I sad cu morati iskihati preko 400 mambi (jer je auto odjavljeno) zbog toga sto se Silajdzic i Radmanovic (ili ti Dodik) ne vole..
Krasno
Moderators: _BataZiv_0809, anex
tablice i saobracajnu moras promijeniti u svakom slucaju - kada promijenis opstinu, polica osiguranja ti moze vrijediti ista koju imas koja slovi na starog vlasnika, jedino ne znam za one doprinose tipa voda/bihamk/ovo-ono!ifbbpro wrote:Kupio auto u RS-u, hocu da ga prevedem ovdje na sebe, kazu mi moram ga na novo registrovati (auto je u RS-u registrovano tek prije mjesec dana). Kao registracije ne vaze na nivou entiteta. Onda se ja pitam ciji ja pasos imam?
I sad cu morati iskihati preko 400 mambi (jer je auto odjavljeno) zbog toga sto se Silajdzic i Radmanovic (ili ti Dodik) ne vole..
Krasno
Meni rekose da polica osiguranja iz drugog entiteta ne vazi, i tu je problem..gurabija78 wrote:tablice i saobracajnu moras promijeniti u svakom slucaju - kada promijenis opstinu, polica osiguranja ti moze vrijediti ista koju imas koja slovi na starog vlasnika, jedino ne znam za one doprinose tipa voda/bihamk/ovo-ono!ifbbpro wrote:Kupio auto u RS-u, hocu da ga prevedem ovdje na sebe, kazu mi moram ga na novo registrovati (auto je u RS-u registrovano tek prije mjesec dana). Kao registracije ne vaze na nivou entiteta. Onda se ja pitam ciji ja pasos imam?
Krasno
Jarane da stanuješ u Starom Gradu, a auto je iz Centra moraš mijenjati tablice. To nije entitetska zavrzlama nego općinska.ifbbpro wrote:Kupio auto u RS-u, hocu da ga prevedem ovdje na sebe, kazu mi moram ga na novo registrovati (auto je u RS-u registrovano tek prije mjesec dana). Kao registracije ne vaze na nivou entiteta. Onda se ja pitam ciji ja pasos imam?
Krasno
nije prevod 400km, procitaj fino, komplet registraciju mora raditi na novo...amrica wrote:Odakle ti ta cifra od 400 mambi?
To 100% sigurno?
Ovdje je prevod 30 KM, kad je auto odjavljen sa vlasnika i iz opcine i kad dobijes nove table i saobracajnu, ali to dvoje moras platiti, ali opet to nije neka velika cifra.
Opet nisi dobro procitala, haj' ponovo...amrica wrote:Sad kad ponovo procitam, vidim da caka nije u tome sto je auto iz entiteta nego zato STO JE ODJAVLJENO prije prodaje.
Ako je odjavljeno, nebitno odakle je prethodna registracija, moras platiti prvu registraciju. OOOPS, moja greska, sorry.
A njegova sto to nije raspitao prije kupovine.
Prije par mjeseci sam prodao auto (registrovan u opcini Centar) covjeku ciji je prebivaliste u RS-u. U agenciji u koju smo otisli da zavrsimo papirologiju (takodjer opcina Centar) nam rekli da ce kupac vozila morati ponovo registrovati vozilo u RS-u. Ovaj nazvao osiguranje u RS-u, pitao da li ce morati ponovo registrovati vozilo ako je iz FBiH (mrzim entitete!!!), ovi mu rekli da ne mora, mi se pokupili, otisli gore, covjek prebacio vazece osiguranje, zavrsili papirologiju i na kraju platio (cini mi se) 120 KM za nove tablice i ostale naknade.Drvosjeca iz Dejcica wrote: Kaze ciko bih rado, ali u R.S-u ne mozes prevesti vozilo iz F.BiH.
Kaze kada ide u Srbiju traze mu na granici uz punomoc i međunarodnu vozacku.amrica wrote:a sto ce mu medjunarodna VOZACKA????
Ja znam da se tablice kod nas mijenjaju, ali mi je to totalno bez logike. U Svedskoj jedne tablice imas dok auto ide ili dok mozda ne izblijede slova/brojevi na istoj. Ali Balkan je to...za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Jarane da stanuješ u Starom Gradu, a auto je iz Centra moraš mijenjati tablice. To nije entitetska zavrzlama nego općinska.ifbbpro wrote:Kupio auto u RS-u, hocu da ga prevedem ovdje na sebe, kazu mi moram ga na novo registrovati (auto je u RS-u registrovano tek prije mjesec dana). Kao registracije ne vaze na nivou entiteta. Onda se ja pitam ciji ja pasos imam?
Krasno
Meni ima logike u slucaju da ja mogu svoje tablice staviti i na novi automobil.zlatan01 wrote: Ja znam da se tablice kod nas mijenjaju, ali mi je to totalno bez logike. U Svedskoj jedne tablice imas dok auto ide ili dok mozda ne izblijede slova/brojevi na istoj. Ali Balkan je to...
Mozes, ako imas posebne tablice (svoje ime i slicno), medjutim ako su tablice standardne onda one prate automobil, sto olaksava identifikaciju jer broj sasije i broj tablica idu "u paru". Ovo narocito olaksava trazenje dijelova za auto kao i drugih podataka vezanih za auto (osiguranje, porez, kredit i slicno).sabanss wrote:Meni ima logike u slucaju da ja mogu svoje tablice staviti i na novi automobil.zlatan01 wrote: Ja znam da se tablice kod nas mijenjaju, ali mi je to totalno bez logike. U Svedskoj jedne tablice imas dok auto ide ili dok mozda ne izblijede slova/brojevi na istoj. Ali Balkan je to...
Bas sam nedavno prodao jedan auto. Sa kupcem sam dogovrio cijenu i kad sam dobio pare popunio sam jedan obrazac, sastavni dio vlasnickog lista, potpisali obojica i ubacio sam to u postansko sanduce. On je istovremeno nazvao svoje osiguranje i prijavio osiguranje na sebe i to je to. Poslije par dana sam dobio obavijest da je agencija za registraciju vozila odjavila auto sa mog imena, obavijest od osiguranja da je osiguranje prekinuto kao i dio novca za period od dana prodaje do isteka perioda osiguranja. On je sigurno dobio novi vlasnicki list a porez na auto prati auto tako da je automatski porez placen. Tehnicki pregled isto vazi jer se obavlja jednom godisnje neovisno o vlasnistvu. Zar ovo ne bi moglo uvesti i u BiH?amrica wrote:Sta ce mu tvoja dozvola, valjda mu treba njegova?
Ne znam kako to ide izmedju entiteta, ali ako ja poklonim svoj auto, koji je odjavljen, rodjenom bratu na istoj adresi, on mora platiti 400-500 KM za novu registracaiju.
Nije to vise tako, sad kazna ide vozacu, moze vlasniku doci al samo za pogresan parking.Qler wrote:Prevedi auto na sebe odmah, i to svoje skini sa sebe. Prevod nije skup, a puno te briga moze spasiti. Ja sam od dajdze uzeo auto, pa sam ga drugi dan preveo. Nek neko napravi neki belaj, onom drugom ide kazna... zajebi...
Da, u meduvremenu sam se dodatno informisao, tako cu i uraditi.LeKo wrote:Odmah samo napravi kupoprodajni ugovor (20 KM), ostalo sve prilikom nove registracije. Ako on napravi prekršaj s tvojim autom ti u nadležni MUP profaksaš kupoprodajni ugovor i završena priča, važi i za obratno. Sretno.