KENJAC wrote:' Ta se sad bunite i fol nesto serete!!??? Sami ste ih izabrali!! Ili su vam i za ovo krivi "predratma vlast i komunjare" Ni hljeba (kruha) ne zasluzujete!!! Caco, pivara, rovovi, i Ikar konzerva...to je za vas! Nek vas handre! I ja bi na njihovom mjestu! I jos vise! Ma kad bolje pogledam jos su i dobri sta zasluzujete! Sram vas bilo, vase djece! Ili cete i njima pricat kako ste "hrabro uzeli puske i ocerali cetnike"! A djeca ce da vas pitaju " Babo babo, jesu li i cetnici 'vako zajebavali ko politicari"?? I sta onda reci- "nisu, al ove smo mi izabrali pa moramo da sutimo"
Potpisujem.
Nije nama dosta granata palo na glavu i nismo se dovoljno nozina cetnickih nakusali.
Davno rekoh - bolje da nas nema, nego da je 'vako. Nismo ljudi koji su zasluzili da zive.
I jos nesto - na "dijasporu" se ne ljutite - oni kad dodju u BIH dodju sa poprilicno tesko zaradjenim parama. Zasto ovo kazem? Zato sto sam ja yebena "dijaspora" i sto imam qitu da mlatim gloginje iz vana. Svojoj materi a i caci kazem - necete da protestujete - avi-ja Zeljezara i nek vas indijac nag00zi za 400-500 maraka plate plus sto zagine co'ek svako malo + sto radite do smrti. Ja tamo - kome god sam nesto rek'o, dok sam bio - pametov'o sam.
Neka, nama parmak preko ledja treba, nista drugo ni pod razno, nama ne treba Tito, nego Causesku da nam majku yebe sto smo se rodili, smece jedno naguzicarsko levatsko - sto misli da ce mu neko drugi rijesit probleme. Al' nema veze...
Neka, nama treba papan koji je predsjednik fudbalskog saveza - kojeg na svijetu smjesnijeg nema. Ljudi nam kradu pred ocima - gledamo ko djeca ni kite dignut ne mozemo kako treba.
Pametni su ljudi sto oderase 6 miliona u sred aerodroma. Halal vjera. Koja pravda, koja policija, koja drzava?
Strah me Boga da spominjem invalide, ljiljane, borce ARBIH - ali - sami su krivi za ovo sto su i gdje su - ili su se uhljebili pa sute. Ponovo kazem - samo oni imaju kredibilitet da povedu ljude u nesto novo - ali - koga povest - sve sami hodajuci testisi i jajare klimoglavci. Pise kaznu drot na golfu 25 godina starom - i placa, penzioner placa 70 maraka struje od 200 maraka penzije i prvi trci na salter, jest, znam, lako je tudjim qurzem gloginje mlatit iz "dijaspore". Al' zaboli me, slobodno ko sta ima nek' kaze - nema problema.
Mi zivimo kompletno psiholoski poremecaj zlostavljanog djeteta, cetnik a i ustasa i sva bagra prije njih vec nekoliko puta u istoriji rade o glavi stanovniku od Save do mora od Une do Drine. Mi nemamo osjecaj agresije, sistematski i psiholoski unisteni nama se svijest probudi tek kad nam neko stane cizmom na prst nozni ja l' rucni i uvrce petom da ga drobi, razumijemo osjecaj zivota samo kada nam se gasi cigara u lice, kada nam se cejfi nozem po vratovima, i seksualno incestoidno izivljava - a ni tad. Mi jednostavno - nismo zasluzili bolje, jer nama je dobro - kad pakleno patimo. Onda smo i zajedno, onda i pruzamo otpor, onda i dijelimo komadic hljeba, dim cigare, i komad srece i tuge. Mi jednostavno nemamo formule za bolji izbor.
Ali mi imamo osjecaj agresije kada je napast bliznjeg svog, kada mu treba yebat mater jer te krivo pogleda, treba mu auto zapalit' jer vozi bolje, agresivno smo mastoviti kada trebamo smislit psinu radnom kolegi koji dobro radi, da bi svoju nesposobnost prikrili, mi smo strasno kreativni kada treba lizat guzicu sefu za promaknuce u poslu i zivotu, mi smo strasno osvetoljubivi prema uspjesnijima od sebe, mi strasno uzivamo u tudjoj nesreci, strasno se obradujemo sto je neko slabiji a mi jaci, mi se strasno volimo hvaliti nego biti samozatajni i skromni. Sve nam je bolje, kvalitetnije i ljepse od naseg, sve je bolje sto je tudje pa nam je sladje, a stalno gorke zalogaje zvacemo. Mi smo strasno suprotno od mentaliteta ispravnog cestitog, vrijednog i postenog.
I neka nam, i nek bude gore - nama nista drugo i ne treba. Ko prezivi, svaka mu cast.
Pas mater uhljupsko - nehljepsku.