Pitanje za Dosta! ("Bandu u zatvor")

Locked
prol68

#1 Pitanje za Dosta! ("Bandu u zatvor")

Post by prol68 »

Stolac92 wrote:Pokret DOSTA!: Bandu u zatvor!

26.06.2008

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u borbi sa ciljem da strpamo bandu u zatvor! Smatramo da su najodgovorniji krivci za ovakvo stanje u našem društvu sljedeće kriminalne organizacije: SDA, SBiH, SDP, HDZ, HDZ 1990, SNSD, SDS, PDP i SRS... Rukovodstva ovih kriminalnih organizacija trebaju odgovarati za sva zlodjela koja su počinili u zadnjih 18 godina. Ove kriminalne organizacije treba zabraniti i oduzeti im svu pokretnu i nepokretnu imovinu. Nevinim članovima ovih kriminalnih organizacija treba detaljno predočiti koliko su novca ove kriminalne organizacije ukrale od građana Bosne i Hercegovine. Naša borba će biti dugotrajna, beskompromisna i žestoka. Svakim danom sve teže živimo i kao robovi imamo samo mogućnost da se dignemo i pobunimo protiv ovih
kriminalnih organizacija koje nas drže u okovima.

Zajedno do pobjede!

Pokret DOSTA!

Ovo saopštenje: jel ono prihvaćeno na nekom glasanju članova Dosta! ili je to napisao neko svojevoljno i postavio na net?

Druga stvar: morate se već jednom odlučiti za koju ste alternativu. Mislim, na koji vi način mislite procesuirati svakog člana sve i jedne navedene stranke? Zašto uopšte procesuirati? Kojim putem zaplijeniti imovinu? Šta sa imovinom? Da li prodirati u sam koncept "imovine"?

Ne mislite li valjda koristiti postojeći državni aparat (sudstvo, policiju, vojsku)? Ako ne, onda morate razmisliti o tome šta želite da postavite na mjesto toga - i kako. Itd.

P.S.

Napravo sam novu temu, jer je originalna zagađena nakakvom infantilnom diskusijom, pa se bojim da će se moje pitanje izgubiti u metežu.
Locked