za koga su se borili-stolac

alen_zenica

#1 za koga su se borili-stolac

Post by alen_zenica »

Image

nemam ništa protiv mrtvih ali imam protiv politike koja ih je dovela do toga.
Šandor

#2 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Šandor »

A što si "pobijelio" ( :lol: ) imena? Je li to među njima bila i neka "cvjećka"? :D
Brkic1978

#3 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Brkic1978 »

Šandor wrote:A što si "pobijelio" ( :lol: ) imena? Je li to među njima bila i neka "cvjećka"? :D
Nije "mora" kreciti prezimena, sve su to hercegovci. :D
alen_zenica

#4 Re: za koga su se borili-stolac

Post by alen_zenica »

jesu
signature

#5 Re: za koga su se borili-stolac

Post by signature »

Brkic1978 wrote:
Šandor wrote:A što si "pobijelio" ( :lol: ) imena? Je li to među njima bila i neka "cvjećka"? :D
Nije "mora" kreciti prezimena, sve su to hercegovci. :D
pa valjda i hercegovci imaju imena i prezimena.
BosnaFanatic

#6 Re: za koga su se borili-stolac

Post by BosnaFanatic »

Tu sliku sto si stavio ,zna se ko je Stolac branio i odbranio a to su Bosanci bili , ovo je lazni spomenik , cuj za stolac se borio a za drzavu hrvatsku hahahaa :lol: nigdje smisla , da sam licno pred spomenikom tim samo bih mu se smio u lice, muslimani su dali krv za stolac to je bosanski grad, ustase i cetnici u BiH su kao kurdi u Turskoj ,neznas ni ko si ni sta si ni gdje si , samog sebe lazu,nego brate svakom kome se nesvidja kofer u ruku i pravac tamo gdje si najsretniji
Umjetnik a

#7 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Umjetnik a »

žalosno

a ja mislio da HSP uagovra probosanski stav
laku noć

#8 Re: za koga su se borili-stolac

Post by laku noć »

BosnaFanatic wrote:Tu sliku sto si stavio ,zna se ko je Stolac branio i odbranio a to su Bosanci bili , ovo je lazni spomenik , cuj za stolac se borio a za drzavu hrvatsku hahahaa :lol: nigdje smisla , da sam licno pred spomenikom tim samo bih mu se smio u lice, muslimani su dali krv za stolac to je bosanski grad, ustase i cetnici u BiH su kao kurdi u Turskoj ,neznas ni ko si ni sta si ni gdje si , samog sebe lazu,nego brate svakom kome se nesvidja kofer u ruku i pravac tamo gdje si najsretniji
Kako misliš da živiš u istoj državi sa narodima koje nazivaš "Kurdima" ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Truba »

možda su

pali za odbranu stoca (dakle BIH)

ili HRVATSKE (dakle poginuli u postrojbama HVa u hrvatskoj a sahranjeni u stocu)
Sensei

#10 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Sensei »

...
Last edited by Sensei on 25/05/2019 17:40, edited 1 time in total.
Umjetnik a

#11 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Umjetnik a »

Sensei wrote:
Umjetnik a wrote:žalosno

ih, sta covjek nece sve pomisliti

Image

ko je ovo na slici
energy_shock

#12 Re: za koga su se borili-stolac

Post by energy_shock »

.
gulas

#13 Re: za koga su se borili-stolac

Post by gulas »

Umjetnik a wrote:
Sensei wrote:

Image

ko je ovo na slici
hehe pa nemoj mi reci da ga ne prepoznajes??? Hajde nabaci mu jedno 30 kila viska, sijedu kosu i fotelju u, jel ono bi - Osijeku... :-)
feral.tribune

#14 Re: za koga su se borili-stolac

Post by feral.tribune »

Umjetnik a wrote:
Sensei wrote:

Image

ko je ovo na slici

Ante Djapic .Rodom iz BiH .Gradonacelnik Osijeka , covjek koji drzi ruku pod 45 stepeni ne da bi salutirao Hitleru nego da bi ( po vlastitiom priznanju ) pokazao koliki ce biti kukuruz u Slavoniji kada njegova stranka dodje na vlast .Danas se ne sjeca nicega cak je posjetio i Izrael i suzu pustio za ljude stradale u holokaustu .Njegov vozac je u sred Zagreba u sred birtije izvadio pistolj i ubio bosanskog muislimana kao kera . Cisto onako .Iz zajebancije .Sutkinja koja je procesurila taj proces oslobodila je ubicu je u zavrsnoj rijeci rekla " Optuzeni ( ubica ) je bio u posebnom nacinalnom zanosu i raspolozenju " .
turban

#15 Re: za koga su se borili-stolac

Post by turban »

citat://feral.tribune
Ante Djapic .Rodom iz BiH .Gradonacelnik Osijeka , covjek koji drzi ruku pod 45 stepeni ne da bi salutirao Hitleru nego da bi ( po vlastitiom priznanju ) pokazao koliki ce biti kukuruz u Slavoniji kada njegova stranka dodje na vlast .Danas se ne sjeca nicega cak je posjetio i Izrael i suzu pustio za ljude stradale u holokaustu .Njegov vozac je u sred Zagreba u sred birtije izvadio pistolj i ubio bosanskog muislimana kao kera . Cisto onako .Iz zajebancije .Sutkinja koja je procesurila taj proces oslobodila je ubicu je u zavrsnoj rijeci rekla " Optuzeni ( ubica ) je bio u posebnom nacinalnom zanosu i raspolozenju "

Nisam znao za takve olaksavajuce okolnosti... :roll:
pjo

#16 Re: za koga su se borili-stolac

Post by pjo »

Zar je potrebno demantirati ovakve lazi ?
Patriota_TZ

#17 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Patriota_TZ »

nije to taj HSP na pocetku rata,koje je vodio Blaž Kraljevic,koji se borio pod LJIJANIMA i sahovnicom..
zato su ga šušak i francek i roknuli u zasjedi,jer je zagovarao cjelovitu BiH i borbu zajedno protiv chetnika.......to ocigledno nije bilo u planu kod ustaskog vodje franceka i suska........

a sto se tice ovog spomenika to mozda i jesu pravi hrvati iz hrvatske koji su poginuli u BiH........eto nas Bosnje napadaju radi mudjahedina a bilo je 10 puta vise stranih vojnika i u HVO-u i RS-u nego kod nas,al niko nista.....mozda zato sto smo muslimani!?!?!?

SAMO BiH!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Luke Perry

#18 Re: za koga su se borili-stolac

Post by Luke Perry »

Svasta. Nisam ni znao da postoje tako strastveni uzgajivaci kukuruza i da imaju militantno udruzenje HOS. :lol:
feral.tribune

#19 Re: za koga su se borili-stolac

Post by feral.tribune »

pjo wrote:Zar je potrebno demantirati ovakve lazi ?
S obzirom da si knjigu Janka Bobetka " Sve moje bitke " ( poslije koje je odmah dobio poziv za Hag ) gdje on potanko opisuje kako je sa tri brigade HV vojske rastopio Gornji Vakuf u atome .....s obzirom da si masu stenograma sa Banskih Dvora koji su izasli kao jedna zasebna knjiga u izdanju Feralove bibiloteke i koje je Stipe Mesic ( biva stenograme ) poslao u Hag ( a ja samo njih desetak postirao ovdje ) i koji zorno svjedoce o jednoj beskrupoloznoj i bezocnoj agresiji gdje je doslovno pometen jedan narod sa jednog velikog prostora skupa sa svojim vjerskim i kulturniom objektima ...dakle s obzirom da si to sve, ukljucujuci i rusenje Starog Mosta i hiljade i hiljade ubijenih i ranjenih u agresiji i masu drugih stvari jednostavno i nonsalantno proglasio pukim lazima a mene nazvao Seralom i Fekalom i umalo balijom ( fali ti hrabrosti mada imas nick name ) od tebe nisam ni ocekivao da " povjerujes " u jednu vijest iz 90 -tih godina( gdje je stradao " samo " jedan covjek i kojoj su mediji Hrvatskoj posvetili paznje isto onoliko kao da je zgazen pas .Sto se sutkinje i pravosudnog sistema , i ako sumnjas u rijeci doticne sutkinje , mozes li mi reci sta , kako i gdje i sa koliko kazni zatvora su procesurinai svi zlocini u Hrvtaskoj i u BiH na teritoriji gdje vlast drzi HDZ , HVO ...gdje su vecina Hrvati .Ko je i kako i koliko u Hrvtskoj i u tzv Herceg Bosni od 1991 odnosno 1992 do danas odgovarao .Gledali smo cirkus u Splitu i farsu od sudjenja za pripadnike vojne policije u poznatom slucaju Lora ' . Gledali smo cirkus , sprdacinu i zajebanciju oko Norca a danas gledamo komediju u tri cina u slucaju Glavas .Slavonija , Osijek , Vinkovci , Medjacki dzep , Zagreb, ( obitelj Zec ) , Mercep , Oluja ...sve je to poigravanje i ismijavanje pravosudja i pravde i istine i otovreno i cinicno smijanje zrtvama u lice .Napravljen je teatar od ljudskih tragedija dok se zlocinci setkaju pod zastitom drzave .Ko je u Mostaru odgovarao za sve one strahote koje su napravljene drugoj polovici grada .Racan nije htio dati Bobetka Hagu .Ne samo njega .Nikoga .Sa figom u dzepu , poljupcem u celo i pleskom po potiljku Tudjman je poslao sedmoricu ...ali ne lezi vraze , bosanskih Hrvata da bi sa njima kupio kredit i putnu kartu za Brisel .Posto je Hag bio nezadovoljan poslali su ipak dvojicu iz Hrvatske .Ali , koga ? Albanca Ademija i onog monstruma i cvjecku Muniba Suljica .E onda je Hag rekao dajte bar jednog pravog , cistokvrnog Hrvata pa da se pridruzite EU i NATO paktu ili nista od potpisivanja .I Sanader osmeka Gotovinu .
P.S. Bosanski pravosudni organi su radili i u ratu .Kako tako .Kolko toliko .Dok se na drugim stranama djelio ordenje za zlocine nad bosanskim muslimanima , bosanski muslimani su djelili zatvorenicke kosulje zlocincima .Kako tako , koliko toliko ....sasvim dovoljno da se druge dvije strane postide ako znaju sta je stid i sram . Onaj Topalovic sto ubi ljude za Badnjak dobi u sekundi maximalnu kaznu od 40 godina .Jedan covjek 40 godina zatvora za to sto je napravio .Masala .Dobro je proso .Ja bi mu dao 400 godina samice i tri giljotinje .
Ali ja ne znam da iko u toj tzv hrceg bosni osudjen i na 4 minute tolki logori i tolika razaranja i tolike zrtve .....i civilne i vojni zarobljenici .........i ti meni dos'o tu nesto u mojoj zemlji crtati karte zupanije picke materine po zempljpisnom slijedu gluposti na nekom novokomponovanom jezku i prosipati u dlaku identicnu pricu krivoustog ljigavca sa Pantvcaka koji je prije nego li se raspo sa perikom na glavi unistio jednu zemlju i zamoto u crno jedan narod za vijeke vjekova .Ti si advokat onog nosatog lucifera koji je krio rogove ispod sesira i rep u Armanijevim hlacama a prije rata je bio srpski punoglavac srpski punac .
tuzlak-x

#20 Re: za koga su se borili-stolac

Post by tuzlak-x »

feral.tribune wrote:
S obzirom da si knjigu Janka Bobetka " Sve moje bitke " ( poslije koje je odmah dobio poziv za Hag ) gdje on potanko opisuje kako je sa tri brigade HV vojske rastopio Gornji Vakuf u atome .....s obzirom da si masu stenograma sa Banskih Dvora koji su izasli kao jedna zasebna knjiga u izdanju Feralove bibiloteke i koje je Stipe Mesic ( biva stenograme ) poslao u Hag ( a ja samo njih desetak postirao ovdje ) i koji zorno svjedoce o jednoj beskrupoloznoj i bezocnoj agresiji gdje je doslovno pometen jedan narod sa jednog velikog prostora skupa sa svojim vjerskim i kulturniom objektima ...dakle s obzirom da si to sve, ukljucujuci i rusenje Starog Mosta i hiljade i hiljade ubijenih i ranjenih u agresiji i masu drugih stvari jednostavno i nonsalantno proglasio pukim lazima a mene nazvao Seralom i Fekalom i umalo balijom ( fali ti hrabrosti mada imas nick name ) od tebe nisam ni ocekivao da " povjerujes " u jednu vijest iz 90 -tih godina( gdje je stradao " samo " jedan covjek i kojoj su mediji Hrvatskoj posvetili paznje isto onoliko kao da je zgazen pas .Sto se sutkinje i pravosudnog sistema , i ako sumnjas u rijeci doticne sutkinje , mozes li mi reci sta , kako i gdje i sa koliko kazni zatvora su procesurinai svi zlocini u Hrvtaskoj i u BiH na teritoriji gdje vlast drzi HDZ , HVO ...gdje su vecina Hrvati .Ko je i kako i koliko u Hrvtskoj i u tzv Herceg Bosni od 1991 odnosno 1992 do danas odgovarao .Gledali smo cirkus u Splitu i farsu od sudjenja za pripadnike vojne policije u poznatom slucaju Lora ' . Gledali smo cirkus , sprdacinu i zajebanciju oko Norca a danas gledamo komediju u tri cina u slucaju Glavas .Slavonija , Osijek , Vinkovci , Medjacki dzep , Zagreb, ( obitelj Zec ) , Mercep , Oluja ...sve je to poigravanje i ismijavanje pravosudja i pravde i istine i otovreno i cinicno smijanje zrtvama u lice .Napravljen je teatar od ljudskih tragedija dok se zlocinci setkaju pod zastitom drzave .Ko je u Mostaru odgovarao za sve one strahote koje su napravljene drugoj polovici grada .Racan nije htio dati Bobetka Hagu .Ne samo njega .Nikoga .Sa figom u dzepu , poljupcem u celo i pleskom po potiljku Tudjman je poslao sedmoricu ...ali ne lezi vraze , bosanskih Hrvata da bi sa njima kupio kredit i putnu kartu za Brisel .Posto je Hag bio nezadovoljan poslali su ipak dvojicu iz Hrvatske .Ali , koga ? Albanca Ademija i onog monstruma i cvjecku Muniba Suljica .E onda je Hag rekao dajte bar jednog pravog , cistokvrnog Hrvata pa da se pridruzite EU i NATO paktu ili nista od potpisivanja .I Sanader osmeka Gotovinu .
P.S. Bosanski pravosudni organi su radili i u ratu .Kako tako .Kolko toliko .Dok se na drugim stranama djelio ordenje za zlocine nad bosanskim muslimanima , bosanski muslimani su djelili zatvorenicke kosulje zlocincima .Kako tako , koliko toliko ....sasvim dovoljno da se druge dvije strane postide ako znaju sta je stid i sram . Onaj Topalovic sto ubi ljude za Badnjak dobi u sekundi maximalnu kaznu od 40 godina .Jedan covjek 40 godina zatvora za to sto je napravio .Masala .Dobro je proso .Ja bi mu dao 400 godina samice i tri giljotinje .
Ali ja ne znam da iko u toj tzv hrceg bosni osudjen i na 4 minute tolki logori i tolika razaranja i tolike zrtve .....i civilne i vojni zarobljenici .........i ti meni dos'o tu nesto u mojoj zemlji crtati karte zupanije picke materine po zempljpisnom slijedu gluposti na nekom novokomponovanom jezku i prosipati u dlaku identicnu pricu krivoustog ljigavca sa Pantvcaka koji je prije nego li se raspo sa perikom na glavi unistio jednu zemlju i zamoto u crno jedan narod za vijeke vjekova .Ti si advokat onog nosatog lucifera koji je krio rogove ispod sesira i rep u Armanijevim hlacama a prije rata je bio srpski punoglavac srpski punac .

sve u bobu ispravno receno.
potpisujem.
SiSaJuMe

#21 Re: za koga su se borili-stolac

Post by SiSaJuMe »

Ljudi se borili za obranu Stolca i Nezavisnu drzavu hrvatsku,.Sta tu ima cudno.,
alen_zenica

#22 Re: za koga su se borili-stolac

Post by alen_zenica »

SiSaJuMe wrote:Ljudi se borili za obranu Stolca i Nezavisnu drzavu hrvatsku,.Sta tu ima cudno.,
gdje ti živiš pa neznaš ni kako se grad zove.......stolac a ne stolca
SiSaJuMe

#23 Re: za koga su se borili-stolac

Post by SiSaJuMe »

alen_zenica wrote:
SiSaJuMe wrote:Ljudi se borili za obranu Stolca i Nezavisnu drzavu hrvatsku,.Sta tu ima cudno.,
gdje ti živiš pa neznaš ni kako se grad zove.......stolac a ne stolca
pa slucajno u zenici (ko i ti). greska l uletilo ,. Ispravno se kaze da su pali za obranu Stoca. (a ne Stolca)
Last edited by SiSaJuMe on 12/06/2008 10:02, edited 1 time in total.
ahmed_dv

#24 Re: za koga su se borili-stolac

Post by ahmed_dv »

feral.tribune wrote:
Svaka cast care. Pogodio si tacno gdje treba. Evo jos jedan spomenik. Ovaj sam uslikao u Jajcu. Obratite paznju na grb Hrvatske, a ne Herceg Bosne.

Image
mostarac

#25 Re: za koga su se borili-stolac

Post by mostarac »

feral :thumbup:

p.s. imate opciju "ADD FOE" kad kliknete na neciji profil i pjo je meni odavno na toj opciji.
Ako vec nece administracija da ga banira a ima za sta i odavno je vec imala, onda bar meni moze stajati na privatnoj listi banovanih :D
Post Reply