Izjava gosp. Mesica

veljaca

#1 Izjava gosp. Mesica

Post by veljaca »

Komentirajući izjave predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika da Hrvatska treba da izmiri dugovanja prema RS-u od oko 150 miliona KM za neisporučenu elektičnu energiju, Mesić je istaknuo da je to pitanje dogovora dvije države, BiH i Hrvatske, a nikako RS-a.

“To se treba dogovoriti između nadležnih institucija Hrvatske i BiH, a što se tiče Dodika, mislim da on previše insistira na državnosti entiteta, što on sigurno nije”, kazao je Mesić.

SVAKA ČAST ZA OVU IZJAVU!
Šta vi mislite o ovome ???

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
*mima*

#2 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by *mima* »

:thumbup:
losha

#3 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by losha »

omg opet Dodik :run:
CROCOP

#4 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by CROCOP »

Predsjednikov govor u Jasenvocu

Predsjednik Mesić pozvao je okupljene da čuvaju uspomenu i dokumente o ovim žrtvama jer živih je svjedoka sve manje.

"I danas ima gadova koji će reći da je sve ovo bilo izmišljeno", rekao je, referirajući se na riječi bivšeg predsjednika SAD-a Dwighta Eisenhowera koji je na kraju 2. svjetskog rata tražio da se dokumentira sve o nacističkim logorima "jer će se jednog dana naći neki gad koji će reći da je sve to izmišljeno".
Mesić bez komentara

Ovdje se ubijalo u ime jedne kvazi-države koja je zlorabila i kompromitirala hrvatsko ime. Zločini koji su ovdje počinjeni su stvarni, dokumentirani i "njih se ne može odagnati iz svjetske povijesti pa ni iz povijesti onih naroda iz čijih su redova dolazili naredbodavci i izvršitelji zakona". To naravno ne znači da je i jedna nacija genocidna, da je i jedan narod kao kolektivitet kriv, rekao je. "Priče o genocidnosti naroda i o kolektivnoj krivnji izmišljotine su poslijeratnih političara koji su njima skupljali jeftine poene boreći se za naklonost onih koji su zločine htjeli prešutjeti bježeći od vlastite odgovornosti ili suodgovornosti", istaknuo je Mesić.

Jedina je steta sto su Predsjednicke ovlasti u Hrvatskoj male u odnosu na doba Frankyjeve monarhije.
callmethebreeeze

#5 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by callmethebreeeze »

veljaca wrote:Komentirajući izjave predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika da Hrvatska treba da izmiri dugovanja prema RS-u od oko 150 miliona KM za neisporučenu elektičnu energiju, Mesić je istaknuo da je to pitanje dogovora dvije države, BiH i Hrvatske, a nikako RS-a.

“To se treba dogovoriti između nadležnih institucija Hrvatske i BiH, a što se tiče Dodika, mislim da on previše insistira na državnosti entiteta, što on sigurno nije”, kazao je Mesić.

e, stvarno mu ga je sukno gospodski.
:D :D :D

steta samo sto je vecina politicara u bih u dodikovog kalibra, siledzije, krkani i nacionalsti, da nam bog da jednog mesica.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#6 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by pici »

Od gos.Mesica ocekivana izjava na Dodine krkanske izjave.Sta reci nego da Hrvatska ima pravoga predsjednika i da prvenstveno njegovoj politici mogu da zahvale sto ce ubrzo u NATO a uskoro i u EU. :thumbup:
siguri

#7 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by siguri »

veljaca wrote:Komentirajući izjave predsjednika Vlade RS-a Milorada
Dodika da Hrvatska treba da izmiri dugovanja prema RS-u od oko 150
miliona KM za neisporučenu elektičnu energiju, Mesić je istaknuo da je
to pitanje dogovora dvije države, BiH i Hrvatske, a nikako RS-a.

“To
se treba dogovoriti između nadležnih institucija Hrvatske i BiH, a što
se tiče Dodika, mislim da on previše insistira na državnosti entiteta,
što on sigurno nije”, kazao je Mesić.

Meni zvuci kao demagogija.

Nije ovde rec o potrazivanjima koje ima RS prema RH ili BiH prema RH vec je rec o jednoj, delomicno privatizovanoj, komapniji iz RS/BiH koja ima potrazivanja prema drugoj kompaniji u RH. Recimo, ako bih ja imao akcije u tim hiodrolelektranama, pokrenuo bih sudski spor.

Demagogija.
CRO-srce-BiH

#8 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by CRO-srce-BiH »

Svaka cast predsjedniku Mesicu, on je sto bi se u Bosni reklo "ljudina" on postavi i u Hrvatskoj ne mjesto onoga tko se malo zaboravi i digne, a ovaj se SELJO iz Laktasa pripodigo na staklene nogare pa dokle ...?.
Mene je strah iskreno od politicara kakv je Dodik, sirovina bez limita razmjera niti njemu slicnog jer ne vole nikoga pa niti svoga, ima Kostunjica, jad i cemer , fukarostinja i bijeda, koga idgoje i kada takvom covjeku das vlast u ruke jadna ti majka...
A danas nam svima u BIH jadna majka jer imamo Dodika na vlasti, a htjeli mi to ili ne, nama Mesic koji voli BiH i prijateljski je raspolozen prema narodima u BIH ne moze pomoci da zauzdamo onoga glavonju iz BL koji negira i gazi sve sto ima predznak bosaski .....A da nam radi o glavi RADI, jer ne zelim niti pomisliti na to sto smjera sa , gradnjom zgrada vlade , dvoraca predsjednickih i sl...ali treba biti oprezan narode ne misli nam dobro ne bitno da li smo srbi hrvati ili bosnjaci...drzmo se jer GARGAMEL chara a Azrijel ce da nas pojede :)
Gdine Meshicu svaka cast...
laku noć

#9 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by laku noć »

Sve se svodi na isto,pričaće sa BiH ali će platiti Mićku :D
sharwoodforest

#10 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by sharwoodforest »

laku noć wrote:Sve se svodi na isto,pričaće sa BiH ali će platiti Mićku :D
zar je i mesic pod sumnjom?
ljudi u sve sumnjaju, zato su ceste nesanice i depresije.
siguri

#11 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by siguri »

laku noć wrote:Sve se svodi na isto,pričaće sa BiH ali će platiti Mićku :D
Hep ce platiti Hidrolelektranama na Trebisnjici, ili kome vec struja pripada, a korist ce imati njeni akcionari. Isto kao sto svi ostali placaju struju koju trose.
Prozor

#12 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by Prozor »

:thumbup:
Bosanac_21

#13 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by Bosanac_21 »

Svaka cast Mesi :thumbup: :bih:
Hvala i njemu i "lijepoj nasoj" kad i dalje uzvracaju na pravi nacin kretenima poput sto je Ronhill!
popajic

#14 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by popajic »

Oglas: U zamjenu za Mesica nudim "svog" predsjednika sa doplatom (Dodikom)! Hitno!!!
laku noć

#15 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by laku noć »

Bosanac_21 wrote:Svaka cast Mesi :thumbup: :bih:
Hvala i njemu i "lijepoj nasoj" kad i dalje uzvracaju na pravi nacin kretenima poput sto je Ronhill!
Nije mi samo jasno kakve mi koristi imamo što će HEP platiti elektroprivredi RS-a?
Lesli Eldridž

#16 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by Lesli Eldridž »

popajic wrote:Oglas: U zamjenu za Mesica nudim "svog" predsjednika sa doplatom (Dodikom)! Hitno!!!
Tko bi bio lud da ti udovolji. :D
Valbon_1

#17 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by Valbon_1 »

Mesic... Mesic... and only Mesic. :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
student123

#18 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by student123 »

kakvi su ovi nasi politicari oni bi i mesica za mjesec u radikala pretvorili :D :D
kekec

#19 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by kekec »

Ne znam kako ce se dalje ova diskusija razvijati, ali do sada vidim da vecina ucesnika od "drveta ne vide sumu".
Promasena je sustina. Nije ovdje rijec o Dodiku. Ovdje je rijec o nepostivanju Ugovora, o neizvrsavanju prihvacenih obaveza o neplacanju. Ako dvije strane imaju obaveze, onda one moraju da ih izvrsavaju. U ovom slucaju jedna strana to ne izvrsava na ugovoreni nacin i normalno je da druga, ostecena strana vrsi potrazivanja.
Takodje, nije to stvar samo RS, ovdje je "umijesan" i Dom naroda Parlamenta BiH i Vijece ministara BiH i dignuto je na drzavni nivo.
Ako Vijeće ministara BiH u suradnji sa Vladom Hrvatske najkasnije do kraja ove godine ne otpočne, a do sredine naredne ne riješi pitanje raspodjele električne energije na sustavu hidroelektrana (HE) na Trebišnjici, prema ranijem sporazumu između dvije zemlje, BiH će tužiti Hrvatsku za krađu struje, donosi današnji broj Oslobođenja.
Izjava Predsjednika Mesica je samo zataskavanje problema, odgadjanje rjesavanja istog. Sta znaci "nadlezne institucije BiH i Hrvatske"? Opet ce se sve svesti na konkretne aktere, potpisnice ugovora, odnosno HEP i Hidroelektrane na Trebisnici.
Mesic zna malo zamutiti, a onda se skloni. Kao u slucaju kupovine kamiona za potrebe HV. I sta na kraju bi, nista, pojela maca.
Realno gledajuci, mnogo je medjusobnih nerijesenih problema koji idu na stetu ili cijele BiH ili samo Federacije, odnosno RS.
- Npr. slucaj TE Gacko2:
...HEP je ranije najavio da će se uključiti u taj spor ukoliko Vlada RS ne pristane da im preda trećinu vlasništva u RiTE Gacko, smatrajući da na to imaju pravo zbog učešća u njegovoj izgradnji 1986. godine.
U Vladi i resornom ministarstvu su odbacili zahtjev kao neosnovan, ističući da će u slučaju tužbe HEP-a, Banjaluka pokrenuti kontratužbu protiv zagrebačkog preduzeća zbog jednostrane promjene raspodjele struje iz Hidroelektrane Dubrovnik u korist Hrvatske, a na štetu RS.
- Elektroprivreda HZHB postoji. ??? (Relikt necega sto mislimo da je ukinuto).
- Kakva je situacija sa Buskim jezerom (blatom)? Ko koristi struju proizvedenu iz ove BiH akumulacije?
- Kakav je rezim uvoza roba iz Hrvatske u BiH u odnosu na uvoz iz BiH ?
- Drzavne granice u Kostajnici.
...
Da se razumijemo, odnose treba poboljsavati i unapredjivati, ali tako da ne ispada BiH Hebena stranka u tim relacijama. Takodje, svi smo svjesni da iza svih mucki i nepravilnosti stoje pojedinci i lobiji, a nikako obicni, posteni covjek iz Hrvatske ili BiH. A oni su pokriveni izjavama i djelovanjem politicara.
Mesic je samo jedan u nizu, bolji od mnogih, ali ni "njegovo maslo nije za ramazana", rekao bi nas narod, a i onaj koji zna citati izmedju redova.
A o Dodiku ima i previse tema. Skoncentrisite se na konkretan slucaj. :-)
simi5

#20 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by simi5 »

Mene ne čudi Mesić koji bi da odlaže plaćanja dugova Hrvatske prema BiH. Čude me forumaši koji ne razumeju da taj novac pripada njihovoj državi, a šatro se zalažu za rađansko društvo. Od tog novca bi neko u BiH dobio platu, platio porez, pa bi bilo investicija u penzije, zapošljavanje, zdravstvo. Sa ovim detinjastim stavom pare će se kamatiti u korist ionako mnogo bogatije Hrvatske dok će neki Hrvat iz Elektroprivrede BiH patriotski kočiti dogovor.
harka

#21 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by harka »

simi5 wrote: dok će neki Hrvat iz Elektroprivrede BiH patriotski kočiti dogovor.
meni to nista nije novo,svo ovo vrijeme hrvati(pojedini) i srbi koce sve
sto bi dovelo do napredka BiH,a i pticama na granama je jasno zasto.
Fiore

#22 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by Fiore »

Prljavo Kazaliste moj je Band
Stipe moje je frend.. :thumbup:
spreca

#23 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by spreca »

simi5 wrote:Mene ne čudi Mesić koji bi da odlaže plaćanja dugova Hrvatske prema BiH. Čude me forumaši koji ne razumeju da taj novac pripada njihovoj državi, a šatro se zalažu za rađansko društvo. Od tog novca bi neko u BiH dobio platu, platio porez, pa bi bilo investicija u penzije, zapošljavanje, zdravstvo. Sa ovim detinjastim stavom pare će se kamatiti u korist ionako mnogo bogatije Hrvatske dok će neki Hrvat iz Elektroprivrede BiH patriotski kočiti dogovor.

simi5 ima mnogo istine u tvom postu ali moras pogledati i drugu stranu medalje odnosno na kom nivou se mora rjesavati ovaj problem.
Ako neko hoce da zaobide drzavne istitucije onda ne moze ni da ocekuje pomoc drzave(u rjesavanju problema) koju stalno omalovazava i negira.
MuaDib

#24 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by MuaDib »

veljaca wrote:Komentirajući izjave predsjednika Vlade RS-a Milorada Dodika da Hrvatska treba da izmiri dugovanja prema RS-u od oko 150 miliona KM za neisporučenu elektičnu energiju, Mesić je istaknuo da je to pitanje dogovora dvije države, BiH i Hrvatske, a nikako RS-a.

Fazon je što država još nema Agenciju za električnu energiju!
exliberal

#25 Re: Izjava gosp. Mesica

Post by exliberal »

spreca wrote:
simi5 wrote:Mene ne čudi Mesić koji bi da odlaže plaćanja dugova Hrvatske prema BiH. Čude me forumaši koji ne razumeju da taj novac pripada njihovoj državi, a šatro se zalažu za rađansko društvo. Od tog novca bi neko u BiH dobio platu, platio porez, pa bi bilo investicija u penzije, zapošljavanje, zdravstvo. Sa ovim detinjastim stavom pare će se kamatiti u korist ionako mnogo bogatije Hrvatske dok će neki Hrvat iz Elektroprivrede BiH patriotski kočiti dogovor.

simi5 ima mnogo istine u tvom postu ali moras pogledati i drugu stranu medalje odnosno na kom nivou se mora rjesavati ovaj problem.
Ako neko hoce da zaobide drzavne istitucije onda ne moze ni da ocekuje pomoc drzave(u rjesavanju problema) koju stalno omalovazava i negira.
pa koliko elektroprivreda sada funksionise u bosni...3 koliko se meni cini i svaka ima svoju nadleznost (pa mi jos recite da bosna nije podjeljena)
sa druge strane hrvati ko slovenci...ako im nedas nesto odmah je prozivka a kad oni mahnu nesto sto pripada bosni (nevazno jel federacija ili rs) onda gledaju kako da otegnu i zajebavaju do besvjesti.
ako je mesic tako legalista zasto se onda nije potrudio da se vrati sva imovina bosne u hrvatskoj...koliko ima "nerjesenih" slucajeva pogotovo u dalmaciji.
:run: :run: :run:
Post Reply