Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post Reply
jedna

#1 Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by jedna »

Ovaj tip me iritira do besvijesti. Obzirom da je otvoren tema Slavuj vs Laka, htjela sam dati neki komentar, a onda sam malo proguglala izjave doticnog i svatih da mi nema druge nego pokrenuti novu temu.

Evo link Slavujevog bloga http://sjovicicslavuj.blog.co.yu/blog/s ... stranica/2

A sad, poslusajte kako nam Slavuj objasnjava pocetak "neizbjeznog rata" u BiH:
"Do rata u BiH došlo je zbog katastrofalnih i pogubnih odluka, prije svih, vođe Muslimana - Alije Izetbegovića. On je kao predsjednik SDA, a ujedno i predsjedavajući tadašnjeg Predsjedništva BiH, dobro znao da su Srbi u Bosni i Hercegovini u manjini, i sve što nije htio prihvatiti na nivou zajedničke države, SFRJ (zbog većinskog srpskog naroda), forsirao je i nastojao sprovesti u Bosni i Hercegovini. Aliju Izetbegovića, dakle, nije bilo "strah" Srba iz Bosne i Hercegovine, jer su Muslimani zajedno sa Hrvatima činili ogromnu većinu naroda u Bosni i Hercegovini. Takvom većinom, odnosno majorizacijom i, samo naizgled, najdemokratskijim pravom "jedan građanin jedan glas", Izetbegović je mogao (bar je on tako mislio) ostvariti vjekovni san Muslimana o stvaranju islamske Bosne i Hercegovine. Pored paralelnih priprema za rat (o tome nekom drugom prilikom), zanemarujući postojanje, konstitutivnost i državotvornost srpskog naroda u BiH, ne birajući sredstva za ostvarenje svoga cilja, Alija Izetbegović je, nažalost, uspio izvući Bosnu i Hercegovinu iz sastava SFRJ. Navodno, bilo ga je strah "Velike Srbije"? SUŠTINA CIJELE PRIČE JE U TOME ŠTO JE ALIJA IZETBEGOVIĆ SVOJ STRAH OD "VELIKE SRBIJE" PREBACIO NA STRAH SRBA OD ISLAMSKE BOSNE I HERCEGOVINE. "
..."ZA SUVERENU BOSNU I HERCEGOVINU, JA SAM SPREMAN ŽRTVOVATI I MIR! TOM REČENICOM ALIJA IZETBEGOVIĆ JE ZAPOČEO KRVAVI GRAĐANSKI RAT U BOSNI I HERCEGOVINI. Poslije toga nije se dugo čekalo, i u istom mjesecu (oktobar 1991. godine) došlo je do potezanja obarača. Sasvim je svejedno ko se našao u toj ulozi, signal je, to je potpuno jasno, dao Alija Izetbegović. Vojne i paravojne falange Republike Hrvatske napale su teritoriju Bosne i Hercegovine, odnosno područje oko Trebinja u Hercegovini još 01. 10. 1991. godine.To se dogodilo pola godine prije referenduma, i, kako je Alija Izetbegović volio reći - međunarodnog priznanja Bosne i Hercegovine.
Sve naprijed rečeno mora se imati u vidu da bi se rat u Bosni i Hercegovini i njegov karakter mogli nazvati - GRAĐANSKIM RATOM.

FUCK! LISTEN THIS SHEET:
"Dok, recimo, iz tri grada pod kontrolom tzv. Armije BiH - Sarajeva, Zenice i Tuzle, Srbima nije bio dozvoljen odlazak zbog navodne "multietničnosti i bezbjednosti"? U tim su gradovima Srbi uzimani i držani kao taoci, a potom zatvarani u mnogobrojne koncentracione - logore smrti. Teško da će ikada biti utvrđen tačan broj zvjerski poubijanih Srba u Alijinim "multietničkim gradovima".Suštinska razlika je između samovoljnog i bezbjednog muslimanskog i hrvatskog napuštanja srpskih teritorija, u odnosu na nemogućnost Srba da napuste prostore pod kontrolom muslimanskih vojnih i paravojnih formacija. Ko je onda, zapravo, činio "etničko čišćenje" i koje su posljedice i jednog i drugog dešavanja?), "
jedna

#2 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by jedna »

Ehhh... ovdje nam Slavuj palamudi o "suludom projektu prema kojem se Srbi trebaju bosanizirati" http://www.fokus.ba/vidi.php?rub=3&vijest=9817

Nedavno je na CD-u izjavio kako on - licno i personalno - garantuje zaposlenje na RTRS-u svim nesrbima koji to zele, a koji ispunjavaju neophodne uslove (pretpostavljam, to se prvenstveno odnosi na zavrsen fakultet zurnalistike). Ima li neko jos nesto? :x :x :x
user_friendly

#3 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by user_friendly »

Slavuj je najobičnija halovina.
klixober

#4 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by klixober »

Taj Slavuj sebe prodaje za nevinog logorasa,a uhapsen jer su mu nasli cijeli arsenal oruzja u stanu.
Inace je pravi internet troll.Ima ga na svim forumima,mislim da redovno navraca i na sa-x.Da smo uredena drzava,takvi bi likovi zavrsili na psihijatrijskoj klinici.
Pasiflora

#5 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by Pasiflora »

komeba wrote:Da smo uredena drzava,takvi bi likovi zavrsili na psihijatrijskoj klinici.

Apsolutno se slazem. Za lika sam cula nedavno i svaku njegovu recenicu mogu svrstati u tezi kretenizam.
Neopisiva budala. Najludje od svega je sto debil sjedi u Parlamentu BIH i prima platu od NASIH para.
Trebalo bi zakonom zabraniti da debili koji mrze svoju drzavu leze na jaslama iste.
Mozete misliti njegove tuge i frustracije sto je Bosanac, a ne Srbin :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#6 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by Alfons Kauders »

broj stradalih srpskih civila u evidenciji rs, njihov zvanicni podatak... 1407...

broj stradalih srpskih civila po tokacinim podacima... cca. 3300 u cijeloj bih... drugim rijecima vise ih je nastradalo na teritoriji fbih od djelovanja vrs...

btw. slavuj tvrdi da je u mojoj skoli koju sam pohadjao za vrijeme rata bio konc logor... i u jos nekoliko skola u gradu koje cijeli rat nisu zatvorile vrata... jadan lik, a jos jadniji su federalni politicari, gradonacelnici, aktivisti koji dopustaju da moron prica to sto prica, bez da ukazu na to da je rijec o najobicnijoj ratnoj propagandi i tvrdnjama koje je nemoguce dokazati...
jedna

#7 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by jedna »

ne mozete ni zamisliti koliko sam ja naivna bila bila kada sam procitala njegov intervju u startu prije par godina (tad sam prvi put cula za njega) i kada sam ga nekoliko dana posle vidjela na tv. izgledao mi je kao neki jadni, iscrpljeni i iskreni cikica. vecinom sam mu povjerovala u ono o cemu je pricao (uglavnom se to ticalo vremena koje je on proveo u "logoru" - tada sam vjerovala da je zaista bio u logoru i to ni kriv ni duzan, sada sam ubijedjena da je srao k'o foka i da je vjerovatno bio u zatvoru - a tu mu je i mjesto, prije nego u ludari) :x
klixober

#8 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by klixober »

jedna wrote:ne mozete ni zamisliti koliko sam ja naivna bila bila kada sam procitala njegov intervju u startu prije par godina (tad sam prvi put cula za njega) i kada sam ga nekoliko dana posle vidjela na tv. izgledao mi je kao neki jadni, iscrpljeni i iskreni cikica. vecinom sam mu povjerovala u ono o cemu je pricao (uglavnom se to ticalo vremena koje je on proveo u "logoru" - tada sam vjerovala da je zaista bio u logoru i to ni kriv ni duzan, sada sam ubijedjena da je srao k'o foka i da je vjerovatno bio u zatvoru - a tu mu je i mjesto, prije nego u ludari) :x
Koliko znam,bio je u Tarcinu u silosu.Moze on to nazvati logorom,ali problem je u razlozima zbog kojih je zavrsio tamo,a to je zato sto su mu nasli u stanu arsenal oruzja dovoljan da se naoruza cijela vojna jedinica.
chuchumbamayumbe

#9 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by chuchumbamayumbe »

komeba wrote:
jedna wrote:ne mozete ni zamisliti koliko sam ja naivna bila bila kada sam procitala njegov intervju u startu prije par godina (tad sam prvi put cula za njega) i kada sam ga nekoliko dana posle vidjela na tv. izgledao mi je kao neki jadni, iscrpljeni i iskreni cikica. vecinom sam mu povjerovala u ono o cemu je pricao (uglavnom se to ticalo vremena koje je on proveo u "logoru" - tada sam vjerovala da je zaista bio u logoru i to ni kriv ni duzan, sada sam ubijedjena da je srao k'o foka i da je vjerovatno bio u zatvoru - a tu mu je i mjesto, prije nego u ludari) :x
Koliko znam,bio je u Tarcinu u silosu.Moze on to nazvati logorom,ali problem je u razlozima zbog kojih je zavrsio tamo,a to je zato sto su mu nasli u stanu arsenal oruzja dovoljan da se naoruza cijela vojna jedinica.
Ne bih da kvarim temu i da idem off topic, ali poznajem ljude koji su bili u silosu samo zato sto su imali pogresno ime i prezime, vjeruj mi.
E sada, sta je kod slavuja nadjeno ili nije ja to mogu samo nagadjati jer nigdje nisam vidio zvanicni izvjestaj ili nesto slicno tome, ali samo htjedoh reci da su ljudi zatvarani i zbog mnogo banalnijih razloga.
Bilo, ne ponovilo se...
jedna

#10 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by jedna »

vjerujem ja tebi. zato sam i mislila da je i on jadan i neduzan zavrsio tamo gdje nije trebao. mislim da njegove izjave kojima nas revnosno bombarduje dokazuju da je ipak bio (i ostao) sve samo ne jadan i neduzan.
klixober

#11 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by klixober »

chuchumbamayumbe wrote:
komeba wrote:
Ne bih da kvarim temu i da idem off topic, ali poznajem ljude koji su bili u silosu samo zato sto su imali pogresno ime i prezime, vjeruj mi.
E sada, sta je kod slavuja nadjeno ili nije ja to mogu samo nagadjati jer nigdje nisam vidio zvanicni izvjestaj ili nesto slicno tome, ali samo htjedoh reci da su ljudi zatvarani i zbog mnogo banalnijih razloga.
Bilo, ne ponovilo se...
Nisam pricao o drugim ljudima,nego konkretno o Slavuju.On se predstavlja za nevinog logorasa,a kazem ti zasto je zavrsio u Tarcinu.Cak su ga na FTV u emisiji koju je vodio Ognjen Blagojevic konfrontovali sa tim,Ogi mu cak pokazao i sluzbeni izvjestaj oko njegovog hapsenja i pitao ga zasto ne kaze istinu o hapsenju.On se poceo vaditi da je radio za drzavnu sluzbu,da je imao pravo na to oruzje.Ne znam za koga da je radio,u stanu su mu nasli arsenal oruzja za manju vojsku.I to je sva istina o njegovom hapsenju.
chuchumbamayumbe

#12 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by chuchumbamayumbe »

komeba wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
komeba wrote: Koliko znam,bio je u Tarcinu u silosu.Moze on to nazvati logorom,ali problem je u razlozima zbog kojih je zavrsio tamo,a to je zato sto su mu nasli u stanu arsenal oruzja dovoljan da se naoruza cijela vojna jedinica.
Bilo, ne ponovilo se...
Nisam pricao o drugim ljudima,nego konkretno o Slavuju.On se predstavlja za nevinog logorasa,a kazem ti zasto je zavrsio u Tarcinu.Cak su ga na FTV u emisiji koju je vodio Ognjen Blagojevic konfrontovali sa tim,Ogi mu cak pokazao i sluzbeni izvjestaj oko njegovog hapsenja i pitao ga zasto ne kaze istinu o hapsenju.On se poceo vaditi da je radio za drzavnu sluzbu,da je imao pravo na to oruzje.Ne znam za koga da je radio,u stanu su mu nasli arsenal oruzja za manju vojsku.I to je sva istina o njegovom hapsenju.
Understand! :)
exliberal

#13 Re: Sabrana djela Slavko Slavuj Jovicic

Post by exliberal »

Slavo Jovicic je bio prije rata portir u Izvrsnom Vijecu ( na ulazu u visoku zgradu ) i bio je nesto kao "vodja smjene"....da je hajvan stoji...da je bio u tarcinu i da je najebo tamo i to stoji.....nego jedna smijesna strana slavuja......
prije jedno godinu dana (mozda i malo duze) bilo ti je sijelo negdje na romaniji...okolina sokoca ako se nevaram...i tu se zadesio slavko ....posto stalno pjeva ( a i dobar je kao pjevac treba posteno priznat) dodju mu lokalci i kazu ajde slavko zapjevaj nam jednu
ustane slavko i zapjeva bosno moja.....kad su ovi skocili da mu.........tad se svjetlo ugasili i nastao je lom :)
elem slavko zavrsio u bolnice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply