Sarayman wrote:Molio bih informaciju za zemlju u Misevicima (Hadzici). Postoje glasine i vjerovanje u narodu da su dijelovi Hadzica jos uvijek "kontaminirani", pa me zanima sta je sa ovim zemljistem.. Ako ima neko ko bolje poznaje ovaj kraj, bio bih zahvalan, vrlo..
Ja tamo imam vikendicu, od 1983.
Pravo da ti kazem, toliko se sada tamo izgradilo da to vise i nije destinacija za vikendicu tipa da dodjes i da se odmoris, nego je vise postalo k'o selo.
Redovne su restrikvije vodosnabdijevanja, ali se radi na prosirenju kapaciteta i mislim da ce ove godine da to dovedu u red.
Sto se kontaminiranosti tice, nije nista vise kontaminirano nego i samo Sarajevo.
BTW, tamo NATO nije rok'o kada je bila intervencija, tako da se nemas cega bojati s te strane. Ako ces tako gledati, zaobidji Zunovnicu, Usivak i ta mjesta striktno oko Hadzica.
Misevici su ipak udaljeniji.
Ima lijepih mjesta i placeva, cesta je poprilicno propala ali je non stop krpe itd.
Ne znam, meni se svidja (valjda sto sam navikao), ima lijepe prirode mada su sumu posijekli nevidjeno u odnosu kako je to nekada izgledalo.
Znam da je dulum u prosjeku 20k KM.