Vi svi masite poentu ove teme.
Procitajte dobro sta je izjavio doticni. ! Izjavio je da danasnje politicke stranke koje zastupaju Bosnjacki narod, da bi ocuvale Bosnu moraju preorjetisati svoj cilj i usmjeriti se da zastupaju DRZAVU i to gradjasku drzavu. Jedino tako cemo sacuvati drzavu. Sam narod u BiH nije ugrozen, vec je ugrozena drzava.
Ja sam davno pisao o toj transformaciji ( bio baniran) i zelji da se danasnje Bosnjacke politicke partije preusmjere na ocuvanje Drzave , jer to osigurava i opstanak Bosnjackog naroda u njoj. Sta vam vrijedi imati narod i lutati svjetom kao Kurdi ? A to je ono sto nam se sprema. Sve vodi ka tome.
Da bi se ovo ucinilo, potrebno je napraviti "cistku" u samom Bosnjackom narodu. Ne klasicnu Staljinovu cistku kadrova, vec "ispiranje mozgova" zalutalim politicarima. Prvo i osnovno pitanje je pitanje NACIJE. Bez toga nema ni drzave. Ako pravilno i u skladu sa modernim definisanjem ustanovimo sta je nacija, znacemo u tome prinaci i mjesto naseg naroda ,Bosnjaka. Za mene je to vrlo jednostavno i ako politicari zele neka mi se obrate ovdje na forumu.

.
Pod broj dva , Bosnjaci kao narod se moraju rjesiti omce religije i IZ koja ih gusi u svemu. Strogo definisati sta je religija u Bosnjackom narodu i zabraniti joj politicko djelovanje. Potom je potrebno stvoriti BLOK za GRADJANSKU DRZAVU Bosnu, u kojoj bi trebale biti sve Bosnjacke partije bez obzira na ideolosko usmjerenje, a ako postoje i neke snage van Bosnjackog korpusa dobro su dosle da se pridruze.
Ovaj BLOK ce predstavljati srz politike drzave BiH . Ta politika pokriva citavu BiH bez izuzetka. Ono sto vazi za bosnjaka u Sa, vazi i za onog u BL, Trebinju ili Cazinu, nema izuzetaka.
nastavak slijedi ako se ohladite....