Udar na SDP!!!

batigol

#1 Udar na SDP!!!

Post by batigol »

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) sjednicu je počeo raspravom o prijedlogu poslanika SNSD-a da se u dnevni red uvrsti prijedlog zaključka kojim bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da pokrene postupak identifikacije imovine bivšeg Saveza komunista BiH i provede odgovarajuće zakonske procedure kako bi se ona oduzela od sadašnjih korisnika.

Poslanik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija predložio je da se zaduži Vijeće ministara da pokrene postupak identifikacije stanja i pravnog statusa imovine bivšeg Saveza komunista BiH, napominjući kako je SDPBiH pravni i politički sljednik SKBiH.

***neka malo...a kad ih se naziva komunistima kazu da nisu :):):):):)

...ovaj SNSD ne podrzavam nikako al ovaj potez im je za 10...nisu samo lagumdzijini preci gradili te objekte sto ih danas SDP koristi...
pitt

#2 Re: Udar na SDP!!!

Post by pitt »

kako se parlament ne brine istragom porjekla privatne imovine poslanika, i ostalih politicara? :-) :-)
kicky

#3 Re: Udar na SDP!!!

Post by kicky »

batigol wrote:Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) sjednicu je počeo raspravom o prijedlogu poslanika SNSD-a da se u dnevni red uvrsti prijedlog zaključka kojim bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da pokrene postupak identifikacije imovine bivšeg Saveza komunista BiH i provede odgovarajuće zakonske procedure kako bi se ona oduzela od sadašnjih korisnika.

Poslanik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija predložio je da se zaduži Vijeće ministara da pokrene postupak identifikacije stanja i pravnog statusa imovine bivšeg Saveza komunista BiH, napominjući kako je SDPBiH pravni i politički sljednik SKBiH.

...ovaj SNSD ne podrzavam nikako al ovaj potez im je za 10...nisu samo lagumdzijini preci gradili te objekte sto ih danas SDP koristi...
Kakve veze ima ko ih je gradio??? Ako se SDP identificira kao nasljednik Saveza komunista SRBiH ne vidim razloga oduzimanju imovine... Uostalom, pomalo je bizarna činjenica da takvo nešto predlažu članovi partije koja je entitetski proračun ''povrijedila'' za milijunske iznose zbog gradnje Zgrade Vlade RS...ali kod nas može sve pa i to!
kirby

#4 Re: Udar na SDP!!!

Post by kirby »

ma treba SDP-u ustavom zabraniti,i onda mislim da bi nam cvijetale ruze. :D :D :D
uvjek dobar gost

#5 Re: Udar na SDP!!!

Post by uvjek dobar gost »

kirby wrote:ma treba SDP-u ustavom zabraniti,i onda mislim da bi nam cvijetale ruze. :D :D :D
od tog dana bi mi postali INSTANT druga Švicarska !!!
batigol

#6 Re: Udar na SDP!!!

Post by batigol »

zasto bi sdp sve to naslijedio kad nisu svi oni koji su u svoje vrijeme bili u partiji sad u sdp-u...ima ih dosta koji su dosli do pameti...
batigol

#7 Re: Udar na SDP!!!

Post by batigol »

Kakve veze ima ko ih je gradio??? Ako se SDP identificira kao nasljednik Saveza komunista SRBiH ne vidim razloga oduzimanju imovine... Uostalom, pomalo je bizarna činjenica da takvo nešto predlažu članovi partije koja je entitetski proračun ''povrijedila'' za milijunske iznose zbog gradnje Zgrade Vlade RS...ali kod nas može sve pa i to![/quote]

zasto se onda ne deklarisu kao komunisti a nekriju se iza lazne socijaldemokratije...
kicky

#8 Re: Udar na SDP!!!

Post by kicky »

batigol wrote:

zasto se onda ne deklarisu kao komunisti a nekriju se iza lazne socijaldemokratije...
zato valjda što su ljudi prihvatili demokraciju ...Uostalom nije SDP endem. Nabrajam: SDP Hrvatske, SD Slovenije, MZSP Mađarske, DPS Crne Gore, PS Albanije, SDM Makedonije....da ne nabrajam dalje...i da Demokrati Italije, ako baš hoćeš!!! Drugim rječima sve Partije (osim češke i srpske) bivšeg socijalističkog lagera su se reformirale u socijaldemokratke, a ako ćemo o pravim komunistima - takve traži u HDZ-u i SDA-u! Lijep pozdrav :*
vee-jay

#9 Re: Udar na SDP!!!

Post by vee-jay »

batigol wrote:Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) sjednicu je počeo raspravom o prijedlogu poslanika SNSD-a da se u dnevni red uvrsti prijedlog zaključka kojim bi se zadužilo Vijeće ministara BiH da pokrene postupak identifikacije imovine bivšeg Saveza komunista BiH i provede odgovarajuće zakonske procedure kako bi se ona oduzela od sadašnjih korisnika.

Ovaj tvoj komentar je ravan ljudskom nacinu razmisljanja prije nekih 10.000 godina. Idi ljubi guzu svojim bogovima...
batigol

#10 Re: Udar na SDP!!!

Post by batigol »

ja nemam bogove...za mene postoji samo jedan BOG...

eh bas tu tezu koju sad branite da se sdp reformisala i sl, da je sljedbenik kp bih, itd...pobijate onda kada sda nazivate nacionalistickom...sami sebe pobijate...

a temu sam pokrenu samo da se uvjerim u nesto sto sam dugo vremena smatrao...i mogu vam reci da ste me uvjerili u to...

a sta je u pitanju reci cu kasnije...
kicky

#11 Re: Udar na SDP!!!

Post by kicky »

batigol wrote:ja nemam bogove...za mene postoji samo jedan BOG...

eh bas tu tezu koju sad branite da se sdp reformisala i sl, da je sljedbenik kp bih, itd...pobijate onda kada sda nazivate nacionalistickom...sami sebe pobijate...

a temu sam pokrenu samo da se uvjerim u nesto sto sam dugo vremena smatrao...i mogu vam reci da ste me uvjerili u to...

a sta je u pitanju reci cu kasnije...
jadno mače zbunjeno...nacionalizam i komunizam nisu disparatni pojmovi mico :*
batigol

#12 Re: Udar na SDP!!!

Post by batigol »

nije ni nacionalno i nacionalisticko isto....:)
kicky

#13 Re: Udar na SDP!!!

Post by kicky »

batigol wrote:nije ni nacionalno i nacionalisticko isto....:)
a to ima kakve veze s ovim o čemu pričamo...hoćeš reći da SDA jest eto nacionalna, ali nije nacionalistička...bogati? (istinabog ima i gorih i ridikuloznijih slučajeva)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#14 Re: Udar na SDP!!!

Post by -LIBERO- »

To sto je tu inicijativu pokrenuo SNSD je zbog toga sto je SDP pokrenuo inicijativu u "socijalistickoj internacijonali evrope" da se raskrinka nacionalsocijalisticka politika SNSDA.
Ovaj pokusaj udarca na SDP od strane SNSD-a je upravo zbog gore navedenih razloga,ako i zbog stalnon insistiranja poslanika SDP-a za usvjanje zakona o oduzimanju bespravno stecene imovine.
Sto li Boze ne moze takav zakon od oduzimanu ukradene imovine da prodje parlament nase drzeve?????
batigol

#15 Re: Udar na SDP!!!

Post by batigol »

naravno da SDA nije nacionalisticka...
uvjek dobar gost

#16 Re: Udar na SDP!!!

Post by uvjek dobar gost »

batigol wrote:naravno da SDA nije nacionalisticka...
upitna izjavna rečenica
kicky

#17 Re: Udar na SDP!!!

Post by kicky »

batigol wrote:naravno da SDA nije nacionalisticka...
Tako je!!! :-) jedan je BOG i jedna je SDA 8)
batigol

#18 Re: Udar na SDP!!!

Post by batigol »

da je u normalnom svijetu SDP i SNSD bi trebalu da budu ko biva bratske stranke...barem tako njihov naziv govori..ali od tog nista...

sdp sto bi mogao i nesto dobro da radi nemoze da se oslobodi proslosti...i istrosenih ljudi..koji po partijskoj vertikali i dan danas kroje politiku sdp-a, a ne vide da im nikako ne ide ...uostalom njima je dobro al ovim ostalima nije...

snsd...o njemu ne treba trosit rijeci...isto kao sto mi ovdje stavljamo kojekakve nickove tako i snsd koristi svoje ime...ime i plan i program rada su daleko hiljdama svjetlosnih godina...
kicky

#19 Re: Udar na SDP!!!

Post by kicky »

batigol wrote:da je u normalnom svijetu SDP i SNSD bi trebalu da budu ko biva bratske stranke...barem tako njihov naziv govori..ali od tog nista...

sdp sto bi mogao i nesto dobro da radi nemoze da se oslobodi proslosti...i istrosenih ljudi..koji po partijskoj vertikali i dan danas kroje politiku sdp-a, a ne vide da im nikako ne ide ...uostalom njima je dobro al ovim ostalima nije...

snsd...o njemu ne treba trosit rijeci...isto kao sto mi ovdje stavljamo kojekakve nickove tako i snsd koristi svoje ime...ime i plan i program rada su daleko hiljdama svjetlosnih godina...

DA! SDP inače vlada zadnjih 18 godina po partijskoj vertikali i vidi šta nam uradiše od zemlje, p*č*a im materina da im p*č*a :x
batigol

#20 Re: Udar na SDP!!!

Post by batigol »

kako smo .....

u sdp se ljudi postavaljaju tako...bas po partijskoj vertikali...i to je belaj za sdp...za ostale nije...

bojim se da neke stvari neznate...stvari koje se odvijaju na terenu ondje odakle se glasovi dobijaju...a ti isti glasovi su potrebni da se dode na vlast...

a sdp je bi 2 godine ako se ne varam i previse je za ovaj postratni period....

dosta su oni vladali...od 45 pa do 90...zar nije dosta...
kicky

#21 Re: Udar na SDP!!!

Post by kicky »

batigol wrote:kako smo .....

u sdp se ljudi postavaljaju tako...bas po partijskoj vertikali...i to je belaj za sdp...za ostale nije...

bojim se da neke stvari neznate...stvari koje se odvijaju na terenu ondje odakle se glasovi dobijaju...a ti isti glasovi su potrebni da se dode na vlast...

jes vala! su svim ostalim strankama dolaze pametni i obrazovani ljudi, sve bečka škola, inžinjeri, doktori, magistri...sve pametniji od pametnijeg, sposobniji od sposobnijeg :) a ove komunjare nikako da skontaju
Šeha

#22 Re: Udar na SDP!!!

Post by Šeha »

batigol wrote:

Laž! SDP nije sam bio na vlasti ni u jednom periodu. Nikad nije imao apsolutnu vlast.
Klodovik

#23 Re: Udar na SDP!!!

Post by Klodovik »

kicky wrote:

Kakve veze ima ko ih je gradio??? Ako se SDP identificira kao nasljednik Saveza komunista SRBiH ne vidim razloga oduzimanju imovine... Uostalom, pomalo je bizarna činjenica da takvo nešto predlažu članovi partije koja je entitetski proračun ''povrijedila'' za milijunske iznose zbog gradnje Zgrade Vlade RS...ali kod nas može sve pa i to!
Evo, i ja sebe identificiram kao vlasnika nekadašnje zgrade CK. Kakve veze ima ko ju je gradio.
Šeha

#24 Re: Udar na SDP!!!

Post by Šeha »

A i taj period na koji ti mislis je bio najprosperitetniji period za ovu drzavu od rata pa naovamo... Pa ti vidi sad...
kirby

#25 Re: Udar na SDP!!!

Post by kirby »

batigol wrote:kako smo .....

da su bogdo i od 90.ja mislim da nebi ovog sr.... bilo.zamisli da je sdp vodio borbu protiv VRS i HVO-a?bi li pozdrav bio selam alejkum?i bi li ABIH bila multietnicka.
svi vi koji podrzavate sda i zagrabih ste za mene ljudi koji teze za Bosnjackom drzavom.samo se lafo krijete iza multi kulti bosne.
o hdz-u snsd-u i sds-u necu ni da pisem.
Post Reply