Snizenja u Sarajevu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Being vjeciti kokuz, nema mi nista draze nego vidjeti natpis SNIZENJE :D

Ovako, u sportlife radnji preko puta trznice je dosta Converse modela snizeno, nista drasticno ali recimo duboke starke su 55 - 60 KM, klasicne conversice smedje i SMB boje isto tako :D

onda Kikiriki butik na Grbavici ima akciju, kupis dvije stvari, gratis biras majicu sa ofingera od 10 KM :D jedini problem je to sto je kikiriki turska marka, i imaju samo S i M velicine :D ali imaju haljinica boli glava :D

Ako znate za jos neka snizenja ili akcije, javite :D
kEN0

#2 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by kEN0 »

springfield -30% na kosulje i hlace (muske) .. znaci proljetna kolekcija..
Liberalism

#3 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by Liberalism »

Ja bas juce mislim da se javim ili da otvorim temu oko ovog doduse malo slicnog pitanja.

Juce sam bas bio u tim trgovinama i vidim da patike nisu original niti u jednoj radnji u Ferhadiji. Ne samo sto nisu original kada ih poblize pogledate (npr kroz postojanje gresaka u savovima ili ispisima) vec se to vidi i prema cijenama. Ovi koji su vani vjerovatno ce potvrditi da vrlo tesko bez nekog snizenja (ako ga ikada i ima) mozete kupiti adidas ili puma patike za 30-40 eura (koje uz to nisu snizene).

Sport life i ona radnja na sprat pored na obje se odnosi...
mIRCerka

#4 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Liberalism wrote:Ja bas juce mislim da se javim ili da otvorim temu oko ovog doduse malo slicnog pitanja.

Juce sam bas bio u tim trgovinama i vidim da patike nisu original niti u jednoj radnji u Ferhadiji. Ne samo sto nisu original kada ih poblize pogledate (npr kroz postojanje gresaka u savovima ili ispisima) vec se to vidi i prema cijenama. Ovi koji su vani vjerovatno ce potvrditi da vrlo tesko bez nekog snizenja (ako ga ikada i ima) mozete kupiti adidas ili puma patike za 30-40 eura (koje uz to nisu snizene).

Po cemu starke iz sportlife nisu original? Da prostis, ja vise vjerujem svom stopalu nego prici o cijenama i kao ne moze to biti to ako je jeftino...LEVI's u USA kostaju 40-60 dolara, kod nas 150 KM, a opet nisu MADE IN USA niti u americki tvornicama, vec u SanJacku, i nisu oridzidzi, ali po cijeni i po tebi bi bile oridzidzi :D

PS Moje stopalo garantuje da su ove starke original :D
d2

#5 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by d2 »

izvinte postovana mircerko ali nije SMB Boje jer je rijec boje vec sadrzana u SMB posto se radi o Sivo Maslinastoj Boji :)

sto se tice tena siguran sam da nista od svega toga nije original ali za starke (recimo iz basketa) vjerujem da jesu, bar im ja nikad do sada nisam nasao mane niti razloga za sumnju
mIRCerka

#6 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

d2 wrote:izvinte postovana mircerko ali nije SMB Boje jer je rijec boje vec sadrzana u SMB posto se radi o Sivo Maslinastoj Boji :)
pa napisah smedje i SMB boje :D trebala sam stavit SMB i smedje boje :D ebga :D omache se :D i najboljim se desava :D :D :D :D
Evo rece mi keno, one kosulje su 25-70 KM :D
mIRCerka

#7 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

d2 wrote: sto se tice tena siguran sam da nista od svega toga nije original ali za starke (recimo iz basketa) vjerujem da jesu, bar im ja nikad do sada nisam nasao mane niti razloga za sumnju

Kupovala sam ja i fush i "original" starke...znam da nije original cim se carape noge i tene usmrde po plastici...
ove ne mude, a bile su i na selu cijeli dan na nogama, i 3 dana kishe :D i jos uvijek SMRDE originalnim smradom :D
Lesli Eldridž

#8 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by Lesli Eldridž »

Probaj oprat noge, ali sve ne samo prste. :D
mIRCerka

#9 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

Lesli Eldridž wrote:Probaj oprat noge, ali sve ne samo prste. :D
:lol: perem redovno, ali koza mi reaguje na PVC u odjeci i obuci... hvala bogu nije alergijska reakcija :D
Lesli Eldridž

#10 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by Lesli Eldridž »

U Japanu je ranije bilo normalno da putnici u vozu na velikim udaljenostima skinu cipele da odmore noge. Da nose dupljak starke i ostali obuću, smrdilo bi do neba. Naravoučenije-idite u Japan da kupite original starke :lol:
CLIO

#11 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by CLIO »

Ko je lud da u BiH uvozi originale, kad su nam granice suplje a kontrolori robe (da ne pominjem ko) korumpirani.

Oridzidzi imas samo u polovnjacima jedina im je mana sto su "razradjene" :D (neke vise neke manje).

Znam tipa koji ima butik ko fol originala a ispred kuce mu kamara kutija s kineskim natpisima.
Da bar jedna ima deutsch ili english. :D
Better Man

#12 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by Better Man »

Liberalism wrote:Ja bas juce mislim da se javim ili da otvorim temu oko ovog doduse malo slicnog pitanja.

Ne možeš po cijeni reči da li je orginal ili nije, jer imaš najednostavnije modele, koji su obično najeftiniji do onih skupih.
mIRCerka

#13 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

CLIO wrote:Ko je lud da u BiH uvozi originale, kad su nam granice suplje a kontrolori robe (da ne pominjem ko) korumpirani.

Oridzidzi imas samo u polovnjacima jedina im je mana sto su "razradjene" :D (neke vise neke manje).

Znam tipa koji ima butik ko fol originala a ispred kuce mu kamara kutija s kineskim natpisima.
Zasto ne otvaraju tvornice u BiH? Zato sto je istocna radna snaga 10 puta jeftinija...
Sve rade po licenci, oridzidzi ali sve je made in klinac palac...

Ja imam jedan dzemper, 12 godina star, ne baca mi se samo zato sto je jedna od rijetkih stvari iz amerike na kojoj pise MADE IN USA...
Dakle, ni to ti ne govori nesto extra puno...
I da, ako vam se raspravlja o originalima, bujrum otvorite drugu temu, ja zelim da informisem i da se informisem o snizenjima, jer mi Vladi hvala zbog hljeba trebaju jeftinije gace na guzici. :D
otherside

#14 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by otherside »

Mirci, gdje mu dodje taj Kikiriki na Grbavici?
vjesticanametli

#15 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

eeeee samo vi kupujte kikiriki i sjemenke :x STEDITE bolje vam je :D za crne dane :mrgreen:
mIRCerka

#16 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

otherside wrote:Mirci, gdje mu dodje taj Kikiriki na Grbavici?

pijaca grbavica, ista zgrada gdje je bagatela, samo slijedeci prolaz :D
otherside

#17 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by otherside »

Privuce me ovo da su velicine S i M...ta mi treba :D
mIRCerka

#18 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

otherside wrote:Privuce me ovo da su velicine S i M...ta mi treba :D
Ja se zaljubila u jednu majicu, jest 30km, al je bijela, pamucna, a prosivena nekim smeddjim koncem... kontrast boli glava...
CLIO

#19 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by CLIO »

mIRCerka wrote:
CLIO wrote:Ko je lud da u BiH uvozi originale, kad su nam granice suplje a kontrolori robe (da ne pominjem ko) korumpirani.

Zasto ne otvaraju tvornice u BiH? Zato sto je istocna radna snaga 10 puta jeftinija...
Sve rade po licenci, oridzidzi ali sve je made in klinac palac...

Ja imam jedan dzemper, 12 godina star, ne baca mi se samo zato sto je jedna od rijetkih stvari iz amerike na kojoj pise MADE IN USA...
Dakle, ni to ti ne govori nesto extra puno...
I da, ako vam se raspravlja o originalima, bujrum otvorite drugu temu, ja zelim da informisem i da se informisem o snizenjima, jer mi Vladi hvala zbog hljeba trebaju jeftinije gace na guzici. :D
A mi hocemo da te neko ne zajebe, pa ti proda m... pod bubrege. :D Ako nije original nemre biti jeftino.
Lahko je sniziti fush .
Kupis za 10 KM pa prodajes po 150 pa na kraju sto ostane moze i po dvadeset a opet dupla marza. :D
A nasha mirci sva sretna. :dance:

Sacekaj malo ba, nabavimo ti original pa da ih ne izuvas ni kad spavas. :D
Sve se bojis da ti ih neko ne mazne. :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#20 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

:lol: kome trebaju zeMske tene 41 broj (gdje je tech10 sad)
beautyfool

#21 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by beautyfool »

Cinjenica je da sve velike firme proizvode svoje proizvode tamo gdje im je jeftina radna snaga a to ukljucuje i kinu naravno...u kini kao i u svakoj drugoj zemlji ima fuseraja ali sigurno ima i kvaliteta,dakle kad jedna firma salje svoju robu da se sije recimo u kinu ona od fabrike koju je zakupila/kupila za svoju kolekciju ocekuje odredjeni kvalitet.Znaci da mjesto proizvodnje nije bitno i ne utice na orginalnost marke :)
tech10

#22 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by tech10 »

mIRCerka wrote::lol: kome trebaju zeMske tene 41 broj (gdje je tech10 sad)
Tu sam, valjam se od smijeha

Image
Borej

#23 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by Borej »

ima jos jedna stvar koju niste pomenuli, a to su originali za zapad i orginali za ostale i tako je u svemu od tehnike do gaca i sve originali...

kupiti majicu na zapadu i ovdje nije isto iako su cijene tu negdje, kvalitet se ipak ne moze poredit, isto i kad kupis tv, racunar, hlace....sve isto samo kroz nase gace muda tri puta brze propadnu..... :D :D
*mima*

#24 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by *mima* »

Trebaju meni.
mIRCerka

#25 Re: Snizenja u Sarajevu

Post by mIRCerka »

mima wrote:
Trebaju meni.
sport life, kod trznice :D
Post Reply