Rado bih volio znati sa koliko ljudi i kojim jezicima mogu racunati.
Pa izvolite a abd da ima i fajde....
Moderator: anex
mir12za wrote:Pozdrav svima. Pitanje je jasno, a mene bi to interesovalo jer zivim u inostranstvu, planiram se vratit za max godinu i otvoriti firmu koja ima puno posla sa ljudima iz cijelog svijeta. Zato je potrebno dobro poznavanje jezika a ne onog npr. baushtelskog njemackog.
cevapcinca - ako bude dobra, ima posla sa ljudima iz svih krajeva svijetad2 wrote:pa mogao si napisati o cemu se radi osim toga kako ce ti neko reci govorim japanski kao da sam iz Osake i cekacu te godinu dana, ipak nisi bujna plavusa.
pretpostavljam
JA recimo govorim Esperanto kao da sam tamo rodjen
Da li tebe interesuje ko od forumasha u Sarajevu raspolaze znanjem kojih jezika na kojem nivou il sta? vidim dobijas razlicite odgovore.mir12za wrote:Pozdrav svima. Pitanje je jasno, a mene bi to interesovalo jer zivim u inostranstvu, planiram se vratit za max godinu i otvoriti firmu koja ima puno posla sa ljudima iz cijelog svijeta. Zato je potrebno dobro poznavanje jezika a ne onog npr. baushtelskog njemackog.
d2 wrote:haj reci "smeđe boje" na šatrovačkom onda
vjesticanametli wrote:d2 wrote:haj reci "smeđe boje" na šatrovačkom onda
![]()
![]()
![]()
![]()
Englesi...mir12za wrote:Pozdrav svima. Pitanje je jasno, a mene bi to interesovalo jer zivim u inostranstvu, planiram se vratit za max godinu i otvoriti firmu koja ima puno posla sa ljudima iz cijelog svijeta. Zato je potrebno dobro poznavanje jezika a ne onog npr. baushtelskog njemackog.
Mislim da bi ti najviše odgovarao @mir12za. Čovjek hoče da otvori ćevađinicu, a kako ti kažeš da dobro nabadaš te jezike, mogao bi mu i na roštilju raditi.Bosanac sa dna kace wrote:haj utefteri me tamo dje
engleski i turski
nabadam spanski
moguce je da se vratim za BiH za jedno godinu dana, pa eto mozemo harat u tandemu....mozda u medju vremenu naucim svabski
a fakat mogo si napisat o kakvom je poslu rijec
Pa stvarno kada bi negdje u svjetu tražio/la posao i kada bi pisali biografiju, ujedno i jezike koje bi nabrojali... bi se strendzeri zijanili.besana wrote:bosanski, hrvatski, srpski, crnski, gorski,sandžački, šatrovački, engleski![]()
![]()
pitaj na orjentalistici...suncica24 wrote:engleski, ceski, spanjolski odlicno, francuski vrlo dobro, a njemacnki pomalo (nekad davno ucila).
I sve domace![]()
PS: Zna li ko ima li igdje u Sa besplatno ucenje turskog ili arapskog (samo nemojte reci u dzamiji kralja Fahda, nisam bas za vehabisticke ispade)?
ma lagan ti je taj svabski, samo moras puno hodat'Bosanac sa dna kace wrote: mozda u medju vremenu naucim svabski
Uzmi pa sama uci, mislim da 1,5 KM nije puno.suncica24 wrote:engleski, ceski, spanjolski odlicno, francuski vrlo dobro, a njemacnki pomalo (nekad davno ucila).
I sve domace![]()
PS: Zna li ko ima li igdje u Sa besplatno ucenje turskog ili arapskog (samo nemojte reci u dzamiji kralja Fahda, nisam bas za vehabisticke ispade)?
Ma dobro to možeš nekom strendzeru prosut i da ti povjeruje... E sada kada bi tražila posao negdje u BiH ili Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, regionu našem opcenito bi ti se grohotom nasimjali kada bi rekla da govoriš te "strane" jezikebesana wrote:helo wrote:Pa stvarno kada bi negdje u svjetu tražio/la posao i kada bi pisali biografiju, ujedno i jezike koje bi nabrojali... bi se strendzeri zijanili.besana wrote:bosanski, hrvatski, srpski, crnski, gorski,sandžački, šatrovački, engleski![]()
![]()
Ali covjek traži jezike a ne akcente.
Ne kolutaj mi očima. Ako se u školama, u Bosni, predmet u školi zove "Bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost" , a ne akcenat i književnost ... onda znam šta govorim. I u Srbiji ti neće reći da govore bosanski sa srpskim akcentom...garant.
d2 wrote:pa mogao si napisati o cemu se radi osim toga kako ce ti neko reci govorim japanski kao da sam iz Osake i cekacu te godinu dana, ipak nisi bujna plavusa.
pretpostavljam
JA recimo govorim Esperanto kao da sam tamo rodjen
suncica24 wrote:engleski, ceski, spanjolski odlicno, francuski vrlo dobro, a njemacnki pomalo (nekad davno ucila).
I sve domace![]()
Hoces reci da su srpski i hrvatski isti?helo wrote:Ali covjek traži jezike a ne akcente.