ljubljenje djece u usta

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

be highirly

#1 ljubljenje djece u usta

Post by be highirly »

u zadnje vrijeme primjetim dosta bracnih parova pretezno mladjih koji ljube svoju djecu u usta ...pomodarstvo sa filmova ili ...neki moji prijatelji to isto rade i kad im kazem da je to malo bezveze ospu paljbu da sam kao staromodan, sto je cini mi se idiotski ...ono jebiga njihova su djeca pa kao imaju 'pravo' da to rade, dok kod mene uvijek izazove mucninu u stomaku ...vase cijenjeno misljenje dobri ljudi
kadaj

#2 Re: ljubljenje djece u usta

Post by kadaj »

Taj trend je dosao kod nas iz svabije psolije rata. Meni se gadi.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#3 Re: ljubljenje djece u usta

Post by grunt »

Totalna glupost!!!
b.boja

#4 Re: ljubljenje djece u usta

Post by b.boja »

ogavno, koja glupost, a sta sve mozemo prenjeti na dijecu...
van Basten

#5 Re: ljubljenje djece u usta

Post by van Basten »

još jedna od onih loših stvari koje pokupiše sa zapada naš prosvjećeni i europski orijentirani dio populacije. :-)
kamo sreće da smo ovom brzinom pokupili neka pametna rješenja sa zapada, no to je već druga tema
tempora

#6 Re: ljubljenje djece u usta

Post by tempora »

van Basten wrote:još jedna od onih loših stvari koje pokupiše sa zapada naš prosvjećeni i europski orijentirani dio populacije. :-)
kamo sreće da smo ovom brzinom pokupili neka pametna rješenja sa zapada, no to je već druga tema
Hoces reci da cio zapad ljubi svoju djecu tako? :shock:
van Basten

#7 Re: ljubljenje djece u usta

Post by van Basten »

tempora wrote:
van Basten wrote:još jedna od onih loših stvari koje pokupiše sa zapada naš prosvjećeni i europski orijentirani dio populacije. :-)
hoću reći da je taj vid "iskazivanja nježnosti prema djetetu" došao sa zapada ovamo i da kod nas do unazad par godina nikad nije praktikovan. Nisam rekao da cjeli zapad to radi, a svako može tumačiti kako mu odgovara
lucretiaMF

#8 Re: ljubljenje djece u usta

Post by lucretiaMF »

tempora wrote:
da dodam...i sjever to radi, ne samo zapad :x .....radim s djecom i to moram gledati barem 50 puta dnevno i ne mogu se naviknuti na to....uzas
karanana

#9 Re: ljubljenje djece u usta

Post by karanana »

ma o kakvom ljubljenju u usta vi pricate? nadam se da govorite samo o kratkoj pusi usne na usnu. to po meni nije nesto strasno iako nisam nikad prije ni razmisljao o tom. mislim, neki ljudi mogu pomisliti da govorite o pravom ljubljenju u usta, dugotrajnom i otvorenih usta.
sepulcrum

#10 Re: ljubljenje djece u usta

Post by sepulcrum »

Šta ima veze. Takav i treba da bude poljubac sa djecom, prisan, a šta ima bolje od toga nego dodir usana.
Prozor

#11 Re: ljubljenje djece u usta

Post by Prozor »

bljak
pitt

#12 Re: ljubljenje djece u usta

Post by pitt »

ovdje cesto vidim neke roditelje da poljube voje dijete u usta....ali jos nisam vidio da neko necije tudje dijete u usta ljubi :?
buba

#13 Re: ljubljenje djece u usta

Post by buba »

ja bi svoje djete i u shupak cmoknula koliko ga volim :D
salu na stranu..poljubac izmedju djeteta i roditelja je prirodan, potreban i sve to..ipak mislim da bi se ta vrsta kontakta usta od usta trebao izbjegavati zbog odredjenih aluzija koje postoje, ne kod djeteta, nego kod odraslih osoba, a pogotovo jos kako dijete odrasta..naprosto postaje neprilicno i neumjesno.
buba

#14 Re: ljubljenje djece u usta

Post by buba »

a to da jos neko mimo roditelja ljubi dijete u usta..NO...NO!
kirby

#15 Re: ljubljenje djece u usta

Post by kirby »

Bond_JaneBond wrote:Meni to nije samo bljak vec i u neku ruku perverzno..
Znamo svi koga volimo ljubiti u usta, ili na usne...
I da imam dijete i da vidim da neko hoce da ga ljubi usne na usne pa makar i samo ovlas, reagovala bih..
Zamisli neko tamo prethodnu noc radio/radila svasta, i sad moje dijete ljubi na usne...
Pa mu prenese, herpes ili sta gore...
Mislim da je pusa u obraz dovoljna za iskazivanje ljubavi prema djetetu...

to ti ko robert de niro.gdje ce zeni da ti da mu pusi,pa da mu poslije ljubi djecu.

meni je to normalno,dok je dijete malo.cim predje 12 god. s usana se prelazi na obraz.
Orhanowski

#16 Re: ljubljenje djece u usta

Post by Orhanowski »

Haj tosto roditelji ljube djecu u usta, al kad sam vidio kako Miso Hrnjak poljubi Borisa Leinera u usta ..:shock: Ako je neko gledao ´Kad Miki kaze da se boji´, znace o cemu govorim.
pitt

#17 Re: ljubljenje djece u usta

Post by pitt »

pa i ove sto vidim da to rade rade sa bebama ba.......fakat nisam vidio nekog da ljubi tinejdzera u usta :-)
meni su gore babuskare i komsinice sto stipaju za obraze.........sta znas gdje su bile pexine ruke :D :D :D
dacina_curica

#18 Re: ljubljenje djece u usta

Post by dacina_curica »

Ja vala ne dam nikome da ljubi Dadenzija :oops: :D Osim mojoj mami, ali samo u celo i ponekad u debeli rumeni obrascic :D Dijete ima strasno osjetljivu kozu, prebrzo se ospe, tako da mi je to odlican izgovor :oops: ......Dosta mi je sto deveram sa bakcilima u zabavistu :x , nepotrebni su mi dodatni :x ....Gnjaviti ga smiju :D .....znaci stipkanje malih Bebelih nogica je dozvoljeno :D
A nikad mi ne bi bilo ni na kraj pameti poletiti da poljubim necije dijete (ni u obraz a kamo li na usne) a da ne pitam roditelje prvo smije li se teci bebach :)

btw. vrlo cesto u prodavnici naletimo na nekoga (nepoznatog) ko ga podje pomaziti ali ja odmah slazem da je bolestan i zarazan :D ...odmah odskoce :D :-)
pitt

#19 Re: ljubljenje djece u usta

Post by pitt »

dacina_curica wrote:Ja vala ne dam nikome da ljubi Dadenzija :oops: :D Osim mojoj mami, ali samo u celo i ponekad u debeli rumeni obrascic :D Dijete ima strasno osjetljivu kozu, prebrzo se ospe, tako da mi je to odlican izgovor :oops: ......Dosta mi je sto deveram sa bakcilima u zabavistu :x , nepotrebni su mi dodatni :x ....Gnjaviti ga smiju :D .....znaci stipkanje malih Bebelih nogica je dozvoljeno :D
A nikad mi ne bi bilo ni na kraj pameti poletiti da poljubim necije dijete (ni u obraz a kamo li na usne) a da ne pitam roditelje prvo smije li se teci bebach :)

btw. vrlo cesto u prodavnici naletimo na nekoga (nepoznatog) ko ga podje pomaziti ali ja odmah slazem da je bolestan i zarazan :D ...odmah odskoce :D :-)
ma reci mu da ujeda cim ga pocnu tako gnjaviti :D :D
dacina_curica

#20 Re: ljubljenje djece u usta

Post by dacina_curica »

ih, to da kazem ne bih ni slagala :D .....ujeda k'o mali cuko :shock: :D :D :D
aidaa_princess90

#21 Re: ljubljenje djece u usta

Post by aidaa_princess90 »

da i ja sam primijetila taj trend. Ali opet drzim se onog tvoja djeca tvoja briga.Meni je to skroz ok,ko hoce nek izvoli :)
bila u halila

#22 Re: ljubljenje djece u usta

Post by bila u halila »

opcenito ljubljenje uokolo mi se ne svidja...vidim i djevojke, prijateljice koje se svako malo ljube u obraz.
nehigijenski...a tek ljubiti svoju djecu - morbidno.
pitt

#23 Re: ljubljenje djece u usta

Post by pitt »

bila u halila wrote:opcenito ljubljenje uokolo mi se ne svidja...vidim i djevojke, prijateljice koje se svako malo ljube u obraz.
nehigijenski...a tek ljubiti svoju djecu - morbidno.
cuj ljubiti svoju djecu morbidno :? :?
floki

#24 Re: ljubljenje djece u usta

Post by floki »

sepulcrum wrote:Šta ima veze. Takav i treba da bude poljubac sa djecom, prisan, a šta ima bolje od toga nego dodir usana.
:shock: :? Čuj šta ima veze, očito nemaš djece kad tako razmišljaš, šta ti imaš biti prisan na takav način s djetetom pogotovu svojim. Ja bih se zabrinula kad bi moja uža familija ( dajdže, tetke , amidže ujke i strike, dede i i babe ) cmakala moje dijete u usta pa da budu prisni. Za mene lično, je to dokaz da je definitivno narod postao licemjeran dok se tamo ibrete o velikom porastu pedofilije s jedene strane , dok poljubac i prisnost dopuštaju ( mislim da je neko napisao ok je do 12 g) s druge strane.

Definitivno to ne odobravam , kad je bebač mali imaju se tabani za poljubiti, čak ne ni rukice jer to bebe u većini slučajeva trpaju u usta.

Bila sam svjedok kad je teta u prodavnici mom djetetu poljubila ruku vidno ostavivši komad bale na dlanu. Skrenula sam joj pažnju, pokazala i objasnila na šta se žena zacrvenila i rekla da sam u pravu. Obrisala sam joj ručicu ali svejedno me je pratio ružan osjećaj do kuće gdje sam joj dobro oprala ruku.
CLIO

#25 Re: ljubljenje djece u usta

Post by CLIO »

kadaj wrote:Taj trend je dosao kod nas iz svabije psolije rata. Meni se gadi.
Ma ko ti je molim te rekao da se to radi u svabiji, hajd ne lupetaj majke ti.
Post Reply