PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 pred vladom federacije

Post Reply
zlatiborka

#1 PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 pred vladom federacije

Post by zlatiborka »

SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BOSNE I HERCEGOVINE

GRUPACIJA INDUSTRIJSKIH SINDIKATA organizuje

P R O T E S T
Sarajevo, 25 juni 2008. god. u 11,55 sati

(iz Tuzle, Kaknja, Zenice itd najavljeno je 110 autobusa - sramota je da mi iz Sarajeva zakazemo)

Z A H T J E V I :

- Povezati radni staz svim radnicima u skladu sa Programom mjera za socijalno zbrinjavanje radnika koji su u procesu stecaja, likvidacije, rekonstruiranja i privatizacije preduzeca ostali bez posla, kao i radnicima koji su radno angazovani, ali im staz nije povezan u industrijskoj djelatnosti.
(Iskazati solidarnost sa onima koji su u goroj poziciji od nas, jer i nas to moze snaci ako budemo pasivni)

- Kontinuirano uskladjivati najnizu bruto satnicu sa porastom troskova zivota, kako je utvrdjeno Opstim kolektivnim ugovorom za teritoriju Federacije BiH i protokolom, s tim da procenat povecanja ne moze biti manji od realnog procenta porasta troskova zivota.
(Rijesiti pitanje direktora, regresa, plate...)

- Temeljitom analizom javne potrosnje doci do optimalnih stopa poreza i doprinosa i donijeti odgovarajuce stimulativne mjere kojima ce se obezbijediti olaksice privrednim drustvima u industriji, a u cilju povecanog zaposljavanja i placa zaposlenih u industrijskom sektoru.

Posebno insistiramo na provodjenju reforme javne uprave i u tom kontekstu, smanjenju birokratskog aparata.

- Zahtjevamo od Vlade FBiH da po hitnom postupku pokrene izmjene i dopune Zakona o PDV-u, kojima ce se uvesti nulta stopa poreza na osnovne zivotne namirnice, lijekove, skolski pribor, repromaterijal za udzbenike i strucnu literaturu. Insistiramo na donosenju konkretnog programa utroska nerasporedjenih sredstava prikupljenih od PDV-a, koji ce u osnovi imati orijentaciju na povecano zaposljavanje i socijalnu dimenziju.

- Hitno donijeti Zakon o reviziji privatizacije!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovim postom (kojega sam prepisala sa zvanicnog poziva) pozivam sve koji mogu da dodju na ove proteste, sve gradjane, zaposlene, nezaposlene, studente, ucenike, penzionere, domacice, demobilisane borce, ratne vojne invalide, sa parama dobrostojece, kokuze, forumase i one koji to nisu....

Narode voda je dosla ne do grla, vec do nosa, narode ulica nas zove,

IDEMO PRED SKUPSTINU!

edit:
Skupstina je mjesto okupljanja, bice 2-3 kratka govora i onda se krece prema Vladi Federacije BiH, gdje ce se odvijati glavne aktivnosti protesta.
Last edited by zlatiborka on 25/06/2008 15:32, edited 4 times in total.
Real Khan

#2 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by Real Khan »

zlatiborka wrote:SAVEZ SAMOSTALNIH SINDIKATA BOSNE I HERCEGOVINE

GRUPACIJA INDUSTRIJSKIH SINDIKATA organizuje

P R O T E S T
Sarajevo, 25 juni 2008. god. u 11,55 sati

(iz Tuzle, Kaknja, Zenice itd najavljeno je 110 autobusa - sramota je da mi iz Sarajeva zakazemo)

Z A H T J E V I :

- Povezati radni staz svim radnicima u skladu sa Programom mjera za socijalno zbrinjavanje radnika koji su u procesu stecaja, likvidacije, rekonstruiranja i privatizacije preduzeca ostali bez posla, kao i radnicima koji su radno angazovani, ali im staz nije povezan u industrijskoj djelatnosti.
(Iskazati solidarnost sa onima koji su u goroj poziciji od nas, jer i nas to moze snaci ako budemo pasivni)

- Kontinuirano uskladjivati najnizu bruto satnicu sa porastom troskova zivota, kako je utvrdjeno Opstim kolektivnim ugovorom za teritoriju Federacije BiH i protokolom, s tim da procenat povecanja ne moze biti manji od realnog procenta porasta troskova zivota.
(Rijesiti pitanje direktora, regresa, plate...)

- Temeljitom analizom javne potrosnje doci do optimalnih stopa poreza i doprinosa i donijeti odgovarajuce stimulativne mjere kojima ce se obezbijediti olaksice privrednim drustvima u industriji, a u cilju povecanog zaposljavanja i placa zaposlenih u industrijskom sektoru.

Posebno insistiramo na provodjenju reforme javne uprave i u tom kontekstu, smanjenju birokratskog aparata.

- Zahtjevamo od Vlade FBiH da po hitnom postupku pokrene izmjene i dopune Zakona o PDV-u, kojima ce se uvesti nulta stopa poreza na osnovne zivotne namirnice, lijekove, skolski pribor, repromaterijal za udzbenike i strucnu literaturu. Insistiramo na donosenju konkretnog programa utroska nerasporedjenih sredstava prikupljenih od PDV-a, koji ce u osnovi imati orijentaciju na povecano zaposljavanje i socijalnu dimenziju.

- Hitno donijeti Zakon o reviziji privatizacije!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovim postom (kojega sam prepisala sa zvanicnog poziva) pozivam sve koji mogu da dodju na ove proteste, sve gradjane, zaposlene, nezaposlene, studente, ucenike, penzionere, domacice, demobilisane borce, ratne vojne invalide, sa parama dobrostojece, kokuze, forumase i one koji to nisu....

Narode voda je dosla ne do grla, vec do nosa, narode ulica nas zove,

IDEMO PRED SKUPSTINU!
OK, IDEMO! Ne bih kvario "doživljaj", ali neka me neko uputi kakve veze ima Marin Dvor sa Vladom FBiH? I kakve ingerencije ima Vlada FBiH da mijenja stopu PDV-a? Možda se malo fulila adresa, jer bi se trebalo obratiti Vijeću Ministara BiH )a ne Vladi FBiH)... Možda je do mene...ali ne kontam ovo :-)
zlatiborka

#3 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by zlatiborka »

Skupstina je mjesto okupljanja, bice 2-3 kratka govora i onda se krece prema Vladi Federacije BiH. To sam zaboravila reci u uvodnom postu, ispricavam se.
fixer

#4 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by fixer »

odlicno da se desava, ali zalosno je sto ovako kasno dolazi reakcija od njih. vidili sta su uspjeli sindikati u hrvatskoj pa im palo na pamet..... haj ne treba puno kenjati. svakako dolazim
zlatiborka

#5 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by zlatiborka »

fixer wrote:odlicno da se desava, ali zalosno je sto ovako kasno dolazi reakcija od njih. vidili sta su uspjeli sindikati u hrvatskoj pa im palo na pamet..... haj ne treba puno kenjati. svakako dolazim
Tacno je sto kazes i zalosno, ja sam vec izgubila svaku nadu da ce sindikati nesto uraditi za radnike. Vec odavno u svojoj firmi pitam ove nase sindikalne vodje i povjerenike sta su uradili za dobrobit radnika. Do sada jedno veliko nista!

Menadzment je lukavo prevario radnike po pitanju najnizeg koeficijenta po skolskim spremama. U kolektivnom ugovoru mnoge stavke se ne postuju, direktori i sefovi dijele koeficijente i stimulacije kako oni hoce, naravno svojim ahbabima i poslusnicima sakom i kapom, ostalima ono minimalno iz ugovora. Sindikat se "k'o fol nesto bunio", ali nista se nije na bolje promijenilo, sve ide po stranackoj i rodjackoj liniji, ne vidim kraja tome......i neko bolje vrijeme......
uvjek dobar gost

#6 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by uvjek dobar gost »

Sve je ovo super... jeli ovo krenulu talasanje... zakon akcije i reakcije... il nešto slično....
Real Khan

#7 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by Real Khan »

uvjek dobar gost wrote:Sve je ovo super... jeli ovo krenulu talasanje... zakon akcije i reakcije... il nešto slično....
Na žalost, moram te razočarati, ali daleko smo mi od pravog talasanja. U HR su sindikati nešto uspjeli zahvaljujući činjenici da tamo nema "babaroga" kojima se plaše ta mala djeca. Mi imamo ovdje svako po barem 2 babaroge... Izbori su rješenje a ne protesti sa Biberom i ostalim. ali eto, hajde neka krene pa kako bilo
JMJ

#8 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by JMJ »

samo naprijed, i sretno!

p.s.

Izvinjavam se, ali je Marijin Dvor, vazda bio!

p.s.

Hoce li neko i ovo izbrisati?
ljubav_aha

#9 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by ljubav_aha »

Real Khan wrote:
uvjek dobar gost wrote:Sve je ovo super... jeli ovo krenulu talasanje... zakon akcije i reakcije... il nešto slično....
Na žalost, moram te razočarati, ali daleko smo mi od pravog talasanja. U HR su sindikati nešto uspjeli zahvaljujući činjenici da tamo nema "babaroga" kojima se plaše ta mala djeca. Mi imamo ovdje svako po barem 2 babaroge... Izbori su rješenje a ne protesti sa Biberom i ostalim. ali eto, hajde neka krene pa kako bilo
vlada je navikla i na proteste i izbore,ma bas ih briga,a s obzirm da je trusticka ljetna sezona otvorena, jedino ce se strani turisti ozbiljno upitati sto se desava
Fair Life

#10 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marin dvoru

Post by Fair Life »

I to ce proci sa malo pipkanja...i obecanja.

JUTUTUNSKA JUHAHAHA

U kraljevstvu Jutututu
Kralj trinajsti Balakaha
Obećao svom narodu
Da će dati juhahaha.

Samo neka budu verni,
Nek vojuju o svom kruhu,
Neka ćute i nek žmure,
Nek plaćaju juhuhuhu.

Poslušni su Jututunci,
Plaćali su juhuhuhu,
Ćutali su, žmurili su,
Vojevali o svom kruhu.

A prolećem svakog goda
Popne s' na breg Balakaha,
Pa poviče gromoglasno:
Dobićete juhahaha!

U kralja su jake prsi,
Grlat li je Balakaha,
Kad poviče, brda s' ore -
Juhahaha, haha, haha!

Svi se gro'tom smejat stanu,
Sve se trese brat do brata,
A od smeha, teška smeha,
Za trbuh se i kralj hvata.

A šta im je tako smešno?
Il' je smešan Balakaha?
Il' su smešni Jututunci?
Il' je smešno "juhahaha"?

Sve troje je dosta smešno,
Ponajviše Balakaha,
Kad ozbiljno, milostivo,
Progovori: Juhahaha!

Srećni su ti Jututunci,
Srećan li je Balakaha,
Kad ih tako razveseli
Prazna rečca: Juhahaha!

(Jovan Jovanović Zmaj - 1865)
homar

#11 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by homar »

Vlada F BiH je "poklopila" sindikalno rukovodstvo, pa se može desiti da se i ovaj protest okrene nešto slično kao protest demobilisanih boraca - u protest podrške premijeru, profesoru, doktoru, zlatnom ljiljanu...gospodinu Nedžadu Brankoviću. Njegov je uvijek jasan stav "Pa ja sam sa vama, ja vas podržavam, mnogima nije mjesto među vama...ostali su krivi...". Ovo je oprobana metoda koja daje rezultate godinama "kupi rukovodstvo organizacije, stavi ga na budžet i postigao si cilj". Nažalost ova metoda uspijeva, do kada vidjet ćemo. PODRŽAVAM PROTEST!
newone

#12 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by newone »

Ma to ce opet biti na koncu Mr. Brankovic silazi medju narod, sada radnike, kao kakav Mesija, a oni mu nesebicno pruzaju svoje ruke. Evo da se kladimo!
Gandalf

#13 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by Gandalf »

Pojaviće se branković i na ovom skupu i reći : "To nije u mojoj nadležnosti" ili "Ne znam ja ništa o tome" - sve u svemu ništa se neće desiti jer neće doći više od 5-6000 ljudi ,a to je premalo , potrebno je za promjene u ovoj državi da se na jednom mjestu skupi barem 100 000 ljudi. Naravno tako nešto se neće desiti - svi koji će doći na proteste su i glasali za brankoviće pa ne znam što i protestuju , baš nam je lijepo u neimaštini i izolaciji , i na sljedećim izborima i demobilisani borci i radnici i sindikalisti će opet glasati za brankoviće , pa što bi rekao Šibi u predratnim Nadrealistima : "Zaiskali ste ga , eto vam ga"
zlatiborka

#14 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by zlatiborka »

Gandalf wrote:Pojaviće se branković i na ovom skupu i reći : "To nije u mojoj nadležnosti" ili "Ne znam ja ništa o tome" - sve u svemu ništa se neće desiti jer neće doći više od 5-6000 ljudi ,a to je premalo , potrebno je za promjene u ovoj državi da se na jednom mjestu skupi barem 100 000 ljudi. Naravno tako nešto se neće desiti - svi koji će doći na proteste su i glasali za brankoviće pa ne znam što i protestuju , baš nam je lijepo u neimaštini i izolaciji , i na sljedećim izborima i demobilisani borci i radnici i sindikalisti će opet glasati za brankoviće , pa što bi rekao Šibi u predratnim Nadrealistima : "Zaiskali ste ga , eto vam ga"
Cuj @Gandalf,

u pravu si i dijelim tvoje misljenje. Vidjeli smo sta se desilo sa protestima demobilisanih boraca, prazna obecanja i palamudjenje Brankovica. Skoro sam sigurna da se nece ispostovati rok do 1-og jula da se tim ljudima isplate zaostale naknade, jer novaca nema i to je to....Ali su data obecanja i borci su popusili foru.....

Vjerovatno se tako nesto ocekuje i sutra, sindikalne vodje su potkupljeni od vlasti, opet ce se baciti prasina u oci narodu, opet ce taj isti narod glasati za ove lopine.....

Ne znam, nisam pametna sta da se uradi da se konacno ovaj zaglupljeni narod osvijesti i uzme stvar u svoje ruke, ovo cimanje moze dugo da potraje......barem dotle dok lopovi ne pokradu sve sto se moze pokrasti u ovoj drzavi......

Svejedno, smatram da treba doci na taj protest, pa makar i bio unaprijed izreziran od strane sindikata i vlasti.......
Gandalf

#15 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by Gandalf »

Kada bi barem jedan protest protekao drugačije od uobičajenog , to bi značilo da se nešto događa , već sutra ćemo vidjeti da li je masa išta naučila iz protesta demobilisanih boraca ili nešto ranije održanog protesta opravdano gnjevnih navijača reprezentacije BIH :-?
Daphna

#16 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by Daphna »

Sindikat kože, obuće i metalaca je koliko ja znam održao jedan protest sa sličnim zahtjevima prije nekih 6 mjeseci... Tada su im obećali da će ispuniti sve njihove zahtjeve... i eto, prošlo je pola godine ništa se nije uradilo!

Inicijativa za ovaj protest je opet krenula od njih, samo što su sada pozvali sve radnike... I sada traže da se konačno ispune obećanja data prije pola godine! Znam, jer moja mama radi u obućarstvu! I sramno je da žena ima uslove i za starosnu penziju i penziju po stažu, ali obzirom da staž nije uvezan još uvijek ne može u penziju... A ona je samo jedna od mnogih u ovoj državi! A da ne govorim da radnik koji je 35 god proveo u fabrici ima mizernu platu od 275 km... Pa onda hoće-neće podići na 300...

O zdravstvenoj zaštiti da i ne govorim... Odem na ono prozorče da mi ovjere knjižicu i da se za taj mjesec obezbijedim makar po pitanju toga (jer treba provesti mjesec dana u Sa...) a ona teta mi kaže, mogu ti ovjeriti samo do sutra, znaš uplatili su samo do tog i tog datuma! To mi se redovno dešava! Jeste, ja ću se dogovoriti sa svim silnim bolestima da me spucaju do 15-og jer poslije toga nije mi kjnižica ovjerena! Strašno...

Ovo bi trebalo uspjeti jer je svima više puna kapa tlačenja i omaložavanja radnika! A ako oni nešto postignu onda će biti lakše svima ostalima... Stoga ih treba podržati!
belfy

#17 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by belfy »

sve bi ja to i razumio da termin nije ovako debilno odredjen. masa je ljudi koji bi vjerovatno dosli, a ne mogu napustiti radno mjesto. odakle da se nesto ovako organizuje u sred sedmice i u sred radnog dana. svako normalan zna da je sansa za dolazak "nezadovoljnih radnika" u tom terminu jednak nemogucem. meni iz zenice, recimo, to nije uzeti sat vremena slobodno s posla nego bih morao izostati cijeli dan sto je ravno suludom jer bi direktor prvi rekao "kako mozes traziti vecu platu ili bilo sta drugo kad ne radis?"
fixer

#18 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by fixer »

danas protest, nesto sasvim ubicajeno. :-)
naravno dolazim i josh dovodim prijatelje.
Daphna

#19 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by Daphna »

belfy wrote:sve bi ja to i razumio da termin nije ovako debilno odredjen. masa je ljudi koji bi vjerovatno dosli, a ne mogu napustiti radno mjesto. odakle da se nesto ovako organizuje u sred sedmice i u sred radnog dana. svako normalan zna da je sansa za dolazak "nezadovoljnih radnika" u tom terminu jednak nemogucem. meni iz zenice, recimo, to nije uzeti sat vremena slobodno s posla nego bih morao izostati cijeli dan sto je ravno suludom jer bi direktor prvi rekao "kako mozes traziti vecu platu ili bilo sta drugo kad ne radis?"
Zato se dolazi organizovano... Treba organizovati proteste vikendom jel?! Kada su guzonje ko zna gdje!
fixer

#20 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 na Marijin dvoru

Post by fixer »

bio vidio pobjegao :lol: :run:
strasno. obratio se mesija i obecao da ce do septembra ako vlada ne ispuni sve zahtjeve sindikata.... pazi sada............podnijeti ostavku :lol: :lol:
cim je izasao na ulicu dozivio je salve zvizduka, a jedan cinik biber umiruje narod da ne zvizdi jer jbg mora se pregovarati sa vladom. samo glup narod moze poslusno slusati covjeka koji sam za sebe kaze da je zaboravan. pa do septembra ce zaboraviti sta je obecao na jednak nacin kako je zaboravio na koji nacin je kupio stan. moji sindikalisti, sa takvima kao sto su oni nema pregovora. takvima se ne daju zahtjevi vec ultimatumi. pregovori sluze da se napune privatni dzepovi, a to ne bi bio prvi put da se narod prevari. ljudi koji pate od stokholmovog sindroma su lak plijen i za manje lukave politicare od mesije. e moj narode, na protest trebaju da izadju ljudi koji vishe cijene sebe. protest je akt u kojem se iskazuje ponos, a ne pokornost. nije ponizenje reci da si nezadovoljan. da ne komentarishem par hahara koji su u rascjepu nedostatka identiteta danas pjevali :"ovo je turska" :cry:
Ivana Orleanska

#21 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 pred vladom federacije

Post by Ivana Orleanska »

Može li mi netko objasniti zašto su protesti?
Ne razumijem šta to znači uvezati staž, da li za one koji rade ili one načekanju ili one sa otkazom.

Kako u radno vrijeme mogu zaposleni protestirati, tko će umjesto njih raditi, jer onda je normalno da nema plaće ako ne obaviš posao, hoće li onda sindikat namiriti gubitak.

Je li probitačnije izabrati menadžment koji ima viziju šta želi postići, koji će osigurati posao i natjerati radnike da rade svoj posao ako hoće plaću, jer kod nas još uvijek važi ona: nitko me ne m ože tako malo platiti koliko ja mogu malo raditi.

Nije rješenje u protestima, već treba zasukati rukave i raditi, svi, od portira do direktora.
Ova zemlja ne može više nadavati koliko od nje traže, pa da joj i sam kralj Fahd da svoju cijelu imovinu opet bi bilo malo.
Asana

#22 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 pred vladom federacije

Post by Asana »

Ivana Orleanska wrote:Može li mi netko objasniti zašto su protesti?
Ne razumijem šta to znači uvezati staž, da li za one koji rade ili one načekanju ili one sa otkazom.

Kako u radno vrijeme mogu zaposleni protestirati, tko će umjesto njih raditi, jer onda je normalno da nema plaće ako ne obaviš posao, hoće li onda sindikat namiriti gubitak.

Je li probitačnije izabrati menadžment koji ima viziju šta želi postići, koji će osigurati posao i natjerati radnike da rade svoj posao ako hoće plaću, jer kod nas još uvijek važi ona: nitko me ne m ože tako malo platiti koliko ja mogu malo raditi.

Nije rješenje u protestima, već treba zasukati rukave i raditi, svi, od portira do direktora.
Ova zemlja ne može više nadavati koliko od nje traže, pa da joj i sam kralj Fahd da svoju cijelu imovinu opet bi bilo malo.
pljuc
:x

Jeste, probitacnije je izabrati management koji ima viziju i koji ce osigurati poslove ali je maleni problemcic u tome sto ih ne biraju oni kojima je stalo da firme rade i isplacuju zaradjene place radnicima koji pak nemaju mogucnost niti da biraju probitacan management, niti da svoje direktore natjeraju da rade i isplate im plate... Koja mogucnost ostaje radnicima da zamjene nesposobne?

Gdje ti zivis?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 pred vladom federacije

Post by Truba »

u francuskoj... zanš da su je sveticom proglasili :lol: :lol: :lol: :lol:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#24 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 pred vladom federacije

Post by grunt »

Čuo sam da je danas Biber(vladin plačenik) dao rok vladi od tri mjeseca :lol: !Ljudi se razišli ispred vlade i udri brigu na veselje :dance: :-),kakvi protesti i budalaštine !
uvjek dobar gost

#25 Re: PROTEST SINDIKATA 25 juna u 11,55 pred vladom federacije

Post by uvjek dobar gost »

Ivana Orleanska wrote:Može li mi netko objasniti zašto su protesti?

A u kojoj ti zemlji zivis...?

Sve dok su vodje sindikata, vodje demobilisanih boraca, vodje ostalih ugrozenih kategorija na platnom spisku vlade il pojedinih stranaka... nama ce biti ovako...
Ko sam ja da pozovem na generalni strajk, ko sam ja da objasnjavam situaciju, ko sam ja da predvodim kolonu kada ..,, od mene i oko mene ima ljudi koji su u goroj situaciji.
Zamislite kako je dans ljudima koji su bili u rovovima u logorima, ljudima koji su izbjegli smrt za sekundu.. kako je njima kada vide demagoga Brankovica... il demagoga Bibera... il kad citaju moja sranja.... mislim da je doslo do nokata.... jer ljudi su prevareni bar stotinu puta... mislim da ih se vise prevariti ne moze... i ne smije... jer ljudi su bijesni !!!
Post Reply