a moral, a obraz, a vjera...
-
sport
#1 a moral, a obraz, a vjera...
Šta da misli jedan običan vjernik, koji je u Rijasetu i njegovim "pododjeljenjima" zaista vidio "moralnu vertikalu" poslije ovakvih stvari...
http://www.preporod.com/content/view/697/127/
http://www.preporod.com/content/view/697/127/
- pitt
#2 Re: a moral, a obraz, a vjera...
nista vala.....ko i prije.....moj namaz i vjera je izmedju mene i Njega.....ne treba mi ni reis a ni niko drugi izmedju.
- bambi_23
#3 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Bruka i sramota za muslimane Bosnjake, stvarno ogavno 
-
Pusur
#4 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Bas tako legendonista vala.....ko i prije.....moj namaz i vjera je izmedju mene i Njega.....ne treba mi ni reis a ni niko drugi izmedju.
-
sport
#5 Re: a moral, a obraz, a vjera...
U tome i jeste problem. Onda bi se trebao zavući svako u sam sebe, klanjati u svoja četiri zida, ne ići na džumu i izbjegavati svaki oblik aktivnosti unutar džemata. Kome je to u interesu?Pusur wrote:Bas tako legendonista vala.....ko i prije.....moj namaz i vjera je izmedju mene i Njega.....ne treba mi ni reis a ni niko drugi izmedju.
- pitt
#6 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Vjeruj da je i to bolje nego ici na dzumu i slusati imame kako se svadjaju ili prosipaju politicke hutbe. Ja volim otici u dzamiju na namaz a ne da mi neko mozak ispira ili pamet soli. Nija nam Svemoguci podario mozak samo da slusamo sta nam drugi govore vec i da sami uzmemo svetu knjigu (ma koju), procitamo i razmislimo sami o tome.sport wrote:U tome i jeste problem. Onda bi se trebao zavući svako u sam sebe, klanjati u svoja četiri zida, ne ići na džumu i izbjegavati svaki oblik aktivnosti unutar džemata. Kome je to u interesu?Pusur wrote:Bas tako legendonista vala.....ko i prije.....moj namaz i vjera je izmedju mene i Njega.....ne treba mi ni reis a ni niko drugi izmedju.
- Šeha
#7 Re: a moral, a obraz, a vjera...
pitt wrote: Vjeruj da je i to bolje nego ici na dzumu i slusati imame kako se svadjaju ili prosipaju politicke hutbe. Ja volim otici u dzamiju na namaz a ne da mi neko mozak ispira ili pamet soli. Nija nam Svemoguci podario mozak samo da slusamo sta nam drugi govore vec i da sami uzmemo svetu knjigu (ma koju), procitamo i razmislimo sami o tome.
Prestao sam citati ovdje... nisam mogao dalje od smijeha
Kako te bolan nije strah od boga
-
sport
#8 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Vjerujem da sa tvojim mišljenjem nisi usamljen. Ako uzmemo još i one kojima se i ne ide u džamiju pa im svaki izgovor dobro dođe, treba li se onda pitati zašto su džamije prazne??? A ako svemu tome dodamo katastrofalne nastupe najviših službenika Rijaseta ...
Ne znam koliko vam je poznato "previranje" unutar bošnjačkih džemata u Austriji, na koje se i odnosio tekst u Preporodu linkovan u prvom postu, ali ovakvo nešto je ispod svakog nivoa...
http://youtube.com/watch?v=OscT46yydq0
Ne znam koliko vam je poznato "previranje" unutar bošnjačkih džemata u Austriji, na koje se i odnosio tekst u Preporodu linkovan u prvom postu, ali ovakvo nešto je ispod svakog nivoa...
http://youtube.com/watch?v=OscT46yydq0
- Epitop
#9 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Poznajem Mirsada Mahmutovića , a Seada Podojka poznajem indirektno. MIslim da je došlo do zabune, jer koliko ja poznajem Mirsad Mahmutovića on nikada ne bi govorio nešto što nije provjereno. Daj Bože da je samo došlo do zabune jer nije vrijeme da se Muslimani razilaze. Zajedno smo jači.
- pitt
#10 Re: a moral, a obraz, a vjera...
cuj munafika.....prevarim se ba ja pa odem nekadŠeha wrote:pitt wrote: Vjeruj da je i to bolje nego ici na dzumu i slusati imame kako se svadjaju ili prosipaju politicke hutbe. Ja volim otici u dzamiju na namaz a ne da mi neko mozak ispira ili pamet soli. Nija nam Svemoguci podario mozak samo da slusamo sta nam drugi govore vec i da sami uzmemo svetu knjigu (ma koju), procitamo i razmislimo sami o tome.
Prestao sam citati ovdje... nisam mogao dalje od smijeha![]()
![]()
Kako te bolan nije strah od boga![]()
![]()
- Šeha
#11 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Kradja cipela dzematlijama se ne racuna kao odlazak u dzamijupitt wrote:
cuj munafika.....prevarim se ba ja pa odem nekad
- pitt
#12 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Šeha wrote:Kradja cipela dzematlijama se ne racuna kao odlazak u dzamijupitt wrote:
cuj munafika.....prevarim se ba ja pa odem nekad![]()
![]()
- Šeha
#13 Re: a moral, a obraz, a vjera...
pitt wrote:
ma nema....ofalilo i to
braca samo u japankama dolaze
![]()
![]()
Otkako si ti postao redovan na dzumi, moraju jadnici
- pitt
#14 Re: a moral, a obraz, a vjera...
de ti izvidi sta braca nose u tvom dzematu pa javi 
-
sport
#15 Re: a moral, a obraz, a vjera...
U linkovanom videu na youtube prva izgovorena recenica (Dachverband večeras ima sastanak...) je neprovjerena (da ne kažem laž) ali to je još i najmanje zlo. Bošnjački džemati u Austriji su VEĆ podijeljeni a nastup MM na skupu JEDNE strane na kojoj iznosi optužbe (Još ne ulazimo u to jesu li osnovane) DRUGE strane dopronosi svemu osim normalizovanja stanja. Sa kakvim je motivima MM ovako nastupio - pitanje je na koje nemam odgovora. Da je u toku velika kampanja je očito. Ko, s kim, kako, protiv koga, zašto - to ćemo da vidimo. Činjenica je da u svemu tome nama ni morala ni obraza a boga mi ni vjere.Epitop wrote:koliko ja poznajem Mirsad Mahmutovića on nikada ne bi govorio nešto što nije provjereno.
- Šeha
#16 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Nama imam fino kaze sedmicu ranije da nam dolaz "kulturna razmjena" iz Pensilvanije slijedece sedmice i da se ne moramo izuvati ili da dodjemo u japankamapitt wrote:de ti izvidi sta braca nose u tvom dzematu pa javi
Kaze oni imaju liberalno shvatanje morala i postenja
- pitt
#17 Re: a moral, a obraz, a vjera...
prava braca treba sve da dijeleŠeha wrote:Nama imam fino kaze sedmicu ranije da nam dolaz "kulturna razmjena" iz Pensilvanije slijedece sedmice i da se ne moramo izuvati ili da dodjemo u japankamapitt wrote:de ti izvidi sta braca nose u tvom dzematu pa javi![]()
![]()
Kaze oni imaju liberalno shvatanje morala i postenja![]()
![]()
- Šeha
#18 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Hm... apropos toga... Kakva ti ono mala bi? Valjal' sta?pitt wrote:
prava braca treba sve da dijele
- pitt
#19 Re: a moral, a obraz, a vjera...
sta hoces ba......nasao sam i tebi....i to iz familijeŠeha wrote:Hm... apropos toga... Kakva ti ono mala bi? Valjal' sta?pitt wrote:
prava braca treba sve da dijele![]()
![]()
-
sport
#20 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Molio bih moderatora foruma da briše postove koji nemaju veza sa tematikom a autore takvih postova da sebi otvore posebnu temu za chatovanje.
Pozdrav
Pozdrav
- Šeha
#21 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Joj ne govori mi da ti je familija! Vec sam razocaran sto ne voli Mac!pitt wrote:
sta hoces ba......nasao sam i tebi....i to iz familije![]()
jedino se oko Iphone ne slazete bas najbiolje
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
HomeArt
#22 Re: a moral, a obraz, a vjera...
A znas li da je taj isti Mirsad bio u Zelenoj knjizi pod konspirativnim imanom "Hadis"?Epitop wrote:Poznajem Mirsada Mahmutovića , a Seada Podojka poznajem indirektno. MIslim da je došlo do zabune, jer koliko ja poznajem Mirsad Mahmutovića on nikada ne bi govorio nešto što nije provjereno. Daj Bože da je samo došlo do zabune jer nije vrijeme da se Muslimani razilaze. Zajedno smo jači.
- Epitop
#23 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Znam, nažalost. Možda i funkcija udari u glavu? Opet pokušavaš nači neko opravdanje za sve, al Allah najbolje zna šta je bilo.sahan wrote:A znas li da je taj isti Mirsad bio u Zelenoj knjizi pod konspirativnim imanom "Hadis"?Epitop wrote:Poznajem Mirsada Mahmutovića , a Seada Podojka poznajem indirektno. MIslim da je došlo do zabune, jer koliko ja poznajem Mirsad Mahmutovića on nikada ne bi govorio nešto što nije provjereno. Daj Bože da je samo došlo do zabune jer nije vrijeme da se Muslimani razilaze. Zajedno smo jači.
-
HomeArt
#24 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Kakva bolan funkcija, bio student u Medini. Nije sad to vazno toliko nije jedini samo tesko da ON nekome moze drzati lekcije o postenju.Epitop wrote:Znam, nažalost. Možda i funkcija udari u glavu? Opet pokušavaš nači neko opravdanje za sve, al Allah najbolje zna šta je bilo.sahan wrote:A znas li da je taj isti Mirsad bio u Zelenoj knjizi pod konspirativnim imanom "Hadis"?Epitop wrote:Poznajem Mirsada Mahmutovića , a Seada Podojka poznajem indirektno. MIslim da je došlo do zabune, jer koliko ja poznajem Mirsad Mahmutovića on nikada ne bi govorio nešto što nije provjereno. Daj Bože da je samo došlo do zabune jer nije vrijeme da se Muslimani razilaze. Zajedno smo jači.
- Epitop
#25 Re: a moral, a obraz, a vjera...
Znam ja da je bio student u Medini, ali govorim o sadašnjoj funkciji u Rijasetu. Sada trenutno ispadne kao neki kordinator za Bošnjačku dijasporu ispred Islamske zajednice BiH.