Dividenda za dionice BHT???
Moderator: anex
-
Incub
#1 Dividenda za dionice BHT???
Jutro,
Znate li kolika je dividenda za dionice BHT,moze i iznos od prosle godine?
- djulba
#2 Re: Dividenda za dionice BHT???
Da bogdom znam, ma da mi je MAKAR 20 % DIONICA u BH telecomuIncub wrote:Jutro,
-
Incub
#3 Re: Dividenda za dionice BHT???
E hvala ,pravo si mi valj'odjulba wrote:Da bogdom znam, ma da mi je MAKAR 20 % DIONICA u BH telecomuIncub wrote:Jutro,
Znate li kolika je dividenda za dionice BHT,moze i iznos od prosle godine?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
didgeridoo
#4 Re: Dividenda za dionice BHT???
mislim da je negdje oko 2KM po dionici, ne znam tacnoIncub wrote:Jutro,
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#5 Re: Dividenda za dionice BHT???
Ne može... Samo je deset posto kapitala u vlasništvu malih dioničara. 90% kapitala je državno.djulba wrote:Da bogdom znam, ma da mi je MAKAR 20 % DIONICA u BH telecomu![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da bi zarađivao na dividendi, moraš imati veliku masu dionica jer poslije rekapitulacije godišnjeg poslovanja, Skupština dioničara, može (a i nemora) odrediti da se za tu poslovnu godinu od dobiti isplaćuju dividende, a i to bude u iznosu 1 do 2%.
- djulba
#6 Re: Dividenda za dionice BHT???
[/quote]Da bi zarađivao na dividendi, moraš imati veliku masu dionica jer poslije rekapitulacije godišnjeg poslovanja, Skupština dioničara, može (a i nemora) odrediti da se za tu poslovnu godinu od dobiti isplaćuju dividende, a i to bude u iznosu 1 do 2%.[/quote]
Ma ne moraš mi držati lekciju ja sam ekonomista znam to sve. A samo se zezam sa tih 20 %.
pozdrav 
Ma ne moraš mi držati lekciju ja sam ekonomista znam to sve. A samo se zezam sa tih 20 %.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#7 Re: Dividenda za dionice BHT???
Sori, nisam znao. Ja doduše nisam ekonomista ali imam priliku da gledam i upijam znanje drugih.djulba wrote:Ma ne moraš mi držati lekciju ja sam ekonomista znam to sve. A samo se zezam sa tih 20 %.![]()
pozdrav
-
DJ Babo
#8 Re: Dividenda za dionice BHT???
zadnja isplata dionica je bila oko 0,90 KM po dionici (krenula nekad u decembru 2007)
-
zlatan01
#9 Re: Dividenda za dionice BHT???
Ovo djeluje sasvim dobra dividenda. To ispada oko 4,4 svedskih kruna sto je dividenda u nivou mnogi firmi ovdje...DJ Babo wrote:zadnja isplata dionica je bila oko 0,90 KM po dionici (krenula nekad u decembru 2007)
-
ri0
#10 Re: Dividenda za dionice BHT???
Zna li iko kada bi BH Telecom mogao isplatiti dividendu ove godine (za proslu godinu) i gdje ja kao mali dionicar to mogu upratiti ? 
- Pasiflora
#11 Re: Dividenda za dionice BHT???
Bude obavijest u dnevnim novinama, na sluzbenoj stranici SASE i (trebalo bi, ali nisam sigurna) na sluzbenoj stranici BHT-a. Glupo je sto stalno traze da im se salju podaci za uplatu, pa valjda ih imaju...ri0 wrote:Zna li iko kada bi BH Telecom mogao isplatiti dividendu ove godine (za proslu godinu) i gdje ja kao mali dionicar to mogu upratiti ?
-
kone
#12 Re: Dividenda za dionice BHT???
1,7 i nesto po dionici,vec zadnje dvije godine...Incub wrote:Jutro,
-
kone
#14 Re: Dividenda za dionice BHT???
Obicno bude u jesen...Tacnije kad vladi zafali para...Moli Boga da im prije zatrebari0 wrote:Zna li iko kada bi BH Telecom mogao isplatiti dividendu ove godine (za proslu godinu) i gdje ja kao mali dionicar to mogu upratiti ?
- Vilenjak Lego
#15 Re: Dividenda za dionice BHT???
Skupština BH Telekoma je za koji dan (29.04.)
i jedne od tačaka su :
Usvajanje Izvještaja o poslovanju Društva za 2010. godinu, koji uključuje finansijski izvještaj i izvještaje revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, i
Donošenje Odluke o rasporedu dobiti za 2010. godinu,
Prema preliminarnim najavama princip je sličan kao i protekle dvije godine i na računima malih dioničara se može očekivati dividenda krajem maja ili u junu (2011. naravno).
Pozdrav
i jedne od tačaka su :
Usvajanje Izvještaja o poslovanju Društva za 2010. godinu, koji uključuje finansijski izvještaj i izvještaje revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, i
Prema preliminarnim najavama princip je sličan kao i protekle dvije godine i na računima malih dioničara se može očekivati dividenda krajem maja ili u junu (2011. naravno).
Pozdrav
Last edited by Vilenjak Lego on 25/04/2011 16:12, edited 1 time in total.
-
SA 071
#16 Re: Dividenda za dionice BHT???
Dividenda kao i prosle godine - priblizno 1,73 KM po dionici.
Sve ima vec objavljena na stranici telekoma u materijalima za skupstinu (prijedlozi odluka).
U telekomu dividenda nije nikada bila 0,9 KM. Najmanja je bila 1,5 KM, a jedne godine su dva puta isplacivali i tada je ovaj drugi put dividenda bila nesto niza od 0,9 KM (prvi put je bila 1,5 KM, mislim).
Uzivaj u lovi, samo ces ovaj put na nju cekati 180 dana nakon skupstine, a ne 60 dana kao dosada.
Sve ima vec objavljena na stranici telekoma u materijalima za skupstinu (prijedlozi odluka).
U telekomu dividenda nije nikada bila 0,9 KM. Najmanja je bila 1,5 KM, a jedne godine su dva puta isplacivali i tada je ovaj drugi put dividenda bila nesto niza od 0,9 KM (prvi put je bila 1,5 KM, mislim).
Uzivaj u lovi, samo ces ovaj put na nju cekati 180 dana nakon skupstine, a ne 60 dana kao dosada.
-
SA 071
#17 Re: Dividenda za dionice BHT???
Prema odluci septembar ili oktobar... Dosada je bio juni ili juli, jer je skupstina bila u maju...Vilenjak Lego wrote:Skupština BH Telekoma je za koji dan (29.04.)
i jedne od tačaka su :
Pozdrav
-
Incub
#18 Re: Dividenda za dionice BHT???
Vidim tema mi zhivnula nakon 3 godine.
Prosle godine se tek saznalo za dividendu nekako u Avgustu.
Mozete pratiti na Raiffeisen Broker's budu informacije.
A odakle sad ova prica da ce se cekati 180 dana do uplate?
-
kone
#19 Re: Dividenda za dionice BHT???
Prosle godine je tako bilo.Znaci oni donesu odluku u maju ili junu i onda tamo negdje krajem avgusta krenu sa uplatama na racun,a to sve po toj odluci traje do 90 radnih dana(citaj 3 mjeseca)...Zasto je to tako,to smao oni znaju.Moguce je da ostavljaju toliki rok zbog manipulacije na berzi(cijenom iste)itd..Incub wrote:Vidim tema mi zhivnula nakon 3 godine.
-
Incub
#20 Re: Dividenda za dionice BHT???
Prosle godine je bio aktuelan aranzman sa MMF-om pa nisu bili ni sigurni hoce li BHT dijeliti dividendu ili ce je raspodjeliti u budzet FBiH.
Odluka je donijeta u Avgustu i tad je i bilo obavjestenje.
-
kone
#21 Re: Dividenda za dionice BHT???
Jest,ali na Bog zna kojoj zakazanoj sjednici skupstine.Prva je bila mislim u MAju,pa su odgadjali jer je bilo nekog belajaIncub wrote:Prosle godine je bio aktuelan aranzman sa MMF-om pa nisu bili ni sigurni hoce li BHT dijeliti dividendu ili ce je raspodjeliti u budzet FBiH.
edit:vidi stvarno tema iz 2008.
Last edited by kone on 26/04/2011 17:38, edited 2 times in total.
-
SA 071
#22 Re: Dividenda za dionice BHT???
Vidi stvarno tema iz 2008. godine
Ali nema veze, svake godine je aktuelna, nekad bas u ovo doba
Inace, ovo 180 dana pise u prijedlogu odluke, treba samo citati od pocetka do kraja
A inace, prijedloge odluka i sve materijale za skupstinu, kao i uvijek, mozete naci na njihovoj stranici u pdf-u. Ipak je ovo nasa najtransparentnija i najprofitabilnija kompanija, sta god zli jezici pricali... 
Ali nema veze, svake godine je aktuelna, nekad bas u ovo doba
Inace, ovo 180 dana pise u prijedlogu odluke, treba samo citati od pocetka do kraja
-
Incub
#23 Re: Dividenda za dionice BHT???
Nema sjednice do daljnjeg, ceka se sjeca glava.
Znaci ista igra oko dividende kao prosle godine.
Znaci ista igra oko dividende kao prosle godine.
-
Incub
#24 Re: Dividenda za dionice BHT???
Navodno slijedeca sjednica je 3 Juna, pa vidjet cemo kakva je matematika za proslu godinu.
-
Incub
#25 Re: Dividenda za dionice BHT???
Ima li kakvih vijesti o dividendi za 2015 god....
Pozdrav forumu
Pozdrav forumu