Plate u zaštitarskim agencijama
Moderator: anex
-
Rambo-Amadeus
#1 Plate u zaštitarskim agencijama
Pozz,
Interesuje me zna li neko kakva je situacija po pitanju plata i ostalih prinadležnosti u zaštitarskim agencijama? Naime, jaran mi je nedavno dobio certifikat, i bio je u jednoj agenciji na razgovoru za posao gdje su mu rekli da je plata 500KM bez dodatnog pokrića troškova hrane i prevoza (nije iz Sa), iliti drugim riječima sve mu je uključeno u tu platu, što mu se normalno nije isplatilo, pa rekoh možda neko ima nekog iskustva, predpostavljam da nije ista situacija u svim agencijama...
Hvala!
Interesuje me zna li neko kakva je situacija po pitanju plata i ostalih prinadležnosti u zaštitarskim agencijama? Naime, jaran mi je nedavno dobio certifikat, i bio je u jednoj agenciji na razgovoru za posao gdje su mu rekli da je plata 500KM bez dodatnog pokrića troškova hrane i prevoza (nije iz Sa), iliti drugim riječima sve mu je uključeno u tu platu, što mu se normalno nije isplatilo, pa rekoh možda neko ima nekog iskustva, predpostavljam da nije ista situacija u svim agencijama...
Hvala!
-
*mima*
#2 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
Koliko sam cula.....jako su lose plate u zastitarskim agencijama.
-
Rambo-Amadeus
#3 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
mima wrote:Koliko sam cula.....jako su lose plate u zastitarskim agencijama.
očito si, mimo, dobro čula...
- slavkoimamodilera
#4 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
Da, mogu potvrditi da je to uglavnom 5-6 glava... 
-
*mima*
#5 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
Znam ih dosta iz raznih agencija......svako se zali. Ali sta ce momci , rade sta im se ponudi. Interesantno uglavnom te agencije dobro rade.....i vrte se tu dobri novci....jedino je tu dobro gazdi.....
-
Rambo-Amadeus
#6 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
jbg, najbolje mu je da onda vidi sa nekom agencijom koja pruža usluge i ovdje (Visoko), pa barem da ne mora snositi torškove prevoza, a i za hranu je lakše...
- kemtrejls
#7 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
Mislim da niti u jednoj agenciji plate nisu ispod 500KM.
To ti je uglavnom za poslove na objektima(banke i sl.),dok oni koji su stalno angažovani na transportu novca imaju plate oko 1000KM.
Onaj ko hoće da radi može uvijek dodatno da zaradi po 50-tak KM na raznim manifestacijama,kao što su koncerti,utakmice i slično.
Sve u svemu nije bog zna šta,ako ima šta bolje nek se drži toga!
Bolje je nekada i kopati kanal nego slušati pametovanja kojekakvih šefića i ostalih govana.
Ljudi čuvaju stotine hiljada maraka,milione,nezaštićeni,bez naoružanja,pancira,za minimalnu platu.
Ali kad nemaš izbora prihvati ono što ima.
TRPI,TRPI,I ŠUTI!
To ti je uglavnom za poslove na objektima(banke i sl.),dok oni koji su stalno angažovani na transportu novca imaju plate oko 1000KM.
Onaj ko hoće da radi može uvijek dodatno da zaradi po 50-tak KM na raznim manifestacijama,kao što su koncerti,utakmice i slično.
Sve u svemu nije bog zna šta,ako ima šta bolje nek se drži toga!
Bolje je nekada i kopati kanal nego slušati pametovanja kojekakvih šefića i ostalih govana.
Ljudi čuvaju stotine hiljada maraka,milione,nezaštićeni,bez naoružanja,pancira,za minimalnu platu.
Ali kad nemaš izbora prihvati ono što ima.
TRPI,TRPI,I ŠUTI!
- Layne
#8 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
Varaš se. A što se tiče posla, bolje mu je da potraži neku firmu koja ima svoje interno osiguranje, ove agencije su sve u 5 deka i maximalno iskorištavaju uposlenike.kemtrejls wrote:Mislim da niti u jednoj agenciji plate nisu ispod 500KM.
- kemtrejls
#9 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
Poznato je i vrapcima na grani da svi privatnici plaćaju minimalac(400 KM),a ostalo je kao topli obrok(mada se nigdje ne prikazuje)Layne wrote:Varaš se. A što se tiče posla, bolje mu je da potraži neku firmu koja ima svoje interno osiguranje, ove agencije su sve u 5 deka i maximalno iskorištavaju uposlenike.kemtrejls wrote:Mislim da niti u jednoj agenciji plate nisu ispod 500KM.
NIsam ja rekao da je dobro raditi taj posao,ali ako nemaš ništa bolje onda je i to dobro.
Jako je teško doći do posla u manjim sredinama.
Posao zaštitara je takav da svakog trenutka možeš izgubiti glavu,a da se na tebe niko ni ne okrene.
Šefovima je glavno da ostvariš što veći broj sati koje masno naplate,a ti dobiješ mrvice.
Kod nas imamo visoko profesionalne agencije koje rade skoro pa po evropskim standardima(osim plata),ali nažalost imamo i one koje se bave premlaćivanjima i utjerivanjima dugova(Condor Zenica i drugi).
Svima savjetujem ako imaju biko kakvu alternativu neka je prihvate,vjerujte da nije sjajno raditi kao zaštitar iako se to mnogima čini.
- Layne
#10 Re: Plate u zaštitarskim agencijama
Ja samo kažem, iz iskustva, da ima zaštitara koji imaju platu 400KM i to je to. Nikakav topli obrok niti bilo šta drugo. U ostalom se slažemo.