ispiti...živi)

ovo si super rekao
- bug
#6 Re: A i dalje nedostaje...
how romantic665 wrote:Point is: on meni nedostaje. Viđamo se. Volimo (s vremena na vrijeme). Da nas potjeraju vuci u šumi - prvo bih njemu dala ruku da se popne na drvo, a prvog bih vuka koji ga pogleda pojela.
I tako mjesecima....
naprosto zaboravis da postoji, onda ga sasvim nenadano usnis
-
kenanz
#7 Re: A i dalje nedostaje...
ž665 wrote:Završili ste vezu (intenzivnu, živjeli ste zajedno).
Lijepo.
I tako mjesecima....
Iskustava?
ja to ne radim...JEDNOM KRAJ ZAUVIJEK KRAJ...nema nazad ni po koju cijenu...(kod mene prvenstveni iz inata...a s druge strane iz prkosa)
znalo je biti tesko...ali sve jednom prodje...relno najbolje je da se ne srecete...nema poruka,nema telefona,nema zvanja...nema nicega... jer da je sve bilo tako dobro i savrseno i dalje bi bili zajedno i funkcionisalo bi, ali ocito nesto nije valjalo...nesto preko cega nismo mogli preci, a onda da kao nakon nekog vremena shvatimo da smo pogrijesili...jos ako se to vise puta dogadjalo...ima jedna stara engleska poslovica koja kaze:
STO SE DOGODI JEDNOM NE MORA ZNACITI DA CE SE PONOVITI, ALI STO SE DOGODI DVA PUTA SIGURNO CE SE DOGODITI I TRECI PUT.
Last edited by kenanz on 05/07/2008 18:34, edited 1 time in total.
-
njeka
#8 Re: A i dalje nedostaje...
Nijedna rana ne može da zaraste ako se čeprka po njoj,samo se produžava krvarenje i bol,a moguće su i komplikacije!!!
A rane na srcu najsporije zarastaju,i bole ko' đavo!
A rane na srcu najsporije zarastaju,i bole ko' đavo!
- idia
- metal_rules_cura
#10 Re: A i dalje nedostaje...
Ne kuzim inat i prkos, ali eto...kenanz wrote:ž665 wrote:Završili ste vezu (intenzivnu, živjeli ste zajedno).
Lijepo.
I tako mjesecima....
Iskustava?
ja to ne radim...JEDNOM KRAJ ZAUVIJEK KRAJ...nema nazad ni po koju cijenu...(kod mene prvenstveni iz inata...a s druge strane iz prkosa)
A kako u situacijama kada se dogodilo jednom ali jako burno?
-
mamica papucarka
#11 Re: A i dalje nedostaje...
ja ne kontam nista
ne kontam sta znaci "Vidjamo se"
Zabavljate se,keksate se, popijete kafu skupa... ili sve zajedno
pa jeste li ponovo u vezi, ili su to povremeni susreti
ne kontam sta znaci "Vidjamo se"
pa jeste li ponovo u vezi, ili su to povremeni susreti
-
Kjajević Majko
#12 Re: A i dalje nedostaje...
Uvijek ćeš imati onaj glupavi kez od uha do uha kad je vidiš...zato je zadnja rečenica.evy wrote:zadnjom recenicom ponisti sve![]()
![]()
cini mi se da je upravo u tome caka.. samo "smanjiti susrete" nije dovoljno. treba prekinuti bukvalno svaki kontakt dok se strasti ne smiresve ostalo je mazohizam..
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#13 Re: A i dalje nedostaje...
Mina_sa wrote: od sad pa nadalje kad prekineš s nekim vezu, prekini i sve kontakte odmah ili ih svedi na minimum, a ne gubi vrijeme na nešto čega nema više....
-
life_oh_life
#14 Re: A i dalje nedostaje...
Moj savjet: Prekini to odmah. Nema tu hajra. Ako je puklo jednom-puknuce opet. Govorim iz vlastitog iskustva. Sve se to na kraju svede na naviku, jer da ta veza funkcionise, vi bi jos bili skupa.665 wrote:Završili ste vezu (intenzivnu, živjeli ste zajedno).
Lijepo.
I tako mjesecima....
Iskustava?
Moje iskustvo: Bili zajedno 3 godine, malo ide, malo ne ide. Prekinuli, vidjali se unatoc svemu. Onda odlucimo da se opet pomirimo, vec 2 godine zivimo skupa ali ne ide niti ce ici. poenta: samo sebi produzavas agoniju. Samim tim sto imas kontakt s njim zavaravas sebe. Naravno da ce nedostajati, ali bolje za tebe da to rijesis.
- polumasni
#15 Re: A i dalje nedostaje...
dobar topic, extra textovi.. svuda se prepoznajem i knedle gutam... ima li kraja agoniji? je li odgovor u novoj vezi ili je i ona osudjena na propast zbog one stare?

- Daphna
#16 Re: A i dalje nedostaje...
polumasni wrote:dobar topic, extra textovi.. svuda se prepoznajem i knedle gutam... ima li kraja agoniji? je li odgovor u novoj vezi ili je i ona osudjena na propast zbog one stare?![]()
Savjete je uvijek bilo lakše davati nego ih i sam sprovesti u djelo... Samo rijetki su toliko jake ličnosti da mogu sami sebi reći "dosta je, okrećeš novi list..." Ostali su u agoniji... Uglavnom duže vrijeme!
Sve ima neki svoj životni ciklus... Tako izgleda i ljubav... E, kada u ljubavi dođe do tog završnog stadija, kao i sve drugo što izgubiš, moraš oplakati... Nekima funkcioniše i uskakanje odmah u novu vezu... Ali rane su i suviše svježe da bi se izbjeglo recimo poređenje starog i novog... A priznat ćeš nije ni fer prema osobi sa kojom si u novoj vezi... Nije baš lijepo biti flaster...
Nova veza može biti izlaz ako je čovjek dovoljno iskren prema sebi i drugima... Za mene to baš i ne funkcioniše... Ja svoje moram odumat ma koliko do bilo depresivno, pesimistično i šta sve već ne... Bolje da patim samo ja nego još jedna osoba uz mene...
A poslije svake kiše sunce uvijek, ali uvijek svane... Možda kliše, ali tako je! Evo dokaz i vani
- Sarajka_82
#17 Re: A i dalje nedostaje...
A sta ako se ne smire strasti.evy wrote:zadnjom recenicom ponisti sveKjajević Majko wrote:Uh lijep prekid je uvijek mač s dvije oštrice. S jedne strane imaš super prijateljicu za koju bi sve dao, baš kao što kažeš za ruku i vukove i to baš osjećaš bez razmišljanja. S druge strane možeš se dobro napatiti ako si to dopustiš, jer vezu ste vjerovatno prekinuli zbog toga jer se niste slagali u "svakodnevnom životu" iako se u svemu i razmišljanju i stavovima i osjećajima poklapate.
Jednostavno si moraš to u glavi sredit, svako ima svoj život ti ćeš njega uvijek voliti kao osobu zato ga "pusti", "pusti" i sebe. Nakon svega što ste prošli vjerovatno mu možeš reći da se ne želiš više patiti i uradi to. Smanji razgovore, viđanja koliko god možeš. Poziv tu i tamo da vidiš kako ide i da se ispričate isto smanji vremenski.![]()
Daj doznanja si tu za bilo šta u nekoj nevolji ali da hoćeš da nastaviš dalje. Kad se uhvatiš da prelistaš 15 stranica knjige a ne znaš jesi čitala i šta si čitala, zabavi se nečim drugim. Reci sebi što mi to treba i nasmij se. Nemoj se još više bacati u depresiju zbog toga što toliko razmišljaš, to je normalno... Kad već vidiš da se ne možeš vratiti na staro prekini sve zbog sebe, sebi si najbitnija bez obzira koliko koga voliš.![]()
Sve je u glavi!Bar dok je/ga ne vidiš ponovo.
![]()
![]()
![]()
![]()
cini mi se da je upravo u tome caka.. samo "smanjiti susrete" nije dovoljno. treba prekinuti bukvalno svaki kontakt dok se strasti ne smiresve ostalo je mazohizam..
Moj bivsi i ja smo prekinuli jos 2005, ne vidjamo se, ali kada pomislim na njega ili kada se ponekad cujemo, odmah me obuhvati neka toplota
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#18 Re: A i dalje nedostaje...
jel ovdje ko spominje toplotu i grijanje.....u samotnim zimskim nocima grijem od 22h do 06 h po satu placanje....cijena sitnica na PP 
-
d2
#19 Re: A i dalje nedostaje...
ne znam sto se mucite, ako je vec tako kako kazes da je pa brate nastavite zajedno, sta se patite.665 wrote:Završili ste vezu (intenzivnu, živjeli ste zajedno).
Lijepo.
I tako mjesecima....
Iskustava?
-
d2
#20 Re: A i dalje nedostaje...
pici imam nekih sirovih drva, treba mi neko vatren da se osuse pa da ih potpalim, kada se mozemo dogovoritipici wrote:jel ovdje ko spominje toplotu i grijanje.....u samotnim zimskim nocima grijem od 22h do 06 h po satu placanje....cijena sitnica na PP
- otherside
#21 Re: A i dalje nedostaje...
javi mu se na PPd2 wrote:pici imam nekih sirovih drva, treba mi neko vatren da se osuse pa da ih potpalim, kada se mozemo dogovoritipici wrote:jel ovdje ko spominje toplotu i grijanje.....u samotnim zimskim nocima grijem od 22h do 06 h po satu placanje....cijena sitnica na PP
-
njeka
#22 Re: A i dalje nedostaje...
Neda otherside preko reda!!otherside wrote:javi mu se na PPd2 wrote:pici imam nekih sirovih drva, treba mi neko vatren da se osuse pa da ih potpalim, kada se mozemo dogovoritipici wrote:jel ovdje ko spominje toplotu i grijanje.....u samotnim zimskim nocima grijem od 22h do 06 h po satu placanje....cijena sitnica na PPznaš proceduru...i stani u red
- otherside
#23 Re: A i dalje nedostaje...
pa ja čekam evo već mjesecima a ako treba čekaću i godinama
kad je kvalitet u pitanju vrijedi se i pomučiti...spremna sam i koFertu tutnuti ako treba
al' kod mene nisu drva u pitanju....nego bojler
kad je kvalitet u pitanju vrijedi se i pomučiti...spremna sam i koFertu tutnuti ako treba
al' kod mene nisu drva u pitanju....nego bojler
- Op3r4t0r
#24 Re: A i dalje nedostaje...
Na ovu temu bi mogao referat napisati, ali necu, necu da u glavi prolazim neke stvari opet i opet
samo cu reci ili si u vezi ili nisi, ako nisi nema tu nikakvog kontakta, sve mora zavrsiti, kao sto neko rece u ranu se ne dira dok ne zacjeli, prvi ja ovaj savjet nisam poslusao iako sam ga mnogo puta dobio, naravno zbog tog je rana i trajala mnogo duze, vjerovatno ni ti neces poslusati ali trebas znati da prekinuti kontakt u potpunosti moze samo pomoci, a nikako odmoci iako ti to sad zvuci smjesno i mozda nelogicno u ovom trenutku.
-
Mina_sa
#25 Re: A i dalje nedostaje...
ma dok svako sebi ne kaže dosta je, ne treba mi to više, džaba je sva priča ostalih i savjeti. Desilo mi se da slušam prijatelja i znam da je upravu da je sve tačno što govori i napada me ali opet radim po svom...to je tako...