Bog vas sviju ovdje veselio !!!
- bihpatriot
#1 Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!! 
-
Klodovik
#2 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Nisi vala daleko od istine 
-
omar little
#3 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
kako ti znas da nismo?!?!bihpatriot wrote:Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!!
-
laku noć
#4 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
bihpatriot wrote:Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!!
- milivoje
#5 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
A mojih 3%??omar little wrote:kako ti znas da nismo?!?!bihpatriot wrote:Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!!
-
ld
#6 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
jest vala i to sto kazes
ja zanemari trening u teretani,dokazujuci ovdje nesto
kad sam ja konj,jebes ti ovo sve,najbolje otici na forum o filmu i zajebanciji kakvoj
manje nervoze,vise treninga
ja zanemari trening u teretani,dokazujuci ovdje nesto
kad sam ja konj,jebes ti ovo sve,najbolje otici na forum o filmu i zajebanciji kakvoj
manje nervoze,vise treninga
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#7 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
bihpatriot wrote:Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!!

Pa čovječe ti si vidovit
- ja.neron
#8 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
dobro si počeo samo nastavibihpatriot wrote:Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!!
-
omar little
#9 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Tebi mitjko sipak!milivoje wrote:A mojih 3%??omar little wrote:kako ti znas da nismo?!?!bihpatriot wrote:Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!!
-
Umjetnik a
-
roba_s_greskom
#11 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Imas nekih ideja,ja sam za to da radimo nesto konkretno?bihpatriot wrote:Ljudi moji, ja ne znam cime se vi u zivotu (ne)bavite pa imate vremena da "palamudite" ovoliko na ovim forumima. Krivi vam politicari, jel?! Koliko ste "naforumali" suplje price ovdje, mogli ste pola milijarde eura stvoriti!!!
Zasto ne otvoriti jednu temu sa npr idejama,poslovnim planovima,poslovnim iskustvom,kako zaraditi lovu i td,a politiku,nju ce mo mi krojiti kad uzmemo pare!!!!
- bihpatriot
#12 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
S obzirom da je ovo pod-forum politika, i s obzirom da je srz vecine forumskih tema (u sustini, kada se "otpakuje") ekonomska politika, ono sto mene interesuje jesu dvije stvari:
- Potencijal kojim raspolazemo
- Konkretan pristup tom potencijalu
Navescu par stvari koje su mi se zakacile za oko, onako, usputno:
- Primjecujem da od 33000 clanova na ovom forumu: "ima" onih koji su iz malih BiH gradica, vecih BiH grad-centara, a veliki broj i iz dijaspore; "ima" onih koji su SSS a i onih koji su VSS i to u razlicitim profesijama; "ima" onih koji su nezaposleni a i onih koji su zaposleni. Fokus ove misli je na to da je community globalna i siroko diferencirana.
- Kada prodjem od Katedrale do Centrala, ljeti, subotom, oko ponoci, primjecujem da su curke skuckane, momci utegnuti, izgledaju prelijepo. Tj. kada "prodaju sebe", sve je perfektno-"upakovano"!
- Nedavno mi bio brat iz USA, sa malim, ali prije nego sto ce doci trazio mi da prolunjam malo po trzinim centrima i potrazim te neke "USA" hapice i sl. gluposti za djecu - rezultat je bio da sve sto ima u trznim centrima u USA, ima i kod nas u BiH.
- Medjutim, primjecujem da vecina tih proizvoda je west-porijekla - nema originalnih domacih bosanskih proizvoda, od caja i hrane do programa na kasi. Nema onog cime su se nasi roditelji hranili ili nesto drugo...
- Imamo vojsku od 500 000 nezaposlenih, par desetina tisuca "obrazovanih" - na birou, ali s druge strane i pristup globalnom kapitalu, znanju, i komunikacijama.
- . . .
Cini mi se da sam bar malo priblizio usputnu misao koja me "mori", a mozda se rodi i neka konkretna ideja ili akcija, za pokretanje potencijala. Mislim, cini mi se nekako pametnije trositi energiju clanova foruma u smislu ovoga posta, nego "palamuditi" o nacionalnost na ovaj nacin-nacionalnost na onaj nacin, politicka stranka je dobra-nije dobra...
Diskusijom o politici (i svemu sto to ukljucuje, nac. identitet, stranke, ideologije, i sl. gluposti), sami sebi stavljamo omcu oko vrata koju nam politicki komesari serviraju. A u sustini nas interesuje (duboko vjerujem) samo mikro i makro ekonomija.
Eto, pozd.
P.S. A sad odo' raditi nesto konkretno
- Primjecujem da od 33000 clanova na ovom forumu: "ima" onih koji su iz malih BiH gradica, vecih BiH grad-centara, a veliki broj i iz dijaspore; "ima" onih koji su SSS a i onih koji su VSS i to u razlicitim profesijama; "ima" onih koji su nezaposleni a i onih koji su zaposleni. Fokus ove misli je na to da je community globalna i siroko diferencirana.
- Kada prodjem od Katedrale do Centrala, ljeti, subotom, oko ponoci, primjecujem da su curke skuckane, momci utegnuti, izgledaju prelijepo. Tj. kada "prodaju sebe", sve je perfektno-"upakovano"!
- Nedavno mi bio brat iz USA, sa malim, ali prije nego sto ce doci trazio mi da prolunjam malo po trzinim centrima i potrazim te neke "USA" hapice i sl. gluposti za djecu - rezultat je bio da sve sto ima u trznim centrima u USA, ima i kod nas u BiH.
- Medjutim, primjecujem da vecina tih proizvoda je west-porijekla - nema originalnih domacih bosanskih proizvoda, od caja i hrane do programa na kasi. Nema onog cime su se nasi roditelji hranili ili nesto drugo...
- Imamo vojsku od 500 000 nezaposlenih, par desetina tisuca "obrazovanih" - na birou, ali s druge strane i pristup globalnom kapitalu, znanju, i komunikacijama.
- . . .
Cini mi se da sam bar malo priblizio usputnu misao koja me "mori", a mozda se rodi i neka konkretna ideja ili akcija, za pokretanje potencijala. Mislim, cini mi se nekako pametnije trositi energiju clanova foruma u smislu ovoga posta, nego "palamuditi" o nacionalnost na ovaj nacin-nacionalnost na onaj nacin, politicka stranka je dobra-nije dobra...
Diskusijom o politici (i svemu sto to ukljucuje, nac. identitet, stranke, ideologije, i sl. gluposti), sami sebi stavljamo omcu oko vrata koju nam politicki komesari serviraju. A u sustini nas interesuje (duboko vjerujem) samo mikro i makro ekonomija.
Eto, pozd.
- rajvosa^
#13 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
bihpatriot wrote:S obzirom da je ovo pod-forum politika, i s obzirom da je srz vecine forumskih tema (u sustini, kada se "otpakuje") ekonomska politika, ono sto mene interesuje jesu dvije stvari:
- . . .
Eto, pozd.
- tranquil
#14 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Sa ovim postom, posebno sa podebljanim dijelom si 100% ušao u srž problema s kojim se naše društvo suočava. Nažalost, možemo ovo ponoviti milion puta ali većina ljudi se i dalje pali na priče o strankama, politici, ideologiji i slično. Trebaće nam još neko vrijeme da se naučimo razmišljati ispravno, fokusirajući se na stvari koje su zaista važne - govorim u prvom licu množine i pri tome mislim na većinu našeg društva, uključujući i većinu ljudi koji ovdje raspravljaju.bihpatriot wrote:S obzirom da je ovo pod-forum politika, i s obzirom da je srz vecine forumskih tema (u sustini, kada se "otpakuje") ekonomska politika, ono sto mene interesuje jesu dvije stvari:
- . . .
Eto, pozd.
-
nikad_izvini
#15 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
U pravu si ako to što pišeš i valjda misliš, radiš iz Njemačke,V.Britanije ili bilo koje razvijenije "zapadne demokracije".Njih u suštini interesuje marko i mikro ekonomija.Nit ih zanima ko je u Parlamentnu, nit ih zanima ko im je premijer.Zašto bi ih zanimalo, nema potrebe za tim.Većina tih zemalja je riješila problem nacije, identiteta, ideologije i sl. gluposti kao što veliš.bihpatriot wrote:S obzirom da je ovo pod-forum politika, i s obzirom da je srz vecine forumskih tema (u sustini, kada se "otpakuje") ekonomska politika, ono sto mene interesuje jesu dvije stvari:
- . . .
Eto, pozd.
Da se vratimo malo u prošlost BiH.Naši preci su napravili sličnu grešku, nisu riješili ono što zoveš sličnim glupostima i šta bi?! Blagostanje pa klanje.Vjersko pitanje nije riješeno.Nacionalno pitanje nije riješeno i tako dugo vremena.Vjerovatno ih ni mi nećemo riješiti, ali možda nešto djecu možemo naučiti.Da ne ponavljaju greške naših roditelja, djedova i pradjedova. Ili treba da se pravimo blesavi, ne obaziremo se na politiku i .............Šta li će se desiti na ovim prostorima, pitam se?!
Da se vratimo malo u BiH realnost.Politika, politika i politika. Otvoriš frižider-politika.Hranu drže "naši političari" i nemaju tala da stimulišu domaću proizvodnju.Upališ auto-politika.Gorivo drže Hrvati.Država nema kapacitete terminala za rezerve goriva, zato imaju privatnici.Hoćeš da telefoniraš-politika. Telecom drže "naši političari".Lijepi monopol. I tako dalje.....bla,bla,bla,bla.
Jebo politiku, odoh da gledam Želju.Opet politika, nije naš red. Jebo klubove, gledam reprezentaciju-opet politika.Svi se udružili, našli se u IMT paroli. Tja, nema hajra od sporta, odoh biznisom da se bavim, ovaj, opet politika. Zgaziće te ako nemaš jakih veza, jal porezna, jal radna, jal finansijska inspekcija.Možda kakav konkurent u biznisu koji je istaknuti član stranke na vlasti. Da ne serem više, nema potrebe, valjda je jasno da je kod nas sve na direktan ili indirektan način vezano za politiku i to na onaj ljigavi način. Šta ćemo sad?! Da se pravimo blesavi ili da pokušamo nešto da promijenimo. Vjerovatno nećemo uspjeti, ali nećemo znati ako ne pokušamo
Ako se ne baviš politikom, politika se bavi tobom.
PS Da se razumijemo, potpuno bih se slagao s tobom da živimo u malo uređenijoj državi.Pošto ne živimo
- bihpatriot
#16 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
@nikad_izvini
Ja (kao i par mojih kolega) sam svoje religijsko, nacionalno, i stranacko pitanje rijesio:
- Religijsko - Sa Bogom sam na ti, razumijemo se, tako da mi nije potrebna nit biblija, nit kuran, nit dzamija, nit crkva... Dovoljno mi je moja savjest i spoznaja o niti koja razvaja ljudsko od zivotinjskog, da bi djelovao kao covjek.
- Nacionalno - Moja nacionalnost je DZTPOM tj. Dobra Zena, Turisticka Putovanja, i Oaza Mira (citaj kuca sa bazenom i djakuzijem za djecu; mala basta, rostilj, i suncobran - ogradjeno vinogradom; i par doga oko-lo svega toga).
- Stranacko - Moja vlastita licna stranka (sa jednim clanom) jeste put kojim idem ka ostvarenju prethodnog . A. B. D. jos malo do kraja...
Prema tome, pljunem na sve one (moram ovako napisati, izvinjavam se) koji nisu u stanju da se izdignu iznad bosnjackog, bosanskog, hrvatskog, srpskog, engleskog, ameriKAnskog, muslimanskog, katolickog, pravoslavnog - iliti lokalnog... Za mene su to debili LOKALNE SVJETOVNE i VJERSKE VLASTI koji nisu svjesni svoje ne-slobode i kaveza u kojem su zatvoreni!!!
Pozd
P.S. Bio sam u USA, vidio kako je tamo, ali sada ostajem u BiH. Ne zato sto nesto volim BiH ili ne volim USA, vec zato jer prethodne tri crtice se mogu ostvariti bilo gdje u Svijetu - zavisi sa kim se radi, kako se radi, i koliko se radi...
Ja (kao i par mojih kolega) sam svoje religijsko, nacionalno, i stranacko pitanje rijesio:
- Religijsko - Sa Bogom sam na ti, razumijemo se, tako da mi nije potrebna nit biblija, nit kuran, nit dzamija, nit crkva... Dovoljno mi je moja savjest i spoznaja o niti koja razvaja ljudsko od zivotinjskog, da bi djelovao kao covjek.
- Nacionalno - Moja nacionalnost je DZTPOM tj. Dobra Zena, Turisticka Putovanja, i Oaza Mira (citaj kuca sa bazenom i djakuzijem za djecu; mala basta, rostilj, i suncobran - ogradjeno vinogradom; i par doga oko-lo svega toga).
- Stranacko - Moja vlastita licna stranka (sa jednim clanom) jeste put kojim idem ka ostvarenju prethodnog . A. B. D. jos malo do kraja...
Prema tome, pljunem na sve one (moram ovako napisati, izvinjavam se) koji nisu u stanju da se izdignu iznad bosnjackog, bosanskog, hrvatskog, srpskog, engleskog, ameriKAnskog, muslimanskog, katolickog, pravoslavnog - iliti lokalnog... Za mene su to debili LOKALNE SVJETOVNE i VJERSKE VLASTI koji nisu svjesni svoje ne-slobode i kaveza u kojem su zatvoreni!!!
Pozd
P.S. Bio sam u USA, vidio kako je tamo, ali sada ostajem u BiH. Ne zato sto nesto volim BiH ili ne volim USA, vec zato jer prethodne tri crtice se mogu ostvariti bilo gdje u Svijetu - zavisi sa kim se radi, kako se radi, i koliko se radi...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Bog vas sviju ovdje veselio !!!
I tebe sinko i tebe,dao ti puno para,zdravlja,srece u ljubavi a najvise pameti.
I tebe sinko i tebe,dao ti puno para,zdravlja,srece u ljubavi a najvise pameti.

- pici
#19 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
bihpatriot

- bihpatriot
#20 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Da zakljucim, ako vam je vec hobi biti "online", onda neka vam taj hobi bude nesto od cega cete imati koristi vi ili drugi na forumu. Organizirajte se i napravite neki posao - potencijala ima na pretek (ako ste pametni)!!!
Eto toliko.
Adios.
Eto toliko.
Adios.
- pici
#21 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
bihpatriot wrote:Da zakljucim, ako vam je vec hobi biti "online", onda neka vam taj hobi bude nesto od cega cete imati koristi vi ili drugi na forumu. Organizirajte se i napravite neki posao - potencijala ima na pretek (ako ste pametni)!!!
Eto toliko.
Adios.

vidi se da ne znas cemu sluzi forum,al eto malo da ti pojasnim......razmjena misljenja,informisanje,druzenje,palamudjenje i ostalo pozitivno a i negativno sto uz to dolazi.a drugo otkud ti znas ko je ko na forumu i koliko ko ima posla i vremena
a ti rintaj radi i steci nesto ne palamudi drugima vec s rijeci na djela
eto toliko.
sayonara.

- turban
#22 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Ma ima proletera jos,koje ti je marke sator...pici wrote:bihpatriot wrote:Da zakljucim, ako vam je vec hobi biti "online", onda neka vam taj hobi bude nesto od cega cete imati koristi vi ili drugi na forumu. Organizirajte se i napravite neki posao - potencijala ima na pretek (ako ste pametni)!!!
Eto toliko.
Adios.vidi se da ne znas cemu sluzi forum,al eto malo da ti pojasnim......razmjena misljenja,informisanje,druzenje,palamudjenje i ostalo pozitivno a i negativno sto uz to dolazi.
a drugo otkud ti znas ko je ko na forumu i koliko ko ima posla i vremena![]()
evo ja sam dobro situiran cak pre dobro,imam para imam kucu,stan(ne dam sator) dobar posao,zenu ,dijete,svalerku(pa i dvije)
i............boli me uho za sve
![]()
a ti rintaj radi i steci nesto ne palamudi drugima vec s rijeci na djela![]()
eto toliko.
sayonara.
- bihpatriot
#23 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Pa evo, razmjena misljenja, informisanje, druzenje, palamudjenje : "Bog vas sviju ovdje veselio !!!"
Imas sve to + 123... postova. Jel te to zena (ili neko drugi) sekira, pa se "drogiras online-om"?
A ako vec imas sve, onda podijeli malo i s drugima sebicnjaku jedan!!!
Ili si za'ebant, "poklopac svakom loncu", iliti tudjem misljenju?
Pusica!
Imas sve to + 123... postova. Jel te to zena (ili neko drugi) sekira, pa se "drogiras online-om"?
Pusica!
- turban
#24 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
Dobro je kernuo/la si udarnicki.Cudo je ovaj forum...bihpatriot wrote:Pa evo, razmjena misljenja, informisanje, druzenje, palamudjenje : "Bog vas sviju ovdje veselio !!!"
Imas sve to + 123... postova. Jel te to zena (ili neko drugi) sekira, pa se "drogiras online-om"?A ako vec imas sve, onda podijeli malo i s drugima sebicnjaku jedan!!!
Ili si za'ebant, "poklopac svakom loncu", iliti tudjem misljenju?
![]()
Pusica!
P.S
JA OCEKUJEM NA GRAJU GODINE NAGRADU OD GAZDE(radim punom parom),nadam se ne lopatu od Alije Sirotanovica...
- pici
#25 Re: Bog vas sviju ovdje veselio !!!
bihpatriot
vidis da je cudo ovaj forum....svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem
ako se budes sanama druzio ne gineti online droga portorož
a da ne zaboravim .....imam i dionica na berzi
vidis da je cudo ovaj forum....svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem
ako se budes sanama druzio ne gineti online droga portorož
a da ne zaboravim .....imam i dionica na berzi