A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
-
jellena medic
#1 A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Stalno raspravljamo o tome kako bi sta trebali da urade nasi politicari,komentarisemo njihove odluke i sve sto rade naravno sve je to ispravno,ali mene interesuje konkretno sta bi vi ucinili da ste npr.predsjednik nase drzave? 
- madner
#2 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Stalinizam bi se spominjao kao osvještena i liberalna vladavina izrazito milosrdnog humaniste naspram moje.
-
mostarac
#3 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
da sam predsjednik drzave - NISTA. Nemam nikakve ovlasti, ali da sam predsjednik najjace politicke stranke u drzavi koja je najjaca stranka vlade, tj. da sam premijer uradio bi sljedece:jellena medic wrote:Stalno raspravljamo o tome kako bi sta trebali da urade nasi politicari,komentarisemo njihove odluke i sve sto rade naravno sve je to ispravno,ali mene interesuje konkretno sta bi vi ucinili da ste npr.predsjednik nase drzave?
1. Korupcija u sudstvu bi bila svedena na minimum i sudije koje su primale mito bi mi dugo godina boravile tamo gdje su trebale slati svoje klijente
2. Policiji bi dao mnogo vece ovlasti
3. Ukinuo bi PDV na osnovne zivotne namirnice, stampu i knjige, internet, racunare
4. Proveo bi zakon o oduzimanju kriminalom stecene imovine
5. Donio zakon protiv restitucije
6. Omogucio bi ulaganja stranog kapitala tako sto bi maksimalno skratio rok za otvaranje preduzeca i dobijanje dozvola i sto bi obezbjedio lojalnost konkurencije
7. Napravio bi autoput vlastitim sredstvima i nikad ne bi prodao telekom i elektroprivredu. Mi bi vracali kredit za autoput, tj. autoput bi ga vracao sam, al nasoj djeci bi ostavili zlatnu koku
8. Satrao bi prevoznicki lobi koji unistava nase zeljeznice
9. Zastitio bi sve izvore pitke vode jer je to resurs koji moramo sacuvati za buduce generacije
10. U vladu bi postavio iskljucivo ljude koji su eksperti za svoja ministarstva
11. Ne bi obecao nijedno novo radno mjesto, al bi obecao krv, znoj i tezak rad na obnovi i izgradnji zemlje
12. Pokrenuo bi propagandnu masineriju koja bi dovela mlade na dobrovoljne radne akcije
13. Postavio bi sport i kulturu na noge u onolikoj mjeri koliko je to moguce isfinansirati
14. Osnovao bi samo jedan drzavni univerzitet koji bi bio decentralizovan tj. ekonomija bi se studirala u sarajevu, elektrotehnika u tuzli, medicina u Banjaluci i slicno. Planirao bi koliko kojih kadrova drzavi i privredi treba da izbaci koji fakultet svake godine i toliko ih i primao. Mora neko i bit rudar sunce mu njegovo. Time bi se i omogucilo da studiraju najbolji i najkvalitetniji.
15. Uveo bi reda u srednje i osnovno obrazovanje da svake godine ne dobijamo retardiranu generaciju maturanata
16. Bankama bi propisao visinu najvece kamatne stope
17. Osnovao bi drzavno preduzece koje bi stanove gradilo po mnogo povoljnijoj cijeni i uzimalo profit dovoljan za razvoj preduzeca i plate, a za stanove bi davao beskamatne kredite. Time bi mnogo mladih odvratio od odlaska u inostranstvo jer bi prakticno stan od 50 metara kvadratnih dobili za nekih 50-60 hiljada i to bez kamata na 20 godina.
18. Napravio bi zatvor ko bosmal
-
popajic
#4 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
@Mostarac,
Sto se mene tice,bujrum na mjesto premijera.
A ova tvoja obecanja cu kopirati da te podsjetim na njih ako ti foteljica udari u glavu.
Sto se mene tice,bujrum na mjesto premijera.
A ova tvoja obecanja cu kopirati da te podsjetim na njih ako ti foteljica udari u glavu.
-
laku noć
- glavutan
#6 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
1. Povjesao ove sto su sada na vlasti i u opoziciji. Sve do jednoga. Jebiga, nova vlast - nova nafaka.
2. Posut'o strance napolje i imovinu koju su pljackom, prevarom i ublehama oteli nacionalizirao.
3. Vratio zemlji moneternu suverenost, Centralna Banka ne bi bila vlasnik novca vec bi to bila drzava i imala bi da igra onako kako joj drzava odredi a ne obrnuto.
4. Ko se nasali da izazove inflaciju zavrsio bi pored onih vec povjesanih u prvoj tacki programa.
5. Pozv'o Mostarca na pecenje da vidimo ima li jos kakvih pametnih ideja i vidimo kamo dalje rodjace.
2. Posut'o strance napolje i imovinu koju su pljackom, prevarom i ublehama oteli nacionalizirao.
3. Vratio zemlji moneternu suverenost, Centralna Banka ne bi bila vlasnik novca vec bi to bila drzava i imala bi da igra onako kako joj drzava odredi a ne obrnuto.
4. Ko se nasali da izazove inflaciju zavrsio bi pored onih vec povjesanih u prvoj tacki programa.
5. Pozv'o Mostarca na pecenje da vidimo ima li jos kakvih pametnih ideja i vidimo kamo dalje rodjace.
- Citizen-X
#7 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Kandiduj se kao nezavisan kandidat - i glasacu za tebe. Je l' posteno?mostarac wrote:da sam predsjednik drzave - NISTA. Nemam nikakve ovlasti, ali da sam predsjednik najjace politicke stranke u drzavi koja je najjaca stranka vlade, tj. da sam premijer uradio bi sljedece:jellena medic wrote:Stalno raspravljamo o tome kako bi sta trebali da urade nasi politicari,komentarisemo njihove odluke i sve sto rade naravno sve je to ispravno,ali mene interesuje konkretno sta bi vi ucinili da ste npr.predsjednik nase drzave?
1. Korupcija u sudstvu bi bila svedena na minimum i sudije koje su primale mito bi mi dugo godina boravile tamo gdje su trebale slati svoje klijente
2. Policiji bi dao mnogo vece ovlasti
3. Ukinuo bi PDV na osnovne zivotne namirnice, stampu i knjige, internet, racunare
4. Proveo bi zakon o oduzimanju kriminalom stecene imovine
5. Donio zakon protiv restitucije
6. Omogucio bi ulaganja stranog kapitala tako sto bi maksimalno skratio rok za otvaranje preduzeca i dobijanje dozvola i sto bi obezbjedio lojalnost konkurencije
7. Napravio bi autoput vlastitim sredstvima i nikad ne bi prodao telekom i elektroprivredu. Mi bi vracali kredit za autoput, tj. autoput bi ga vracao sam, al nasoj djeci bi ostavili zlatnu koku
8. Satrao bi prevoznicki lobi koji unistava nase zeljeznice
9. Zastitio bi sve izvore pitke vode jer je to resurs koji moramo sacuvati za buduce generacije
10. U vladu bi postavio iskljucivo ljude koji su eksperti za svoja ministarstva
11. Ne bi obecao nijedno novo radno mjesto, al bi obecao krv, znoj i tezak rad na obnovi i izgradnji zemlje
12. Pokrenuo bi propagandnu masineriju koja bi dovela mlade na dobrovoljne radne akcije
13. Postavio bi sport i kulturu na noge u onolikoj mjeri koliko je to moguce isfinansirati
14. Osnovao bi samo jedan drzavni univerzitet koji bi bio decentralizovan tj. ekonomija bi se studirala u sarajevu, elektrotehnika u tuzli, medicina u Banjaluci i slicno. Planirao bi koliko kojih kadrova drzavi i privredi treba da izbaci koji fakultet svake godine i toliko ih i primao. Mora neko i bit rudar sunce mu njegovo. Time bi se i omogucilo da studiraju najbolji i najkvalitetniji.
15. Uveo bi reda u srednje i osnovno obrazovanje da svake godine ne dobijamo retardiranu generaciju maturanata
16. Bankama bi propisao visinu najvece kamatne stope
17. Osnovao bi drzavno preduzece koje bi stanove gradilo po mnogo povoljnijoj cijeni i uzimalo profit dovoljan za razvoj preduzeca i plate, a za stanove bi davao beskamatne kredite. Time bi mnogo mladih odvratio od odlaska u inostranstvo jer bi prakticno stan od 50 metara kvadratnih dobili za nekih 50-60 hiljada i to bez kamata na 20 godina.
18. Napravio bi zatvor ko bosmal
- danas
#8 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
evo ga ko tito 
-
glog
#9 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
1. Pozvao bih sve one koji su na nizim nivoima vlasti i obecao im da ce ostati na polozajima ukoliko mi budu uredno uplacivali dio od svojih talova
2. Proglasio bih Bosnu nasljednom monarhijom, postavio sebe za Maharadzu, Sultana i Cara, Napolena i osmostrukog Admirala, velikog Vezira, Kneza i Kraljicu...
3. Proglasio sebe vrhovnim bozanstvom i uveo obavezni predmet "obozavanje mene" u sve obrazovne institucije, od jaslica do fakulteta
4. Proglasio svu drzavnu imovinu carskom, tj. svojom
5. Izgradio najveci hram na Balkanu (dakako posvecen meni), na hidraulickim nogarama, pa ako neko igradi veci, samo malo napumpas i opet je najveci....
6. Uveo smrtnu kaznu i nemilosrdno je primjenjivao na sve one koji u pitanje dovode moju nepogresivost.
Ovo je ono sto svako ko dodje na vlast pokusa da uradi, bez obzira na predizborna obecanja, tako da ni ja vjerovatno ne bi bio puno drugaciji...
ali bi bilo dovoljno i da se uradi samo jedno za bolji zivot - na lokalnom nivou se donese ova uredba:
1. Pripadnicima nacionalnih stranaka bih zabranio koristenje javnog prevoza i pustao bi ih u javne ustanove i na javna mjesta samo ako su na uzici...
2. Proglasio bih Bosnu nasljednom monarhijom, postavio sebe za Maharadzu, Sultana i Cara, Napolena i osmostrukog Admirala, velikog Vezira, Kneza i Kraljicu...
3. Proglasio sebe vrhovnim bozanstvom i uveo obavezni predmet "obozavanje mene" u sve obrazovne institucije, od jaslica do fakulteta
4. Proglasio svu drzavnu imovinu carskom, tj. svojom
5. Izgradio najveci hram na Balkanu (dakako posvecen meni), na hidraulickim nogarama, pa ako neko igradi veci, samo malo napumpas i opet je najveci....
6. Uveo smrtnu kaznu i nemilosrdno je primjenjivao na sve one koji u pitanje dovode moju nepogresivost.
Ovo je ono sto svako ko dodje na vlast pokusa da uradi, bez obzira na predizborna obecanja, tako da ni ja vjerovatno ne bi bio puno drugaciji...
ali bi bilo dovoljno i da se uradi samo jedno za bolji zivot - na lokalnom nivou se donese ova uredba:
1. Pripadnicima nacionalnih stranaka bih zabranio koristenje javnog prevoza i pustao bi ih u javne ustanove i na javna mjesta samo ako su na uzici...
Last edited by glog on 28/05/2008 19:53, edited 1 time in total.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
#10 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
zakazo bih sastanak s onom talijanskom ministricom
-
Richard Peti
#11 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
postavio bih sebe kao dozivotnog predsjednika
Mostarac
da ovi nasi imaju ijednu stavku od ovih 18 bilo bi super
Mostarac
da ovi nasi imaju ijednu stavku od ovih 18 bilo bi super
-
astr0naut
#12 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
hebo bih dodika po vas dan.... 
-
popajic
#13 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
A nacionalne stranke?
Bi li demokratski uveli njihovu dozivotnu zabranu ili bi ih ,uz sve gore receno i dalje trpili?
Bi li demokratski uveli njihovu dozivotnu zabranu ili bi ih ,uz sve gore receno i dalje trpili?
-
glog
#14 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Ja bi trpio nacionalne stranke - kao sto sam vec rekao, s tim da njihovi clanovi na javnim mjestima moraju nositi brnjicu i biti vezani... I uz uslov da oni koji pristaju da budu njihovi vlasnici, moraju biti spremni da pociste govna koji ovi ostave iza sebe...
- osa
#15 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
odigrao bih produžetke one utakmice koja je 95. završila nerješeno.
-
mostarac
#16 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
ne sumnjam, mada bi se ti ja mislim radije vratio u 1993 negdjeosa wrote:odigrao bih produžetke one utakmice koja je 95. završila nerješeno.
-
Vertigo
#17 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
zabranio ovakve izjave, velicanje fasizma i komunizmamadner wrote:Stalinizam bi se spominjao kao osvještena i liberalna vladavina izrazito milosrdnog humaniste naspram moje.
- bosan
#18 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Prvo bi sebi nasao Jovanku

- MuaDib
#19 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Zabranio nacionalističke stranke! 
-
kijameta
#20 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Uveo bih diktaturu proletrijata i izgradio zatvor na Goloj Jahorini,gdje bi strpao sve nekomuniste i kulake.
-
in33sa
#21 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Ovako su nama `90 obecavali Alija, Radovan i Stjepan
Na ranu ih priviti, koje su toooo postenjacine.
Jos kad u glas rekose "bice Bosna druga Svicarska", aman meni srce ko Trebevic
Na ranu ih priviti, koje su toooo postenjacine.
Jos kad u glas rekose "bice Bosna druga Svicarska", aman meni srce ko Trebevic
- Mogly
#22 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Tražio bih način da ovo provedam u djelo.Mogly wrote: - Popis dobara da znamo u koja smo doba
- Zakon o restituciji
Na osnovu ovoga gore - Plan ekonomskog razvoja.
- U međuvremenu graditi infrastrukturu (puteve, tunele, mostove, pruge, elektrifikaciju, gasovod, telefonske vodove, kanalizaciju, vodovod...), sa naglaskom na sela.
- osa
#23 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
ma u 91., kad je bal nek je bal.mostarac wrote:ne sumnjam, mada bi se ti ja mislim radije vratio u 1993 negdjeosa wrote:odigrao bih produžetke one utakmice koja je 95. završila nerješeno.
- JohnnyS
#24 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Naklepao bih se para, namirio bih sve svoje, a onda bih dao ostavku da me bijesni narod ne ubije i pobjegao negdje na Bora Boru 
- tokar
#25 Re: A sta biste vi ucinili da imate politicku moc?
Prvo bih otišao na Haiti, da dobro o svemu razmislim. Na svježem zraku čovjek najbolje misli