Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Moderator: anex
-
krmenadla
#1 Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Ne želim da ovo ide na vjersko, već me interesuju vaša iskustva sa zapisima, hodžama, šejhima... Nećemo o šarlatanima.
Koji su najtraženiji i najbolji u BiH? Savjeti, mišljenja, iskustva... IZVOLITE!
Koji su najtraženiji i najbolji u BiH? Savjeti, mišljenja, iskustva... IZVOLITE!
-
mojgrad
#2 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Ne do Bog njima u ruke dopasti onda si bas bolestan
(sala).
Nemam pojma, nisam se nikada obratila ni za kakvu vrstu savjeta niti pomoci tim ljudima.
Nego pojasni sta te tacno interesuje?
Nemam pojma, nisam se nikada obratila ni za kakvu vrstu savjeta niti pomoci tim ljudima.
Nego pojasni sta te tacno interesuje?
-
krmenadla
#3 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Pa reko malo da proširimo vidike...
Čujem da ima nekoliko dobrih, lokacijski u Visokom, Zenici, i blizu Tuzle. Ali sve je to rekla kazala. Reko imal ko da čujemo malo detalja iz prve ruke
o čemu se tu radi, koji su najbolji, šta sve mogu, kako rade, itd.
Čujem da ima nekoliko dobrih, lokacijski u Visokom, Zenici, i blizu Tuzle. Ali sve je to rekla kazala. Reko imal ko da čujemo malo detalja iz prve ruke
o čemu se tu radi, koji su najbolji, šta sve mogu, kako rade, itd.
-
LeeLooSA
#4 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
http://www.lijecenje-kuranom.com/ imas tamo forum sa preporukama
-
krmenadla
#5 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Hvala ali mene zanimaju savjeti i iskustva raje koja misli slično meni, dakle sa-x populacija.
-
tonkica palonkica
#6 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Mozel par pitanja?
Sta ti to znaci da razmisljaju slicno tebi?
Ko to sve spada odnosno ne spada u sa-x populaciju?
pa da onda nastavimo o temi
Sta ti to znaci da razmisljaju slicno tebi?
Ko to sve spada odnosno ne spada u sa-x populaciju?
pa da onda nastavimo o temi
-
krmenadla
#7 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Da su vjernici (ali ne preveliki, oni kojima je vjera i tekako bitna) ili ateisti ili agnostici koji su imali pozitivno iskustvo jer znam priča i priča iz škole gdje je raja več tražila njihovu pomoć bilo da se radi o velikim vjernicima, ili malo manje vjernicima, ili nevjernicima
Naravno, NE moraju biti Bošnjaci, jer ima i veliki broj krišćana i drugih vjerosipovjesti koji odlaze hodzama
Naravno, NE moraju biti Bošnjaci, jer ima i veliki broj krišćana i drugih vjerosipovjesti koji odlaze hodzama
-
callmethebreeeze
#8 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
ja bih volio vidjeti nekoga ko je se fakat "lijecio" kod tih i da nam isprica sta su mu izlijecili. meni je to mamipara sto bi moja majka rekla.
- Epitop
#9 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Ja sam bio u Kaknju prije nekih 10-tak godina kada su dolazili neki ljudi iz Egipta koji su organizovano liječili učenjem Kur'ana. Znači samo staneš zažmiriš i oni uče Kur'an i ako u čovjeku postoji đin, čovjek u večini slučajeva nekontrolisano reaguje tako da se trese ili ne može mirno stajati, neki su se čak i prevrtali. Znam da su oni tada naglasili da zapisi nemaju nikakve veze s liječenjem i da na taj način pojedinci uzimaju pare.
- The Nightwatchman
#10 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
ej, krmenadlokrmenadla wrote:Da su vjernici (ali ne preveliki, oni kojima je vjera i tekako bitna) ili ateisti ili agnostici koji su imali pozitivno iskustvo jer znam priča i priča iz škole gdje je raja več tražila njihovu pomoć bilo da se radi o velikim vjernicima, ili malo manje vjernicima, ili nevjernicima
jal kršćani jal hrišćani al neMere krišćani da ga *ebeš
-
jasminasab
#11 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Sve je to sujevjerje.
-
*mima*
#12 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
I tebi je dosadno.krmenadla wrote:Da su vjernici (ali ne preveliki, oni kojima je vjera i tekako bitna) ili ateisti ili agnostici koji su imali pozitivno iskustvo jer znam priča i priča iz škole gdje je raja več tražila njihovu pomoć bilo da se radi o velikim vjernicima, ili malo manje vjernicima, ili nevjernicima
-
mojgrad
#13 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Pa ako vjerujes u takve gluposti i desavace ti se takve stvari. To se zove sujevjerje.
Ne zelim ici iscijeljiteljima (bilo koje vjere) niti me ta grana interesuje.
Vjerujem u se i u svoje kljuse.. Najbolje!
Ne zelim ici iscijeljiteljima (bilo koje vjere) niti me ta grana interesuje.
Vjerujem u se i u svoje kljuse.. Najbolje!
Last edited by mojgrad on 19/04/2008 12:21, edited 1 time in total.
- turban
#14 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Potisujem i da dadajem.Epitop wrote:Ja sam bio u Kaknju prije nekih 10-tak godina kada su dolazili neki ljudi iz Egipta koji su organizovano liječili učenjem Kur'ana. Znači samo staneš zažmiriš i oni uče Kur'an i ako u čovjeku postoji đin, čovjek u večini slučajeva nekontrolisano reaguje tako da se trese ili ne može mirno stajati, neki su se čak i prevrtali. Znam da su oni tada naglasili da zapisi nemaju nikakve veze s liječenjem i da na taj način pojedinci uzimaju pare.
Kod nekih psihickih problema ucenje kur'ana moze da pomogne covjku da autosugestijom ojaca mentalno zdravlje.Isto je dokazano da brzo citanje i izbacivanje sto vise rjeci uplazava napade hyperventilacije(pogesno disanje).
Zapsi i ostale vidovite babe okaci macku o rep.Koliko ima danas toga u Bosni?
Dakle nejma sejtana u covjeku,imaju teska psihicka oboljenja kao sizofrenija,a to se neljeci zapisima...
-
krmenadla
#15 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
Ne mora neko ići hodži ako je bolestan. Može se ići i da bi proučio za tebe, za dobro zdravlje svoje obitelji, za bolju budućnost, i slično.
Ima li iko konkretno s iskustvom i imenima kome se može otići (a da nije prevarant) i neko konkretno da nam kaže svoje iskustvo iz prve ruke?
Hvala!
Ima li iko konkretno s iskustvom i imenima kome se može otići (a da nije prevarant) i neko konkretno da nam kaže svoje iskustvo iz prve ruke?
Hvala!
-
mojgrad
#16 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
krmenadla wrote:Ne mora neko ići hodži ako je bolestan. Može se ići i da bi proučio za tebe, za dobro zdravlje svoje obitelji, za bolju budućnost, i slično.
Hvala!
Prouci sama sebi, sta ce ti hodza za to. Uci svaki dan za sebe i svoje pa se ne boj. Onima kojima za takve stvari moras platiti odmah znaj da nije nesto u redu.
Na kraju krajeva nigdje ne pise u svetoj knjizi da se mora ici hodzama za takve stvari, vec pise moli se samo Meni pa cu te i ja zastititi od sejtana..
-
mojgrad
#17 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
A i jos nesto.. Sejh nikada ne moze viti iscjeljitelj.. On moze samo biti varalica
-
krmenadla
#18 Re: Hodža ili šejh kao iscjeljitelji
@mojgrad,
haj' malo prošetaj s teme. Lijepo je napisano šta me interesuje. Nisu traženi nikakvi komentari tvog tipa - to nije poenta teme.
haj' malo prošetaj s teme. Lijepo je napisano šta me interesuje. Nisu traženi nikakvi komentari tvog tipa - to nije poenta teme.