Za manje informirane, evo vijesti o potpisivanju ugovora za Lot 2 Sarajevske obilaznice: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080602076
2 godine za 4.1 kilometar, po bagatelnoj cijeni od 23.033.574,48, znaci dnevno ce praviti nevjerovatnih 5.5 metara ceste. Aferim! I kada ga naprave, ostaje Lot3, koji ce bezbeli graditi jos koju godinicu. Nail, seljance s Majevice, je dobio fotelju nakon sto je bio zaduzen za odzavanje puteva u TK, koji su inace najgori u drzavi. Odlicne reference. Evo najavljuje da ce potpisati ugovor "o početku izrade idejnog projekta za cijelu dionicu trase od Tuzle do Orašja". O putu Tuzla-Sarajevo ni rijeci, kao ni o pristupnom putu na fantomski Vc za tuzlansku regiju.
E sad me zanima, posto ima dosta ekonomskih mudrisera na forumu, kako je moguce da je rentabilno graditi trasu Tuzla - Orasje, nekih 50 kilometara istocno od planirane trase koridora Vc, koji ce opet izlaziti na Savu nekih 70km istocno od autoceste koja ce spajati BL sa Hrvatskom ? Vazda se prica o dionici Sarajevo-Zenica, o trasi puta prema jugu, a o ovom sjeverno od Zenice niko vec godinama nije rijeci rekao, kao ni o pravcima koji ce spajati TK na tu jebenu cestu. Prica se i o izgradnji brze ceste koja ce spajati srednjebosanske vukojebine, o novim magistralama u Hercegovini, putevima prema Gorazdu i sl.,a dva najveca centra u FBiH spojena brdskim putem izgradjenim 1965. Tri sata za 100 i kusur km od Sarajeva do Tuzle nije nista neobicno, a u te dvije regije zivi pola jebene Federacije.
(Naravno, pizde iz opozicije sute kao zalivene, pogotovo iz one stranke koja je na vlasti u Tuzli. Bitno je da Imamovic gradi jebene fontane na svakih 100 metara u gradu, dok u tom istom gradu prosjecne plate padaju ispod onih u RS, a cestovna infrastruktura je najgora u BiH.)
E sad, zanima me postoji li neki nacin da se dobiju tacne informacije o ulaganjima u saobracajnice i projektima, raspodjeli prihoda prikupljenih po osnovu cestarine i ostalih poreza koji bi trebali biti direktno usmjereni na ministarstvo prometa. Jebiga, moralo bi se moci doci do toga, ima zakon o pristupu informacijama, jer hocu napravim jednu maaalu pizdariju tuzlanskim SDP-ovcima, duzan sam im radi nekih stvari koje su mi napravili...