hvalaaa
kako efikasno ocistiti termosku??
Moderator: anex
- bravo ja
#1 kako efikasno ocistiti termosku??
Zna li ko?imam exra termosku i treba mi al nikako ne mogu da je ocistim, ali ono pravo. Imam i cetku za flase al' nista - opet mi voda k'o malo zuckasta.
hvalaaa
hvalaaa
-
d2
#2 Re: kako efikasno ocistiti termosku??
jel zuckasta dok gledas u termosku ili van nje, naime cesto se desi da kad gledas unutra izgleda zuckasta 
-
koop
#3 Re: kako efikasno ocistiti termosku??
uspi sode bikarbone u termosku, dodaj malo vode (ako je termoska od litra, recimo casu vode, i veliku kasiku bikarbone), dobro promuckaj, istresi, saperi vodom, i problem rjesen. ovim putem ces se rijesiti mirisa, i okusa koji je ostao u termosci od zadnje upotrebe.
- bravo ja
#4 Re: kako efikasno ocistiti termosku??
voda je zuckasta kad naspem u casu pa vidim da nije bistra. Hvala na tipu sa sodom,pokusat cu! 
- Epitop
#5 Re: kako efikasno ocistiti termosku??
Pokušaj sa sirćetom, ali naspi ga u ključalu vodu i dobro protresi neka malo odstoji u termosci. Znam da se tako može očisiti kuhalo za kafu od kaenaca i prljavštine.
- Lady Saray
#6 Re: kako efikasno ocistiti termosku??
kuhalo i sve serpe u kojima ima kamenca ces najbolje ocistiti ako prukuhas vodu s limuntosom, pola kesice ili cijela, zavisi od posude... samo prokuhas i kamenac nestane kao da nikad nije ni bio tu, nista ne treba ribati.... extra stvarEpitop wrote:Pokušaj sa sirćetom, ali naspi ga u ključalu vodu i dobro protresi neka malo odstoji u termosci. Znam da se tako može očisiti kuhalo za kafu od kaenaca i prljavštine.
a za termosku bih pokusala ovaj fazon sa sodom