Zbog niza zalbi da ste temu pretvorili u licno prepucavanje, tema ide pod katanac.
Kome smeta takva odluka, pisite na [email protected]
Ne zaboravite naglasiti da je u pitanju tema gdje samo niste napisali jos SJO VIDI MU GLAVE kao argument u raspravi.
Kad dodje delightful, moze vam otvoriti novu temu za CHAT o protestima.
Hvala na paznji, dovidjenja i prijatno.
PS To sto ne pisem ne znaci da ne pratim.
PROTESTI - CHAT
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
tema MASOVNI PROTESTI CHAT je uklonjena.
- Asana
#2 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
Mirci

Hvala!
Hvala!
-
mIRCerka
#3 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
nou frks...Asana wrote:Mirci
Hvala!
slijedeca tema koja ode u licno prepucavanje bice izvor banova, to vam ja obecavam.
- Corto Maltese
#4 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
Nisi trebala, ja to nisam shvatao lično. Uostalom, sam sam kriv za "SJO VIDI MU GLAVE", objavivši http://plamenko.blogger.ba/arhiva/2008/06/01/1584644mIRCerka wrote:Ne zaboravite naglasiti da je u pitanju tema gdje samo niste napisali jos SJO VIDI MU GLAVE kao argument u raspravi.
-
mIRCerka
#5 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
Jesam trebala, zato sto ti ne shvatas to licno, on shvata, i na kraju napravite picvajz da kompletan kabinet Taje celavoga slavi od rane zore...Corto Maltese wrote:Nisi trebala, ja to nisam shvatao lično. Uostalom, sam sam kriv za "SJO VIDI MU GLAVE", objavivši http://plamenko.blogger.ba/arhiva/2008/06/01/1584644mIRCerka wrote:Ne zaboravite naglasiti da je u pitanju tema gdje samo niste napisali jos SJO VIDI MU GLAVE kao argument u raspravi.
Da niste mahom stariji od mene, sad bih vam zaprijetila "po guzi", ovako nije red
- Corto Maltese
#6 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
Dobro, Človek ne jedi se, koliko god bila kriva, ono je ipak moja glava
Nek si je, vala, obrisala, samo mi žao što nisam prethodno iskopirao svih 125 stranica; od onog materijala se može napraviti ozbiljna sociološka i psihološka analiza.
Nek si je, vala, obrisala, samo mi žao što nisam prethodno iskopirao svih 125 stranica; od onog materijala se može napraviti ozbiljna sociološka i psihološka analiza.
-
mIRCerka
#7 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
Obrisana nije, vec arhivirana, jednog dana mozda bude objavljena kao spomenik sujeti.Corto Maltese wrote:Dobro, Človek ne jedi se, koliko god bila kriva, ono je ipak moja glava![]()
-
45cents
#8 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
E baš mi je žao.
kritika, samokritika i konfrontacije su dio te uzlazne putanje. Jako je važno da "nas" neko stalno kritički posmatra, u suprotnom, mislićemo da smo stalno u pravu (a niko nema takvu privilegiju).
neka Tajo slavi, objektivno gledajući - izvukao se i izbjegao je političku opasnost. Za sada. Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji.
Opet molim sve koji imaju 'Bonske ovlasti' da dopuste kritike i kritičke osvrte. Ništa nas neće bolje osnažiti nego korekcije uzrokovane argumentovanom kritikom.
Šteta je što samo rijetki opale po rafal argumenata (npr. Mogly, ponekad kad je u elementu), dok se u mnogim drugim slučajevima razmijeni desetak komentara sa jednim ili nijednim pravim argumentom.......
kritika, samokritika i konfrontacije su dio te uzlazne putanje. Jako je važno da "nas" neko stalno kritički posmatra, u suprotnom, mislićemo da smo stalno u pravu (a niko nema takvu privilegiju).
neka Tajo slavi, objektivno gledajući - izvukao se i izbjegao je političku opasnost. Za sada. Dobiješ na mostu, izgubiš na ćupriji.
Opet molim sve koji imaju 'Bonske ovlasti' da dopuste kritike i kritičke osvrte. Ništa nas neće bolje osnažiti nego korekcije uzrokovane argumentovanom kritikom.
Šteta je što samo rijetki opale po rafal argumenata (npr. Mogly, ponekad kad je u elementu), dok se u mnogim drugim slučajevima razmijeni desetak komentara sa jednim ili nijednim pravim argumentom.......
-
delightful
#9 PROTESTI - CHAT
posto je sada krenulo zacatavanje teme o protestima, neka ovo bude nova tema za chat. molim vas da se suzdrzite od medjusobnog prepucavanja, vrijedjanja, i bilo cega sto ce upropastiti i ovu temu. hvala 
- Mogly
#10 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
Ma mazni dvije loze pa ćeš vidjeti kao se oblikuje element... I meni je žao, baš je bilo dobro. A tog što je pisao komentar o glavi je trebalo banirat i vozdra (ne znam ni ko je, sad ću pročitat. Dobar je fol da odmah odgovoriš postom, pa onda čitaš šta se dešavalo, nego da čitaš sve što je napisano, pa onda reaguješ45cents wrote:E baš mi je žao.
- Mogly
#11 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
A može li da se pogleda, barem postovi od juče. Propustio sam, imam opravdanje, časna pionirska.mIRCerka wrote:Obrisana nije, vec arhivirana, jednog dana mozda bude objavljena kao spomenik sujeti.Corto Maltese wrote:Dobro, Človek ne jedi se, koliko god bila kriva, ono je ipak moja glava![]()
-
mIRCerka
#12 Re: Protesti- prelazak na sljedeći nivo
Za sada ne.Mogly wrote:A može li da se pogleda, barem postovi od juče. Propustio sam, imam opravdanje, časna pionirska.mIRCerka wrote:Obrisana nije, vec arhivirana, jednog dana mozda bude objavljena kao spomenik sujeti.Corto Maltese wrote:Dobro, Človek ne jedi se, koliko god bila kriva, ono je ipak moja glava![]()
Ima previse stvari koje ukaljase obraz Gradjana, nazalost tek u 9 dobih prvu zalbu.
- Asana
#13 Re: PROTESTI - CHAT
Sta ce nam uopce tema za chat ... ?
Tema je bila: protesti: prelazak na slijedeci nivo.
O tome treba i razgovarati. Puno razmisljanja i zapazanja je vec izneseno na temu "zasto dosadasnji napori nisu dali rezultate (ostavke)", "sta su pravi rezultati protesta", pravljena je analiza slabosti i prednosti... na ovoj temi se moglo a jos uvijek moze, iznijeti svoje razmisljanje na temu sta se moze ubuduce ciniti i nadam se svaki sudionik u raspravi shvaca, da nema pravo veta na "odluke". Razliciti ljudi vide razlicite nacine za postizanje istog cilja.
Raspravljati na forumu je pozeljno, dok god je konstruktivno.
Forum nas je okupio, na forumu smo - i dalje okupljeni.
Samo se ostavimo ideja " poslije mene potop" i "ili po mom ili nikako".
Nesto mi to nije bas - demokratski.
Tema je bila: protesti: prelazak na slijedeci nivo.
O tome treba i razgovarati. Puno razmisljanja i zapazanja je vec izneseno na temu "zasto dosadasnji napori nisu dali rezultate (ostavke)", "sta su pravi rezultati protesta", pravljena je analiza slabosti i prednosti... na ovoj temi se moglo a jos uvijek moze, iznijeti svoje razmisljanje na temu sta se moze ubuduce ciniti i nadam se svaki sudionik u raspravi shvaca, da nema pravo veta na "odluke". Razliciti ljudi vide razlicite nacine za postizanje istog cilja.
Raspravljati na forumu je pozeljno, dok god je konstruktivno.
Forum nas je okupio, na forumu smo - i dalje okupljeni.
Samo se ostavimo ideja " poslije mene potop" i "ili po mom ili nikako".
Nesto mi to nije bas - demokratski.
-
delightful
#14 Re: PROTESTI - CHAT
@corto maltese
tema o pazaricu ce biti prebacena na humanitarne akcije, gdje joj je i mjesto, a tvojpost na ovoj temi izbrisan. tvoja primjedba je daleko od toga da bude na mjestu, sto mozes i sam vidjeti ako malo vise citas taj podforum.
tema o pazaricu ce biti prebacena na humanitarne akcije, gdje joj je i mjesto, a tvojpost na ovoj temi izbrisan. tvoja primjedba je daleko od toga da bude na mjestu, sto mozes i sam vidjeti ako malo vise citas taj podforum.
-
45cents
#15 Re: PROTESTI - CHAT
Na žalost, dio nekih pisanja je stvarno izgledao upravo tako - "po mom ili nikako".
Svima kojima je moje pisanje tako izgledalo dajem kratko obrazloženje:
Spoznaja "organizovano ili nikako" je došla neminovno. Jednostavno sam shvatio (a nisam jedini) da se "horizontalnom organizacijom" ne može više postići ono što ja želim (ne kritikujući one koji misle drugačije).
O potrebi uspostavi bolje organizacije pisali su imirza, Policy, Zlatiborka, učesnici SWOT analize, ... mnogi.
Onda nam je Policy lijepo rekao: misija, cilj, strategija, akcija i redovne aktivnosti će same kazati da li ustrojena vertikalna organizacija treba i taj "final cut" - da se formalno registruje prema jednom od nekoliko zakonom predviđenih modela.
Iz dana u dan proteklih sedmica (sjetite se na forumu i na chatu) ljudi su sve više zagovarali ideju boljeg organizovanja u odnosu na dosadašnje.
"Neformalan model" je ok, bio je spontan, ali nije mogao izgurati dalje bez unutrašnjeg verikalnog ustroja. Postupno i bez stalnih titula i privilegija. Još uvijek stojim na tom pravcu, i zato sam rekao da se čeka zeleno svjetlo.
Nadalje, svi koji se budu htjeli organizovati na drugačiji način u odnosu na dosadašnji "horizontalni način" ne znači da su automatski nepreijatelji, da su suprotstavljeni klan, tabor koji "nam radi o glavi" ili ih "mi moramo razbiti". Čak naprotiv, razlike u načinu rada ne znače da nas ne povezuje zajednički cilj.
Zato sam napisao da se neki dan osnovala Fondacija "Denis Mrnjavac". Zar treba sada ljudima slati pisma kritike što su to uradili? Ako je nešto horizontalno organizovano, neka tako i ostane, ali obzirom da nema garantovanih modela, glupo je i pomisliti da sada neko ima velike adute i da natura tačno određeni sistem odlučivanja kojeg drugi ne prihvataju. Vidjećemo za par godina, ko je bio u pravu, kako se situacija bude razvijala. Iz jedne bašte 1000 cvjetova....
Svima kojima je moje pisanje tako izgledalo dajem kratko obrazloženje:
Spoznaja "organizovano ili nikako" je došla neminovno. Jednostavno sam shvatio (a nisam jedini) da se "horizontalnom organizacijom" ne može više postići ono što ja želim (ne kritikujući one koji misle drugačije).
O potrebi uspostavi bolje organizacije pisali su imirza, Policy, Zlatiborka, učesnici SWOT analize, ... mnogi.
Onda nam je Policy lijepo rekao: misija, cilj, strategija, akcija i redovne aktivnosti će same kazati da li ustrojena vertikalna organizacija treba i taj "final cut" - da se formalno registruje prema jednom od nekoliko zakonom predviđenih modela.
Iz dana u dan proteklih sedmica (sjetite se na forumu i na chatu) ljudi su sve više zagovarali ideju boljeg organizovanja u odnosu na dosadašnje.
"Neformalan model" je ok, bio je spontan, ali nije mogao izgurati dalje bez unutrašnjeg verikalnog ustroja. Postupno i bez stalnih titula i privilegija. Još uvijek stojim na tom pravcu, i zato sam rekao da se čeka zeleno svjetlo.
Nadalje, svi koji se budu htjeli organizovati na drugačiji način u odnosu na dosadašnji "horizontalni način" ne znači da su automatski nepreijatelji, da su suprotstavljeni klan, tabor koji "nam radi o glavi" ili ih "mi moramo razbiti". Čak naprotiv, razlike u načinu rada ne znače da nas ne povezuje zajednički cilj.
Zato sam napisao da se neki dan osnovala Fondacija "Denis Mrnjavac". Zar treba sada ljudima slati pisma kritike što su to uradili? Ako je nešto horizontalno organizovano, neka tako i ostane, ali obzirom da nema garantovanih modela, glupo je i pomisliti da sada neko ima velike adute i da natura tačno određeni sistem odlučivanja kojeg drugi ne prihvataju. Vidjećemo za par godina, ko je bio u pravu, kako se situacija bude razvijala. Iz jedne bašte 1000 cvjetova....
-
Stolac92
#16 Re: PROTESTI - CHAT
Pozdrav,
45cents, jesi li ovo napisao da se već osnovala Fondacija "Denis Mrnjavac"? Bez zlonamjere, i čisto informativno, možeš li mi odgovoriti da li je neko od vas kontaktirao majku pokojnog Denisa Mrnjavca i da li je ona dala saglasnost na osnivanje fondacije sa imenom njenog pokojnog sina?
45cents, jesi li ovo napisao da se već osnovala Fondacija "Denis Mrnjavac"? Bez zlonamjere, i čisto informativno, možeš li mi odgovoriti da li je neko od vas kontaktirao majku pokojnog Denisa Mrnjavca i da li je ona dala saglasnost na osnivanje fondacije sa imenom njenog pokojnog sina?
-
45cents
#17 Re: PROTESTI - CHAT
Mislim da niko sa Foruma nije učestvovao u tome. Pročitao sam u novinama takvu informaciju; bila je prilično štura i nije puno pisalo o osnivačima. Jasno je da su osnivači morali, saglasno Zakonu, zatražiti odobrenje porodice (tako je i za spomenike, imena ulica i sl.).Stolac92 wrote:Pozdrav,
Vidjeti: http://forum.6yka.com/viewtopic.php?t=782
-
Stolac92
#18 Re: PROTESTI - CHAT
Ok, izvini... Sad sam skontao.
Hvala.
Hvala.
- Corto Maltese
#19 Re: PROTESTI - CHAT
Na greškama se uči. Da bih izbjegao novu grešku, predlažem sljedeće:
Upravo sam dobio poziv od urednika i voditelja jedne od najslušanijih radio programa u zemlji, da sutra, predveče, gostujem u njegovoj 90-minutnoj emisiji. Pošto je očito da su me mediji puni zadnjih dana, a da postoje još mnogi forumaši i protestanti koji imaju šta da kažu na temu sarajevskih protesta i građanskih pokreta uopšte, nudim vam da se javite radi učešća u emisiji.
Urednik je, koliko ga znam, nagodan, i vjerujem da bi se lako mogla dogovoriti neka prigodna kombinacija, sa mnom ili bez mene u studiju. Urednički cilj je da napravi zanimljivu emisiju, a cilj svakog od forumaša je da se čuje njegov/njen stav. Moj stav je, od preksinoć poznat široj javnosti, red je da i oni sa drugačijim pristupom dobiju priliku da izraze svoje mišljenje.
Vjerovatno bi najuzbudljivija kombinacija bila direktno suprotstavljanje tih stavova u otvorenom programu koji se čuje na teritoriji cijele zemlje. Pošto je potvrđeno da političari ne smiju izaći na megdan građanima, možda bi bilo efektno da građani u međusobnom dijalogu pokažu širinu znanja i snagu volje.
Ovo je samo glasno razmišljanje, pretpostavljam da će do sutra, recimo u podne, neko ponuditi još bolji prijedlog. 90 minuta je puno vremena, valja to popuniti. Dobrovoljci na vas je red!
Upravo sam dobio poziv od urednika i voditelja jedne od najslušanijih radio programa u zemlji, da sutra, predveče, gostujem u njegovoj 90-minutnoj emisiji. Pošto je očito da su me mediji puni zadnjih dana, a da postoje još mnogi forumaši i protestanti koji imaju šta da kažu na temu sarajevskih protesta i građanskih pokreta uopšte, nudim vam da se javite radi učešća u emisiji.
Urednik je, koliko ga znam, nagodan, i vjerujem da bi se lako mogla dogovoriti neka prigodna kombinacija, sa mnom ili bez mene u studiju. Urednički cilj je da napravi zanimljivu emisiju, a cilj svakog od forumaša je da se čuje njegov/njen stav. Moj stav je, od preksinoć poznat široj javnosti, red je da i oni sa drugačijim pristupom dobiju priliku da izraze svoje mišljenje.
Vjerovatno bi najuzbudljivija kombinacija bila direktno suprotstavljanje tih stavova u otvorenom programu koji se čuje na teritoriji cijele zemlje. Pošto je potvrđeno da političari ne smiju izaći na megdan građanima, možda bi bilo efektno da građani u međusobnom dijalogu pokažu širinu znanja i snagu volje.
Ovo je samo glasno razmišljanje, pretpostavljam da će do sutra, recimo u podne, neko ponuditi još bolji prijedlog. 90 minuta je puno vremena, valja to popuniti. Dobrovoljci na vas je red!
Last edited by Corto Maltese on 03/06/2008 08:53, edited 1 time in total.
- cleo
#20 Re: PROTESTI - CHAT
a o kojoj se emisiji radi, u koliko h, koja stanica ?
ne bih bas voljela cuti ovo "Vjerovatno bi najuzbudljivija kombinacija bila direktno suprotstavljanje tih stavova u otvorenom programu",
jer se na ovim stranicama pokazalo da je uljudan, argumentiran dijalog između dvije osobe različitih mišljenja teško izvodiv, a sve ispod toga bi bio javni cirkus, nažalost.
svakako bi bilo dobro da u emisiji bude prisutan još neko od aktivista/učesnika protesta
ne bih bas voljela cuti ovo "Vjerovatno bi najuzbudljivija kombinacija bila direktno suprotstavljanje tih stavova u otvorenom programu",
jer se na ovim stranicama pokazalo da je uljudan, argumentiran dijalog između dvije osobe različitih mišljenja teško izvodiv, a sve ispod toga bi bio javni cirkus, nažalost.
svakako bi bilo dobro da u emisiji bude prisutan još neko od aktivista/učesnika protesta
- Corto Maltese
#21 Re: PROTESTI - CHAT
18:00, BHR, tema su sarajevski protesti i građanski protesti uopšte. Poziv je upućen prije svega onima, i radi onih koji su zadnjih dana izrazili neslaganje sa mojim javno izrečenim stavovima vezanim za proteste. Ovo je prilika da i oni svoje stavove javno izreknu, pred širim auditorijem.
Last edited by Corto Maltese on 02/06/2008 23:23, edited 1 time in total.
- cleo
#22 Re: PROTESTI - CHAT
ok, bilo bi super da su se Shurikenove amebe izlegle... ili da ima drugih inicijativa/ideja za predstojeći period, da se ovi u Kantonu i Gradu ne opuste...
sretno svakako, nadam se da se neko javi
sretno svakako, nadam se da se neko javi
- Corto Maltese
#23 Re: PROTESTI - CHAT
Nećemo im dati da se opuste, to je izvjesno. Neizvjesno je samo koliko će to nas koštati,