Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
- StLouis
#1 Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/fset.html
Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Ako dođe do uhićenja Radovana Karadžića i Ratka Mladića, republika srpska bit će proglašena nelegalnom tvorevinom prema međunarodnom pravu jer bi tada bilo dokazano da je nastala na genocidu, izjavio je Luka Karadžić, brat najtraženijeg haškog bjegunca Radovana Karadžića, kako u četvrtak prenose bosanskohercegovački internetski portali
Prema tumačenju Luke Karadžića, u slučaju uhićenja njegova brata Radovana te Ratka Mladića RS, a i Srbija, bile proglašene krivom za genocid.
'Zato ne smijemo dozvoliti da njih dvojica budu uhićeni i moramo sve učiniti da se Srbija i republika srpska ujedine i da se ujedini naš četnički pokret', rekao je Luka Karadžić, koji je, kako se navodi, prije nekoliko dana i službeno proglašen za četničkog vojvodu u Crkvi Svetog Trifuna u Beogradu.
Također je rekao kako svakog dana ide u crkvu i moli za svog brata Radovana kako ga 'zlikovci iz Haaga ne bi uhitili'.
Hina/tportal
četvrtak, 22.5.2008.
Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Ako dođe do uhićenja Radovana Karadžića i Ratka Mladića, republika srpska bit će proglašena nelegalnom tvorevinom prema međunarodnom pravu jer bi tada bilo dokazano da je nastala na genocidu, izjavio je Luka Karadžić, brat najtraženijeg haškog bjegunca Radovana Karadžića, kako u četvrtak prenose bosanskohercegovački internetski portali
Prema tumačenju Luke Karadžića, u slučaju uhićenja njegova brata Radovana te Ratka Mladića RS, a i Srbija, bile proglašene krivom za genocid.
'Zato ne smijemo dozvoliti da njih dvojica budu uhićeni i moramo sve učiniti da se Srbija i republika srpska ujedine i da se ujedini naš četnički pokret', rekao je Luka Karadžić, koji je, kako se navodi, prije nekoliko dana i službeno proglašen za četničkog vojvodu u Crkvi Svetog Trifuna u Beogradu.
Također je rekao kako svakog dana ide u crkvu i moli za svog brata Radovana kako ga 'zlikovci iz Haaga ne bi uhitili'.
Hina/tportal
četvrtak, 22.5.2008.
- jeza u ledja
#2 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Znaci jasno priznaju da RS jeste nastala na genocidu, te da je Karadzic svjestan svoje krivice za isti.
- glavutan
#3 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Kol'ko sam ja ufercio iz prenesenog teksta to Luka Karadžić priznaje.jeza u ledja wrote:Znaci jasno priznaju da RS jeste nastala na genocidu, te da je Karadzic svjestan svoje krivice za isti.
Ostali u RS se ne pominju.
- osa
#4 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
kamo lijepe sreće.
- polumasni
#5 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Il je Luka glup ko k***c ili je upravo izofirao Republiku Sumsku kako to samo Srbi znaju. Bravo Luka u svakom slucaju.
- jeza u ledja
#6 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Mislio sam priznaju Karadzici (a i Mladic), ne sadasnje vlasti RS, koje priznaju samo genocid u Srebrenici, i to samo zbog presude u Hagu.glavutan wrote:Kol'ko sam ja ufercio iz prenesenog teksta to Luka Karadžić priznaje.jeza u ledja wrote:Znaci jasno priznaju da RS jeste nastala na genocidu, te da je Karadzic svjestan svoje krivice za isti.
Ostali u RS se ne pominju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Ja sam vec o ovome pisao ne brojeno puta i pisat cu jos ne brojeno puta toliko,nista novo od chetnika-fasiste,ali pazite nesto Mladic je upozoravao jos davne 1992 da to sto se radi nije nista drugo do genocid.Ko bi rekao al je u pravu Luka kada kaze da bi ovoj dvojici jednom "predsjednik rs" drugi "komadant rs" predstavljalo sudbonosno ponistavanje "rs" sa mape.
16. sednica Skupštine
12. maj 1992.
Banja Luka
Zapisnik: engleski ERN 0190-8511 - 0190-8514, B/H/S 0084-7711 - 0084-7715
Transkript: ERN 0084-7716 – 0084-7761[a]
Potpuno čišćenje svih koji nisu Srbi bilo bi genocid
General Mladić: 0091-3537 – 0091- 3550
“Ljudi i narodi nisu piljci niti ključevi u džepu pa ćemo premjestiti tamo amo. … Rat ne možemo voditi ni na svakom frontu niti protiv naroda, ja bih ovdje predložio da mi usvojimo takvu pamet da mi nećemo u rat, a ako budemo napadnuti mi ćemo se braniti i mi nećemo rat protiv Muslimana kao naroda, niti protiv Hrvata kao naroda, već protiv onih koji su taj narod poveli i nahuškali na nas.” B/H/S ERN 0084-7742. “Prema toma mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi i ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.”[7] 0091-3539 i 0091-3541.
http://www.un.org/icty/bhs/cases/milose ... 30729b.htm
16. sednica Skupštine
12. maj 1992.
Banja Luka
Zapisnik: engleski ERN 0190-8511 - 0190-8514, B/H/S 0084-7711 - 0084-7715
Transkript: ERN 0084-7716 – 0084-7761[a]
“Ljudi i narodi nisu piljci niti ključevi u džepu pa ćemo premjestiti tamo amo. … Rat ne možemo voditi ni na svakom frontu niti protiv naroda, ja bih ovdje predložio da mi usvojimo takvu pamet da mi nećemo u rat, a ako budemo napadnuti mi ćemo se braniti i mi nećemo rat protiv Muslimana kao naroda, niti protiv Hrvata kao naroda, već protiv onih koji su taj narod poveli i nahuškali na nas.” B/H/S ERN 0084-7742. “Prema toma mi ne možemo očistiti niti možemo imati rešeto da prosijemo samo da ostanu Srbi ili propadnu Srbi i ostali da odu. Pa to je, to neće, ja ne znam kako će gospodin Krajišnik i gospodin Karadžić objasniti svijetu. To je, ljudi, genocid.”[7] 0091-3539 i 0091-3541.
- Spliff.Master
#8 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Kako prolaze godine, sve vise i vise vjerujem da postoji tajni dogovor izmedju Karadzica i Holbrooke-a. 
- jeza u ledja
#9 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Bas sam na taj dokument i mislio. Znali su oni da je to sto rade zlocin. Itekako.
- pici
#10 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Paša moj lijepijeza u ledja wrote:Bas sam na taj dokument i mislio. Znali su oni da je to sto rade zlocin. Itekako.
Ima toga jos da ti se kosa digne naglavi samo treba covjek malo dublje da se zarovi i da nade nesto sto novija istorija nije jos vidjela,od 2 WW.Pogledaj ovo ,koji su to zlocinacki umovi ,za ne povjerovati.
TRANSKRIPTI / Predmet Milošević (IT-02-54) /
BOSNA I HERCEGOVINA
Prvobitna optužnica protiv Slobodana Miloševića za krivična dela počinjena u Bosni i Hercegovini potvrđena je 22. novembra 2001, a obelodanjena 23. novembra 2001. Dana 22. novembra 2002, Tužilaštvo je podnelo izmenjenu verziju optužnice. Dana 21. aprila 2004, ova verzija optužnice je postala važeća.
U optužnici se navodi da je Slobodan Milošević učestvovao u UZP koji je nastao pre 1. avugusta 1991, a trajao najmanje do 31. decembra 1995. Među pojedincima koji su uzeli učešća u UZP bili su Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Ratko Mladić, Borisav Jović, Branko Kostić, Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Milan Martić, Jovica Stanišić, Franko Simatović (zvani "Frenki"), Vojislav Šešelj, Radovan Stojičić (zvani "Badža"), Željko Ražnatović "Arkan" i drugi poznati i nepoznati učesnici. Svrha tog UZP bila je prisilno i trajno uklanjanje većine nesrba, pre svega bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata, s velikih delova teritorije Republike Bosne i Hercegovine.
Prema navodima optužnice, tokom relevantnog perioda Slobodan Milošević je bio predsednik Republike Srbije i u tom svojstvu vršio je efektivnu kontrolu ili je imao znatan uticaj na učesnike u UZP te je, sam ili u dogovoru s drugim poznatim i nepoznatim licima, efektivno kontrolisao ili u znatnoj meri uticao na postupke saveznog Predsedništva SFRJ i kasnije SRJ, MUP, JNA i kasnije VJ, armije bosanskih Srba (VRS), kao i srpskih paravojnih jedinica.
Navodi se da je od 1. marta 1992. ili približno od tog datuma pa do 31. decembra 1995, Slobodan Milošević, delujući sam ili u dogovoru s drugim učesnicima UZP, planirao, podsticao, naredio, počinio ili na drugi način pomagao i podržavao planiranje, pripremu i izvršenje široko rasprostranjenog ubijanja hiljada bosanskih Muslimana tokom i nakon preuzimanja vlasti nad teritorijama u Bosni i Hercegovini; zatočenja hiljada bosanskih Muslimana u zatočeničkim objektima u Bosni i Hercegovini u životnim uslovima sračunatim da dovedu do delimičnog fizičkog uništenja ovih grupa. Za vreme njihovog zatočenja u zatočeničkim objektima, hiljade bosanskim Muslimana su ubijene ili su im nanesene teške telesne i duševne povrede.
Kao saizvršilac UZP, Milošević se takođe teretio za istrebljenje ili ubistvo i prisilno premeštanje i deportaciju hiljada bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih civila nesrpske nacionalnosti. Optužbe takođe uključuju brojna dela hotimičnog i bezobzirnog uništavanja kuća, druge javne i privatne imovine bosanskih Muslimana i bosanskih Hrvata, njihovih kulturnih i verskih ustanova, istorijskih spomenika i drugih svetih mesta i oduzimanje i pljačku imovine bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih civila nesrpske nacionalnosti.
Slobodan Milošević se teretio na osnovu individualne krivične odgovornosti (član 7(1) Statuta Međunarodnog suda), i na osnovu krivične odgovornosti nadređenog (član 7(3) Statuta):
Predmet Šešelj (IT-03-67)
U optužnici u opštim crtama se navodi da je Vojislav Šešelj u junu 1990. osnovao stranku Srpske narodne obnove, koja je kasnije preimenovana u Srpski četnički pokret (SČP). Posle izbora u decembru 1990. vlasti Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije (SFRJ) zabranile su Srpski četnički pokret. Dana 23. februara 1991. Vojislav Šešelj je imenovan za predsednika novoosnovane Srpske radikalne stranke (SRS). U junu 1991. izabran je za člana Skupštine Republike Srbije. Na gotovo svakodnevnim mitinzima i tokom predizborne kampanje pozivao je na jedinstvo Srba i na rat protiv "istorijskih neprijatelja" Srbije, odnosno protiv stanovništva hrvatske, muslimanske i albanske nacionalnosti na teritoriji bivše Jugoslavije.
Navodi se da je Vojislav Šešelj učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu (UZP) čija je svrha bila je da se, činjenjem zločina, većina Hrvata, Muslimana I drugih stanovnika nesrpske nacionalnosti silom trajno ukloni sa otprilike jedne trećine teritorije Republike Hrvatske i velikih delova Bosne i Hercegovine, kao i iz nekih delova Vojvodine u Republici Srbiji, kako bi ta područja postala deo nove države pod dominacijom Srba. U Hrvatskoj su ta područja obuhvatala oblasti koje su srpske vlasti nazivale "SAO Krajina" (odnosno Srpska Autonomna Oblast Krajina), "SAO Zapadna Slavonija" i "SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem" (posle 19. decembra 1991. "SAO Krajina" se pojavljuje pod nazivom RSK (Republika Srpska Krajina), a dana 26. februara 1992. SAO Zapadna Slavonija i SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem ušle su u sastav RSK), te "Dubrovačku republiku". U Bosni i Hercegovini ta područja su obuhvatala Bosanski Šamac, Zvornik, pet opština poznatih pod imenom "šire područje Sarajeva" (Ilijaš, Vogošća, Novo Sarajevo, Ilidža i Rajlovac), Bijeljinu, Mostar, Nevesinje i Brčko.
UZP je nastao pre 1. avgusta 1991. i trajao je najmanje do decembra 1995. Vojislav Šešelj je učestvovao u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu do septembra 1993, kad je došao u sukob sa Slobodanom Miloševićem. Vojislav Šešelj je na ostvarenju cilja radio u dogovoru sa više članova udruženog zločinačkog poduhvata. Svaki učesnik u udruženom zločinačkom poduhvatu odigrao je svoju ulogu ili više uloga koje su značajno doprinele ostvarenju cilja ovog poduhvata. Među ostalim učesnicima koji su učestvovali u ovom udruženom zločinačkom poduhvatu bili su Slobodan Milošević, Veljko Kadijević, Blagoje Adžić, Ratko Mladić, Radmilo Bogdanović, Jovica Stanišić, Franko Simatović zvani "Frenki", Radovan Stojičić zvani "Badža", Milan Martić, Goran Hadžić, Milan Babić, Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Željko Ražnjatović zvani "Arkan" i druge političke figure iz S(F)RJ, Republike Srbije, Republike Crne Gore i rukovodstva bosanskih i hrvatskih Srba. Među učesnicima u udruženom zločinačkom poduhvatu takođe su bile "srpske snage", kolektivno definisane kao pripadnici Jugoslovenske narodne armije (JNA), kasnije Vojske Jugoslavije (VJ), novoformirane srpske Teritorijalne odbrane (TO) u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, vojske Republike Srpske Krajine (SVK), vojske Republike Srpske (VRS), TO Srbije i Crne Gore, snaga lokalne srpske policije i policijskih snaga Republike Srbije i Republike Srpske (snage MUP-a), uključujući Državnu bezbednost (DB) Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i specijalnih snaga srpske policije u SAO Krajini i u RSK koje su se obično nazivale "Martićeva policija", "martićevci", "Policija SAO Krajine" ili "Milicija SAO Krajine" (kolektivno, "Martićeva policija"), te pripadnici paravojnih snaga iz Srbije i Crne Gore, paravojnih snaga bosanskih Srba i hrvatskih Srba i dobrovoljačkih jedinica kao što su "četnici" ili "šešeljevci".
nesto mi je ovo slicno ili mi se cini
-
zavrzlama
#11 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
R&R....adut u rukama velikih sila da mogu shodno njihovim interesima ucjenjivati sve na nasim prostorima...ako im zatreba hapsenje oni ce ih uhapsiti...
ceka sa demokratizacija Srbije i zatvaranje NATO kruga na Balkanu...a dotle ce dvojac i umrijeti proirodnom smrcu..zlo ce biti sto ce njihovi grobovi postati nove ravne gore i polazna tacka za nosenje nekih novih mostiju..Tito im je uskratio Drazine kosti...ovih ce se docepati zasigurno..
ceka sa demokratizacija Srbije i zatvaranje NATO kruga na Balkanu...a dotle ce dvojac i umrijeti proirodnom smrcu..zlo ce biti sto ce njihovi grobovi postati nove ravne gore i polazna tacka za nosenje nekih novih mostiju..Tito im je uskratio Drazine kosti...ovih ce se docepati zasigurno..
-
klixober
#12 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Ovim su cetnici de facto priznali da je rs genocidna i nelegalna tvorevina.
- Fair Life
#13 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Nisu cetnici... nego njegov brat.komeba wrote:Ovim su cetnici de facto priznali da je rs genocidna i nelegalna tvorevina.
Meni je nainteresantniji dio gdje kaze da se svaki dan moli bogu da mu ne uhapse brata.
Jadan li je taj bog koji cuva ledja ratnim zlocincima.
-
klixober
#14 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Valjda kao cetnicki vojvoda govori i u ime cetnika.Ma znaju koljaci dobro kako je nastala ta tvorevina,samo malo ko ima razloga da o tome javno govori.Fair Life wrote:Nisu cetnici... nego njegov brat.komeba wrote:Ovim su cetnici de facto priznali da je rs genocidna i nelegalna tvorevina.
Meni je nainteresantniji dio gdje kaze da se svaki dan moli bogu da mu ne uhapse brata.
Jadan li je taj bog koji cuva ledja ratnim zlocincima.
-
zavrzlama
#15 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Ma nekako mi se cini da radovanovom bratu i radovanu ne odgovara da se ne prica o hapsenju..cim stanu price o hapsenju vjerovatno se i smanji potreba za skupljanjem novca za skrivanje istog..pa mnogi se nadju osteceni u tom slucaju..pa cim ponestane novca on u javnost proturi tezu kako se prijeti hapsenju njegovog brata.. 
- Fair Life
#16 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
@ Komeba
Cetnici znaju, svi znaju...
Cetnici 'to' nikad priznati nece... osim na sudu.
Iz cista mira zbog cistog obraza... ili "proradila mu savjest" - nikad.
- pitt
#17 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
ma ni na sudu.......samo u junackim pEsmamaFair Life wrote:@ Komeba
- MuaDib
#18 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Srbi dobro znaju šta su radili!
Ali to nikad neće priznati jer je to ravno društveno-političkom samoubistvu. Trebati će drugo vremena da se pročisti srpska politika.
Jedno je sigurno da će RS prije ili kasnije biti ukinuta!
Jedno je sigurno da će RS prije ili kasnije biti ukinuta!
- Luke Perry
#19 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Tja, niko u zivotu ne planira da bude ratni zlocinac.
Tja, niko u zivotu ne planira da bude ratni zlocinac.
- pici
#20 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Da i moj najomiljeniji politicar Dodo nije cvijecka,pokazuje i dokazuje ovo:
54. sednica Skupštine
15-16. oktobar 1995.
Banja Luka
Zapisnik: ERN 0215-4441 – 0215-4446
Transkript: ERN 0215-4446 – 0215-4613
Sažetak
Kataklizma koje su se pribojavali se ostvarila: HVO, ABiH i vojska Republike Hrvatske napali su Bosansku krajinu i osvojili 12 opština. Prijedoru i Banjaluci preti neposredna opasnost da padnu. Predsednik Karadžić, ministar spoljnih poslova Aleksa Buha i general Milovanović, načelnik Glavnog štaba, podnose izveštaje o nezavidnoj situaciji, slabosti RS, koja će stoga verovatno pretrpeti nove vojne poraze, i ogromnoj reci izbeglica koja beži ka istoku. Karadžić se spremno stavlja u svoju ulogu bodrioca, kaže kako RS ne sme da izgubi ni pedalj teritorije i da svi treba da rade udruženim snagama. Poslanici oštro kritikuju vojne komandante VRS. Traže smenu četiri generala i kažnjavanje onih komandanata čije jedinice su se razbežale. Skupština apeluje na Miloševića da pomogne RS. Poslanici razmatraju planove da se pomogne izbeglicama koji beže pred muslimansko-hrvatskom ofanzivom. Buha, usred opšteg pesimizma, nalazi razloga za ohrabrenje u mogućem mirovnom planu, koji nastaje kao rezultat Miloševićevih razgovora sa Holbrookom.
Zauzimanje Srebrenice i Žepe je bila najveća greška u ovom ratu
Milorad Dodik: 0215-4482
“Naša kataklizma počinje sa Bihaćem negdje oko Nove godine. ... ali nam je /njegovo osvajanje/ bilo prezentovano euforično da smo mi već u gradu, itd. Uspostavljanje tadašnjeg mirovnog procesa i prekida vatre je katastrofa za RS. To je moja konstatacija, ne predlažem da je usvoji Skupština kao konstataciju da je tačna. A najveća greška rata je Srebrenica je i Žepa i za to neko treba da snosi odgovornost. ... Ko je odgovoran za to? Mi smo legalizovali pred MZ da se mogu uzeti zaštićene zone, a onda smo nakon pet dana galamili kako ne može se na zaštićenu zonu RSK udariti, a mi smo prije pet dana uradili to što smo uradili. Izgubili smo poziciju koju smo mogli da branimo.”[164]
Steta Dodo sto su bili lazni izvjestaji za Bihac,steta sto ga ne zauzeste i ne poklaste tamosnji narod,steta sto bi primirje a ne nastavi se ofanziva.
Ma kako da ne,zabrinut je bio za Srebrenicu i Žepu,da bi u sljedecem momentu pokazao za zabrinutost "rsk" koji licemjer i patoloski lazovcina.
Karadžić je podržavao operaciju u Srebrenici i ne kaje se zbog toga
Karadžić: 0215-4556
“Ja sam kao vrhovni komandant stao iza plana za Žepu i Srebrenicu, za Srebrenicu uglavnom. Žepa se podrazumijevala. Gospodo, mi bismo izgubili rat da postoji Žepa sa 90.000 naoružanih Muslimana izgubili bismo rat. Lično sam nadgledao plan bez znanja GŠ, ne ni krijući nego slučajno nailazeći generala Krstića i savjetovao mu da pravo ide u grad i da proglasi pad Srebrenice, a poslije ćemo se juriti sa Turcima po šumama, odobrio sam i bliži zadatak i radikalni zadatak i ne kajem se za to.”[174]
Ovako razmislja inteligentan zlocinacki um sa sizofrenim poremecajem.Bez griznje savjesti sa rukama krvavim preko lakata.
Ko je ludji,ludak il onaj ko ga slijedi?
54. sednica Skupštine
15-16. oktobar 1995.
Banja Luka
Zapisnik: ERN 0215-4441 – 0215-4446
Transkript: ERN 0215-4446 – 0215-4613
Sažetak
Kataklizma koje su se pribojavali se ostvarila: HVO, ABiH i vojska Republike Hrvatske napali su Bosansku krajinu i osvojili 12 opština. Prijedoru i Banjaluci preti neposredna opasnost da padnu. Predsednik Karadžić, ministar spoljnih poslova Aleksa Buha i general Milovanović, načelnik Glavnog štaba, podnose izveštaje o nezavidnoj situaciji, slabosti RS, koja će stoga verovatno pretrpeti nove vojne poraze, i ogromnoj reci izbeglica koja beži ka istoku. Karadžić se spremno stavlja u svoju ulogu bodrioca, kaže kako RS ne sme da izgubi ni pedalj teritorije i da svi treba da rade udruženim snagama. Poslanici oštro kritikuju vojne komandante VRS. Traže smenu četiri generala i kažnjavanje onih komandanata čije jedinice su se razbežale. Skupština apeluje na Miloševića da pomogne RS. Poslanici razmatraju planove da se pomogne izbeglicama koji beže pred muslimansko-hrvatskom ofanzivom. Buha, usred opšteg pesimizma, nalazi razloga za ohrabrenje u mogućem mirovnom planu, koji nastaje kao rezultat Miloševićevih razgovora sa Holbrookom.
Zauzimanje Srebrenice i Žepe je bila najveća greška u ovom ratu
Milorad Dodik: 0215-4482
“Naša kataklizma počinje sa Bihaćem negdje oko Nove godine. ... ali nam je /njegovo osvajanje/ bilo prezentovano euforično da smo mi već u gradu, itd. Uspostavljanje tadašnjeg mirovnog procesa i prekida vatre je katastrofa za RS. To je moja konstatacija, ne predlažem da je usvoji Skupština kao konstataciju da je tačna. A najveća greška rata je Srebrenica je i Žepa i za to neko treba da snosi odgovornost. ... Ko je odgovoran za to? Mi smo legalizovali pred MZ da se mogu uzeti zaštićene zone, a onda smo nakon pet dana galamili kako ne može se na zaštićenu zonu RSK udariti, a mi smo prije pet dana uradili to što smo uradili. Izgubili smo poziciju koju smo mogli da branimo.”[164]
Steta Dodo sto su bili lazni izvjestaji za Bihac,steta sto ga ne zauzeste i ne poklaste tamosnji narod,steta sto bi primirje a ne nastavi se ofanziva.
Ma kako da ne,zabrinut je bio za Srebrenicu i Žepu,da bi u sljedecem momentu pokazao za zabrinutost "rsk" koji licemjer i patoloski lazovcina.
Karadžić je podržavao operaciju u Srebrenici i ne kaje se zbog toga
Karadžić: 0215-4556
“Ja sam kao vrhovni komandant stao iza plana za Žepu i Srebrenicu, za Srebrenicu uglavnom. Žepa se podrazumijevala. Gospodo, mi bismo izgubili rat da postoji Žepa sa 90.000 naoružanih Muslimana izgubili bismo rat. Lično sam nadgledao plan bez znanja GŠ, ne ni krijući nego slučajno nailazeći generala Krstića i savjetovao mu da pravo ide u grad i da proglasi pad Srebrenice, a poslije ćemo se juriti sa Turcima po šumama, odobrio sam i bliži zadatak i radikalni zadatak i ne kajem se za to.”[174]
Ovako razmislja inteligentan zlocinacki um sa sizofrenim poremecajem.Bez griznje savjesti sa rukama krvavim preko lakata.
Ko je ludji,ludak il onaj ko ga slijedi?
- moa
#21 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Mislim da on nije reko nista sto nije trebao da kaze i bilo bi preofirno da on kaze jest RS je nastala na genocidu ali eto ako ne uhvate moga brata nece to nikad dokazat...helouuuuuu .. Vjerovatno je poslao svome bratu poruku da se malo pripazi i to rade svaki put preko nekih medija.
- pici
#22 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Ima ta tvoja mjesta.moa wrote:Mislim da on nije reko nista sto nije trebao da kaze i bilo bi preofirno da on kaze jest RS je nastala na genocidu ali eto ako ne uhvate moga brata nece to nikad dokazat...helouuuuuu .. Vjerovatno je poslao svome bratu poruku da se malo pripazi i to rade svaki put preko nekih medija.
*** SPAM ***/index.php?opti ... Itemid=194
Bramerc: Karadžić i Mladić na dohvat ruke
23.05.2008. 10:08
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tvrdi da su četvorica optuženih za ratne zločine Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Stojan Župljanin i Goran Hadžić nadohvat ruke i da ih Srbija može pronaći i uhapsiti.
"U oblasti istrage i gonjenja četvorice bjegunaca, saradnja Srbije i Haškog tribunala nije na zadovoljavajućem nivou", napisao je Bramerc u prvom redovnom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN, u koji je uvid imao dopisnik novosadskog "Dnevnika" iz Brisela.
"Dnevnik" dodaje, da je cjelokupan ton Bramercovog izvještaja, koji će glavni haški tužilac podnijeti Savjetu bezbjednosti UN početkom juna u Njujorku, negativan po Srbiju.
"Izostali su pozitivni rezultati Beograda u pronalaženju četvorice optuženih za ratne zločine. Beograd se opire omogućavanju pristupa traženim dijelovima arhive Bezbjedonosne informativne agencije (BIA) i Vojske, što ozbiljno ugrožva rad Tužilaštva", navodi Bramerc.
Bramerc je posebno upozorio, da policija u Srbiji i drugi nadležni organi ne uspjevaju efikasno da zaštite svjedoke Tužilaštva u postupcima, koji se vode u Hagu.
"To se posebno ogleda u postupku protiv Vojislava Šešelja. Tužilaštvo zabrinjava porast broja osoba, koje odbijaju dobrovoljno da svjedoče u tom postupku, uprkos akcijama srpske policije da zaštiti svedoke koji su dobijali pretnje", dodaje se u izvještaju.
Jedinu pohvalu u izvještaju, prema pisanju "Dnevnika", dobio je tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević.
"Vukčević je ohrabrio srpske vlasti da koriste nova zakonodavna rješenja koja omogućavaju zamrzavanje imovine lica koja pomažu skrivanje četvorice optuženih za ratne zločine", zaključio je Bramerc.
-
makondo
#23 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
ili je slao poruku/prijetnju srpskim vlastima: "ima da vas uvalimo u velike probleme ako hagu predate mog brata ". ovo mi vise izgleda kao prijetnja zvanicnom beogradu i banjaluci nego kao neka brzopletost luke k.
-
popajic
#24 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
Otkad cetnici govore: uhicenje ?
Za mene ovo priznanje nema ni p od stvarnog priznanja.To je vise mig braci da mu brata dobro zabarikadiraju inace ce se sve sto su "izgradili" srusiti kao kula od karata.Također je rekao kako svakog dana ide u crkvu i moli za svog brata Radovana kako ga 'zlikovci iz Haaga ne bi uhitili'.
- pustopoljina
#25 Re: Luka Karadzic: Uhićenje moga brata je kraj republike srpske
meni ovo ide na zivce. da ih hoce uhapsiti, uradili bi to davno. nego treba da se nikad nista ne razjasni, kako bi, po potrebi, opet ratovali...mislim,pa da mi das 10 plastova sijena,i jednu iglu, nasla bi se za 13 godina. kad su mogli jatake hajducima otkrivati prije 500 godina, da ne mogu danas naci "hajduke"...ovi ili ce umrijeti prirodnom smrcu, ilice ih koknuti neko nas (ono-najiskrenije sumnjam u ovu verziju). suditi im se nikad nece, nikad nece biti izruceni, nikad nece sami stati za svoja nedjela i nikad ih sfor,marinci i ostali ublehasi nece uhapsiti. nece ih cak ono live or dead-pa ono dead....pih...