Prije 19 godina u tajnosti je izrađena mapa Evrope u 2020., a godinu kasnije ona je prvi put objavljena u „Financial Timesu“.
Bilo je to pravo iznenađenje za svijet – na toj mapi prikazana je federalizovana Evropska unija sa Turskom u svom sastavu. Tadašnje Jugoslavije na mapi nije bilo.
Šta se ostvaruje
Hrvatska i Slovenije su na toj karti ucrtane kao dio takozvane Srednjoevropske federacije, a Bosna i Hercegovina, Srbija, Rumunija, Bugarska, Kosovo, Makedonija, Grčka i Albanija su svrstane u takozvanu Balkansku federaciju. Nešto kasnije, tu mapu je objavio i list „Njujork tajms“ uz tekst kojim prognozira raspad bivše Jugoslavije koja je, treba posebno naglasiti, 1989. godine imala status kandidata za ulazak u Evropsku uniju.
Zbog čega podsjećanje na novu mapu Evrope iz 1989. godine? Odgovor je jasan – ostvaruje se ono što su njeni projektanti nacrtali. Ako bi njihova vizija bila do kraja ostvarena, onda to znači da će BiH do 2020. sigurno postati članica EU. Međutim, postavlja se pitanje u kojim granicama, bez obzira što iz međunarodne zajednice stižu uvjeravanja da su sadašnje granice BiH neupitne i nepromjenjive i da se bh. entitet Republika Srpska ne može otcijepiti, kako to najavljuje i priželjkuje Milorad Dodik sa svojim beogradskim mentorima Borisom Tadićem, Vojislavom Koštunicom i Tomislavom Nikolićem.
Naime, vrlo je znakovita nedavna izjava Orhana Dragaša, koji u svjetskim krugovima važi za vrhunskog trgovca oružjem, a u posljednje vrijeme i prislušne opreme. Dragaš je i direktor Međunarodnog instituta za bezbjednost sa sjedištem u Beogradu, a na tu funkciju postavio ga je Džon Vajns, direktor Instituta za Evropu. Dragaševa firma „Komora sistem“ je, kako sam kaže, lider na Balkanu u oblasti obavještajne, kontraobavještajne i antiterorističke opreme koju prodaje Makedoniji, Sloveniji, Rumuniji, Makedoniji, Hrvatskoj, BiH... i u svim tim zemljama ima svoje kancelarije. Opremu kupuju državne institucije, a on ističe da se za taj posao opredijelio „jer je perspektivan, a pogotovo nakon što je bivši američki predsjednik Džimi Karter kazao da terorizam pravda budžet“.
Ko ima džokera
Dragaš je ispričao da je došao u posjed jedne tajne karte:
- Bilo je to na jednoj međunarodnoj konferenciji u Vašingtonu. To baš i nije neki tajni plan i scenario koji je izdiktiran iz jednog centra. U Americi postoji više uticajnih institucija i pojedinaca i svako ima svoja viđenja i prijedloge. Neki su samostalni, neki produžena ruka Stejt departmenta, ali svako nastoji da nametne svoj uticaj. Prisustvovao sam sastanku na kojem su govorili lord Dejvid Oven i Henri Kisindžer. Na toj mapi Srbija je bez Kosova, ali ima u svom sastavu Republiku Srpsku. To se pravda tvrdnjom da na Balkanu ne funkcionišu multietničke države, a kao dokaz se uzima BiH.
Ako je je ovo istinito ja više stvarno neznam više šta da mislim sem FUJ EVROPO!